Mamy już 10600 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
10

Macna Revenge
10

Held Air N Dry
9

MTN ZR Demon
10

Honda CBR 300R
6

HJC IS-17


7
Ostatni post przez: tomjag, dnia: 2017-06-25

12
Ostatni post przez: Kris, dnia: 2017-06-24

9
Ostatni post przez: gregor, dnia: 2017-05-28

4
Ostatni post przez: Zenit mc, dnia: 2017-05-27

18
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2017-05-13

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Witam mam Mt09 z 2015 roku.Przy prędkości pomiedzy 100km/h a 110km/h slysze głośny gwizd z...
1
0

Warto dołożyć do Ventilator IV?
0
0

Czy jest w nich ciepło i jak z przemakalnościa
0
1

Kto jest producentem kasków Rhino?
0
0

witam zakupiłem wyłaśnie sobie vulkana mam pytanie czy trzeba zwracać uwagę na olej czy bierze
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

28


Lip




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 06-01-2017   Małopolska Trasa Widokowa
› 05-30-2017   Z plecakami na Moto-Wycieczkę
› 04-12-2017   Dobieszczyn-Nowe Warpno
› 03-28-2017   Skrót do Makowa Podhalańskiego
› 01-01-2017   Gołdap&Olecko
› 11-17-2016   Lot nad Orlim Gniazdem 2017 r
› 09-24-2016   Niemiecka pętla
Ostatnio zdjęcia miejsc

Zamek Bąkowiec - Morsko

Zamek Bąkowiec - Morsko

Zamek Bąkowiec - Morsko

Promenada nad Notecią - Santok

Silverado City

Silverado City

Silverado City

33 Baza Lotnictwa Transportowego

Dobczyce - Zamek i zapora wodna



Najnowsze opinie
10
06.25.2017

Bardzo fajne rękawice letnie z dobrą membraną. Tanie rękawice mają zwykle membranę Hipora, która dupy nie urywa, ale ty mamy OutDry, czyli membranę oczko wyższej klasy. Rękawice przetrwają każdy deszcz, a są przy tym bardzo, bardzo wygodne. Patent Macny ze skośnym paskiem na nadgarstku jest genialny - zakres regulacji jest ogromny, a komfort użytkowania na najwyższym poziomie (mam jeszcze rękawice Held i Rev'it, które mimo wyższej ceny pod tym względem wymiękają przy Macnie). Bardzo polecam te rękawice, za przyzwoite pieniądze oferują jakość typową dla produktów znacznie droższych.




10
06.25.2017

Rękawice są po prostu zajebiste. Trochę się bałem, że nie dadzą rady w upalne dni, ale okazało się, że wentylacja jest bardzo skuteczna. Nie co gorzej w chłodne dni, ale w połączeniu z rękawiczkami biegowymi (takie cienkie i lekkie, z Decathlona) do ok. 10 stopni dają radę. Gore-Tex gwarantuje, że woda nie dostanie się do wewnątrz, więc co by się nie działo, to dłonie pozostaną suche. Rękawice mają pierdylion ochraniaczy, a wyczucie manetki jest jak w rękawiczkach chirurgicznych. W żaden sposób nie można powiedzieć, że są tanie, niemniej jak się dobrze zastanowić, to cena jest całkowicie akceptowalna.
Jeżeli chodzi o wady, to jedyne, co mi przychodzi do głowy, to niekompatybilność z zegarkiem. Po prostu muszę zdejmować zegarek, bo jak założę rękawicę na niego, to jest mi niewygodnie.




9
06.25.2017

Służyły mi przez 4 lata, przetarły się od manetki i czas na nowe - takie same bo są bardzo wygodne. Mam dla nich szacunek bo przeżyły poważny wypadek, połamało mi palce ale się nie przetarły od asfaltu.
Dają radę do +5 stopni. Na niższe temperatury mam drugie, grubsze.
Warte swojej ceny.




10
06.25.2017

Szukałem taniego i bezawaryjnego motocykla. Bardzo się cieszę, że go kupiłem. Na co dzień dojeżdżam do pracy, a w weekendy zdarzy mi się amatorsko wyskoczyć na tor. W codziennej jeździe cenie sobie jego małe spalanie oraz fakt, że serwis jest zalecany co 12000 km, a nie jak w wielu innych maszynach dwukrotnie częściej.

Jeżeli chodzi o moc to jest wystarczająca do miasta (szczególnie jeżeli jesteś osobą, która mało waży). Na małych torach kartingowych też jest ok. Zazwyczaj to pojemności 250-300cc otwierają tabelę ;) Gorzej jeżeli myślisz o wjeździe na większy tor.

Podsumowując: bezawaryjny, tani motocykl, który w weekendy dostarczy Tobie sporo radości na torach kartingowych ;)




6
06.25.2017

Kask w sklepie wyglądał nieźle. Blenda, wyjmowany środek - czego chcieć więcej. Szukałem kasku lżejszego niż szczękowy Nolan Absolute N104. Kupiłem.
Pierwsze kilometry i rozczarowanie. Kask mimo turystycznej szyby na motocyklu łapie bardzo dużo wiatru. Wszystkimi chyba szczelinami. Lubi pisnąć, gwizdnąć w zależności od ułożenia głowy. Pod szczęką (która jest jak dla mnie troszkę za nisko) zasysa powietrze do kasku jak klimatyzator. Fajne w bardzo gorące dni wokół komina, ale męczące w trasie. Wywietrzniki są praktycznie zbędne. Nawet przy zamkniętych wiatr śmiga w środku w najlepsze, przez co kask jest głośny. Nie słyszę silnika ale słyszę wiatr... Wizjer bardzo mały, ale to widać już w sklepie.
Na koniec - interkom Sena. Kask nie ma przygotowanych otworów pod głośniki (trzeba samemu rzeźbić a nie bardzo jest w czym) a mikrofon wpięty w szczęce zbiera masę szumów (wiatr). Pomimo tego, że Sena ma na prawdę świetne filtry. Słowem- słabo.
Wróciłem do Nolana. Cięższy ale komfort jazdy zdecydowanie większy. A szczelność (wyciszenie) kasku to zupełnie inna bajka. W Nolanie rozmawiając przez interkom przy 120 km/h nawet nie muszę podnosić głosu... W HJC aż bolało gardło...
Generalnie nie polecam.




9
06.25.2017

Kask jest lekki, dobrze i solidnie wykonany, ma fajną, agresywną stylistykę. Niestety jest strasznie głośny- huczy, szumi i dodatkowo nieprzyjemnie wibruje powyżej 100-wki. Oprócz tego kiepsko wypadł w testach Sharpa- tylko 2 gwiazdki.




9
06.24.2017

Doskonała aerodynamika, waga 1300g, super cichy (jak na sportowy kask), bardzo wygodny- idealnie leży na głowie, miejsce na intercom, mi w deszczu nic nie przecieka, pinlock sprawdza się idealnie. Minus, to zapiecie szyby, upierdliwe




1
06.24.2017

mam starego caberga v2r i jest zajebisty!
kupiłem przez sentyment caberg v2x carbon.
Potwornie głośny, pierwwszy deszcz i przeciek do środka!
Tanie i cienkie nalepki ,. szybabłyskawiczniwe paruje. Odradzam!!!!!!!!!!!




10
06.24.2017

Hjc Fg 17 Towarzyszy mi już ponad rok czasu. Moim zdaniem jest to kask warty polecenia każdemu kto chciałby bardzo wytrzymały kask za powiedzmy przystępne pieniądze.
Pokrótce:
- bardzo wytrzymała skorupa kasku,
- wentylacja jak najbardziej działa w tym kasku i od razu odczuwalny jest chłodny wiatr,
- zapięcie DD co dla mnie jest bardzo wygodne i jestem pewny ,że się nie odepnie,
- wyciszenie moim zdaniem jest dobre . Osobiście nie narzekam na jakiś większy hałas w kasku. ( oczywistym jest ,że jest to kask sportowy a dzięki bardzo dobrej wentylacji to musi troszkę szumieć ),
- kask po dobraniu odpowiedniego rozmiaru idealnie leży na głowie i nie ma tutaj mowy o jakimś przesuwaniu się kasku podczas większych wiatrów ect.
- Wnętrze kasku jest wyjmowane oraz bardzo miłe w dotyku.

Kask nadal wygląda w idealnym stanie bez żadnej ryski czy odprysków.

Podsumowując Fg 17 gorąco polecam wszystkim motocyklistom :)




10
06.24.2017

Świetne crash pady, nabyłem je w swoim GSR 600 za namową kolegi który miał je zamontowane w hornecie podczas gleby na torze. U kolegi w CB 600 po glebie na torze Radom, poza otarciem zadupka nie było żadnych uszkodzeń. Wiadomo że żadne crash pady nie zabezpieczą motocykla przy naprawdę dużych prędkościach... ale przy prędkościach do 40-50 na godzinę może się obyć czasami nawet bez żadnych uszkodzeń. Tak właśnie było w przypadu mojego GSR 600. Dla porównania miałem kiedyś lsl które były krótkie i moim zdaniem z gorszych materiałów ponieważ końcówka z plastiku była odlewana, Azarel toczy z pełnego wałka materiału i końcówki trzymają poziom! Nie jest to tania masówka tylko jak LSL. Polecamy ich produkty!




2
06.23.2017

Posiadam zestaw Packtalk Duo od roku i jestem z niego bardzo niezadowolony. Komunikacja pomiędzy 2 urzadzeniami fatalna - stojąc na światłach jest w miarę ok, później coraz gorzej: nieywaraźny dźwięk, trzaski, szum, niska głośność, nie idzie się zrozumieć nawzajem. Do tego zasięg faktycznie 500-600m na długiej prostej, za zakrętem już gorzej. Korzystanie jako zestawu do telefonu w miare ok, dźwięk niezły, choć powyżej 90kmh już niewiele słychać.
Zdecydowanie nie polecam zakupu tak drogiego zestawu z tak niaską jakością wykonania.
Brak wsparcia, mail sprzed wielu miesięcy bez odzewu, upgrade firmware nie przyniósł poprawy.

Gość
W jakim kasku używasz tego zestawu?




6
06.23.2017

Miałem takowe w wersji cruiser dość grube na kierę calową, dawały radę przy max 3/4 zakresu(pokrętło), ale po sezonie zdarzały się przerwy w kontaktowaniu we wtyczce - tylko jednej - więc jedna manetka nie grzała, wypięcie i przeczyszczenie i gra.
Największym minusem dla mnie to nierównomierne grzanie tzn manetka na rolgaz jest cieńsza więc albo w prawą dłoń ciepło, w lewą ledwo co, albo w lewą ciepło w prawą za gorąco... moim skromnym zdaniem druty grzejne powinny być różnej mocy, dlugości czy splocie czy z czego one tam się składały, żeby zapewnić minimalną różnicę w temp pomiędzy manetkami, nie oczekuję że będą grzały identycznie.
Dla mnie osobiście bez deflektorów zasłaniających dłonie manetki grzane nie mają zbytnio sensu, chyba że jeździsz max 50 km/h.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Interkom V2-1000A Bluetooth

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shima Revolver

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Triumph Bonnevile T120

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






RST Adventure III

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kawasaki KZ440

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Dainese AVRO D2 Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0