Mamy już 8773 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
6

Modeka Westport
9

HJC R-PHA 11
9

Seca Atom
5

Akumulatory M.Line
10

Alpinestars XENON AIR


4
Ostatni post przez: GOŚĆ, dnia: 2016-08-23

0
Ostatni post przez: ultimatum, dnia: 2016-08-18

5
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2016-08-17

7
Ostatni post przez: Luk, dnia: 2016-08-17

1
Ostatni post przez: Misio, dnia: 2016-08-10

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
2
1

Witajcie pisze tutaj 1 raz sorry z gory jak cos przekrecam :) zakupilem yamahe z...
1
3

podpowiedzcie, proszę bo właśnie położyłem na parkingu mojego Tracera i po podniesieniu nie daje się...
1
0

Witam właśnie zakupiłem ten świetny motocykl i mam pytanie jaki stosujecie w nim olej ? Mało...
0
3

0
0

Jak wygląda sytuacja z normą emisji spalin dla Kawasaki Vulkan 900 w roku 2017?
0
0

Witajcie mam pytanko odnosnie tego modelu...czy silnik jest chlodzony ciecza? gdzie moge znalesc info odnosnie...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

25


Sie

26


Sie

26


Sie

26


Sie

05


Wrz

15


Wrz

01


Paź
Motobazar Poznań 2016
Województwo Wielkopolskie

03


Paź




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-05-2016   Dokoła Tatr
› 07-28-2016   Bałkańska Pętla
› 06-27-2016   Mała pętelka Myślenicka
› 06-25-2016   Kaszubski Trip
› 05-25-2016   Trasa enduro Babi Dół - Borowo
› 05-24-2016   Kartuzy - Fojutowo (Akwedukt)
› 05-24-2016   Droga Kaszubska 3
Ostatnio zdjęcia miejsc

Nadbużanka

Port Dobrzyń

Port Dobrzyń

Port Dobrzyń

Ruiny Pałacu w Bieżuniu

Ruiny Pałacu w Bieżuniu

Bobrowniki - Ruiny Zamku

Bobrowniki - Ruiny Zamku

Bobrowniki - Ruiny Zamku



Najnowsze opinie
6
08.25.2016

Kurtkę użytkuję od 2 lat, w tym czasie doczekała się ochraniacza na plecy i ponad 20 tys. przebiegu. Kurtka bardzo komfortowa, dobrze leży i da się doregulować rzepami. Dobrze wentylowana aczkolwiek pomimo pełnego zapięcia ma gdzieś przewiewy. Jakość wykonania na pierwszy rzut oka ok, ale na gwarancji była już dwa razy z powodu zamków (zakleszczanie się zamka kieszeni wewnętrznej i rozwarstwienie materiału zamka wentylacji na plechach). Zaraz po upływie gwarancji rozwarstwił się drugi zamek na plecach.




9
08.24.2016

Zakupiłem kask tydzień, temu i od tego czasu nakręciłem w nim ok. 1500 km.

Plusy
+ Wykonanie
+ Pinlock i ciemna szybka w cenie kasku
+ Hałas ( a raczej jego brak)
+ Wentylacja ( w moim poprzednim sharku jej po prostu nie było )
+ Aerodynamika ( co prawda spodziewałem się trochę więcej, ale może to jest też kwestia, że od tygodnia jest dosyć wietrznie )
+ Waga

Minusy
- Wracając 400 km w deszczu co jakiś czas przez środek wizjera przelatywała mi struga wody. Podejrzewam, że inne kaski miałyby tak samo, aczkolwiek nie powinno się to zdarzyć
- Bez pinlocka, można zapomnieć o jeździe w dni kiedy nie ma upałów. 20 stopni i na światłach wszystko paruje
- Zamknięcie szybki. Trochę upierdliwe, ale po chwili wprawy można się przyzwyczaić.

Podsumowując:
Za te pieniądze chyba będzie ciężko znaleźć inny kask z tej półki, technologia i bezpieczeństwo na poziomie shoei, arai itd. Kiedy odejmiemy sobie jeszcze średni koszt przyciemnianej szybki i pinlocka w ogóle lądujemy w bardzo budżetowych rejonach. Jest to chyba jedyny kask w tej cenie, który ściga się w motogp. Jeżeli chodzi o walory użytkowe to jestem zachwycony przede wszystkim jego wagą, dopasowaniem i wentylacją, nie mogę tutaj nic zarzucić. Jedyne na co liczyłem, że będzie na wyższym poziomie to aerodynamika. Tak jak pisałem wcześniej może to być też kwestia tego, że od kiedy go kupiłem było cały czas trochę wietrznie i zaraz odszczekam moje słowa, niemniej jednak takie są moje wrażenia na tą chwilę. Nie oznacza to bynajmniej, że aerodynamika jest słaba, czy zła, jest bardzo dobra i przy odpowiedniej pozycji można nawet lecieć w trasie w okolicach 200 bez większego "zmęczenia materiału". s




9
08.24.2016

Produkt niskiej jakości, pierwszy rok uzytkowania ok 7 tys km bez zastrzeżeń, ale w drugim roku przetarcia i pękniecia materiału skórzanego na środkowej cześci dloni plus dziury na opuszkach palców.




5
08.23.2016

to jest akumulator tylko na jeden sezon pali na dotyk w drugim sezonie zaczęły się problemy ale jeszcze mam go w moto




10
08.23.2016

Świetne rozwiązanie na jazdę po mieście w ciepłe dni podczas jazdy jak w koszulce. Bardzo dobra jakość wykonania.




10
08.23.2016

Witam olej kupiłem całkiem przypadkiem bo był tani po kilku rozmowach z kolegami z forum stwierdzili że ten olej nie nadaje się do ścigacza. Po 6000 tyś km co zrobiłem na kawie nie miałem żadnych problemów motocykl pracował prawidłowo oleju nie dolewałem. Za 4 litry + przesyłka+ filtr oleju zapłaciłem koło 110zł. Zakupiłem już nowy olej Valvo polecam !!!!!!




10
08.23.2016

Witam olej kupiłem całkiem przypadkiem bo był tani po kilku rozmowach z kolegami z forum stwierdzili że ten olej nie nadaje się do ścigacza. Po 6000 tyś km co zrobiłem na kawie nie miałem żadnych problemów motocykl pracował prawidłowo oleju nie dolewałem. Za 4 litry + przesyłka+ filtr oleju zapłaciłem koło 110zł. Zakupiłem już nowy olej Valvo polecam !!!!!!




10
08.23.2016

Super zębatki jak nazwa wskazuje. Mam złoty środek i na tym złotego D.I.D. i nie ma problemu z czystością. Smaruje łancuch i czyszcze każdorazowo.




3
08.23.2016

Seca Journey do przejażdżki tak, do podróży nie. Właściwie w tym zdaniu zawarte jest wszystko. Rękawiczki nadają się na miasto i do krótkich tras. W długie ponad 200km się nie sprawdzają.
- zimno w nich poniżej 15C. Z drugiej strony w upalny dzień ręka się poci,
- rzepy słabo trzymają,
- jakość jak za tą cenę taka sobie,
- mało wygodne,
+ wygląd
Drugi raz bym nie kupił.






10
08.22.2016

Polecam. Super wykonanie. Mega wygodny. Aerodynamika na najwyższym poziomie. Przy szybkiej jeździe zero unoszenia. Co do głośności to niema kasków super cichych. Do trwałego uszkodzenia słuchu dochodzi jeżeli w hałasie ok 80db przebywamy ok 10 minut a najcichszy kask na rynku- bodajże Schuberth c3 pro jest reklamowany z poziomem wyciszenia 82 db także cichy kask nie istnieje. Polecam zatyczki Alpine Moto.Safe - sam kupiłem i teraz wiem co to znaczy cisza i komfort.15-18 db wyciszenia - są.fantastyczne i warte każdej złotówki. Pozdrawiam i Lewa do gory

Gość
W moim przypadku nie występuje żadne dudnienie. Jest bardzo cicho. A co ciekawe słychać dźwięk silnika. Wszystko jest super wytłumione. Korzystam z koloru zielonego (do jazdy po mieście)i jest super. Muszę wypróbować kolor żółty(do jazdy w długie trasy- jeszcze lepsze wyciszenie niż zielony). Jest najlepszy zakup jakiego dokonałem z akcesoriów na motocykl. Kask musi być oczywiście wygodny bezpieczny ale rozmowa o głośności jest trochę bez sensu. Idealne rozwiązanie zatyczki. Nawet jakby kosztowały 5x tyle to warto. Słuch ma się jeden. Pozdrawiam

Gość
Dzięki za tą opinie - właśnie zastanowiałem się czy warto kupić te zatyczki i już mam odpowiedź. Powiedz jeszcze czy występuje dudnienie i jak się zmienia szum wiatru? Dla mnie najgorszy jest szum, bo silnika praktycznie nie słysze wcale.




9
08.22.2016

Jeżdżę tym motocyklem już 10 sezon. Zadnych wad nie zauważyłem poza tym,że powyżej 140km/h trochę mocno wieje. Co do spalania, to też reguluję gaźniki co sezon synchronizuję i spalanie około 7 l. chociaż ostatnio jechałem po autostradzie ze stałą 180 i spalanie wyszło 11 litrów ale to norma, brak wad.




9
08.22.2016

Kombiak zrobiony z super skóry. Wygląda solidnie i faktycznie dobrze dobrany rozmiar pozwala czuć się naprawdę pewnie.
Wentylacja średnia. Trzeba dobrze ponad 100 jechać, żeby coś wiało.

Brakuje jedynie gum antypoślizgowych po wewnętrzej stronie kolan do trzymania baku.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






MT Boulevard

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shima STX

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






TCX X-Ride

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Astone GTB 2

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rebelhorn Rival

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Datatool Digi

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0