Mamy już 13639 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
10

Klocki hamulcowe Bonyfish
10

Łańcuchy Bonyfish
6

Yamaha MT-07
1

LS2 Valliant FF399
9

LS2 Valliant FF399


21
Ostatni post przez: Gregorexg, dnia: 2018-09-15

8
Ostatni post przez: quad, dnia: 2018-09-12

7
Ostatni post przez: CBR, dnia: 2018-09-12

5
Ostatni post przez: Tom_F4, dnia: 2018-09-12

6
Ostatni post przez: Maras84, dnia: 2018-09-11

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Szukam GSX-S 1000. Na allegro nie ma nawet jednego motocykla! Co się dzieje? Jest tak...
5
0

Rocznik 2015, na liczniku 13 tys. km (potwierdzony, moto z polskiego salonu). Przejechałem nim prawie...
8
7

Wybaczcie może głupie pytanie ale jaka to jest prędkość turystyczna? Często przy ustawkach ludzie piszą,...
5
2

Witam. Wybieram się na Teplickie skały w tym tygodniu. Doradzicie jakieś nocleg w Karpaczu? Tam...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

21


Wrz

22


Wrz

22


Wrz

22


Wrz

22


Wrz

22


Wrz

23


Wrz

29


Wrz




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-18-2018   Przełęcz nad Łapaszanką
› 09-02-2018   wokół Tatr
› 09-02-2018   Wycieczka na zamek do Rabsztyna k. Olkusza
› 09-01-2018   Krakowskie bulwary i kopiec Kościuszki
› 09-01-2018   Kawiarnia Niezapominajka w dolinie Prądnika
› 09-01-2018   Sobotnie winkle na Pieskowej Skale
› 08-18-2018   Słowackie winkle - droga 584
Ostatnio zdjęcia miejsc

Lipa Babka

Piekielne Doły

Piekielne Doły

Schron Wędrowiec - Węgierska Górka

Bikercamp Budapeszt

Przełęcz nad Łapszanką

Droga Jurgów - Podspady

Droga Jurgów - Podspady

Droga Jurgów - Podspady



Najnowsze opinie
10
09.19.2018

Mechanik robił mi na zimę kilka rzeczy między innymi klocki i założył mi te czerwowne bonyfishe. Po kilku jazdach przy okazji naciągu łańcuch zapytałem się co mi za klocki założył to wcześniej nie znałem tej marki ale jestem bardzo z nich zadowolony. Szczególnie za zapłaciłem za nie 2x 66zł :)))




10
09.19.2018

Widzę opinie są podzielone. Zazwyczaj zadowoleni nie piszą opinii tylko ci rozczarowani, dlatego chce pochwalić ten łańcuch. Kupiony na wiosnę, mam już ok 8tys na nim przelatane i jest super. Myślę że polata jeszcze ze dwa sezony.




6
09.18.2018

Dobre moto na miasto, ale bardzo miękkie i jak dla mnie zupełnie bez duszy i charakteru. Ten sprzęt Cię raczej nie zawiedzie, ale frajdy z jazdy nie będziesz miał za dużej.LwG




1
09.18.2018

Niestety tak jak poprzednicy. Kask niby ok, ale szum dyskalifikuje go na dłuższe wypady... Jest bardzo głośno, ale to chyba już budowa kasku szczękowego... Może inne są cichsze, ten na pewno nie.

Gość
Dramat to będzie, jak wydasz 5x tyle na kask i okaże się, że bez zatyczek ani rusz :D Ludzie, kiedy się nauczycie że nie ma kasków cichych i nawet te najcichsze powodują uszkodzenie słuchu przy długotrwałej jeździe! ZATYCZKI się kłaniają - polecam Alpine.




9
09.18.2018

Wykonanie kasku, materiały i jakość super, ale... Kask jest tak głośny, że żałuje że go kupiłem:
- do 60km/h można jeździć w otwartym kasku jak na skuterze
- do 100km/h wszystko słychać (prace silnika)
- powyżej 100km/h dramat... uszy puchną... tylko zaliczki

pozdrawiam




7
09.18.2018

Zastanawiałem się dość długo nad wyborem intercomu na dwa kaski w dobrej cenie. Po przeczytaniu masy opinii na różnych serwisach wybór padł na Freed Conn T-Max S. Intercom z polskiej dystrybucji z gwarancją i wszystkimi niezbędnymi rzeczami do montażu.
Używaliśmy go non stop przez ponad dwa tygodnie i muszę przyznać że dał radę. Bateria podczas słuchania muzyki z telefonu wytrzymuje ok 6-7h pracy w zależności od głośności z jaką puszczona jest muzyka. W przypadku nie słuchania muzyki do rozmowy i słuchania komunikatów z nawigacji wystarcza spokojnie na ok. 20h.
Spokojnie rozmawiać można do ok. 100 km/h w zależności od kasku i motocykla na jakim się jedzie (chodzi o szumy w kasku).
Nie testowaliśmy go podczas jazdy na dwóch motocyklach więc o zasięgu nic nie jestem w stanie powiedzieć.
Czasami podczas rozmowy wkradają się jakieś drobne zakłócenia, ale nie jakieś bardzo uciążliwe.
Za te pieniądze to dobre rozwiązanie do komunikacji kierowca pasażer i jako zestaw głośnomówiący.




6
09.18.2018

Pierwsza opona turystyczno sportowa w mojej karierze. Przyzwyczajony jestem do opon typowo sportowych pokroju dunlopa D211, D212 czy Metzelera Racetec. Co do przyczepności nie byłem w stanie zaufać tej oponie w 100%, czasami zdarzały się uślizgi w nieprzewidywanych miejscach, przy małych prędkościach (uczycie jakby cały motocykl odjeżdżał) może to kwestia asfaltu i trasy kto wie. Generalnie zjeżdżam już drugi tył i mogę śmiało powiedzieć, że przy dość mocnym traktowaniu tył wytrzymuje 7 tys. km. Po wyjeździe na urlop w dwie osoby i z pełnym obciążeniem po przejechaniu 5 200 km boki w tylnej oponie zdarte do ograniczników. Oczywiście każdy zużywa oponę po swojemu tutaj duży wpływ ma styl jazdy i motocykl. Śmigam na Ducati Multistrada z zdłubanym silnikiem na 164KM i może to jest powód tak dużego zużycia. W każdym bądź razie da się na niej jeździć i gonić po winklach z sportami, ale pewności takiej jak sportowa guma nie daje. Na urlop świetna bo można jechać w miarę ostro i przy okazji objechać trasę beż wymiany kapci.




9
09.18.2018

Swietny interkom, chyba jeden z lepszych w swojej cenie Warto przed zakupem do inwestowac w dobrze wyciszony kask znacznie poprawia jakosc rozmow.




8
09.16.2018

W tej cenie nie ma lepszego kasku.

Zalety:
- Cena
- Bezpieczeństwo (!!!)
- Design niczym sie nie różni od kasków za 1500zł
- Tanie akcesoria: szybki,pinlocki itp
- odpinana wyściółka

Wady:
- Wyciszenie poziom średni.Na 125'tce bylo super, na wiekszym przy 160km/h urywa łeb.
- Jeśli nosisz okulary zapomnij o tym kasku.Zakładanie pingli to koszmar.Szybko przekonałem się do soczewek.

Polecam na pierwszy kask.




8
09.16.2018

Ogolnie kask spoko. Wygodny, dosc solidnie zbudowany i w miare cichy.
Ale ma tez wady.
Paruje szybka w pochmurne dni (u mnie z prawej strony) mimo otwartego nawiewu.
Pinlock dotyka szybki przez co widac plame...
Ogolnie moglo by byc lepiej .
Oceniam srednio dobrze.




10
09.16.2018

Buty wykonane bardzo dobrze - w wersji poprzedniej gumowe pokrycie palców przy zginaniu wrzynały mi się w górną część stopy - w V2 jest to poprawione . Do 30 st.C jazda jest wg mnie komfortowa , jest ciepło ale stopa nie jest spocona ( poprzednio miałem buty skórzane to pow. 25 miałem saunę ) oczywiście musi być odpowiednia skarpetka termo. przy 20-25 st. czuć lekkie chłodzenie stopy jakby przez otworki wentylacyjne . 15-20 st. jest dość chłodno . Natomiast poniżej 15 st. trzeba ubrać cieplejszą skarpetę bo szczególnie w palce jest wręcz zimno . Wszystko to przy prędkościach podróżnych w mieście ze względu na mniejsze prędkości jest w bytach cieplej .
Przy 2 godzinnym niezbyt mocnym deszczu dały radę i nie przemokły .




10
09.16.2018

Witam jeżdżę gsxr 750 k1 i założyłem te opony po przejechaniu pierwszych kilkuset metrów opony już się nagrzały . A pokonanie pierwszych zakrętów było na prawdę czymś fajnym motocykl sam kładzie się w łuk , na zakrętach czuje się dużo
bezpieczniej . Na mokrej nawierzchni po obfitych opadach również dobrze się prowadzi w zakrętach nie odczuwa się żadnych niepokojących uslizgów , hamowanie nie jest problemem nawet w sytuacji awaryjnej polecam






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



SECA RAIN

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Honda CBX 125 F

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXS HX-405

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






FLIP-UP WL-818

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Junak M12 Vintage

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






NENKI NK 311 Duo Sport

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shima Miura

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0