Mamy już 9654 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
8

Alpinestars T-GP Plus
10

Alpinestars SMX-6 Vented
9

Honda VFR800 V-Tec (2002-2009)
10

Honda CBR 900RR Fireblade SC33
10

Honda CBR 900RR Fireblade SC33


6
Ostatni post przez: AntiNut, dnia: 2017-01-23

4
Ostatni post przez: Patryk, dnia: 2017-01-19

0
Ostatni post przez: kod, dnia: 2017-01-18

2
Ostatni post przez: Benek, dnia: 2017-01-17

12
Ostatni post przez: Bezstronny, dnia: 2016-12-23

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Hello, what does this jacket cost in black / white / red. From? Size L....
0
1

Cześć! Mam pytanie ! Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem bmw r1150r i jaj to bywa...
1
3

Jakie macie na nich przebiegi ile wytrzymują?
0
0

czy półki pd10 a pd06 są zamienne
0
0

Witam czy ma ktos z was dt tkę i podobny wzrost do mojego zamierzam zakupic...
0
0

Witam czy ma ktos z was dt tkę i podobny wzrost do mojego zamierzam zakupic...
0
0

niby powinien łatwo parować się z innej marki interkomem a jednak nie udaje się ta...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie





Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 01-01-2017   Gołdap&Olecko
› 11-17-2016   Lot nad Orlim Gniazdem 2017 r
› 09-24-2016   Niemiecka pętla
› 09-16-2016   trochę dłuższa przejażdżka bocznymi drogami
› 09-09-2016   Ogrodzieniec - Wisła
› 09-04-2016   Bocznymi drogami z ładnymi widokami
› 09-04-2016   Bocznymi drogami z ładnymi widokami
Ostatnio zdjęcia miejsc

Zapora na Jeziorze Żywieckim

Zapora na Jeziorze Żywieckim

Zapora na Jeziorze Żywieckim

Góra Żar

Bezmiechowa Górna - punkt widokowy

Bezmiechowa Górna - punkt widokowy

Bezmiechowa Górna - punkt widokowy

Zapora nad Jeziorem Czerniańskim

Złoty Groń - Punkt widokowy



Najnowsze opinie
8
01.23.2017

Kurtkę posiadam 2 lata. Jakość wykonania jest w porządku. Wygoda i bezpieczeństwo (po założeniu dodatkowych protektorów na plecy oraz klatkę) również bardzo dobre. Podczas upałów wentylacja mogła by działaś nieco lepiej, ale za to podpinka dobrze utrzymuje ciepło w niskich temperaturach. W lekkim deszczu nie ma problemów, ale przy większych opadach lubi przeciekać w okolicach barków i ramion.

Polecam pod warunkiem, że będzie w rozsądnej cenie.




10
01.23.2017

Zrobiłem w nich ponad 20tys km. Są bardzo wygodne podczas jazdy oraz chodzenia. W ciepłe dni wentylacja super, stopa się nie poci i nie męczy jak w pełnych butach. Poniżej 10stopni wystarczy grubsza skarpetka i można latać. Podczas większego deszczu przez perforację dostaje się woda, ale wystarczy jakaś nakładka przeciwdeszczowa i jest ok. Bezpieczeństwo również na wysokim poziomie. Po glebie widać tylko drobne rysy na ochraniaczu piszczeli i palców, stopa nic nie ucierpiała.




9
01.23.2017

Używam modelu z ABS od 2 lat. Miałem przejścia z alternatorem ale już wiem czego nie robić i jak dbać. Bardzo wygodny dla mnie, jestem wysoki i ciężki. Hamulce rewelacyjne, od teraz tylko modele z ABS. Osiągi jak dla mnie dobre. Spalanie zależne od stylu jazdy - w trasie jadąc spokojnie miałem 5,5 L na pewno (a nie wiem czy nie udało mi się zrobić i 5.2L) a jeżdżąc mocniej pod 8L/100 (ktoś pisał o spalaniu 10L/100 - chyba jeżdżąc ciągle w okolicach czerwonego pola.
Poza elektryką jedyną wadą to koszt wymiany rozrządu i szklanek V-TEC których się nie reguluje :)
Ja polecam ale uczulam, że tani w serwisowaniu nie jest.




10
01.22.2017

Krótko
Plusy
- niezniszczalny , niezawodny , piękny

Minusy
- Takich już nie produkują

Klasyk legenda

Jak masz to dbaj !!! jak kupisz to kochaj :-)




10
01.22.2017

Posiadam tego ściga od 3 lat za chwile będzie 4 sezon polecam każdemu co chce nie zawodny motocykl robiący wrażenie i dający sporo radości z jazdy szybkiej jak i turystycznej maszyna nie zawodna




3
01.21.2017

W kasku zrobiłem 30 tyś. Wentylacja dobra, hałas jak to w kasku szczękowym jest, bardzo ciężko otwierający i blokujący się zatrzask szczęki, pinlock samoczynnie się poluzowuje, co powoduje pokaźnych rozmiarów zarysowania na całej długości szybki w jej górnej części ( jak w opinii powyżej), odklejająca się uszczelka pinlocka. Ponadto odpadające zaślepki i poluzowujące się śruby. W ogólnej opinii kask to tania "chińszczyzna". Dodam tylko, że reklamacja została dwukrotnie odrzucona. Dokupienie odpadających zaślepek jest niemożliwe.

Irek
Zrobiłem w tym kasku 40.000km przez 3 lata i potwierdzam częściowo wymienione wady, jednak kasku bym tak nisko nie oceniał finalnie bo to bardzo dobry garnek tylko z pewnymi niedociągnięciami. Faktem jest obsuwający się pinlock ale przy tej wielkości szybki i wadze pinlocka jest to raczej naturalne. Ja podkleiłem nowy pinlock taśmą przezroczystą czego nawet nie widać i trzyma się wzorowo, nie ma szans na opadanie i rysowanie szybki. Szczęka po sezonie ciężej chodzi, rozebrałem mechanizm, nasmarowałem linki i śmiga lepiej niż jak była nowa. Głośny? Wygłuszyć kanały przeznaczone na zestaw interkomu i od razu będzie ciszej i przyjemniej. Śruby dokręciłem, zaślepek nie zgubiłem, jeżdżę i jeździć będę dopóki się nie rozpadnie albo nie będę miał kaprysu zmienić kask. Ogólnie jestem zadowolony, chciałem się odnieść tylko do postu kolegi.




10
01.21.2017

super motocykl według mnie naj lepszy w swojej klasie polecam karzdemu jesli ktoś zastanawia sie nad kupnem to warto




9
01.21.2017

Plusy:
1. Ładnie wygląda
2. Umiarkowana cena
3. Dobrze leży na głowie

Minusy:
1. Mam ten sam problem z blendą - nie opuszcza się i nie chowa prawidłowo.
2. System przeciwparujący działał tylko na początku, pewnie jakieś 2 miesiące
3. Nie ma miejsca na interkom, musiałem nacinać nożem środek kasku by zamontować
4. Wieje w kasku, mimo pozamykanej wentylacji, także w zimne dni mocno ochładza głowę i wieje po oczach
5. Po całym sezonie mam porysowaną szybkę od uszczelniaczy, haczą przy zamykaniu/otwieraniu




10
01.19.2017

Witam wszystkich chcących poznać opinie na temat tego motocykla, kiedy sam zastanawiałem się nad jego zakupem tych bowiem nie było w internecie wiele, tak jak i nie ma wielu ogłoszeń sprzedaży tego motocykla na naszym rynku. Ma to plusy i minusy - minusem jest to że nie jest łatwo go kupić i niestety nie rzadko pozostaje nam się albo zadowolić jakąś padliną po przejściach, albo czekać na wymarzoną sztukę w nieskończoność modląc się aby przypadkiem nikt nie zwiną nam jej z przed nosa. Za plus natomiast uważam to, że gdy już mamy ten model jesteśmy oryginalni nie spotykając co chwile podobnego motocykla na drodze, czy różnego rodzaju zlotach itp. Zanim kupiłem swojego KTM-a miałem parę motocykli m.in. Suzuki SV650, KTM LC4, Suzuki DR-Z 400, CBR 954 i śmiało stwierdzam że 950 SM jest po prostu z innej ligi, chodź mam świadomość że porównuję go (za wyjątkiem CBR) do o wiele tańszych i słabszych motocykli. Jest to motocykl idealny do miejskiej dżungli, zawieszenie wybiera fenomenalnie wszystkie nierówności, pozycja wysoka, wyprostowana, dająca możliwość patrzenia na wszystko "z góry", bo tu trzeba dodać, że motocykl ten jest stosunkowo wysoki i ja posiadając 190cm wzrostu sięgam nogami podłoża tak "akurat". Kanapa jest na tyle wygodna, że trasa rzędu 300km nie robi na moim tyłku większego wrażenia (nawet z moim plecaczkiem). To sprawia, że w moim odczuciu jest to motocykl na co dzień, jak również na trasę. Hamulce to jakiś majstersztyk!!! Są tak dobre że tego się nie da opisać, to trzeba poczuć, hamują płynnie i mocno przy nie dużym użyciu siły. Moc to coś czego nie brakuje tu na żadnym biegu, mocny dół V2 to coś, co dostajemy już od dolnego, aż po górny zakres obrotów. Guma z 3 biegu to żaden problem. Prędkość maksymalna jaką udało mi się uzyskać to 220km/h, ale tu trzeba przyznać, że w pozycji supermoto na motocyklu bez większych owiewek to żadna przyjemność. Jednak przyśpieszenie którego nie mierzyłem, ale jak podaje producent 3.1s do 100km/h, naprawdę robi wrażenie i daję możliwość zawstydzenia nie jednego posiadacza "ścigacza" z pod świateł ;)
Warto dodać, iż dźwięk tej ogromnej V-ki na wydechu przelotowym jest nieziemski i zwracający uwagę chyba każdego! Co do wyglądu to już o gustach dyskutować nie będę, ja się mogę na niego patrzeć godzinami.
Posiadam go jeden sezon i nie miałem z nim żadnych problemów, nie jest to jednak okres dający mi pełną możliwość ocenienia awaryjności, więc na tym zakończę. Dodam tylko, że części eksploatacyjne nie odbiegają cenowo od motocyklów japońskich, a silnik ten siedzi w swoim bracie KTM Adventure, na których ludzie robią przebiegi grubo ponad 100tyś bez żadnych remontów.
Podsumowując:
1. Wygodny
2. Rewelacyjnie przyśpieszający
3. Jeszcze lepiej hamujący
4. Uniwersalny
5. Świetnie brzmiący
6. Oryginalny na naszym rynku i drodzę
7. Super wykonany w dbałości o każdy szczegół
8. Bez awaryjny
9. Dający nie schodzącego banana z twarzy podczas jazdy
10. SZCZERZE POLECAM!!!




1
01.19.2017

nie polecam. mega głośny. szyba przecieka w deszczu. ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. chyba w studni. porażka

Marcin
Latam w XR-1000, który jest podobno głośniejszy i nie narzekam ;) To jest kask sportowy musi trochę być głośno ale bez przesady. Nie ma porównania z kaskiem do 500 zł w którym jest dopiero głośno. W tym czy jedziesz 100 czy 200 nie ma różnicy :) Dla mnie kask rewelacja.




10
01.19.2017

Witam,posiadam ten garnek od stycznia 2016 i powiem że przejechałem w nim cały sezon i nie widac na nim oznak zmęczenia.
Wybrałem dla odmiany czarny mat,bo wcześniej wszystkie połyski się strasznie rysowały-jeżeli chodzi o skorupę,a tu ani jednej ryski.
W zestawie jest pinlock,który jest super ale wleciała mi mała muszka i chciałem ją paznokciem lekko usunąc i zadrapałem pinlocka.
Wentylacja średnia,wyściółka się nie ugniotła-jest jak nowa.
Zwykle wszystkie wcześniejsze kaski miałem rozmiar L ale Scorpion i chyba wszystkie modele mają zaniżoną rozmiarówkę i musiałem wziąc XL.Pompowane policzki też się przydają.
Jeżdżę na suzuki gsr 600-naked więc trochę dmucha,do 116km/h jest znośnie bez zatyczek.
Zwykle cena oscyluje ok 800-850zł ale ja czekałem na promocję i wychaczyłem go za 550 zł -na moto-akcesoria.pl POLECAM




10
01.19.2017

Witam,
Zaczne od tego ze jezdze w tym kasku juz rok i to prawie codziennie (mieszkam w cieplym kraju wiec nie ma problemu zimy).
Kask na poczatku zainteresowal mnie wygladem i daszkiem.
Pasowal mi tez do motorka. Nigdy nie mialem kasku z daszkiem a nie raz cierpialem jak slonce bylo prosto w oczy.
Po kupnie i pierwszych kilometrach nastapilo rozczarowanie.
Kask ogolnie jest bardzo dobry i swietnie wykonany jak to Shoei, ale ten daszek to masakra.
Kazdy obrot glowy przy predkosci powyzej 80km/h jest zupelnie inny niz przy integralu. Chce skrecic szyje.
Tak bylo na poczatku, ale po krotkim czasie zaczalem widziec wiecej plusow niz minusow.
Po pierwsze trzeba zrozumiec ze to nie integral. Jak juz to sie osiagnie to nauczy sie wiecej korzystac z lusterek przy predkosciach powyzej 100 a obracac sie tylko jak baaardzo trzeba. Normalnie na trasie malo sie obraca i o tym tu trzeba pamietac. Miesnie szyji tez sie do tego przyzwyczajaja i po czasie nie czuje sie juz problemow.
Kask jest troszeczke ciezszy od porownywalnego integrala Shoei ale cos za cos.
Daszek jest swietny przy sloncu w oczy. Nic sie z tym nie da porownac. Zadna ciemna szyba, blenda albo okulary sloneczne tak nie chronia przed sloncem jak daszek.
Kask ma duzo wieksza wentylacje, i duzo szersza szybe. Widac w nim o wiele wiecej niz w integralu.
Reszta jak to w Shoei za te pieniadze. Bardzo dobre wnetrze, DD zapiecie, swietna skorupa i super malowanie (mam Seekera).
Tak wiec z perspektywy czasu polecam i na 99% nastepny tez bedzie taki (jak nie wymysla czegos lepszego).






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






GIVI EA109

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






FreedConn BT Bluetooth

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






BT-S2 1000m

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






US Plug V6 Multi Interphone 1200M

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kawasaki Z650

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Dainese Super Rider

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0