Mamy już 13210 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

Smar Caramba Ketten-Spray
9

Millers Oils ZFS 10W40
1

IXON RS GRIP HP
10

Spyke Cyber 2
9

AXO New Goblin


20
Ostatni post przez: MRG, dnia: 2018-07-09

7
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2018-07-08

5
Ostatni post przez: Gumiś, dnia: 2018-07-04

14
Ostatni post przez: Hej, dnia: 2018-07-03

13
Ostatni post przez: mickel, dnia: 2018-07-03

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
2

Witam! Wszystkich . Posiadam ja yamahe ybr 250 rok 2009. Mam ja niecały rok, sprawowala mi się...
0
0

mam r6 2003 wentylator załanczał się przy 100 teraz przestał wymieniłem czujnik temperatury sprawdziłem...
0
0

czy można zwiększyć słyszalność ? pomóżcie 503170102
2
0

Witam. Przymierzam się do kupna używanej Yamahy mt-07 i nie ukrywam, że chciałbym zabrać od...
1
0

Witam..czy jest możliwość sparowania tych dwóch interkomów z tytułu?Kolega kupił T-maxa i jakoś nie może...
0
0

Witam posiadam kask nox FF 310 wydaje mi się że to jest to samo co...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

19


Lip

20


Lip

20


Lip
X Zlot Motocyklowy – Maniów 2018
Województwo Dolnośląskie

20


Lip

20


Lip
4 ZLOT MOTOCYKLI DWUSUWOWYCH 2018
Województwo Podlaskie

20


Lip

20


Lip

20


Lip
X Zlot Motocyklowy – Maniów 2018
Województwo Dolnośląskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 05-20-2018   Gołębiówka
› 04-23-2018   Góry Izerskie
› 04-02-2018   Winkle Jedlina
› 10-19-2017   Zabierzow Cieszyn Krakow
› 07-29-2017   Dookoła Tatr
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
Ostatnio zdjęcia miejsc

Coccole di Caffe - kawiarnia motocyklowa

Pałac Głowińskich

Dolina Białego - Zakopane

Droga 583 - Słowacja

Molo - restauracja i plaża

Molo - restauracja i plaża

Molo - restauracja i plaża

Vrátna Dolina - Tiesňavy, Słowacja

Vrátna Dolina - Tiesňavy, Słowacja



Najnowsze opinie
9
07.17.2018

Rewelacja tego sezonu testowany od początku roku, nie chlapie , szybko odparowuje, jest bezbarwny , po prostu ideał na dodatek duża pucha 400ml tylko 23 zł




9
07.17.2018

Olej godny polecenia jak każdy z górnej półki . Sprzegło działa poprawnie , nie hałasuje, biegi wchodzą elastycznie , polecam




1
07.16.2018

Kupiłem je w tamtym roku w lipcu. Po 4 miesiącach użytkowania w lewej rękawicy odkleiła się wyściółka ochronnika kostek. Nie da się z tym jeździć, plastik ochronnika obciera kostkę. Właśnie lecą na gwarancje.




10
07.16.2018

Sprzedawca namówił mnie. Kombinezon włoskiej marki z górnej półki, mistrzowie świata itd. Długo się zastanawiałem i przy okazji nabycia kasku rzuciłem się (z pomocą kredytu) na model z promocji i z myślą o następnym moto. Krótko mówiąc rewelacja - skóra z kangura, widać, że protektory najwyższej klasy, wywietrzniki z siatki tytanowej, kevlarowe ochraniacze na barkach, dziurkowane spodnie (spawdzily się w upały). Ale najważniejsze - mam typową budowę ciała a kombi na mnie jak od krawca - sportowy ale wygodny, dopasowany a nie ogranicza ruchów! Nie da się porównać z tanimi. Polecam!




9
07.16.2018

Kupiłem ten kask bez specjalnych oczekiwań. Chciałem mieć przyzwoity z blendą. Jak do tej pory wszystko gra. Leży bardzo dobrze na głowie, mogę wypiąć część do prania, ale nie chce mi się. Dobry i trwały lakier, mechanizm obsługi blendy sprawdza sie a do tego łatwy w obsłudze, wentylacja działa. Nie jest super cichy, ale o niebo lepszy od poprzednika. Aerodynamika dobra (do 160 km/h, bo tyle daje moje moto). Czyli polecam - bez pudła.
PS
Nie dam tylko dlatego maksymalnej oceny, bo nie znam perfekcyjnego kasku.




10
07.16.2018

zmienilem Pirelli angel st na Bt 016 pro i jest roznica conajmniej kolosalna . sv650s sama wpada w zakrety , nawet na zwyklej szosie mozna trzec podnóżkami , testowane na torze w Radomiu nie ma mowy o uslizgu poprostu rewelacja , bardzo szybko sie grzeje w porownaniu do wyzej przedstawionej Pirelki ,w deszczu bardzo dobrze sobie radzi , bardzo stabilna przy wysokich predkosciach , co do trwalosci sie nie wypowiem przejechane dopiero ponad 1000 km, POLECAM !




7
07.16.2018

Zacznę od tego ze niektóre opinie które są tutaj napisane są chyba sponsorowane. Co do kasku tak jak w tytule: Szalu ni ma. W kasku zrobiłem jak narazie 5 tysięcy kilometrów i tak: Waga mi nie przeszkadza, po całodniowej jedzie i około 800-900 km zero dyskomfortu. Kask jest bardzo wygodny. Szczęka otwiera się łatwo i pewnie. Blendy nie używam ale jej system jest dziwnie rozwiązany, nawet LS2 ma to lepiej zrobione. Głośność- mam porównanie tylko z kaskiem na crossa więc się nie wypowiadam ale chyba jest ok. Szyba wcale nie jest tak odporna na zarysowania jak reklamuje producent. Nie myje jej mechanicznie szmatami ani gąbkami a juz pojawiają się pierwsze zarysowania.

Niestety kask posiada trzy spore problemy, przez które drugi raz bym go nie kupił- tylko np. 2x tańszego LS2 albo dołożył do lepszego.
Po pierwsze w kasku jest absolutnie brak wentylacji! Te wywietrzniki na brodzie i nad czołem absolutnie nie działają! Jeżdżę na turystyku BMW, i nawet gdy opuszczę maksymalnie szybę w motorze tak ze strumień powietrza jest kierowany prosto w kask to i tak nie ma żadnego przewiewu. Gdybym nie jeździł z otwartą szybą to bym się zagotował w tym kasku. : Za to podczas jazdy motocyklem sportowym podwiewało od dołu tak ze aż łzawiły oczy- jakiś dramat.

Drugim totalnym nieporozumieniem jest jazda w deszczu. Po pierwsze- szyba paruje tak szybko ze po sekundzie NIC nie widac, a przez brak wentylacji nie za bardzo chce odparować. Zresztą potrafi zaparowac nawet w suche dni więc o czym mowa. Ale to jest nic- podczas deszczu woda wlewa się do środka przez szybę która jest za słabo uszczelnione!!! Żenada!! Wiem ze nie jest to jakiś mega drogi kask ale bez przesady!!
Mam mieszane uczucia, kask jest bardzo wygodny, nawet ładny, ale te babole sprawiają że chyba drugi raz bym się nie zdecydował

Lionix
Zapomnialem dopisać, szyba często krzywo się domyka, trzeba tego pilnować- ale wód leje się i tak




6
07.15.2018

--Komfort jazdy
Kask miałem przez 5 lat i przez ten czas dobrze się spisywał.
Jak dla mnie kask bardzo wygodny ale każdy ma inną głowę.
Przez czas użytkowania niestety w środku mocno się wygniótł i głowa w nim strasznie lata.
Szybka niestety dość mocno paruję. Ale nie miałem pinlocka więc parowanie to raczej normalna rzecz bez pinlocka.
--Wentylacja
Praktycznie brak, u góry praktycznie nic nie wieje, z dołu lepiej ale czasami podwiewa od brody
--Wyciszenie
Do 80 km/h jest oki jak dla mnie, powyżej głośno.
Nie jest to z pewnością cichy kask, ale mój drugi garnek to HJC IS-17 i LS2 jest cichszy mimo że 4 razy tańszy.
--Aeorydanamika
Nie zaciekawa, powyżej 100 km/h przy spojrzeniu w bok chce urwać głowę.
--Jakość wykonania
Dlamnie dobra, porównywalna z HJC IS-17.
--Bezpieczeństwo
1 gwiazdka w testach SHARP więc bezpieczeństwo minimalne.




9
07.15.2018

Tydzień temu kupiłem mojego Nolana i zabrałem go na 600km wycieczkę. Przeszedł przez deszcz i wiatr i tylko trochę słońca i w porównaniu z moim dotychczasowym Lazer LZ06 to przeskok o mile. Szczególnie w
jakości wykonania- nic nie trzeszczy nie wyje i nie piszczy,Blenda chodzi stopniowo i pewnie się trzyma,
wyciszeniu - do 120 km/h jest do wytrzymania nawet w tak długiej trasie jak 600km, widoczności - nic nie wchodzi w pole widzenia szyba jest duża nic dodać nic ująć i wentylacji - czuć, że działa, nie wieje za bardzo na oczy a na głowie czuć przyjemny chłodek.

A teraz minusy
Zapięcie jak dla mnie jest za mocno cofnięcie do tyłu i nie wygodnie opiera się o krtań, dodatkowo bolała mnie szczęka
W rozmiarze M największym w najmniejszej skorupie jest na prawdę mało miejsca i trochę uszy cierpną przy dłuższym lataniu

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu i rozważył bym go jeszcze raz.


A teraz zagadki
W czasie deszczu miałem dwa przypadki, kiedy do środka wyleciała woda. Pierwszy z mojej winy, bo zostawiłem otwarte wloty powietrza, ale drugi raz przy szczelnie zamkniętej szybce wleciało po środku pinlocka. Ale to tylko raz i może to jeszcze coś było z mojej pomyłki a górnym wlotem.




2
07.14.2018

Miałem na GSR600. Na suchym jeszcze ujdzie, na mokrym ostre balety. Ostatnio na niej szlifowałem. Opona na zakrętach zachowywała się bardzo dziwnie pod koniec bieżnika daje wrażenie ślizgania, ale do zamknięcia opony jeszcze sporo zostało.




9
07.14.2018

Warto kupić gopro 6 black z jednego powodu - nowy kodek hevc h265 to znacznie mniejsze pliki z filmami w 4k w porównaniu do gopro 4 i 5 black. Stabilizacja też działa fenomenalnie - szkoda że nie jest dostępna w 4k/60 kl/s. Jakość filmów - czapki z głów. Ja polecam i to bardzo!

Gość
stabilizacja nie działa z HEVC :) Albo stary kodek i stabilizacja albo nowy i małe pliki.




9
07.14.2018

Dobry kask biorąc pod uwage stosunek jakość-cena, solidnie wykonany z dobrych materiałów , wygodny godny polecenia chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o budżet do 400zl






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



L&J Rypard KTM051

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kawasaki Ninja 400 2018-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Sidi Aria

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Spyke Totem

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Spyke Totem 2.0

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXS Vibe

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Orlen Smarol PTFE 400ml

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0