Mamy już 11760 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
7

Shiro SH-821
4

Gopro Hero 6 Black
9

Midland BT Next
5

TCX X-Square
8

Crivit Sports (kask z Lidla)


2
Ostatni post przez: Karolina, dnia: 2017-11-19

3
Ostatni post przez: R6 Rider, dnia: 2017-11-17

5
Ostatni post przez: Jimmy, dnia: 2017-11-06

8
Ostatni post przez: molik, dnia: 2017-11-05

9
Ostatni post przez: Janka, dnia: 2017-10-30

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
1

Witam. Mam kamerkę manta 9358 i przy nagrywaniu 2k i 4K obraz po zapisaniu i...
0
0

Mam problem zdobraniem żonie motocykla. Dziewczyna mierzy sobie wie cm i się zastanawiam czy cb...
0
0

Przepraszam jaki jest kosz tej oto sakwy? Pański produkt mnie zainteresował.
0
0

Czy nazwa tego produktu nie powinna być AXO Drone MX?
0
0

Witam, chciałem zapytać czy producent zamieszcza jakieś informacje na temat dostosowania map zapłonowych lub...
0
0

Witam bardzo proszę o opinie butów obecnych użytkowników
0
0

Witam Nie swieci mi przednia Zarowka przedniego lewego kierunka. Jak w najłatwiejszy sposob wymienic zarowke\\zdjac klosz migacza? Pozdrawiam
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

02


Gru
Motomikołaje 2017 w Myszkowie
Województwo Śląskie

03


Gru




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 10-19-2017   Zabierzow Cieszyn Krakow
› 07-29-2017   Dookoła Tatr
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 06-01-2017   Małopolska Trasa Widokowa
› 05-30-2017   Z plecakami na Moto-Wycieczkę
› 04-12-2017   Dobieszczyn-Nowe Warpno
Ostatnio zdjęcia miejsc

Pomnik Żołnierzy Radzieckich w Mikolinie.

Pomnik Żołnierzy Radzieckich w Mikolinie.

Pomnik Żołnierzy Radzieckich w Mikolinie.

Cerkiew w Smolniku

Zamek Spiez

Stoderzinken Alpenstrasse

Góra Św. Jerzego - Chorwacja

Niesamowite zadupie

Łysa Polana



Najnowsze opinie
7
11.22.2017

Wentylacja
Wloty niby są i jak jest zimno, to nawet wydaje mi się, że jakiś przewiew czuję, ale może mi się tylko wydawać. Nie czuć różnicy między otwartymi, a zamkniętymi wlotami. Otwory w EPS też nie są zbyt imponujące. Jazda z uchyloną na jeden ząbek szybą nie jest możliwa, bo wieje centralnie po oczach. ;) Nie ma podbródka, więc w kasku nie jest duszno, ale za to zimą wieje chłodem.

Wyciszenie
Kask słabo tłumi dźwięki z zewnątrz (motocykl, otoczenie), jednak pęd wiatru nie powoduje dużego hałasu. Szyba głośno świszczy przy jeździe z otwartą.

Aerodynamika
Zaskakująco dobra. Kask jest bardzo stabilny w pozycji 3/4 (motocykle sportowe, sportowo-turystyczne). Nie miałem chyba okazji jechać w wyprostowanej.

Jakość wykonania
Niska. Zaczep szyby jest tak wpasowana w mechanizm, że z jednej strony nie udało mi się jej wypiąć. Łatwiej jest zdemontować z kasku cały mechanizm. Kawałek uszczelki oderwał się w pierwszym roku używania. Przełączniki górnych wlotów żyją własnym życiem i doprawdy nie sposób sprawić, żeby pozostały w jednej pozycji (chyba napór wiatru je przełącza), ale i tak nie czuć różnicy między otwartymi, a zamkniętymi. ;) Plusem jest, że nie są to aspekty wpływające znacząco na użytkowanie kasku.
Wyściółka i pasek są za to całkiem przyzwoite. Mimo upływu lat i wygniecenia, trzymają się całkiem nieźle. Jedynie materiał od spodu zmechacił się nieco od kontaktu z podłożem przy odkładaniu kasku.

Podsumowanie
Kask nabyłem w bardzo promocyjnej cenie 120zł. Uważam, że za taką kwotę był to bardzo udany zakup.
Czy poleciłbym?
To zależy. Moim zdaniem nie jest wart swojej bazowej ceny - 300zł. Nie jest to najlepszy wybór na jedyny kask, ale zapasówka za grosze (mówię o kwocie, którą ja wydałem) już całkiem zacna. Przy spokojnych dojazdach miejskich, czy treningu gymkhany na parkingu, powinien zdać egzamin, a ze względu na cenę, nie szkoda się z nim obchodzić mało delikatnie, czy gdzieś go zostawić.




4
11.21.2017

Zakupiłem go pro 6 mając wcześniej tzw. Chińczyka. Wyjechałem na wakacje i miałem wielkie nadzieje co to tej kamery, przeliczyłem się. Hero 6 juz po pierszym kontakcie z wodą na głebokości znikomej ok 50cm a nawet zachlapaniu zaczęła parować mi szybka od środka na obiektywie co zakłócało ostrość i klarowność zdj. Czy filmu. Tydzień później podczas pływania z maską i rurką trzymałem kamerkę na kijku max 1m pod wodą i nagrania filmu albo zatrzymywały się same tzn. W niechcianym momencie film się sam przestawał nagrywać bądź podczas zatrzymania nagrania komunikad saving nie znikną nnie można było wył. Kamery jedynie po powrocie na ląd wyjąć baterie a nagranie znikało lubzapisał się tylko dźwięk i tak kilkakrotnie pod rząd. Jestem rozczarowany tym sprzętem. 2400zł zdecydowanie nie warte wydatku. Chińczyk działem w parze z go pro i wszystko ok. Jakość obrazu w fhd niezła.




9
11.20.2017

Polecam - zakupiony przez Chiński alliexpres dwie sztuki :) Cenowo wyszło 400 PLN taniej niż w PL. Jakość dźwięku doskonała, słychać komunikaty z nawigacji podczas rozmowy. Zasięg do 1600 metrów :) Polecam BARDZO.




5
11.19.2017

Ogólnie bardzo wygodne, dobra wentylacja, natomiast moim zdaniem za mały pad do dźwigni zmiany biegów i co gorsza słabo wykonany - poszycie pada przerwało się po bardzo niskim przebiegu, rzędu kilkuset km - nawet myślałem że mam jakiś zadzior na dźwigni, ale nic takiego nie występuje.
Ochrona raczej śladowa (wzmocnienia, ochraniacze), ale lepiej w takich niż w adidasach. Do miasta okej, wygodnie do chodzenia, nie męczą nogi.




8
11.19.2017

Kask pomimo swoich wad tj, głośność i średnie wykonanie, uchronił mnie przy bardzo nieprzyjemnej glebie. Ręka złamana i noga też, ale głową całą pomimo przywalenia prosto w asfalt. Jedynie co się z nim stało to zarysowanie w dwóch miejscach lakieru i niestety szyba wypadła, bo nie wytrzymał mechanizm. Najważniejsze, że głowa cała.




9
11.18.2017

Jeden chyba z najlepszych motocykli Chopper/Cruiser w tej klasie pojemności czyli 125 , jeśli nie najlepszy.

Gość
Brawo! A teraz zdradzisz nam dlaczego tak uważasz? :)




8
11.16.2017

Jest to mój pierwszy motocykl, kupiłem w połowie sezonu i przejechałem 2tys km. Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, lekki. Dużym plusem jest niska cena zakupu - zadbane egzemplarze można dostać spokojnie poniżej 5k pln, dosyć tani w eksploatacji - cena części i serwisu chyba niższa niż dla innych motocykli tej klasy ALE mało to on nie pali, ja z trudem schodzę poniżej 5,5l/100km a raczej nie jeżdżę po mieście ani w korkach i nie piłuje go pod czerwone pole, także za spalanie duży minus. Jestem wysoki i wygoda jest taka sobie, po 100km było mi już mocno nie wygodnie, bolały plecy. Osiągi do codziennej jazdy do pracy więcej niż wystarczające, na pewno nie jest tak jak niektórzy piszą, że 500 to nudzi się po jednym sezonie. Hamulec przedni mając przewód w stalowym oplocie i świeży płyn hamuje moim zdaniem tak jak trzeba, nie mam tutaj żadnych zastrzeżeń i nie rozumiem narzekań na niego - te powinien zebrać tylny bęben który jest tragiczny - bardzo słabo wyczuwalny, na mokrym jak na prawdę nie trzeba to lepiej nie dotykać. Zawieszenie komfortowe, do bardzo dynamicznej jazdy na pewno nieco za miękkie. Na pierwsze moto jest jak znalazł, łatwy do opanowania, nie żałuję że go kupiłem. Polecam rozsądnym.




9
11.14.2017

Kolejny z rodziny Dyna piekny na grubych kolach byku.
Lampy nie kazdemu leza to na pewno.
Sprawia wrazenie ciezkiego ale po chwili milo sie prowadzi.
Kola masywne ale na naszych drogach beda rewelacja.
Szasami kierownica sprawia wrazenie krzywej nawet w motocyklach nowych ale to ich mankament..Odrobina czary mary i juz jest prosto.
Mam namysli kiera vs lagi.

Marcin
Ciekawe opinie o Harleyach :) Widać, że pasjonat marki to pisał. Pozdrawiam.




9
11.14.2017

Piekny Vrod ...Wygladem tylko Diavel mu podskakuje.
Zalozyc V&H dwa w jeden i powyzej 5tys obrotow wyrwie ci rece przy starcie ze swiatel.
Siedzenie rewelka trzyma dupe jak trzeba.
Sredni przeswit na rondzie zaryjesz na sete..
Na prostej daje rade na miescie objedzie cie kolo na sporcie 883.




9
11.14.2017

Cudo na gazniku.
Klasyk klasyk klasyk.
Juz takich nie robia.
Fajny egzemplaz ciezko znalezc.
Bez zbednych canbus etc.
5tka skrzynia buu.




9
11.14.2017

Ten to jest debesciak.
Przedewszystkim mlodsza klientela cisnie po niego bo tanszy to juz tylko street..ale to indie jest wiec placisz za jakosc.
Budujesz customa bier 883 nie wymiecie ci szmajcu za szybko a wygladem (jezeli masz pojecie co robisz) zmiecie twoich kudlatych kolegow na big twinach stock.
Servis fajny szybki latwy oczywiscie bez specjalnych narzedzi ni ch,, sprzeglo lozyska ramy czy uszczelniacze lag etc...
Swietny na miasto a jak ci nie brakuje 6ego biegu to mozna cisnac gdzie cie tylko oczy poniosa..




9
11.14.2017

Na trase niewiele jest do wyboru na rynku tego typu ciezarowek.
beemki moze i inne szpeje..
Do przepychania nie polecam bo to ciezki skurkozjad.
ale wbij mu jedynke to odrazu czujesz ze panujesz nad nim..
Ten to ma bajery ze hoho a CVO to juz TOP Class.
Serwis spoko troche wiecej elektryki bo z przodu konkret owiefka.
Polecam tyz.Chociaz ceny tu to juz kruca fux mega.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



OXFORD OSLO

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held Link Tour Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Berik LS1-5830 Misano

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ducati 939 Hypermotard SP 2016-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ducati 939 Hypermotard 2016-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ducati 821 Hypermotard SP 2013-2014

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ducati 821 Hypermotard 2013-2014

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0