Mamy już 14737 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
1

Motul 5100 10W40
8

Held Evo-Thrux
10

Interphone F5 MC SERIES
10

Interphone F5 MC SERIES
9

Yamaha TDM 900


3
Ostatni post przez: Pixel, dnia: 2019-04-23

2
Ostatni post przez: Shadow , dnia: 2019-04-12

12
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2019-04-11

1
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2019-04-10

0
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-04-05

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
1
1

Przy włączeniu biegu odcina zapłon w honda cbr 125r co jest tego przyczyna
4
1

Jako że nie mam zbytnio planów na majówkę pomyślałem oczywiście o wyjeździe na moto w...
5
1

Mam pytanie. Chcę kupić używanego ohlinsa, ale nie wiem jak rozpoznać czy to oryginał. Ma...
9
1

Bedzie to moj pierwszy motor i chcialbym uslyszec jakies opinie o nim. ;)
7
5

wszystko o mechanice suzuki intruder vs 800
10
6

Niedługo jadę na oględziny er6f. Jest coś na co powinienem zwrócić szczególną uwagę?
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

22


Kwi

24


Kwi

26


Kwi

26


Kwi
Mrongoville Motorally Mrągowo 2019
Województwo Warmińsko-Mazurskie

26


Kwi

26


Kwi
Zlot motocyklowy XV Tabunada 2019
Województwo Warmińsko-Mazurskie

26


Kwi
Zlot Motocyklowy Stankowice 2019
Województwo Dolnośląskie

26


Kwi
XII Zlot Motocyklowy MKM JUNAK 2019
Województwo Wielkopolskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 04-22-2019   Poznań Pałacyki
› 02-17-2019   Łapalice
› 09-25-2018   Pieskowa Skała - Ojców
› 09-18-2018   Przełęcz nad Łapaszanką
› 09-02-2018   wokół Tatr
› 09-02-2018   Wycieczka na zamek do Rabsztyna k. Olkusza
› 09-01-2018   Krakowskie bulwary i kopiec Kościuszki
Ostatnio zdjęcia miejsc

Cieszyn - Wieża Piastowska

Cieszyn - Wieża Piastowska

Cieszyn - Wieża Piastowska

Muzeum walk o wał Pomorski

Kościół

Bunkier Kolejowy w Jeleniu

Zalew Leźnica Wielka Osiedle

Zalew Leźnica Wielka Osiedle

Źródełko kresowe w Rogoźniku



Najnowsze opinie
1
04.23.2019

Kiedyś to był naprawdę dobry produkt-teraz to parszywa podróba.Ne naleję go nawet do ruskiego motocykla który strawi wszystko.

Gość
Co za beznadziejna opinia. To nie kupuj podróbek, bo jest tanio i będziesz wiedział co lejesz. Dla mnie to najlepszy olej do moto - leje go od 10 lat do różnych sprzętów, a kupuje zawsze w jednym pewnym miejscu. Nigdy mnie nie zawiódł.




8
04.23.2019

Przejeździłem 1,5 sezonu:
1. Megawygodne, cudownie czuć manetkę bo są bez grubej wyściółki
2. Przez miesiąc jazda w nich to katorga - zanim się ułożą są mega ciasne - ważne żeby długość palców się zgadzała, reszta się ułoży
3. Fajnie wentylowane
4. Skóra kangura jest super, ale jasnoszara zabrudzi się po 50km - nie liczyć, że będą piękne i lśniące po sezonie
5. Były dwa razy na serwisie - puszczały szwy na palcach, naprawione na gwarancji (bez problemu ani pogorszenia wygody bo szwy są na wierzchu)

Mimo problemów ze szwami pewnie kupię ponownie jak zajeżdżę moje obecne.

Należy zwrócić uwagę, że występuje kilka wersji (różne kolory, wentylacje i ochraniacze), pojawiły się też ostatnio Evo Thrux 2 (ta opinia dotyczy wersji 1).




10
04.22.2019

Pierwszy raz dzisiaj używałem i powiem tylko tyle że lepszego chyba nie ma a miałem już pare intercomow łatwość obsługi i jakość wykonania wzorowa




10
04.22.2019

Super Intercom po przesiadce z seny która zgubiłem jest bardzo mile zaskoczony jakość wykonania oraz jakość super




9
04.22.2019

Wygodna pozycja, wystarczająco miejsca nawet we dwoje. Przy odpowiednim stylu jazdy spalanie z kuframi/bez przy prędkościach 70-110km/h w okolicach 4litrów. Wyprostowana pozycja powoduje że nie czuje trochę przodu w zakrętach ale moto idzie stabilnie. W okolicach 200 zaczyna mi myszkować przód. Osiągi wystarczające dla jeżdżących turystycznie. Bardzo przyjemne moto pomimo różnych sytuacji nie zawiódł mnie nigdy sucha misa olejowa to duża zaleta, kontrolka poziomu oleju, trwałe cylindry, aluminiowa rama. Co do minusów: brak kontrolki ciśnienia oleju (można dorobić), słaba lampa przednia po prostu tragedia, charakterystyka Vki czyli mocno hamuje silnikiem i dobrze zbiera się z dołu ja to lubię ale wiem że nie wszyscy, dobrze opanować międzygaz. Lubię niem śmigać bocznymi drogami na autostradzie trochę mu brakuje raczej unikam. Stosunkowo łatwy w serwisie. Da się jechać na stojąco szutrową drogą.




7
04.22.2019

Przejechałem tym modelem już 3 tys. km w różnych warunkach i myślę, że mogę napisać w miarę obiektywną opinię.
Moto przede wszystkim wygląda czadersko! Często na stacjach benzynowych zaczepiają mnie ludzie i pytają co to za model, mówią, że świetnie wygląda - i to prawda! Sylwetka tego sprzęta jest rewelacyjna. Do wizualnej pełni szczęścia brakuje jedynie przedniego reflektora LED.
Moto jest bardzo przyjazny w prowadzeniu. Jest lekki, zwinny, wąski między nogami i ma nisko położone siedzenie, co bardzo dodaje pewności siebie. Filtrowanie w ruchu miejskim jest banalne.
Silnik - nie mogę powiedzieć złego słowa. 68 KM to i tak więcej niż potrzebujesz żeby stracić prawko ;) power wheelie nie zrobisz, ale sprzęt dzięki temu wybaczy Ci, jeśli przypadkowo szarpniesz manetką. UWAGA! Ludzie narzekają na drgania silnika. Chciałbym podkreślić, że motocyklem jeżdżę od nowości i drgania faktycznie były odczuwalne na początku, ale po okresie dotarcia (pierwsze 1600km) całkowicie zniknęły. Po dotarciu silnik zmienia się nie do poznania.
Hamulce - są ok. Mam wrażenie że nie utrzymują optymalnej wydajności hamowania przy długotrwałym, intensywnym użytkowaniu. Może wystarczy zmienić przewody hamulcowe?
Zawieszenie... nie czarujmy się, to budżetowy motocykl, a więc i zawias jest taki sobie. Kiepsko tłumi nierówności polskich dróg.
Odnośnie wygody - koledzy wcześniej pisali, że model powinien nazywać się 650SX. Nie mogę się z tym zgodzić :) Po przejechaniu 400km daje odczuć się dyskomfort w krzyżu (a mam jedynie 170cm wzrostu), do tego osłona przed wiatrem jest fatalna. Na trasie brakuje mocy do dynamicznego wyprzedzania powyżej 130km/h, zresztą motocykl przy wyższych prędkościach nie jest szczególnie stabilny, a ekonomia paliwowa idzie w las.
Podsumowując - jeśli celujesz w dojazdy do pracy i krótkie wypady za miasto - jest to model dla Ciebie i oceniam go na 10/10, ponieważ, mimo wszystkich wad i niedociągnięć nadrabia niską ceną - nówka to ok. 31 tys. zł.
Jeśli jednak szukasz czegoś, w czym pojedziesz także w daleką trasę, to rozejrzyj się za czymś, co oferuje lepszą osłonę przed wiatrem, bardziej wyprostowaną pozycję za kierownicą i większy bak. Np. za V-stromem 650.

Drzewo
Organiczne klocki tak się zachowują - tracą swoje właściwości przy intensywnym hamowaniu przez dłuższy okres czasu. Spróbuj sinterowych i problemy z hamulcami powinny ustąpić.




8
04.22.2019

Przyzwoity kask do codziennej jazdy. Wiadomo, że zawsze można lepiej ale po co przepłacać? Śmieszne jak każdy narzeka, że ten to głośny a za stówkę więcej miałbyś kask x, który jest już bezszelestny :)... Uszy chroni się stoperami a nie kaskiem.




9
04.22.2019

witam.od 2 lat posiadam 929. wczesniej jezdzilem gsxr 600 z 98roku i szczerze honda jest gorsza pod kazdym wzgledem prucz wygody.honda jest wygodna jak na sporta. do rzeczy zaliczylem szlifa na lewa strone.skutek .pekniety blok przy deklu alternatora.zaspawany jezdzi do dzis. prowadzenie niepewne gsxr szedl jak po sznurku.




4
04.22.2019

kask ładny moe sie podobać, dobrze lezy na głowie jedyny poble to jego głośność jest głośny już od 60km/g nie polecam




10
04.22.2019

Trochę za mały na mój wzrost 178cm. Poza tym fajnie się prowadzi, nisko środek ciężkości powoduje że wiatr boczny nie jest straszny.Solidnie wykonany i bezawaryjny. spalanie przyzwoite.




2
04.21.2019

Slaby lancuch, w GS500 padl po 6tys km. Z tego wzgledu odradzam zakup i marnowanie $$. Lepiej kupic cos markowego.




10
04.21.2019

Mam sprzęt od miesiąca i jak do tej pory nie mam zastrzeżeń. Opony jeszcze nie zamknołem, wydaje mi się, że powinienem dalej dojść a jest 3 cm od krawędzi, czyli daleko. Jest to najlepszy sprzęt jaki miałem. Szybki i wygodny w prowadzeniu. Łatwy w prowadzeniu ale opór wymaga jeszcze wprawy. Łatwo skręca i bez problemowy w mieście. Stosunkowo twardy na zawieszeniu czyli to co lubię.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Revit Torque

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Malaguti Madison 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Malaguti RST 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Husar Impact

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Nexx XT1 Carbon Zero

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rainers T-100

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Naxa FO4

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0