Mamy już 13031 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
1

JMT YTZ10S
9

Klocki hamulcowe Bonyfish
9

Plecak Held 4991 To-Go
7

Shima RS-2
7

Alpinestars SMX-6


0
Ostatni post przez: HypheN, dnia: 2018-06-19

2
Ostatni post przez: LS2.Sklep, dnia: 2018-06-19

21
Ostatni post przez: LS2.Sklep, dnia: 2018-06-19

2
Ostatni post przez: LS2.Sklep, dnia: 2018-06-19

1
Ostatni post przez: LS2.Sklep, dnia: 2018-06-19

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Witam. Przymierzam się do kupna używanej Yamahy mt-07 i nie ukrywam, że chciałbym zabrać od...
1
0

Witam..czy jest możliwość sparowania tych dwóch interkomów z tytułu?Kolega kupił T-maxa i jakoś nie może...
0
0

Witam posiadam kask nox FF 310 wydaje mi się że to jest to samo co...
0
0

Czy to prawda że w K1200R są słabe skrzynie biegów?
0
0

Ile to kosztuje?
1
1

Romet jak sprzed lat ,nic się nie zmienił, tydzień robisz tydzień jeździsz ,teraz wygląd zmienili...
0
0

Witam Co jest potrzebne jakie czesci w szczegulach zeby zrobic przekladke silnika z Yamaha r6...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

17


Cze

22


Cze
XVIII GRYF PARTY 2018
Województwo Mazowieckie

22


Cze

22


Cze

22


Cze
Eleven Bike Fest 22-24.6.2018 Wrocław
Województwo Dolnośląskie

25


Cze
CRUISER PARTY XX ŚWIĘTO JUNAKA Wolin 2018
Województwo Zachodniopomorskie

29


Cze
XIV ZLOT MOTOCYKLOWY W KOLE 2018
Województwo Wielkopolskie

29


Cze
IV MOTOBIWAk 2018
Województwo Śląskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 05-20-2018   Gołębiówka
› 04-23-2018   Góry Izerskie
› 04-02-2018   Winkle Jedlina
› 10-19-2017   Zabierzow Cieszyn Krakow
› 07-29-2017   Dookoła Tatr
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
Ostatnio zdjęcia miejsc

Zamek w Będzinie

Zamek w Będzinie

Zamek w Będzinie

Jaworzno - Zalany Kamieniołom

Jaworzno - Zalany Kamieniołom

Jaworzno - Zalany Kamieniołom

Jeruzal

Zalew Wawrzkowizna

Zalew Wawrzkowizna



Najnowsze opinie
1
06.19.2018

Aku po sezoenie w R6 wyzionął ducha, kwas wyleciał podczas wyprzedzania auta. Całe dno rozsadziło. Nie polecam




9
06.19.2018

klocki są ok siła hamowania na przyzwoitym poziomie dorównująca nissinom jak nie tka sama. Marka bonyfisch jest znana w niemczech ale w polsce już nie podsumowując solidna jakość do ceny a nie to co ebc




9
06.19.2018

Jeżdżę w nim 6 miesięcy. Zakładanie pokrowca uciążliwe. Zakładanie na plecy i dopasowywanie ujdzie. Ale jak go miałem zdjąć z pleców w rękawica i szlak mnie trafiał. Małe kamerki. Dałem dziecku do szkoły a ja wróciłem do starego plecaka.
LWG

Gość
I ocena 9 ?!




7
06.19.2018

Rękawice robią bardzo dobre pierwsze wrażenie. Jakość wykonania na wysokim poziomie, brak wystających nitek itp, kolory bardzo żywe, ciekawe malowanie. Po założeniu ich na rękę dobra wrażenie nie znika... dopóki nie zaciśnie się ręki na manetce... Rękawice stają się wtedy bardzo niewygodne. Nie byłem w stanie dosięgnąć kciukiem kierunkowskazu, z dużym problemem sięgałem po klamkę sprzęgła, czy hamulca, a po kilku minutach przymierzania kostki na lewej ręce miałem czerwone, a nawet lekko poobcierane. Zdaje sobie sprawę z tego, że skóra się trochę dopasuje do ręki i rękawice będą wygodniejsze, ale moim zdaniem wina leży głównie po stronie zbyt wysoko wszytego ochraniacza na kostki. Kończy się akurat na środku moich kostek, czyli tam gdzie jest potrzebna największa ochrona, a jego krawędź wbija mi się w kości powodując obdarcia. Co z tego, że w rękawicach zastosowana dobre ochraniacze skoro podczas upadku nie będą chronić tego co powinny? Może to kwestia anatomii mojej dłoni lub konkretnej pary rękawic i inni nie będą mieli tego problemu, dlatego polecam przed kupnem przemierzyć je i sprawdzić je na motocyklu. Co ciekawe porównałem moje rękawice do zdjęć ze strony producenta i na moich ochraniacz leży wyżej względem palców (ok 0,8 cm od czerwonej skóry do ochraniacza), a na zdjęciach z katalogu jest wszyty zaraz nad palcami.




7
06.18.2018

Moje SMX-6 pólroczne dramatycznie przemakają. Ale dramatycznie. 3 km w lekkim deszczu = całe skarpetki mokre. 10 km w ulewie = w butach chlupie.
Czy te zwykłe SMX-6 tak mają? Gdzie one przemakają? Na szwach? Bo przecież ekoskóra sama w sobie jest nieprzemakalna, podeszwa jest klejona a zapięcie kryte rzepami bardzo daleko, więc tamtędy się nie leje.
Może potraktować szwy preparatem hydrofobowym do odzieży górskiej?
Poza tym bardzo, bardzo fajne buty, wygodne, również do chodzenia.
Mały minus jak ktos wyżej pisał za bardzo masywny ochraniacz plastikowy golenia, przez co kiepsko się mieszczą do nogawek spodni turystycznych.




8
06.18.2018

Mam ten pokrowiec i mam również oxforda aquatex. Poza kolorami trudno o jakieś różnice. Materiał to tej samej grubości poliester, odporny na wode. Pokrowiec ma ściągacz i z przodu wycięcia do założenia łańcucha. Poza tym bardzo fajnie wykonany, ładny kolor i co jest super - bez problemu zakrywa moto od góry do samych opon na dole - Kawasaki ZX-6R 2009. POLECAM.




1
06.18.2018

Daje 1. Nie dlatego, że to bardzo kiepska opona, tylko dlatego że jest przereklamowana i ma za wysoką średnią. Opinie na facebooku i tutaj(w większości opini, ale na szczęście nie wszystkich) są bardzo zawyżone. Kupiłem zachęcony super ceną i oczywiście opiniami tutaj. Opona jak na sportowy model jest poprawna - na podobnym poziomie co Pilot Power 2CT. To już nie te czasy, że PP2CT to jedna z najlepszych opon. Bridestone S20 Evo, Metzeler M7RR czy Michelin Power RS są znacznie lepsze i nie łapią uślizgów w zakrętach praktycznie wcale, tutaj na rondkach i zjazdach czasem ucieka - ta opona nie daje takiej pewności. W moim przypadku założona do ZX-6R 2009. Dot opony to 2017. Ogólnie bez szału. PS. Zanim wystawiłem opinie spytałem gościa, który także je ma i potwierdził moje odczucia. Największa zaleta - cena. Przyczepność - 3+ w skali szkolnej.




8
06.18.2018

Opona: Maxxis M6103 Promaxx 110/90 R18 61H Tył TL.
Zalozona: sierpien 2012, sciagnieta: lipiec 2014.
Jezdzona na VF 400F (191 kg, 53 KM) przez ca. 15 kkm.

Opona jezdzona na treningach i zawodach Gymkhany, po miescie i w trasach. Bardzo dobra przyczepnosc. Guma wydaje sie dosc miekka. Mam poczucie, ze za szybko sie zuzyla.




10
06.18.2018

Kask bezpieczny, cichy, z miejscem na słuchawki, szeroki wizjer,duzy wybór wizjerów,bardzo dobrze wentylowany.




7
06.18.2018

Po pierwsze, kask używam trzeci sezon, 15k km(pierwszy na NSR125 teraz FZS600). Mam porównanie z AGV Longway.
Nie wiem skąd się biorą opinie na temat paska pod brodą, przecież go można wyregulować.
Pinlock bardzo dobrze spełnia swoje zadanie, w okolicach zera stopni nic nie paruje. Ostatnio ukruszyły mi się uchwyty od pinlocka. W sklepie dostałem za darmo nowe.
Wentylację czuć przy 10 stopniach i wtedy ją zamykam bo w trasie jest chłodno zmniejsza to też hałas dobiegający z górnych wlotów.
W innych sytuacjach zawsze jest otwarta. Ogólnie jej nie czuć ale pot odprowadza a ruszając robi się w środku mniej parno wiec jakoś działa.
Aerodynamika, z jednej strony przy 235km/h nie ściąga go, nie buja. Na głowie zachowuje się neutralnie przy każdej prędkości. Z drugiej jest głośny.
Wyściółka mimo, że prałem dwa razy nie zmechaciła się, nie ubiła. Ogólnie pod tym względem jest bardzo wygodny. Robiłem trasy po 600-700 km kiedy nie zdejmowałem go nawet na stacji benzynowej. 7 godzin na głowie i nie czułem zmęczenia karku, czy ucisków. Ponad to mimo, że mocno się pocę to nie śmierdzi wewnątrz. Materiał z którego jest wykonane wnętrze na bardzo wysokim poziomie.
Co do blendy mam mieszane uczucie, jak główny wizjer jest uwalony robakami w stopni który nie ogranicza mojej widoczności to po wysunięciu blendy często słabo widać przez trzy warstwy materiałów. Są sytuacje, w których bardzo pomaga a są takie, w których wole jechać bez blendy. Dużo zależy od kąta padania promieni słonecznych jak i szyby, jeśli są czyste to przeważnie się sprawdza. Wygodna obsługa blendy. Jednak gdy jest opuszczona jej krawędź zasłania mi zegary. W zimne dni paruje.
Pompowania policzków używam tylko wtedy gdy mój kask daje jakiejś dziewczynie mającej drobniejszą buźkę od mojej. Działa.
Wizjer rysuje się tylko gdy niechlujnie go przecieram albo zahaczam nim o ściany itp.
Ps. Aerodynamikę ocenię pod kątem zachowania skorupy pod działaniem sił wiatru. Nie uwzględniają hałasu przez nią generowanego.




5
06.17.2018

Nie mam doświadczenia w używaniu innych kasków jednak napiszę co nieco o tym Scorpionie. Przejeździłem z nim ponad 4 tys. kilometrów na małym nakedzie (yamaha mt-125). Kask ogólnie głośny. Jak na mój jednoślad ze standardowym wydechem męcząca jest podróż w okolicach 80-90 km/h przez dłuższy czas bez stoperów w uszach. Słychać w nim tak jakby wzmocnione niskie częstotliwości (turbulencje?). W zimne dni pomimo zamknięcie głównego otworu wentylacyjnego wieje dosyć mocno na usta i nos i jest wtedy niezbyt komfortowo. Bez kominiarki nie da rady :) Miejsce przeznaczone na okulary w moim przypadku jest za wysoko przez to nie mam możliwości użycia okularów przeciwsłonecznych. Różnica wysokości wynosi ok. 1,5 cm, więc bardzo dużo. Otwory wentylacyjne wydają się nie posiadać jakiegokolwiek zabezpieczenia przed owadami co powoduje dosyć częste latanie mniejszych muszek w środku kasku. Mógłby być nieco lżejszy. Z pozytywów jest bardzo wygodny. Wyściółka ugniotła się w minimalnym stopniu. Kask przylega do głowy bezbłędnie i daje duże poczucie bezpieczeństwa. Pinlock maxvision działa wyśmienicie przez co szyba nie paruje w ogóle. Mechanizm szyby wydaje się być solidny i działa prawidłowo. Blenda mogłaby być delikatnie ciemniejsza i schodzić nieco niżej jednak mimo to działa dobrze. Wentylacja w gorące dni powoduje, że w ogóle nie poci mi się głowa (bardzo duży plus). Ogólne wrażenie mocno średnie. Bardzo dobrze wyposażony kask jednak kosztem dopracowania. Wszędzie czuć brak przysłowiowej kropki nad „i”. Czy kupiłbym go ponownie? Zdecydowanie spróbowałbym czegoś innego.

Dino
A po co Ci okulary przeciwsłoneczne skoro jest blenda ?




9
06.17.2018

Xdiavel... dla kogoś kto latał cale zycie na szlifierkach, Xdiavel to kolejny etap po 40.... w sumie pozycja do jazdy jak przystało po czterdziestce, wygodnie chociaż te nogi z przodu irytowały mnie chyba ze 3000 km... ale po następnych 5000 już się przyzwyczaiłem... prowadzenie rewelka, lekki w zakrętach, nie wężykuje,pewny (opona 240 zamknięta...napis roosso prawie zdarty i to nie na torze, normalne kręte dróżki) , hamulce Brembo M50 , nic nie trzeba dodawać,kozaki bez dwoch zdan,ale teraz to w zasadzie wszystkie motorki pięknie hamują. Osiągi sa więcej niż zadowalającym wyścigi do 220km/h z każdym motorkiem, mina chłopaków na szlifierkach bezcenna, od 220 zaczynają się kłopoty, już się nie da dogonić szlifierki:-( a pwyzej 230 wiatr zrzuca nogi z podnóżków, na maksa licznik pokazuje pod 260 czyli można przyjąć ze jedzie kolo 250,ale to zupełnie nie jego klimaty i prędkości,raczej walka o życie -w końcu nie ma plastików a w tunelu aerodynamicznym wiatr o prędkości 180km/h swobodnie mnie podnosi... ogólnie pelen zachwyt :-)))
Spalanie... przy tym połapie cenowym to pewnie bez wielkiego znaczenia ale ogólnie motorki przy 150 koniach kręcą się kolo 8 litrów...Xdiavel w tym czasie kolo 5... trzeba naprawdę się wściekać żeby wskoczył na 7 , chyba ze autostrada i odkręcona maneta, ale to przecież Cruiser , uwielbiający zakręty i atomowe przyspieszenia.
do czego się przyczepić... hmmm obroty poniżej 3000 są nie akceptowalne przez ten silnik, trzęsie tak, ze jest wrażenie ze sie cos urwie, wibracje są oczywiście i to dość mocne i powyżej 4 czy 5 tysięcy ale poniżej 3 jest jakaś masakra... nie ma wożenia się pyr,pyr,pry i 50 km/h . Ale czy to wada, to w końcu Ducati!!!
Podnóżki sa chyba trochę za nisko, wchodząc nisko w zakręt śruby (slizgi) na podnóżkach rysują o asfalt , to samo piety butow...
Bylem i ciągle jestem pod jego wrażeniem, świetna robota, dziękuję Ducati!

pozdrawiam






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



SHARK S-DRAK

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Sidi Performer

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






TCX Baja Gore-Tex

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






REVIT Discovery OutDry

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






HELD EverDry

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






BMW K1600 GRAND AMERICA

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Honda CB125R 2018-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0