Mamy już 10437 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

HJC RPHA 70
9

Sena 10U
10

Forma Arrow SX
5

Adrenaline Shiro
9

Alpinestars Roam 2


4
Ostatni post przez: Zenit mc, dnia: 2017-05-27

18
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2017-05-13

4
Ostatni post przez: Bartek, dnia: 2017-04-30

2
Ostatni post przez: KamilEr3, dnia: 2017-04-19

2
Ostatni post przez: Irek, dnia: 2017-04-05

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Czy jest w nich ciepło i jak z przemakalnościa
0
0

Kto jest producentem kasków Rhino?
0
0

witam zakupiłem wyłaśnie sobie vulkana mam pytanie czy trzeba zwracać uwagę na olej czy bierze
1
0

mam problem bo chcę kupić c 90 t,a nic nie słyszałem o jego wadach i...
0
0

witam. czym sie rozni vt 700 od vt700 c
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

19


Maj
Klasyczne Triumph 2017
Województwo Małopolskie

26


Maj
XVII zlot xt660.pl
Województwo Mazowieckie

28


Lip




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 04-12-2017   Dobieszczyn-Nowe Warpno
› 03-28-2017   Skrót do Makowa Podhalańskiego
› 01-01-2017   Gołdap&Olecko
› 11-17-2016   Lot nad Orlim Gniazdem 2017 r
› 09-24-2016   Niemiecka pętla
› 09-16-2016   trochę dłuższa przejażdżka bocznymi drogami
› 09-09-2016   Ogrodzieniec - Wisła
Ostatnio zdjęcia miejsc

Wieża widokowa na jezioro Czerniańskie - Wisła

Zabytkowy Kościół i punkt widokowy

Spalony Hotel

Źródło Św. Eliasza w Czernej

Diabelski most w Czernej

Klasztor Karmelitów Bosych w Czernej

Wiszące tory

Wiszące tory

Wiszące tory



Najnowsze opinie
9
05.27.2017

To mój pierwszy integralny kask i dopiero pierwsza przejażdżka za mną w tym kasku - wrażenia bardzo dobre.
Jeżdżę chopperem, prędkość osiągnięta dzisiaj pierwszy raz w takim kasku 190 km/h , przy prędkości 150-160 wrażenia jakbym jechał do 120km/h. Cichy, wygodny, nic nie ugniata. Wentylacja w porządku. Jedyny mankament to wyjmowane policzka które bardzo trudno umiejscowić poprawnie. Jeśli nie umieścimy ich poprawnie to będą się cały czas wypinać przy zdejmowaniu kasku z głowy.




9
05.27.2017

Mam Senę 10U w Schubercie C3. Bez problemu łączy się z Larkiem 35AT(navi)i nawet zwykłym telefonem komórkowym. Jakość dźwięku super. Ludzie nie chcą wierzyć, że rozmawiam jadąc motkiem. Problematyczny pilot(zabiera miejsce dla dłoni na manetce kierownicy i trzeba go mocować dodatkowo "smyczą" żeby nie odleciał(przynajmniej ja tak robię). Wielki minus z powodu braku szczegółowej polskiej instrukcji(ma masę funkcji których nie mogę w pełni wykorzystać-niestety nie znam angielskiego)Bez pilota trzeba na pamięć znać obsługę panelu w kasku(dwa przyciski, kombinacje naciśnięć, komunikaty w trakcie ustawiania po angielsku)Niestety słuchać można radia albo nawigacji, inaczej się nie da. Telefon przerywa nawigację a po zakończeniu navi sama wraca.Bateria trzyma naprawdę długo a do pełnego stanu ładuje się trzy godziny. W kasku całe urządzenie schowane idealnie, nic nie przeszkadza i nie uwiera.




10
05.26.2017

Śmigam w tych butach drugi sezon. Muszę przyznać , że spisują się rewelacyjnie zarówno w upalne dni jak i te chłodniejsze.
W tej półce cenowej plasują się według mnie w ściślej czołówce.




5
05.26.2017

kurtka jest dobrze wykonana sprawia wrażenie solidnej i zapewniającej ochronę,

wodoszczelność nie była testowana,

producent zapewnia dobrą wentylację alo to bujda kurtka nie zapewnia praktycznie żadnej wentylacji, a brak wywietrzników sprawia, że przy temperaturze rzędu 20'c po zdjęciu po 1h jazdy wygląda sie jakby się wyszło z basenu :/

niemniej jest to budżetuwka, która się bardzo dobrze układa i stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, gdyby były wywietrzniki byłaby rewelacja




9
05.25.2017

Te buty tak jak wszystkie od Alpinestars (które miałem okazje przymierzyć) są naprawdę wygodne. Sporo w nich chodzę po mieście na co dzień i jestem zadowolony z wygody. Oczywiście łażenie w nich w upalne dni to nieporozumienie. Miałem okazję położyć na tym kaloszu motocykl 220 kilo przy glebie w terenie - bucik spełnił swoją rolę 100%.




9
05.25.2017

witam, czas podzielic sie opinia na temat tego kasu - a dokladniej
N104 EVO.

kask generalnie moge polecić jesli ktos sie zastanawia nad jego zakupem. uzywam go drugi sezon.

duzy wizjer ! - duzo widać nie trzeba sie specjalnie rozgladac lewo/prawo

blenda - wszystko ok, dla mnie obowiazkowe wyposazenie kasku.

tzw mikrouchył szybki - super
pinlock - ok / robi swoja robote na 100%

wentylacja - ok / trzeba czyscic z robali od czasu do czasu ale tego nigdzie sie nie uniknie.

otwierana szczeka - nie mam z nia problemow. wszystko dziala sprawnie, nic nie skrzypi , zamyka i otwiera sie tez bez problemow

kask oczywiscie przystosowany do montazu dedykowanego zestawu bluetooth, u mnie siedzi najzwyklejszy chinski intercom i...wszystko pieknie działa ! kabelki mozna bardzo latwo pochować itd.

szybka kasku - czyszcze motulem, nie rysuje sie, nie matowieje - wszystko extra

srodek kasku - po 2 latach - jak nowy ( jezdze tylko z kominiarka )

zapinanie kasku - dla mnie rewelacja / cyk i zapiety / z dowolna regulacja
wygodny - jesli dobrze dobrany, mnie nie uwiera ( warto jezdzic w kominiarce )

kask jest glosny, i tu nie mozna pisac ze jest inaczej.
rozwiązaniem sa stopery do uszu ( "plastelinowe" ) wtedy jest bajka, nawet przy 160km/h mozna jechac bez problemu.
dodatkowo - komunikaty z intercomu pochodzace z google maps lub ot po prostu radio - slychac bardzo dobrze.

z minusow :
cieżki - ale kupujac go widzialem z ile to wazy
na szczęce mam maly odprysk lakieru bezbarwnego, nie wiem skad sie pojawil ale na pewno nie dostalem w kask kamieniem...


jeśli miałbym kupować drugi raz kask z otwierana szczęka - wracam po N104 - teraz wersje absolute.




9
05.25.2017

Świetny kombinezon, wygodny, dopasowany, z dużą ilością elastycznych wstawek. Harmonijka na plecach (na kurtce i spodniach) robi świetną robotę w mocnych pochyleniach. Kombinezon (wersja bez perforacji) jest dość ciepły, w lecie będzie ciężko mimo otworów wentylacyjnych na suwak po bokach (tak, to otwory wentylacyjne, nie kieszenie). Skoro jesteśmy przy kieszeniach, jest tylko jedna w środku, pomieści z trudem telefon i dowód rejestracyjny, zapomnij że zmieścisz tam cały portfel. Kombi nie posiada podpinki, ale mam wersję bez perforacji, nie wiem czy w wersji perforowanej jest tak samo. Brak kieszeni na ochraniacz pleców, jedyną możliwością jest samodzielny żółw, tak samo brakuje kieszeni na ochraniacz klatki. Pozostałe elementy na plus. Na rękawach nie ma zbędnego paska do mankietów, jest tylko zamek (i dobrze). Wnętrze jest wykonane z przyjemnej tkaniny, aż chce się nosić taki kombinezon. Jako jeden z nielicznych producentów Dainese wszywa logo ze skóry, a nie nakleja czy maluje jak inni, więc logo tak szybko nie zniknie z kombinezonu. Spodnie nie posiadają żadnej kieszeni, nawet na kluczyk. Posiadają ochraniacze bioder w standardzie, super sprawa. Na łydce 2 suwaki (jak ktoś ma grubą łydę), a w środku rzep na buty "In" zamiast klasycznych "Out". Oczywiście można używać jednych lub drugich :) Brakuje tylko małych haczyków aby spodnie zawiesić na wieszaku, ot taki mały drobiazg. Generalnie kombi jako całość oceniam bardzo wysoko, jestem zadowolony i szczerze polecam! Mega wygodny, z garbem, jakościowo najwyższa półka, do niewielu rzeczy można się przyczepić. Po prostu dobre kombi!




8
05.24.2017

Jeśli szukacie klocków, które hamują już po muśnięciu klamki to nie są te Brembo - przynajmniej nie ten model. Klocki te nie są agresywne, ale to może być zaleta na drodze, bo trudniej zablokować koło, a mimo to hamują rewelacyjnie po odpowiednim dogrzaniu. Jeśli zaś szukacie klocków najlepszych w swojej klasie to są jeszcze Brembo z serii SC, ale to już inna półka cenowa. Mimo wszystko warto - SC to najlepsze klocki jakie miałem okazje używać.




10
05.24.2017

Ferodo z serii Platinum mam w FZ6. Uważam że klocki oferują najlepszy stosunek cena jakość. Nie ma sensu przepłacać za EBC i inne marki. Bardzo dobre hamowanie, nie piszczą, nie widze żeby robiły ranty na tarczy. Dla mnie bomba.




10
05.24.2017

3 sezony 28 tys km za nami i bez zarzutu śmiało mogę polecić. Oczywiście zakup z pewnego źródła nie ma mowy o podróbie.




10
05.24.2017

Kask posiadam od października 2016 roku. Zrobiłem już na nim 3000 km i jak na razie jestem zadowolony. W porównaniu z AGV Horizon wypada lepiej jest cichszy lepiej przylega, pole widzenia faktycznie dość spore. Na razie trudno coś więcej powiedzieć ale jak najbardziej duży +




10
05.24.2017

Zużyte już 3 komplety owych klocków i nie mam powodów do narzekania. Po dotarciu hamują normalnie. Do codziennej/turystycznej jazdy mogę śmiało polecić. Kwestie słabej siły hamowania piszczenia podejrzewam że leżą w montażu i dotarciu. Z tyłu optymalną siłę hamowania udało się uzyskać po około 200-300 km ze względu na to, że klocek musi się ułożyć do tarczy.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Interkom V2-1000A Bluetooth

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shima Revolver

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Triumph Bonnevile T120

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






RST Adventure III

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kawasaki KZ440

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Dainese AVRO D2 Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0