Mamy już 7863 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
8

HJC CS-14
10

Honda NSR125 (1998-2002)
10

Motul E4 Perfect Seat
8

Rebelhorn Pride
8

LS2 FF351


1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2016-04-28

0
Ostatni post przez: SERWIS MOTOCYKLOWY WARSZAWA, dnia: 2016-04-28

2
Ostatni post przez: Oloos, dnia: 2016-04-24

1
Ostatni post przez: Tomek, dnia: 2016-04-19

0
Ostatni post przez: loupgarou, dnia: 2016-04-17

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Jest problem z częściami. Gdzie teraz szukać?
1
0

Witam! Czy ktoś podzielić opinią na temat kasku suomy halo ponieważ rozważam zakup tego modelu....
0
1

Witam pan pytanie a mianowicie jak pospawać ramę w ducati 848 a mianowicie chodzi mi...
0
0

Witam.co ile wymienia się rozrząd w fazerku 600 na wtrysku.z góry dziękuję 😊
0
1

Mam 175 cm wzrostu i ważę 55 kg . Dam rade ba DT 125 Pozdrawiam
0
1

Witam, chodzi o skrzynię biegów. Ile kosztuję wymiana i czy jest to łatwe do wymiany...
1
3

Witam. Chcę kupić ten kask. Muszę przez internet bo u mnie nigdzie go nie ma....
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

06


Maj
I Bieszczadzki Rajd Motocyklowy 2016
Województwo Podkarpackie

08


Maj
II Otwarcie sezonu
Województwo Mazowieckie

21


Maj
MOTO-PIKNIK
Województwo Małopolskie

22


Maj
XI RAJD MOTOCYKLOWY
Województwo Śląskie

10


Cze

11


Cze
Motokrew I Moto Piknik
Województwo Wielkopolskie

17


Cze
Zlot Motocyklowy Srebrna Góra 2016
Województwo Dolnośląskie

24


Cze
XI Zlot motocykli w Rudnej
Województwo Dolnośląskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 04-22-2016   Bieszczady 2016 - odcinek 1
› 04-20-2016   12345
› 04-13-2016   Trasa Widokowa z winklami
› 03-23-2016   Winkle nad tame
› 09-01-2015   Lipsko - Kreta
› 08-31-2015   W kierunku Trójstyku
› 08-18-2015   Droga Mrgowo - Kałęczyn
Ostatnio zdjęcia miejsc

Liwocz - Wieża widokowa

\"Wyspa\" w Rudzie Różanieckiej

Zalew Zamborzycki

Zalew Zamborzycki

Zalew Zamborzycki

Bychawa - Ruiny Zamku

Bychawa - Ruiny Zamku

Bychawa - Ruiny Zamku

Elektrownia wodna Żarnowiec



Najnowsze opinie
8
05.05.2016

Kask chyba jedyny z tej półki cenowej wykonany z poliwęglanu, więc na plus nasze bezpieczeństwo. Moim zdaniem kask jest dosyć cichy może dlatego bo mam tylko porównanie z kaskiem otwartym w którym jeździłem prędzej. Aerodynamika jest naprawdę słaba przy samej szybkiej jeździe schowanym za szybką nie jest źle, ale gdy wieje wiatr z boku a my wyjedziemy na otwarty teren gdzie dookoła nie ma żadnych drzew ani budynków kask chce nam trochę "wyrwać" głowę. Szybka się nie domyka trzeba docisnąć na środku co jest irytujące gdy chcemy szybko ruszyć, lecz gdy nam się nigdzie nie śpieszy to nie sprawia to większego problemu. Ja nie mam tego problemu co osoby wyżej jeśli chodzi o rysowanie się wizjera i rozregulowania się zapięcia, być może dlatego, że bardzo dbam o wizjer i staram się go nigdy niczym nie dotykać. Kurtyna dobrze wykonana wentylacja nie jest najgorsza czuć, że jest ale mogło by być lepiej. Ja polecam ponieważ moim zdaniem liczy się bezpieczeństwo a nie komfort a tym bardziej głowy więc lepiej w tej cenie kupić cs-14 niż jakiegoś LS2 z termoplastiku który ma blendę i pinlock. Właśnie co do parowania to tragedii nie mój paruje tylko gdy jest wilgotno i nadmiernie w niego dmucham ale szybko para z szybki znika. :)




10
05.05.2016

Przyspieszenie dobre około 7s do 100km/h. Jednak gdyby porównać do innych 2t tej pojemności NSR'ka wychodzi dość średnio. Moim zdaniem nadrabia wyglądem jest bardzo ładna ma dużo malowań. Prędkość maksymalna to około 160km/h. Prowadzi się bardzo przyjemnie w zakręty kładzie szybko jest bardzo zwinna, pozycja za kierownicą nie jest bardzo sportowa jak w większości motocykli tej marki. Spalanie jak w 2t nie ma co narzekać. Mało się psuje sprzęt ten jest wytrzymały :) Polecam początkującym moc na początku może nawet przerazić.




10
05.05.2016

Również polecam ten środek. Kiedyś używałem plaka - ładnie nabłyszczał, ale był tłusty i jeździłem po siedzeniu jak mydło po wannie :) Po Motulu siedzenie ładnie wygląda i nie ślizga się. Według mnie środek obowiązkowy w garażu. Jedno opakowanie starcza spokojnie na sezon.




8
05.05.2016

Cena jest adekwatna do jakości, raczej ciężko znaleźć porządne buty z tej półki cenowej. Wentylacja wersji ze skóry perforowanej jest rewelacyjna, znakomicie sprawdza się w upalne dni, czuć jak powietrze przedziera się do wnętrza buta. Ma to zapewne wpływ na jego odporność na deszcz - podejrzewam, że tą samą drogą woda dostanie się do środka błyskawicznie, ale od deszczu są inne akcesoria dla motocyklisty :)
Jazda jak najbardziej wygodna, jednak chodzenie już niekoniecznie właśnie ze względu na nity przy kostkach, jednak podejrzewam, że ma tutaj znaczenie również kształt stopy jak i kostek kierownika. Przy grubszej skarpecie nie jest to aż tak drażniące.
Wykonanie może nie perfekcyjne, ale widziałem droższe buty, na których elementy były gorzej spasowane, dlatego biorąc pod uwagę cenę to zbytnio się nie czepiam.




8
05.05.2016

To był mój pierwszy kask. Jak na 180 zł to jest super. Co dziwne jest cichszy od mojego aktualnego HJC IS 17. Aerodynamika do 110km/h jest ok. Przy 1,80 rzuca nim jak szatan. Od hjc jest cichszy dlatego , ze tam wentylacja działa i wieje super, a w LS2 nic nie daje. Widziałem droższe kaski gorzej wykonane. Na + dużo dostępnych dodatków za małe pieniądze.Na 50-125ccm polecam, na cos wiekszego raczej lepiej dopłacić.




9
05.05.2016

Motocykl pięknie się prowadzi. Hamulce zintegrowane też dobrze się sprawdzają. Spalanie na niskim poziomie a przy tym duży zbiornik. Fajnym bajerem jest ESA . Motocykl nie nadaje się na miasto jest za wielki, potencjał jego można poczuć dopiero za miastem lub w zakrętach - tutaj jest prawie idealnie. Motocykl raczej dla ludzi wyższych komfort (taki w miarę od 175cm). Duża elektryczna szyba pozwala w trasie czyć się naprawdę dobrze skutecznie rozbija wiater :)




10
05.05.2016

Witajcie. Ostatnio miałem przeprawę z zakupem kasku. No i w końcu po kilku przymiarkach do różnych kasków jest. Przetestowałem SHOEI NXR, SHARK RACE-R PRO, HJC 10 Plus i 11, AGV Corsa (w tym nie jeździłem). Powiem Tak !!!! MEGA. Bije je wszystkie na głowę.
Super wygodny w środku, ciężkie przejście przez część szyjną ale w środku mega wygodnie. Wentylacja - w innych kaskach nie istnieje. Niestety troszkę głośno z tego powodu. Ale naprawdę wieje jak na kasprowym. Materiał bardzo przewiewny nawet tam gdzie dotyka skóry mam wrażenie że go nie ma. Nigdzie nie ciśnie. W innych kaskach było ciasno i klaustrofobicznie. Dla mnie NR1 a dodatkowo jest teraz wyprzedaż bo wchodzi SR2. Naprawdę polecam lekki jak piórko. Malutki. Kupiłem S mimo że według pomiaru miało być M. Polecam przymierzyć. I mimo to mam wrażenie że jest dość luźno. Ale siedzi na dyni dobrze i nawet podczas ostrej zabawy na MT09 ponad 200 da się obrócić głowe spojrzeć na wyjście z łuku będąc poza owiewką. POLECAM !!!




10
05.05.2016

Super się prowadzi,motocykl trzyma się drogi.Jeżdzę drugi sezon i jestem zadowolony.Wygląd silnika V2 piękny.Sprawdza się po lepszych drogach. Na kręte , dziurawe i górzyste drogi polecam mieć drugi np.turystyczne enduro.




9
05.05.2016

Posiadam OZONE DARTH II od 7 lat. Przejechałem w nich ok 40 000 km, w różnych warunkach atmosferycznych więc do rzeczy:

plusy:
-cena
-skóra naturalna
-solidne protektory wszędzie (piszczel, łydka, kostka, pięta i odkręcany slider z przodu).
- ciepłe
- nieprzemakalne (woda jedynie wlewa się górą jak spływa po spodniach)
- sportowy i masywny wygląd (ale to kwestia gustu)
- do tej pory mają się dobrze i nie zanosi się żeby zgniły, czy się rozsypały:P
- rozmiarówka taka sama jak przy standardowym obuwiu, ale trzeba je rozchodzić bo nowe są dość sztywne i ciężko się je zapina, ale po drugiej przezażdżce jest już ok.

minusy:
- w upalne dni za ciepłe (brak wentylacji) i jak się chce wpaść do kogoś na kawę w przerwie w jeżdżeniu, to lepiej nie ściągać butów:P
- po 40 000km zaczęła się lekko łuszczyć skóra na zgięciu stopa-palce , ale może dlatego, że rzadko je pastowałem
- lansiarska firma to to nie jest
- podeszwa dosyć płaska i czasem noga się lekko uślizgnęła stając na światłach
- trzeba je rozchodzić

Ale tak naprawdę jedyną wadą jest brak wentylacji (a może to jest zaleta - bo są przez to bardziej szczelne).




10
05.04.2016

Witam, mój kolejny sprzęt, szczerze zachęcam do zakupu tego motocykla szczególnie osoby lubiące zakręty. Prowadzi się intuicyjnie jest wygodna i zaskakująco mało pali najmniej w klasie. Jestem trwała. Może inne moto mają kilka km więcej ale to bez różnicy bo honda w zakrętach i tak je objeżdża, silnik do dziś dnia nie zmienny w CBR 600. Z pełną odpowiedzialnością stwierdzam że najlepszy motor w swojej klasie dodam też ze jest wygodna jak na sporta.




10
05.04.2016

Motocykl uzytkowany przeze mnie od nowosci, sportowa jazda jest ogromną przyjemnoscią na tym motocyklu. Nie ma sensu zbyt wiele sie rozpisywać bo każdy aspekt w tym motocyklu jest na plus. Jeśli szukasz sportowego pocisku dla siebie to jest to idealna maszyna do tego. P.S. trasa 500km jednego dnia tez nie jest problemem. Mozna z przyjemnoscią taki dystans pokonać :)




9
05.04.2016

mam tez takie same problemy do tej setki jeszcze znośnie ale im wiecej ponad stówe tym głosniej i łeb chce urwac mam pytanie gdzie można kupic szybkę bo mi pękła a na necie jakoś ciężko w tym temacie






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Roleff Ghostrider

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Gamut Race 01

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






W-TEC Boreas

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






W-TEC V270

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Airoh Twist

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






BERIK LS2-10434-BK

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






BERIK LP-9794-BK

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0