Mamy już 9061 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

Suzuki DL 650 V-Strom (2004-2010r)
8

Alpinstars Faster
10

Oxford OL434 First Time 48L - Sakwy boczne tekstylne
10

Schuberth C3
9

Suzuki GSF 600 Bandit (Model 2000-2004)


6
Ostatni post przez: belor, dnia: 2016-09-30

0
Ostatni post przez: Geek, dnia: 2016-09-30

0
Ostatni post przez: KEN, dnia: 2016-09-27

1
Ostatni post przez: Patryk, dnia: 2016-09-14

2
Ostatni post przez: Patryk, dnia: 2016-09-14

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
1
1

zabrakło mi paliwa i zgaslał zatankowałem i niehce zapalić jak otpowietszyć
0
0

Jestem ciekaw - na żadnej aukcji na allegro nie widzę informacji jak to działa.
0
0

A rozróżnia sie te kurki skorzane na damska męska? Czy to unisex
0
0

Różnią się czymś więcej niż ceną? Czy może jest coś poprawione? Odpisze ktoś kto miał...
0
0

Witam.Czy komuś z posiadaczy butów smx6 odkrecił sie ten boczny zawias?Mi na gwarancji odkręcił sie...
2
1

Witajcie pisze tutaj 1 raz sorry z gory jak cos przekrecam :) zakupilem yamahe z...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

01


Paź
Motobazar Poznań 2016
Województwo Wielkopolskie

03


Paź

07


Paź




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-24-2016   Niemiecka pętla
› 09-16-2016   trochę dłuższa przejażdżka bocznymi drogami
› 09-09-2016   Ogrodzieniec - Wisła
› 09-04-2016   Bocznymi drogami z ładnymi widokami
› 09-04-2016   Bocznymi drogami z ładnymi widokami
› 08-22-2016   Trasa 520
› 08-05-2016   Dokoła Tatr
Ostatnio zdjęcia miejsc

Zamek Kartlow

Prenzlau

Zagroda Pokazowa Żubrów

Zagroda Pokazowa Żubrów

Zawidz - miasteczko rzeźb

Zawidz - miasteczko rzeźb

Pomost w Szczutowie

Pomost w Szczutowie

Pomost w Szczutowie



Najnowsze opinie
9
09.30.2016

Posiadam V strom 650 AK7 ABS. Potwierdzam, bardzo dobry, bezawaryjny, niezawodny i bardzo oszczędny (schodziłem w Norwegii do 3,86 l/100 km ). Co do kardana, to mi niepotrzebny bo zrobiłem swoim pomysłem automatyczną oliwiarkę łańcucha, prostą, tanią, niezawodną i nie chlapiącą olejem. Jestem super zadowolony ze sprzętu.

MS
Moja ocena motocykla to nie 9 a - 10/10. Zapomniałem dodać. POPRAWKA !




8
09.30.2016

Przejechałem w nich jeden sezon, czyli około 8kkm. Na nakeda całkiem dobre buty, zwłaszcza do miasta. Wygodne w chodzeniu, dobrze też trzymają kostkę. Z minusów: przecierające się sznurówki i w moim przypadku mocowanie sznurówki w lewym bucie szybko zniszczyło się od dźwigni zmiany biegów.. Następne będą SMX5




10
09.29.2016

Bardzo solidne i użyteczne sakwy. Świetna jakośc wykonania, fajne kieszonki z boku, w zestawie także narzutki wodoodporne. W moim przypadku jedyną wątpliwością było to czy nie przepalą się od wydechu(Mam FZ6 z wydechami pod siedzeniem). Okazuje się że nic z tych rzeczy - wytrzymały 3 długie wypady na moto i nic :) POLECAM.




10
09.29.2016

Po pierwszych kilometrach można powiedzieć, że lepiej może być tylko w wersji pro. Dokładnie chodzi mi o przesunięcie zapinania lekko do przodu o 0,5 cm i to powinno zmniejszyć ucisk w tej części. Tak to wlasniezmieniono dla wersji pro. Reszta to najwyzsza klasa wykonania. Zadbano o najmniejszy szczegół w kasku. Jest lekki wygodny i daje wielkie poczucie bezpieczenistwa podczas jazdy. Blenda nie jak w tanich kaskach przyciemnia na maxa, że nic nie widać, tutaj w Schubercie jak w markowych okularach.
Kask powuduje że chce sie bardziej odkrecac manetkę. Przy autostradowych predkosciach slychac tylko lekki szum, przy mniejszych wydaje sie lekko glosniejszy i wtedy dopiero slysze gang silnika 1.8. Duzy plus tez za osłone podbrodka - nie podwiewa, a taki detal w chlodne dni na trasie niezastąpiony.
Polecam warto kupic taki kask zadowoli najbardziej wybrednych.




9
09.29.2016

Witam Wszystkich!
Mam bandita 2003rok i kupilem go jeszcze przed zdaniem prawka i gdyby nie on to pewnie bym szybko nie zdal. Na nim sam sie uczylem wolnych i szybkich manewrow, to bandzior mnie nauczyl przeciwskretu bo mam 170cm wzrostu i ok 70kg wagi wiec cialem to za duzo na nim nie zrobie. Przekonalem sie o tym jak po zdaniu prawka wybralem sie na przejazdzke i przy ok 130 chcialem go cialem pochylic w strone luku...duzo nie brakowalo a bym sie na barierkach zatrzymal. Szczescie ze dzien wczesniej uczylem sie przeciwskretu i w koncu skumalem co trzeba zrobic. Pchnalem lekko manetke a on nagle sam sie pochyla skubany:-)! Ale adrenaline poczulem niezla:-)! Wracajac do tematu na nim uczylem sie wszystkich podstawowych manewrow i jego wage uwazam za duzy plus jesli chodzi o nauke. W garazu natomiast podczas ustawiania mam lekko odmienne zdanie ale to juz inna para kaloszy. Malo pali ok 5L na setke ale zbyt czesto go nie zaganiam pod czerwone. Ma fajny dol bo odrazu sie zbiera. Jest jak najbardziej do ogarniecia. Swietnie mi sie nim smiga po zakretach. To wszystko szerokosci i do zobaczenia na drodze:-)!

Gość
Ten rocznik jest jeszcze na gaźnikach czy na wtrysku?

Arkady
Zapomnialem dodac ze bandit ten 2 bardzo wazne zalety mianowicie wskaznik poziomu paliwa i zegarek jakze przydatny. Szkoda ze nie ma wskaznika zapietego biegu ale nie mozna miec wszystkiego. Polecam ten sprzet!!!




3
09.28.2016

2 razace sprawy, ktore pojawily sie wyzej.

1. "Nie gniecie okularow". Bardzo ciekawe, bo sam nosze okulary (typowe, delikatne prostokaty) i nie ma szans, zeby je wcisnac nawet na sile. Mowie ok, to nie sa okulary na moto. Poszedlem z kaskiem do optyka, zeby sprobowac wcisnac okulary typu "druciaki". Przez meki, ale to potworne meki udalo sie tego dokonac, lecz dyskomfort pozostal. Na szczescie nie mam, az takiej wady wzroku, zebym nie mogl jezdzic na motocyklu bez okularow, lecz zapewnienia producenta o mozliwosci jazdy w okularach ostatecznie przekonaly mnie do jego zakupu. (Kasku nie zwrocilem, poniewaz mam w zwyczaju wywalac wszelkie paragony/papierki, ktore przychodza z zamowionymi produktami)

2. "Zapiecie DD"... pisze to osoba, ktora jak twierdzi, posiada ten kask od 3 lat. Tak wiec drogi uzytkowniku, to nie jest zadne DD/2D/double-D, tylko zwyczajny "one touch"

Teraz czas na moje refleksje.
Kask, ktory nie nadaje sie na sportowe motocykle. Swist powietrza jest niemilosierny. Vmax w tym kasku 280kmh, ale po przejechaniu 40 km z predkoscia 250+ szumialo mi w uszach przez dobre pol godziny.
Dodatkowo. Przy 220kmh oderwal sie gorny wlot powietrza (znajdujacy sie centralnie miedzy szybka, a blenda).
Widoczna sa odpryski i zmatowienia lakieru (kask nigdy nie upadl, bardzo o niego dbalem i nosilem go w oryginalnym worku). Dziwne jak na kask, ktory ma 7 miesiecy.

Plusy:
+wyglad/malowanie (posiadam kask w malowaniu "revolta", ktory idealnie pasuje do reszty mojego stroju)
+cena

Minusy:
-bardzo glosny
-odpryski/zmatowienia (powstale samoistnie)
-odlatujace elementy przy przedkosciach 200+
-ciezki
-2 rozmiary skorup
-paruje

Reasumujac (dla osob zainteresowanych kupnem tego kasku).
Nie jest to kask na motocykle sportowe i nie nadaje sie do pozycji lezacej (srednie doznania z jazdy).

Cena jest zachecajaca i mysle, ze jest to dobry wybor, ALE nie na motocykle sportowe.

Jestem przekonany, ze drugi raz nie kupilbym tego kasku na motocykl jaki posiadam.

PS. Mimo tego, ze kask mnie rozczarowal, postanowilem, zmienic go na HJC RPHA 11 malowanie Darter. Czemu? Mimo wielu wad, jakie przeszkadzaly mi w jezdzie, stwierdzilem, ze kask moglby byc przeze mnie zaakceptowany na innym rodzaju motocykla.
Czemu wiec sie wypowiadam, skoro blednie dobralem kask do rodzaju motocykla?
Poniewaz sprzedajacy i uzytkownicy na roznych forach nie wspomnieli o tym, ze jest to kask na turystyki i ze ma az tyle minusow przy eksploatowaniu go na motycyklu sportowym.

Pozdrawiam :)




6
09.28.2016

Kupiłem ten motocykl można powiedzieć bez jakichkolwiek oględzin, napalony z klapkami na oczach. Mój egzemplarz okazał się bardzo zmęczoną maszyną. Nie tylko po względem kondycji technicznej ale również estetycznej. Nie przejmowałem się na początku tym za bardzo, bo motocykl miał u mnie służyć jako maszyna do wyszalenia się po polnych drogach i leśnych duktach.
Ogólnie pozycja na motocyklu wydaje się być bardzo wygodna i co najważniejsze jest to motocykl dla osób niskich. Na nim moja szanowna małżonka stawiała pierwsze kroki i mimo tego ze liczy sobie 156 cm nie miała żadnych problemów z jazdą na tej maszynie. Motocykl fajnie oddawał swoją niewielką moc (ok 23 KM), Silnik pozwalał dzięki chłodzeniu cieczą na dość intensywną jazdę w ternie z lekkimi elementami trialu. W dalsze trasy nie jeździłem, ale jazdy tak do 100 km nie były nadmiernie męczące. Jedynie co mnie irytowało oprócz stanu technicznego to spalanie motocykla. mimo wielu starań nie udało mi się zejść poniżej 4 l/100km. A jazdą w terenie mieszanym kończyła się na spaleniu 6 litrów na setkę. Jak na czterosuwa o tak małej pojemności do wydaje mi się dużo, tym bardziej, że nie była to jazda hard tylko fun.
NX250 zwany w Niemczech syrenką ma wielu fanów za zachodnią granicą. Na forum poświęconym temu modelowi można znaleźć wiele rad i informacji dotyczących małego Dominatora (średniego). Czytałem tam o egzemplarzach których przebiegi przekraczały grubo ponad 180 000 km. Więc jeżeli dba się o ten sprzęt, to może długo posłużyć.




10
09.28.2016

Środek bardzo szybko rozpuszcza brud na łańćuchu i jest bezpieczny dla o-ringów i x-rigów. Cena również bezkonkurencyjna - dwadzieścia pare złotych za 0,5L - wystarczy spokojnie na cały sezon. Wcześniej używałem Motula i nie widzę żadnej róznicy. Dla mnie bomba. Szkoda że nie można tego samego powiedzieć o smarze tego producenta, bo byłby idealny i tani zestaw do konserwacji napędu.




6
09.28.2016

Rękawice bardzo wygodne, nic nie uwiera, pewnie się w nich trzyma kierownicę, można spokojnie w nich jeździć w temperaturach 15-30 stopni. Użytkuję je dopiero od marca 2016 a już niestety oderwał się element elastyczny przy nadgarstku - puściły szwy. Przyszyłem to ale widzę że jest to najsłabszy punkt tych rękawic.




9
09.27.2016

Firma Hyosung jest mało popularna w Polsce, ale to nic nie znaczy. Posiadam od roku model GT650P, kupiony jako nowy 3-latek z magazynu (rocznik 2012r.), zrobiłem w rok do tej pory już niecałe 20000km, motorem objechałem pół Europy, jestem bardzo zadowolony. Średnie spalanie z całego dotychczasowego przebiegu mam 4,60/100 km i jeżdżąc w trasę bez jakiegoś szaleństwa (do 120-130 km/h), zawsze mieści się w 4,50/100 co jak na tą moc jest super wynikiem. V-max do tej pory 212 km/h licznikowe, czego chcieć więcej. Nowy motocykl za połowę ceny najtańszej, japońskiej konkurencji, która w tej samej pojemności i mocy - ani szybciej nie pojedzie, ani mniej nie spali, więc po co przepłacać? Jeśli ktoś szuka właśnie nakeda o tej pojemności, to obecnie nie ma konkurencji w kategorii cena/jakość.
Szczerze polecam!




10
09.27.2016

Na początek witam wszystkich
Oponki wg mnie świetne, szybko sie grzeją i nie stygną w momencie jak inne które miałem.
Jazda uliczna czy torowa to nie problem dla tych gum. aczkolwiek znikaja szybko.
przyczepność spora nawet bardzo, juz po 10-15km można spokojnie zamykać oponkę. Jzada w deszczu czy w niskich temp. daje dobre uczucie stabilności i prowadzenia. Jedynie na nierownościach wzdłużnych dziwnie motorem majta.
Ogólnie SUPER i polecam. 10/10 ode mnie.




9
09.27.2016

Wcześniej jeździłem Drag Starem 1100 i Stratolinerem 1900. Raider zaskakuje osiągami, komfortem, prowadzeniem i zużyciem paliwa. Trochę lepiej prowadzi się i hamuje Stratoliner, ale to kosmetyczne różnice. Za to Raider pali prawie o połowę mniej. Za styl i wygląd też extra gwiazdka Raiderowi się należy. W tej klasie trudno znaleźć lepszy.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Honda NS125R

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Richa Harlem

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Richa Brooklyn

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Klamki sportowe Womet-Tech EVOS

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Klamki sportowe MRV Racing

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Autoland Moto Care Chain Cleaner

Ocena użytkowników

10.00



Liczba komentarzy

1






Modeka Member

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0