OPINIA GIVI XS306

NOWOŚĆ BOS G-Winter

NOWOŚĆ Held BOB

NOWOŚĆ LS2 FF902 Scope

NOWOŚĆ Ozone Delta IV

NOWOŚĆ Mitas H03
Mamy już 16392 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Ostatnie opinie
8

MT Atom SV
10

Yamaha MT-07 2014-2016
10

Pirelli Diablo Rosso 3
10

Honda NC750X DCT
10

GIVI XS306


0
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2020-01-16

3
Ostatni post przez: Adi, dnia: 2020-01-15

9
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2020-01-11

8
Ostatni post przez: bania, dnia: 2020-01-06

1
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2020-01-05

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
11
3

Panowie na pierwsze moto się nadaje czy za mocna? Mam nakulane kilka tyś na 125...
6
1

witam.mam takie pytanko,a mianowicie jaka roznica miedzy kawasaki ltd 450 a en 454? ktos podpowie/pozdrawiam.
28
0

Cześć :) Za kilka godzin trafi do wszystkich nowa wersja apliakcji na Androida. Zgodnie z tym...
5
1

Czy ktoś się oriętuje ile oleju wlać do lagów do suzuki boulevard VL1500 C90 ? /...
9
2

Hej Możecie doradzić najlepszy olej do Yamahy R1 2008? Obecnie latam na 7100 10W40 ale chcę...
16
3

Byłem w Czecha czy na Słowacji to mBank przeliczył kulturalnie zakup paliwa czy McDonald zwykła...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

17


Sty

18


Sty

25


Sty

30


Sty

07


Lut
XXI Zimowy Zlot Słoni 2020
Województwo Warmińsko-Mazurskie

08


Lut
15 Zimowy wjazd na Równicę 2020
Województwo Śląskie

06


Mar
6 zimowy POLISH BIKE WEEKend 2020
Województwo Dolnośląskie

06


Mar




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› 05-11-2019   Sobotnie loty - Bielsko, Szczyrk, Wisła
› 05-03-2019   Mała rundka po okolicy
› 05-03-2019   1-Majowe latanie po okolicy :)
› 04-22-2019   Poznań Pałacyki
Ostatnio zdjęcia miejsc

Bazylika w Strzegomiu

Autodrom Pomorze (tor Pszczółki)

Tor motocrossowy Speed Star Yamaha

Zamek Becov

Skocznie w Szczyrku

Opuszczony Pałac w Pilicy

Przełęcz Furka Pass - Szwajcaria

Ulcinj

Westernland.



Najnowsze opinie
8
01.19.2020

Po 1 sezonie można kilka słow napisac.
Kask chyba jest jednym z najtańszych szczęk na rynku a oferuje naprade dobra jakość.
Plusy
-norma bezpieczenstwa ece i dot
-skorupa i wysciółka dobrze wykonana
-bardzo fajnie dzialajacy mechanizm blendy
-cena
-wygodny
-blenda dosc nisko schodzi i jest wystarczajaco ciemna. Jazda w sloncu nie przeszkadza.
A teraz minusy
-mechanizm wysuwania blendy znajduje sie nisko z lewej strony a przycisk chodz dziala swietnie to ma wiele szczelin przez co wpada tam powietrze i niemilosiernie huczy w lewe ucho
- szyba ma na okolo przetloczenie ktore przeszkadza w jazdzie z lekko uchyloną szyba.Zaweza troche pole widzenia.

Podsumowujac
Gdyby nie ten halas z lewej strony to moglbym powiedziec ze stosunek jakość-cena bardzo dobry bo za cene ponizej 500zl nie można sie spodziewać też cudów.
Jazda w zatyczkach może poprawi komfort, albo dla wrownania hałasu tylko w jednej :)




10
01.18.2020

Prowadzenie genialne
Osiągi ok. Przyspiesza ok. Ze startu 0-100 przy 90 trzeba zapiąć już trzeci bieg.
Wygodny. Nie jest to motocykl turystyczny, więc bezsensu jest pisać że wieje przy 120. To logiczne. Czy to będzie Duke 1290, MT10 to będzie wiało bo nie ma się za czym schowac. Zawieszenie miekkie, ale mi pasuje na nasze drogi. Jak zasiadałem z duka to jeszcze chwilę się trząsłem stojąc.
Hamulce ... No zatrzymuje się wtedy kiedy się chce.




10
01.18.2020

Ja z Rosso 3 byłem zadowolony (kupiłem w 2018 roku leżaki magazynowe z DOT 2016). Na torze mnie nie zawiodły. Zdarzały się uślizgi "ostrzegawcze", ale po chwili oponka szybko łapała przyczepność i grzaliśmy dalej. Te uślizgi zaczęły pojawiać się w tym roku (2019) bo zjadłem boki na torze w Radomiu i zwyczajnie boki są już na wykończeniu :P (kto był w Radomiu ten wie jaki tam jest asfalt.

Przebieg jakieś 7k kilometrów, myślę, że około 2k kilometrów na torach (Radom, Łódź, Bydgoszcz, Słomczyn).

Zaznaczę, tylko że nie mam doświadczeń z innymi oponami bo jestem początkującym riderem, nie zdążyłem jeszcze pojeździć na innych, ale większość opinii innych potwierdza również moje obserwacje z tymi gumami.




10
01.18.2020

Kupiony w marcu 2019 na dzień dzisiejszy 7500km
Wspaniała maszyna, rewelacyjny silnik, mistrzowska skrzynia DCT i czego chcieć więcej ?
Dobra mógłbym się przyczepić do osiągów, jakkolwiek na początku sezonu myślę sobie jpie.. ale szok, jak to się fajnie zbiera do pierwszej setki, jak na suv'a, tak pod koniec sezonu zabrakło mi już mocy, ale to normalne, mocy nigdy dość :)
Niemniej nie zmienię tego sprzęta na inny, bo jest kapitalny, przynajmniej przez najbliższe lata, jak to mówią i do tańca i do różańca.
Mało pali, silnik trwały i ekonomiczny, jak chcesz odjechać z pod świateł to idzie rewelacyjnie, miałem kilku na światłach "literatów", to się lekko zdziwili i na następnych światłach pytali, ile to ma mocy i dlaczego nie wyrywa na koło.
Koszty eksploatacji na poziomie maxi-skutera a nawet kapkę mniej jak się postaram, 2,78 wyszło mi najmniej jak się nie katuje, z resztą ten moto nie służy do brutalnej, agresywnej jazdy, jak chcesz wyrywać na koło i palić gumę to sobie kup szlifierkę i działaj. Tu masz czerpać przyjemność z jazdy i w miarę komfortowo połykać kolejne kilometry.
Skrzynia DCT to naprawdę mistrzostwo świata, poprzednie moto (miałem ich kilka) to manuale ale NIGDY do nich nie wrócę, automat to petarda na maxa. Skupiasz się na jeździe i nie muszę redukować z 6 biegu na 3 żeby móc przyśpieszyć, tu komputer zrobi to za mnie, 2 razy szybciej i 5 razy dokładniej.
Sylwetka, wygląd, to kwestia gustu, ale mi osobiście się podoba.
Szyba ? Dla mnie super, nie zmieniłem na wyższą, (177 cm), w górnych partiach kasku owszem są zawirowania, jest szum, ale mi to absolutnie nie przeszkadza, po drugie inżynierki Hondy testowali to w tunelu aerodynamicznym więc musieli zrobić kompromis między wyglądem a własnościami aero i zrobili to.
Wszystkim się nie dogodzi.
Siedzenie ? no tak, tu jest co prawda dobrze, ale nie rewelacyjnie, zwróćcie tylko uwagę że i tak jeżdżąc w dalsze trasy robimy przystanki, aby wyprostować to i owo, więc nad czym tu ubolewać.
Spasowanie materiałów, póki co uważam za bardzo dobre, zobaczymy po kilku sezonach co zacznie skrzypieć, latać i odpadać.
Schowek zamiast baku paliwa ? - kolejne mistrzostwo, rewelacja, ilość zastosowań tego rozwiązania zależy od kreatywności kierowcy.
Resorowanie, nastawione bardziej na komfort i słusznie, bo takie jest przeznaczenie tego moto.
Szuterek ? Da się, ale będziemy walczyć, choć z drugiej strony, ile tego szutra używam w sezonie ?
Jak będę chciał się ugnoić to wypożyczę cross'a.
Podsumowując: super moto, nie tylko jako pierwsze, drugie, trzecie, ale nawet jako docelowe, do samego końca, mojego lub jej.




10
01.18.2020

Dotąd jeździłem z torbą magnetyczną, ale sztywna torba z mocowaniem na wlew paliwa okazała się strzałem w dziesiątkę. Dużo łatwiej można ją otworzyć lub zamknąć, zawsze po tankowaniu torba trafia na swoje miejsce i można bez problemu jechać dalej. Przy odpowiednim ustawieniu nie zawadza o kierowcę, kierownicę a nawet kamerkę na kierownicy.
Dwa mapniki to fajny pomysł, ale nie korzystałem z tego górnego (odpinanego - na tablet) więc się nie wypowiadam. Dolny (zasadniczy) ma tylko częściowo przejrzysty wierzch, więc wbrew pozorom zmieści się tam duża mapa. Sama torba mieści butelkę wody 2 L, linkę do kasków i sporo innych drobiazgów. Fajnym pomysłem jest przelotka do kabli, choć korzystałem w tym celu z samego suwaka.
Warto dokręcać mocno mocowanie, bo na dziurawych drogach potrafi się poluzować.
Polecam.

Arcer
Dodam tylko informacyjnie, że ocena dotyczy używania torby na XJ900S Diversion. Mimo regulacji nie udało mi się jeździć z torbą na K1200GT (po 2005) - w tym moto zawadza o kierownicę.




9
01.18.2020

Witam,jestem posiadaczem gilery gp 800 z 2009r. od lata,trzeba było parę rzeczy porobić np.łańcuch (280zł) i dodam że części są dość drogie.
Spalanie na poziomie 4.7l -5.5l /100km więc jak na 800 nie jest źle.75km robi swoje,ładnie i płynnie przyspiesza,w końcu jest to najmocniejszy i najszybszy (220km/h)na świecie moto/skuter, nie licząc aprilly srv,ponieważ to jego brat po operacji
plastycznej:)
Szybkę/owiewkę można regulować przyciskiem elektrycznie,mogłaby być troszkę wyższa...schowek pod siedzeniem zmieści mniejszy kask integralny lub bezszczękowy-wtedy zmieszczą się też inne pierdoły.W schowku tym jest też wtyczka taka jak w aucie i lampka podświetlająca.I na tym koniec schowków.
Hamulce bardzo dobre,ale bez abs-szkoda.
Ogólnie bardzo ładna sylwetka,z dużym rozstawem osi.
Motocykl uniwersalny,na miasto na zakupy jak i w trasę,nie musisz się martwić o wrzucanie biegów bo to automat,skupiasz się tylko na jeździe,polecam.




9
01.18.2020

Uzywam tego produktu od 6ciu lat i jest niezawodny, 9 gwiazek bo nie mam porownania z innymi interkomami. Jakosc rozmow, sluchania muzy z telefonu,latwosc obslugi 10/10. Polecam




8
01.18.2020

Witam,

jest to mój pierwszy kask. Moto kupiłem w zeszłym roku w lipcu. Przejechałem w nim jakieś 7tys km, także myślę, że nie mało.
W moim budżecie nie mogłem sobie pozwolić na nic lepszego.
W moim odczuciu bardzo fajny kask za niewielką cenę (w porównaniu do tych z wyższej półki cenowej). Ma dwie gwiazdki w testach SHARPa - więcej niż nie jeden kask za +1000zł...
Blenda na plus - bardzo fajnie działa mechanizm, bardzo nisko opada.
Co do wentylacji w moim odczuciu jest fajnie - czuć podmuchy w cieplejsze dni - działa tak jak powinna. Natomiast nie mam porównania (jak wspomniałem, jest to mój pierwszy kask) - może być lepiej, ale na pewno nie za te pieniądze.
Czy jest głośny? Jak wyżej nie mam porównania - jak dla mnie znośnie, przy 80 - 120 km/h jest ok.
Śmiało mogę go polecić każdemu, kto nie chce wydawać fortuny na "super" markowe kaski na dużą kasę.
W zestawie pinlock - działa świetnie.
Na sam początek w sam raz.
Na prawdę za te pieniądze nie mogę powiedzieć złego słowa.
Ode mnie 8,5/10
Polecam!




9
01.17.2020

Kupiłem uzywkę z 2006roku jako pierwszy motocykl i nie żałuję. Na co dzień po mieście super, robi wrażenie dźwięk jakiego na próżno szukać u innych motocykli , szczególnie jak wydech jest pusty. Pod czas jazdy hamuje silnikiem w taki sposób że umiejętnie redukując biegi można nie używać hamulców wcale, jednak do lepszago hamowania zmiana na oplot to podstawa. Na torze spisuje się spoko tym bardziej że w wersji z gaźnikiem można podkrecac obroty co daje niezłe odczucia pod czas jazdy. Przy dwóch glebach na torze przy pierwszej nic się mu nie stało. Przy drugiej na do hamowaniu z 120 gleba i owiewki popekały delikatnie a czach calutka. Oberwał się lewy set przedni i tylni, ten przedni dostał się w zebatkę i co? Graty w kieszeń i jazda do padoku, w domu się okazało że jeszcze wałek od biegów się wykrzywił, części od SV-ki pasowały idealnie. Sety przyspawane i nic się nie dzieje. Któregoś dnia gość wymusił pierwszeństwo osobówką i uderzyłem w tył. Podniosło mi tył dosyć wysoko i co? Lusterko dopadło że względu na glebę na torze bo było zmęczenie materiału. Na pokrywie bagażnika została wgniotka po mojej lampie jak ślad buta w śniegu, na motocyklu tylko otarcia czacha cała. Jeśli chodzi o osiągi to nie może konkurować z innymi myśliwcami bo to "sportowy turystyk", jednakże spokojnie ciśnie 210 bez proszenia i żadne szczeniackie smichy tego nie zmienią. Na trasie przy umiejętne jeździe na 100km/6-8 litra spalanie. Jeździłem w trasach 400-700km jednorazowo w różnych warunkach z prędkościami 120-180 z plecakiem 70litrowym bez męczenia się. Rozmyślałem nad kupnem jakiejś 600,750,1000 ale tak uwielbiam nim jeździć że przekłada to co roku. Polecam bo jest niezniszczalny, bezawaryjny i brzmi fantastycznie.




1
01.16.2020

Gdyby można było dać 0 gwiazdek to taka ocena bylaby ode mnie.
Miałem w życiu kilka kasków, raczej tańszych wiec stwierdziłem że przyszedł czas na coś droższego na lata.
Mój ostatni kask to szczęka MT Helmets Atom dobrze wykonany ale niestety głośny dlatego chciałem zakupić coś cichszego, lżejszego,premium!
Żeby lepiej uświadomić przyszłym kupujacym porównam do niego.
Jeśli chodzi o głośnosc to jest porównywalnie ale tylko wtedy kiedy w hjc sa zamkniete otwory. Gdy otworzy sie wentylacje pod szybą to jest bardzo głośno i nieprzyjemnie. Jak dla mnie można tego uzyć do 50km/h później bez zatyczek długo nie pojedziesz.
Ktoś juz pisał o tym buczeniu także potwierdzam.
Górna wentylacja bardzo dobra tu nie można narzekać aczkolwiek im wiecej otworzysz tym bardziej sie robi głośno.
Wykonanie ok (malowanie Gadivo blue) ale podobną jakość maja kaski za 700 zl takze RPHA 70 niczym specjalnym sie nie wyróżnia.
Szyba źle spasowana , przecieka , huczy przez nieszczelność.
Kask ogólnie dobrze leży na głowie i gdy przymierzalem w sklepie zdawało sie że bardzo dobrze tłumi aż do przejażdzki na moto która szybko zweryfikowała ile ten sprzet jest warty.
Nowy wyjety z pudełka kask śmierdział tanim klejem do butów. Pierwszy raz sie spotkałem żeby z kasku tak waliło.
Dziewczyna ma LS2 353 za 270zl i czegoś takiego nie uświadczyłem.
Oglądałem kilka kasków przed kupnem i już miałem kupic LS2 challenger GT carbon ale myśle lepiej dołożyć do RPHA 70 bo tak wszyscy chwalą.
To był pierwszy i ostatni kask HJC w moim życiu. MT Atom za 480 zl który miał być o niebo gorszy okazał sie kaskiem z jednej półki co rpha 70 co mnie totalnie zniesmaczyło.
Każdy zrobi co uważa ja stanowczo odradzam . Proszę przeczytać wszystkie opinie na tej stronie i nie tylko moja jest negatywna.




10
01.16.2020

To moja trzecia para rękawic Held z membraną Gore-tex. Wcześniejsze ciągle miały jakieś "ale": za słaba ochrona, za gruba skóra, luźna membrana itd.
Teraz z powodu zmiany sposobu wykorzystania motocykla (głównie dalsze wyprawy) należałoby wybrać coś wysokiej klasy. Stąd postawiłem trochę większe wymagania, które w większości te rękawiczki spełniły. Piszę recenzję po 12 miesiącach od zakupu.
1. Membrana Gore-tex bardzo dobrze chroni przed deszczem, a dodatkowo izoluje przed chłodem. To oczywiście norma w gore, ale montaż membrany NARESZCIE nie przeszkadza w zdejmowaniu rękawic. Nic się nie zawija, nie ma problemu przy szarpaniu za rękawice (a trzeba to robić z powodu konstrukcji mankietu)
2. Sportowy krój i olbrzymi protektor nadgarstka świetnie pasują do kurtki skórzanej z krótkimi rękawami, ale w tekstylnej trochę przeszkadzają. Właściwie chodziło mi o najlepsze możliwe zabezpieczenie, więc nie narzekam.
3. Skóra kangura od spodu, świetna sprawa. Dzięki bardzo cienkiej warstwie wyczucie manetek jest bardzo pewne i nic się nie ślizga nawet gdy chwytam manetki przemoczone po całonocnej ulewie.
4. Szwy zewnętrzne to element który psuje te rękawice pod względem wizualnym, ale bardzo poprawia komfort. Życzyłbym sobie, gdyby któryś z producentów zrobił kiedyś zewnętrzne szwy na kciukach, wtedy już zupełnie nic nie wbijałoby się pod paznokcie.
5. Końcówki do obsługi ekranów dotykowych. Niby są, ale nie do końca działają. Gdy mam telefon w dłoni, nie jest źle, ale na moto trzeba trafić w ekran pod odpowiednim kątem a to jest niewykonalne podczas jazdy, może poza funkcjami Yanosika, gdzie przyciski są bardzo duże.
Wydaje mi się że problem leży po prostu w liczbie warstw pomiędzy palcem a ekranem (membrana, podszewka, skóra ze szwami, obudowa wodoodporna do telefonu, szkło ochronne na ekranie). Co ciekawe, kciuk działa lepiej niż palec wskazujący.




6
01.16.2020

Co do butów... Trudno mi cokolwiek powiedzieć o ich solidności, ponieważ zostały zwrócone.. poza tym jest to nowy model.. jakość wykonania na bdb poziomie - JEDNAK... Jeśli ktoś szuka dobrze dopasowanych butów w łydce, zgięciu stopy czy w palcach to proponuję poszukać innego modelu.. Po założeniu buta miałem uczucie jakbym miał na nodze słabo dopasowane kalosze niezależnie od rozmiaru (przymierzałem 2 pary 44 i 45) ..
Stanęło na Alpinestarsach WEB z G-T - choć wizualnie GAVIA jest atrakcyjniejsza to WEB pod kątem wygody bije SIDI na głowę.. - NIESTETY.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



BOS G-Winter

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held BOB

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






LS2 FF902 Scope

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ozone Delta IV

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Mitas H03

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held Chikara GTX

Ocena użytkowników

10.00



Liczba komentarzy

1






Held Torno II

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0