Mamy już 15608 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

Cardo Scala Rider SmartH
6

Bridgestone T30 EVO
10

Gniazdo zapalniczki Oxford EL101
10

Szyby motocyklowe Loster
9

LS2 FF324 Metro EVO


7
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-08-21

6
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-08-07

1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-08-06

9
Ostatni post przez: toooomelo, dnia: 2019-08-01

1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-07-29

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
7
1

witam ,ile mozna zrobic km bez otwierania silnika? dziekuje.
8
3

Szukam motocykla który waży mniej niż 200kg i jest stosunkowo mały, może być to naked,...
9
4

Co będzie lepszym wyborem dodam że mam 186 cm wzrostu.
7
2

Siema. Jak w temacie ile obrotów kręcić na 2 biegu by z gazu poszło na kolo,...
9
3

Hej mam pytanie czy za luźny łańcuch rozrządu może powodować drgania na kierownicy, na zbiorniku...
11
2

Witam użytkowników Wiem że sprzęt jest nieco egzotyczny W PL, ale przymierzam się do zakupu. Opinie...
0
4

Też Was wku***wia ta pogoda w tym roku? Na weekend znowu prognozują deszcze z burzami....
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

17


Sie
Dominar DAY w Moto-Trip Kraków 2019
Województwo Małopolskie

17


Sie

17


Sie
Muzyczna wioska
Województwo Lubuskie

17


Sie
Spontaniczne ognisko integracyjne 2019
Województwo Wielkopolskie

18


Sie

18


Sie

23


Sie

23


Sie
II Moto-Piknik Unique Bikers 2019
Województwo Małopolskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› 05-11-2019   Sobotnie loty - Bielsko, Szczyrk, Wisła
› 05-03-2019   Mała rundka po okolicy
› 05-03-2019   1-Majowe latanie po okolicy :)
› 04-22-2019   Poznań Pałacyki
Ostatnio zdjęcia miejsc

Jezioro Klimkówka

Jezioro Paprocańskie - Tychy

Jezioro Paprocańskie - Tychy

Port jachtowy w Ślesinie.

Wielka koparka czerpakowa

Dobieszowice - Schron Bojowy nr 52

Dobieszowice - Schron Bojowy nr 52

Westernland.

Fortyfikacje Hulczyn-Darkowiczki



Najnowsze opinie
9
08.21.2019

Szukałem zestawu interkomów, który połączy kilka funkcji:
1. możliwość odsłuchu kilku źródeł dźwięku jednocześnie (nawigacja, interkom, aplikacje z telefonu)
2. długi czas pracy
3. bardzo płaska centralka
4. duży zasięg, w perspektywie jazdy w 2 motocykle od 2 do 4 osób

Okazało się że większość interkomów innych producentów nie ma możliwości łączenia źródeł dźwięku (a jeśli ma, to centralka jest olbrzymia). Wybrałem więc ten komplet. Aerodynamika nie spada bo panel z przyciskami wpisuje się w jajowaty kształt kasku. Zasięgu nie testowałem (wiem tylko od innych użytkowników że jest akceptowalny), używamy interkomów na jednym motocyklu.
Poprzednie interkomy przyzwyczaiły mnie że po 2-3 sygnałach o rozładowanej baterii trzeba już podpinać kabelki. Tutaj przed rozładowaniem słyszę co najmniej 10 sygnałów a bateria trzyma jeszcze dobrą godzinę rozmów (zresztą mogę śledzić stan naładowania w telefonie).
Obsługa z telefonu jest bardzo łatwa, ale przełączanie bardziej zaawansowanych funkcji bez aplikacji to loteria. Szczególnie po aktualizacji, gdy zmieniają się funkcje pod przyciskami i nie odpowiada to już oryginalnej instrukcji z pudełka. Wymaga czasu, zanim ogarnie się jak to działa.




6
08.21.2019

Kupilem moto z tymi oponami zalozonymi fabrycznie, na suchym nie mam zadnych zastrzezen, prowadza sie doskonale, w pierwszych trzech dnia guma zamknieta, ale jak pierwszy raz jechalem w deszczu to sie zalamalem, od razu zaczynam szukac innej gumy, co chwile wlaczala sie kontrola trakcji mimo ze jechalem na mapie RAIN, balem sie uslizgu przedniej opony. bardzo slabo tak wolno jak na nich nie jechalem jeszcze w deszczu. Moto BMWS1000XR. Wczesniej mialem Honde Fireblade z Pirelli Diablo Rosso II i ta guma w deszczu trzymala o wiele lepiej.




10
08.21.2019

W poprzednim motocyklu miałem 3 różne gniazda zapalniczki i każde psuło się po kilku miesiącach. Po założeniu Oxforda problem zniknął. W obecnym moto podpiąłem więc to samo gniazdo, z przodu i z tyłu (dla pasażera). Ładuje telefon jak głupie :). Zrezygnowałem z gniazda USB, żeby móc skorzystać z maksymalnego prądu w motocyklu (5A) i daje się ładować dwa telefony, interkom i kamerę. Jestem bardzo zadowolony.




10
08.21.2019

Założyłem turystyczną szybę do BMW K1200GT. Motocykl ma co prawda elektrycznie regulowaną wysokość szyby, ale to nie wystarczało w trasę we dwie osoby. Teraz najniższe ustawienie szyby akcesoryjnej jest takie, jak najwyższe ustawienie szyby oryginalnej. Przy szybie uniesionej do samej góry można jechać nawet z otwartą szybą powyżej 140 km/h. Pojawia się wtedy takie śmieszne wrażenie, że podsysa mi kask do przodu (wymaga sporo przyzwyczajenia, bo po walce z wiatrem na poprzednich motocyklach kark rozrósł się tylko w jedną stronę :) ). Odpowiednie ustawienie przyciskiem załatwia sprawę, a poza tym jest to zawsze jakaś zabawa na nudnej autostradzie.
Oczywiście wiąże się to z osłabieniem wentylacji i pogorszeniem widoczności w deszczu, ale po nałożeniu niewidzialnej wycieraczki da się jechać nawet w ulewie i prawie się nie moknie.
Przy manewrowaniu na parkingu muszę pamiętać o obniżeniu szyby do samego dołu, bo dolne boczne krawędzie trochę zniekształcają obraz.
Wygląda na to, jakby były same wady :), ale w trasie szyba jest fenomenalna. Robimy teraz znacznie większe przebiegi bez większego zmęczenia, a właśnie o to chodziło.
Szyba pasowała pod mocowania (obawiałem się po poprzednich opiniach, że będzie inaczej), a w zestawie były jeszcze adaptery do szyn montażowych w motocyklu. Przy prędkości powyżej 160 km/h pojawia się lekkie drżenie ale tylko przy najwyższej pozycji szyby.
Wszystko to przy cenie, która wynosi jakieś 40% ceny szyby ZTechnik dedykowanej do tego modelu, więc w ogóle nie mam żadnych zastrzeżeń.




9
08.21.2019

Pierwszy kask więc mało merytorycznych uwag można się spodziewać .
Kask myślę ,że jest dobry aczkolwiek do ideału dla mnie zabrakło ( wiem ,że cena jest śmieszna 617zł)
Kask mnie uwiera w czoło krawędzią EPS-a , rozmiar S. Rozmiar M był za to luźny. Wyrolowałem trochę krawędź mając nadzieje ,że nie wypłynie to znacząco na bezpieczeństwo.
Dodatkowo z daszkiem jest straszny żagiel , jak się oglądamy w bok to motor zaczyna skręcać. Bez daszka Lepiej ale i tak jest dosyć głośny jyż przy 80km/h.
PinLock z uszczelką .
Podbrudek w komplecie.
Z uwag jeszcze jedna sprawa , po zmianie kasku na wersje z daszkiem (bo sami to robimy) musimy pamiętać o dokręcaniu/sprawdzaniu śrub gdyż mimo niebieskiego Thread-locka na gwincie śruby od otwierania szczeki się luzowały.




9
08.20.2019

Ja mam mieszane uczucia co do tych opon. Jezdzilem na nich w badicie bylem MEGA zadowolony. Teraz zmienilem moto i jezdze na CBFie i jest tragedia. Uślizgi non stop. Nie wiem czy to kwestia DOT czy co, wiec to jak wam bedzie sie jezdzic to loteria.




8
08.20.2019

SHAD SH33, Kufer dość zgrabny nie zbyt wysoki i nie zbyt szeroki a przy tym pojemny, mieści się kask szczękowy Nolan 104 - 105 z interkomem ( tu zależy jak interkom zabudowany) do tego z boku miejsce na rękawiczki, kominiarkę, pas a nawet mała butelka z wodą wejdzie a do tego jeszcze miejsce wewnątrz kasku. Wykonanie jest dobre, mechanizm otwierania chodzi bez problemu. Kufer montowany jest na płycie, z której to można go wypiąć.
Z tych tańszych kufrów jest to bardzo rozsądny wybór jeśli chodzi o cena/jakość i warto go szukać w promocji po sklepach.




10
08.20.2019

Mam jak najlepsze zdanie, jako posiadacza od kilku tygodni, o tym kasku. Bezkonkurencyjny w swoim przedziale cenowy. Wygodny, dobrze wyciszony(najlepiej w swojej klasie!). Wentylacja jest bardzo skuteczna. Jakość skorupy i ogólnego wykonania, nie budzi zastrzeżeń. Polecam




9
08.20.2019

Motocykl bardzo przyjemny. Prowadzenie miód. Niezawodny. Silnik nieśmiertelny. Drogie części. Bardzo fajne przyspieszenie. Prędkość maksymalna coś koło 110 a przelotowa 80km/h. Ładnie wygląda. Moje zawieszenie niestety trochę trup. W ogólnym rozrachunku to jest naprawdę świetna 125 jak za tą cenę.




9
08.20.2019

Pierwszy kask więc mało merytorycznych uwag można się spodziewać .
Kask myślę ,że jest dobry aczkolwiek do ideału dla mnie zabrakło ( wiem ,że cena jest śmieszna 617zł)
Kask mnie uwiera w czoło krawędzią EPS-a , rozmiar S. Rozmiar M był za to luźny. Wyrolowałem trochę krawędź mając nadzieje ,że nie wypłynie to znacząco na bezpieczeństwo.
Dodatkowo z daszkiem jest straszny żagiel , jak się oglądamy w bok to motor zaczyna skręcać. Bez daszka Lepiej ale i tak jest dosyć głośny jyż przy 80km/h.
PinLock z uszczelką .
Podbrudek w komplecie.
Z uwag jeszcze jedna sprawa , po zmianie kasku na wersje z daszkiem (bo sami to robimy) musimy pamiętać o dokręcaniu/sprawdzaniu śrub gdyż mimo niebieskiego Thread-locka na gwincie śruby od otwierania szczeki się luzowały.




9
08.19.2019

Witam,

co mnie denerwuje to system, guzik otwierania blendy powinno być tam jakieś skrzydełko, motylek czy "cuś" a jest tylko suwak ciężko go przesunąć w rękawicach. Poza tym nie ma się do czego przyczepić mógłby być bardziej cichy ale jak pozamykasz wloty jest znośnie do 160km/h :).




8
08.19.2019

3 sezon je użytkuje w chłodniejsze dni. Są bardzo wygodne jednak wyczucie z powodu dość grubego ocieplenia jest co najwyżej średnie, ciepłe, ręka się w nich nie poci, bardzo dobrze wykonane. długie mankiety, środek nie wyłazi, wytrzymałe, nic się nie mechaci ani nic nie wyciera.

Mają jednak dla mnie osobiście bardzo dużą wadę tzn dość łatwo przemakają (po około 100 km w takim średnim deszczu już są w środku całe mokre)

Także niby są spoko, ale jednak nie do końca
Z tego co się orientowałem są to najtańsze rękawice na gore texie.
Jakby nie przemakały lub dawały by względnie długo radę dał bym im 10.
za przemakanie daje 7.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Scotland Tornado

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Okulary SECA G-TECH

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Romet RX Street 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






INTERPHONE Start

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Airoh Aviator 2.3

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Berik Faith 2.0

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rocc 661

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0