NOWOŚĆ HJC CS-MX II

NOWOŚĆ Oxford RP-6
Mamy już 15814 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

SHIMA X-Breeze
9

Bajaj Dominar 400
9

Yamaha XJ600 S Diversion
10

Shima Bullet Men
1

Akumulatory Exide


6
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-09-18

9
Ostatni post przez: Robert, dnia: 2019-09-16

4
Ostatni post przez: Karol, dnia: 2019-09-16

2
Ostatni post przez: toooomelo, dnia: 2019-09-05

6
Ostatni post przez: Patryk, dnia: 2019-09-05

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Czy ten motor jest wysoki czy nie az tak ? :)
4
2

Mam pytanie a jak ze wzrostem na kawasaki 250r np 160 wzrostu czy jest problem...
9
2

Do normalnej jazdy, bez szarżowania od świateł do świateł.
11
4

Witajcie W motocyklu mojej znajomej czasami potrafi zaświecic się kontrolka silnika/oleju. Co to może być?...
8
2

Wie ktoś jaka jest poprawna wymowa tego modelu? Różne wersje spotkałem - DEWIL, DIWIL? Która...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

20


Wrz

21


Wrz

21


Wrz
Lednica Motocyklisty 2019
Województwo Wielkopolskie

22


Wrz

22


Wrz

25


Wrz

28


Wrz

28


Wrz
Zakończenie sezonu motocyklowego 2019
Województwo Wielkopolskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› 05-11-2019   Sobotnie loty - Bielsko, Szczyrk, Wisła
› 05-03-2019   Mała rundka po okolicy
› 05-03-2019   1-Majowe latanie po okolicy :)
› 04-22-2019   Poznań Pałacyki
Ostatnio zdjęcia miejsc

Plaża Dąbki - ujście Piaśnicy

Plaża Dąbki - ujście Piaśnicy

Obóz zagłady w Chełmnie nad Nerem

Obóz zagłady w Chełmnie nad Nerem

Zamek Chobienia

Widok na plaże i morze

Wzgórze SRD

Opuszczony kościół - Żerniki

Piramida Łakińskiego.



Najnowsze opinie
9
09.21.2019

Za jakieś 150 pln to wg mnie świetny wybór. Wielokrotnie w szczycie sezonu wybierałem te rękawice ponad inne ze względu na doskonałą wentylację i wygodę. Głównie jazda wokół komina i mini turystyka. No i na miasto super. Lekki szlif zaliczyły, ale na tyle lekki, że ciężko go nawet tak nazwać. Mimo wszystko wytrzymały. Po całym sezonie, w którym przez większość czasu jeździłem właśnie w nich, widać trochę ślady zużycia, skóra po wewnętrznej stronie i na palcach sprawia wrażenie jakby była cieńsza o połowę i nie daje poczucia pełnego bezpieczeństwa (jednak są specjalne protektory, które przyjmą glebę przed samą skórką ponad nimi). Myślę, że maksymalnie wytrzymają jeszcze jeden sezon (w sumie z 10 tysięcy km, bo jednak nie zawsze jeździ się w tak wentylowanych rękawicach), ale mimo wszystko komfort przy upale jest świetny i w dupie mam, że się rozwalą po 10 tysiącach, bo i tak warto jeśli ktoś szuka komfortu w upał za 150 to 'no-brainer'. Poza tym zajebiście wyglądają, są wygodne w użytkowaniu, zdejmowaniu czy zakładaniu. Plus to możliwość obsługi telefonu w rękawicy. Ja polecam




9
09.19.2019

Witam
Na co dzień używam go do dojazdów do pracy (30km), i w tej roli spisuje się znakomicie. W trasie (razem z żonką i kuframi SHAD SH58 i SH36) też jest ok, ale do 120km/h. Przy wyższych prędkościach silnik się zaczyna męczyć. Mi największą przyjemność daje jazda ok 100 - 120km/h więc nie narzekam. Opony na suchym mogą być, na mokrym jest nieciekawie a w terenie - tragedia. Spalanie ok 4L/100km. Lampy - super. Brak stopki centralnej powoduje konieczność zakupu podnośnika (chociażby do smarowania łańcucha). Pod względem technicznym nie ma się do czego doczepić. Całość prezentuje się bardzo ładnie. Za tą cenę nie ma chyba lepszego wyboru. POLECAM




9
09.19.2019

Za swoją xj 600 z 2003r dałem 4500zl. Jest to bezawaryjny sprzęt który może przejechać jeszcze 150k km i posłużyć kilkanaście lat. Do tego mi jeździ się nim przyjemnie jest wygodny, malo pali, przyspiesza bez problemu, 5s do setki to nie w kij dmuchal, inni moc podają za minus dla mnie jest w zupełności wystarczająca prawie nigdy nie kręcę pod 7-8k bo po co?? Jak ktoś chce piłować sprzęt od świateł do świateł czy szaleć na autostradzie to odradzam i polecam zakup sporta.




10
09.19.2019

Czytając opinie na tej stronie dosyć długo się zastanawiałem nad kupnem ale sprzedawcqa w jednym ze sklepów Warszawskich zapewnił mnie, że będę zadowolony z tego produktu i nie mylił się.
Rękawice nie farbują, dobrze przepuszczają powietrze przez perforację i generalnie są mega komfortowe, większość czasu użytkuję je w mieście , mam w planach kurtkę od tej firmy ale poczekam na okres świąteczny :)




1
09.17.2019

Exide ogłosił swoj koniec po 2 miesiacach użytkowania Dno i wodorosty ulega samorozładowaniu stanowczo odradzam




8
09.17.2019

Kilka tyś km juz w nim zrobiłem więc powiem tak - 960 zł tyle dałem i to jest cena OK, nieco ponad 1300 zł bo po tyle wcześniej chodził moim zdaniem nie warto.
Garnek ogólnie głośny, ciszej jest po otwarciu wizjera na drugi ząbek (mam szybę ciut ponad brodę) coś tam świszczy czasami ale i tak najczęsciej jeźdżę w alpinach, nie przecieka jak np AGV za 950 zł, pinlock się trzyma już ponad rok od zakupu z parowaniem nie ma problemu, wizjer spory dla mnie ważne nie trzeba pochylać głowy co by zerknąć na zegary jak np w sharku openline, całkiem wygodny choć mógłby "leżeć" z 1cm wyżej ale głowa to głowa każda inna ;). Często jeżdżę z blendą i podniesioną szczęką tak do 60-70km/h i łbem nie targa. Wykonanie niezłe, niewielkie trzeszczenia przy zakładaniu czy zdejmowaniu mechanizm blendy bez zarzutu.
Głównie kupiłem go z powodu cena-lexan.
Oglądałem przymierzałem m.in Caberga Duke, HJC is max II, i AGV compact st i N-104 do 1000 zł uważam za najlepszy wybór.




8
09.17.2019

Sprzedałem po kilku miesiącach - mimo, że nawigacja jest fajna i ma kilka ciekawych funkcji to ogólnie wypada blado przy Google Maps na androida sparowany z Yanosikiem i Waze. Moim zdaniem lepiej kupić drugi telefon do nawigacji niż kupowac urządzenie typowo przeznaczone do nawigacji. Niestety świat idzie do przodu, a samodzielne nawigacje to już trochę muzeum. Niestety.




8
09.17.2019

Motocykl jak na chińczyka dobrze wykonany i bardzo ładny (szerokie opony i masywny bak no i kolor biały jest piękny) Jak na 11km jest bardzo zrywny .Na razie max prędkość to 100km/h ale jeszcze na dotarciu. Jest tylko jedna wada czasem ciężko wskakuje 4 i 5 bieg przy niskich obrotach. Ogólnie jestem bardzo zadowolony przede wszystkim przez unikatowy charakter i zadowalającącą moc. Polecam wszystkim którzy chcą się wyróżnić na drodze a nie lubią ścigaczy czy czoperów.




9
09.16.2019

Na oponach Angel ST przejechałem ok 11.000 km na tigerze sport (1050cc). Opona solidna i bardzo wytrzymała. Po 11tyś spokojnie można jeździć dalej - bieżnika jeszcze dużo. Jednak nie mam do tych opon pełnego zaufania. Mam wrażenie, że kleiły lepiej na początku. Zmieniam je na bardziej przyczepne opony sportowe poświęcając przebieg.
Na Angelkach mam wrażenie, że mogę ślizgać się gdzie tylko chce. Na szczęście przód jakoś trzyma. Do tyłu jednak zaufania nie mam dużo. Przyspieszanie w pionie - ok. Wychodzenie w złożeniu - uślizgi. Trzeba to polubić.
Mogę mieć lekkie spaczenie bo na drugim motocyklu (sport) mam albo sportowe opony typu RossoCorsaII albo slicki więc przyczepności jest całe wiaderko. Angelki wypadają oczywiście gorzej, jednak to opona do czego innego.
Nie mniej jednak byliśmy razem w górach, nad morzem, zarówno solo jak i z pasażerką i pełnym okufrowaniem i opona nadal cała. Jak była nowsza zaliczyła nawet 2x tor - jakoś teraz bym jej na tor nie zabrał.
Wg mnie Angel ST to dobra opona dla spokojnieszych riderów nawijających kilometry. Chcesz zrobić 15tyś na zestawie - no problem. U mnie po 11tyś tył jeszcze jest, ale przód wygląda jakby miał zrobić kolejne 11tyś albo i więcej. Wytrzymałość mega, a to opona turystyczna więc chyba spełnia swoje zadanie. Jak się znajdzie maruda jak ja to sobie wymieni na innego rodzaju gumy :)




10
09.16.2019

Wzorowy motocykl uniwersalny.
Lecz moim zdaniem bardziej sportowy niż turystyczny.
Przejażdżka rzędu kilkuset kilometrów, to żaden problem, zawieszenie posiada pełną regulację, także w prosty sposób można ke dostosować do wagi i pokonywanej trasy.
Ale... pozycja za kierownicą jest bardziej sportowa, niż turystyczna. Ułożenie kierownicy wymusza mocne pochylenie do przodu, co przy dłuższej jeździe jest mało komfortowe. To samo odczuje podróżujący z nami plecak.
Ale... Dużym plusem tego jest to że zawsze możemy motocykl zapakować na przyczepę i zawieźć na tor.
Tam też nie będzie do końca spełniał wszystkich oczekiwań, bo do pełni satysfakcji potrzebowałby kilku modyfikacji.
Ale...
Na pewno da dużo frajdy, szczególnie komuś kto rozpoczyna zabawę ze sportem motocyklowym.

Także to nie jest tak że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Bo dla mnie f4i łączy w sobie dwa motocykle i daje duże możliwości, ale...

Z naciskiem na sport. Jeśli ktoś miałby korzystać z niej tylko jeżdżąc na długich dystansach, to zdecydowanie lepiej kupić bandita.

F4i na pierwszy motocykl?

Zdecydowanie odradzam, pomimo tego że w dolnym zakresie obrotów jest łagodna jak baranek, to w górnych potrafi pokazać pazur. A cała frajda z jazdy jest wtedy gdy umiemy wykorzystać motocykl w 100%.

Dlatego na początek kupujemy 250-500 i jak nam zaczyna brakować manetki gazu, przesiadamy sie na >100KM

Oczywiście to tylko moje zdanie, ale...

Żeby cieszyć się z jazdy motocyklem, trzeba go w pełni opanować.

Rada dla wszystkich użytkowników 600. Zabierzcie swoje sprzęty na tor.
Szkolenie na torze dużo nie kosztuje, a dopiero tam zobaczycie co wasz motocykl potrafi w zakrętach.
I tam nauczycie się jeździć.

F4i ogólnie jest świetnym motocyklem z bardzo dobrym napędowym, jezdnym i hamulcowym.
Oczywiście też cierpi na kilka bolączek, w moim egzemplarzu jest do wymiany regulator napięcia. A po ostrej jeździe, pojawiło się bicie na tarczach z przodu.

Warto zwrócić na to uwagę przed zakupem, ponieważ jest to wydatek rzędu >1000 pln+ klocki.

Ogólnie bardzo udany motocykl, na który złego słowa nie można powiedzieć.
Trzeba tylko wiedzieć do czego został stworzony i zadać sobie pytanie czy spełni to nasze oczekiwania.

Jest jeszcze jedna kwestia, znalezienie f4i w idealnym stanie, będzie graniczyło z cudem. Ja osobiście odpuściłbym sobie szukanie w dolnych granicach cenowych.

Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania. LWG





9
09.14.2019

Witam.Kupiłem BENELLI TRK 502 w sierpniu 2018 roku i przejechałem nim do tej pory ponad 7000 km. Mam uwagi do przedniego zawieszenia. Czy nie wydaje wam się za twarde ? Jazda po nierównym asfalcie to tragedia. Czy macie takie same doświadczenia ? Brak regulacji nie w każdym motocyklu jest wadą, ale w tym przypadku chyba jest. Miałem różne moto, ale tak słabo wybierające nierówności to chyba tylko miał FAZER 600, ale to inny typ, XJR 1300 na Olinsach dawała radę, ale trzeba doświadczenia żeby je poprawnie ustawić. Chciałem pojeździć turystykiem i ze względu na ograniczony obecnie budżet wybór padł na TRK. Poza słabym silnikiem i przednim zawieszeniem nie można mu wiele zarzucić(masa). Jeździ bezawaryjnie i mało pali. Benzynę ściąga do końca(sprawdzałem), po tej operacji zatankowałem po korek prawie 21l. Bez problemu można przejechać nim 500 km na pełnym zbiorniku.


Gość
To są moje indywidualne przemyślenia. Trudno oczekiwać po motocyklu komfortu jak w samochodzie. Jednak uważam , że można byłoby wprowadzić trochę cywilizacji w przednie zawieszenie chociażby przez jakiś zestaw akcesoryjny. Ja jeżdżę sam, a więc mógłbym dostroić tłumienie i twardość zawieszenia do swoich indywidualnych preferencji,(dodam, że teraz jeżdżę spokojnie, a więc wolno. Sorry może gderam, ale dla mnie przód powinien być bardziej miękki. Na równym asfalcie nie można nic złego powiedzieć. Czyli zawiasy na dobrą drogę .

Gość
Napisałem \"też\" a lepiej brzmiało by \"jednocześnie\" zaletą, wolne parkingowe manewry a szczególnie przetaczanie na kamieniach do tyłu to dla mnie spore wyzwanie :D

Gość
Twoje pytanie nie doczeka się odpowiedzi, bo to raczej indywidualna sprawa. U mnie jest w sam raz, ale to moje wrażenie. Masa jest też zaletą, bo nie miota mną jak szatan przy porywach wiatru przy wyprzedzaniu ciężarówek.




9
09.13.2019

nie jest to kask najcichszy, najbardziej areodynamiczny, najlzejszy ani nawet najladniejszy. Ale lusterko to taki atut ze sredni kask nie ma konkurencji... Jest bezpieczniej, wiesz wiecej o tym co robi kretyn kierowca za toba, wiesz ze jedzie za toba inne moto w korku i np na swiatlach od razu robisz miejsce zeby nie stal za toba miedzy autami... Ja nie chce innego kasku chyba ze bedzie mial os podobnego jak reevu :)






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



CMS GTR

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXIL Hexoval Xtrem

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






W-TEC Mardok

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






W-TEC Mungelli

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Piaggio X-EVO 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Arlen Ness Imola

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Arlen Ness Conquest

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0