Mamy już 13882 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
3

Klocki hamulcowe Makland
9

Honda CRF 230F
7

Pirelli Angel ST
1

S100 Leder Balsam
5

Dainese TRQ-Tour Gore-Tex
235,00 PLN
Oxford Rainex M



16
Ostatni post przez: Mirek, dnia: 2018-11-12

1
Ostatni post przez: Gość , dnia: 2018-10-29

11
Ostatni post przez: funiko, dnia: 2018-10-22

9
Ostatni post przez: kik, dnia: 2018-10-21

10
Ostatni post przez: Ojojoj, dnia: 2018-10-08

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
3
1

Witam wszystkich. Kupiłem nowe gumy i przymierzam się do wymiany - znacie jakieś firmy dobre zakłady...
4
1

Ja kupiłem takiego cross i jestem nie zadowolony z tego zakupu z powodu jeździ nim...
8
4

Panowie, potrzebna pomoc. Kupiłem LEDowe kierunki i przerywacz - do oryginalnego przerywacza wchodzi wtyczka, a...
4
2

czy można ją \"zwyczajnie\" dołączyć do motocykla? Czy trzeba coś rejestrować? Zgłosić wykonanie takiej przyczepki...
5
2

Czy oleje mają daty ważności. Mam bańkę nowego oleju motul 5100 z tamtego roku i...
11
13

Cześć. Czy to powszechne, że na początku bolą ścięgna i mięśnie (szczególnie nóg) po jeździe?...
4
4

Szukam rady doświadczonych. Jaka kita daje najwięcej mocy i budzi respekt. Szara, ruda, a może...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

16


Lis
Szutrowe Dożynki 2018
Województwo Lódzkie

17


Lis

18


Lis

18


Lis

23


Lis

30


Lis
Moto-Andrzejki Szczecin 2018
Województwo Zachodniopomorskie

01


Gru

01


Gru
MotoMikołaje w Iławie 2018
Województwo Warmińsko-Mazurskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-25-2018   Pieskowa Skała - Ojców
› 09-18-2018   Przełęcz nad Łapaszanką
› 09-02-2018   wokół Tatr
› 09-02-2018   Wycieczka na zamek do Rabsztyna k. Olkusza
› 09-01-2018   Krakowskie bulwary i kopiec Kościuszki
› 09-01-2018   Kawiarnia Niezapominajka w dolinie Prądnika
› 09-01-2018   Sobotnie winkle na Pieskowej Skale
Ostatnio zdjęcia miejsc

Zespół pałacowo-parkowy - pałac.

Zespół pałacowo-parkowy - pałac.

Zespół pałacowo-parkowy - pałac.

Zamek Krzyżtopór

Zamek Krzyżtopór

Węgierska Górka - Bunkier Wyrwidąb

Schron Wędrowiec - Węgierska Górka

Schron Wędrowiec - Węgierska Górka

Pałac Lisnowo



Najnowsze opinie
3
11.13.2018

Słabe klocki wcześniej miałem trw lepiej hamowaly na początku piszcza po dotarciu jest ok ale nadal źle hamują byłem dwa razy na torze i po rozgrzaniu nie hamowaly występował efekt fadingu




9
11.13.2018

Mój model jest z 2005 r. dla mnie jest motocyklem rewelacyjnym do lasu. Nada się dla początkującego i zaawansowanego upalacza. Jeżeli chodzi o ciasne i techniczne trasy to motocykl jest w swoim żywiole. Jestem bardzo zadowolony, że przez przypadek znalazłem go w ogłoszeniu w bliskiej okolicy, pojechałem oglądnąć i kupiłem. Model jest mało popularny w Polce, bardzo popularny w USA i w krajach Ameryki Płd.

Prosta konstrukcja 4ro suwowa chłodzona powietrzem. Wystarczy podstawowy serwis i HONDA jest w zasadzie bezobsługowa. Od czasu do czasu trzeba też zatankować - pali malutko. Podstawowe części eksploatacyjne dostępne i tanie. Nie zużywa opon. Zawieszenie daje radę, moc jak dla mnie w zupełności wystarczająca do tego żeby sobie nie zrobić krzywdy, a i nawet na ostrych podjazdach mi jej nie brakuje (moje gabaryty: wzrost 1,75m; waga: 80kg). Nie idzie na koło z gazu, trzeba strzelić ze sprzęgła lub wybić się z zawieszenia i mocno wychylić. Sporo waży: 113,5 kg na mokro. Brak kopki, jest akumulator i rozrusznik oraz kluczyk i stacyjka :)

Na piachy oraz długie i szybkie przeloty pewnie będzie brakować. Mój egzemplarz jest poddany popularnemu zabiegowi zwiększenia mocy „uncorking” polegającego na usunięciu dławika z airboxa, usunięciu dbkillera i zmianie dyszy w gaźniku. Jest sporo tutoriali w necie jak to zrobić.

Jedyne co mnie drażni w tym motocyklu to bębnowy hamulec z tyłu, tragiczna dozowalność. W przednim hamulcu zmieniłem przewód na stalowy oplot i jest bajka – pompa, tarcza, zacisk to samo co w większej CRF450.

Po 1,5 sezonu na hondzie na razie nie myślę o przesiadce na nic większego, im dłużej nim jeżdżę tym bardziej go lubię. Jeździłem po lesie z KTM 250 EXC i YAMAHA YZ250 oba 4t z zaawansowanymi upalaczami i nie odstawałem. Bardzo podoba mi się to, że nie muszę myśleć o ciągłych remontach jak to bywa w bardziej wysilonych maszynach.

Podsumowując: oszczędny, tani w utrzymaniu, bezawaryjny, daje ogromny fun z jazdy. Gwiazdkę odejmuję za bęben z tyłu.




7
11.12.2018

Osobiście nie polecam tych opon do motocykli typowo sportowych.
O ile przednia jako tako się sprawuje, tak tylna jest naprawdę dość słaba.
Trzeba ją długo rozgrzewać żeby zaczęła się kleić, na mokrym bardzo słabo się sprawuje.
Do tego przy ostrzejszym traktowaniu dość szybko się ściera.

Drugi raz już ich nie kupię.




1
11.10.2018

Balsam totalnie nie nadaje się do kombinezonu ze skóry.Nawet po nałożeniu małej ilości kombinezon jest tłusty i ma nienaturalny połysk.Po prostu dupa ślzga się na siedzisku pozostaje tylko zetrzeć to gówno szmatką.Ten preparat w ogóle się nie wchłania w skórę tylko sprawia,że jest ona śliska jak by ją posmarować jakimś smarem do łożysk.Zwykły preparat do skóry za parę złotych z ccc jest dużo lepszy.Nie polecam tego gówna nikomu.




5
11.10.2018

Buty opisane dość dobrze w powyższych komentarzach. Buty raczej sztywne, dobrze chroniące stopę. Użytkuję już drugą parę. Pierwsza rozkleiła się po kilku tys km. Dainese nie uznało reklamacji. Następnie puściła membrana Gore. Druga reklamacja uznana. Otrzymałem nową parę w której zrobiłem ok 30 tys km. Do teraz nie przemokły. Czasem pomimo względnie dobrej wentylacji, stopa i skarpety jest zapocona. Dobrze żeby Dainese w przyszłości dodało ochronę czubków bo te dość łatwo uszkodzić w trakcie chodzenia.




9
11.10.2018

Miałem dosyć spory problem z dobraniem rozmiaru kasku. Gdy przymierzałem w sklepie Ska wydawała mi się idealna (Wczesniej używałem Shark Vision R, w rozmiarze S). W domu posiedziałem w nim jednak około 20min i okazał się za mały. Mka troszke luźna ale ok. Poziom wygody zadowalający. Nic nie uwiera, nic nie uciska. Troche mało miejsca na słuchawki od chińskiego interkomu ale ostatecznie wszystko jest tak jak powinno. Jeżeli chodzi o wentylacje to po dużej kratce z przodu spodziewałem się dużo wiecej. W normie. Z hałasem nie miałem problemu. Chiński interkom dawał rade się przebijać do około 110km/h, pomimo przedniej szyby, która kieruje całe powietrze na kask. Bałem się, że daszek będzie skręcać kark. Mogę natomiast spokojnie obróćić głowę o 90 stopni w bok do około 120km/h. Znacznie gorzej wyglada patrzenie przy tej pedkości w niebo. Daszek ciągnie do tyłu. Ogólnie bardzo miło się zaskoczyłem. Używałem go około pół roku

Kask zakończył żywot w momencie w, którym uderzyłem głową z zajeżdżający mi drogę samochód. Głowa bolała przez 2 dni. Lekarze mówili, że to normalne. Badania nie wykazały niczego złego. Z zewnątrz kask nie ma śladu. Nie wiem czy to dobrze, czy to źle. Spełnił zadanie, idzie na śmietnik. Jest duża szansa, że mój następny kask to też będzie XTrace.




9
11.10.2018

Witam.
Dosyć długo zabierałem się do tego, żeby coś tutaj skrobnąć na temat kocura i chyba już nadszedł ten czas ;)
Użytkuję rocznik 2007, bez abs-u. Motocykl zakupiłem w 2017 roku z przebiegiem 111000km, obecnie na liczniku jest nieco ponad 131000km. Sprzęt używany jest do weekendowych wycieczek + jeden dłuższy, zagraniczny wyjazd urlopowy w roku. 90% jazd to ja, żona i trzy kufry+przekroczenie dopuszczalnej ładowności o 20-30kg :) Jazdy solo, bez obciażęnia są sporadyczne. Nie włóczę się po mieście, tylko trasa. Od dróg lokalnych, wiejskich dziurawych asfaltów, rumuńskich, czeskich, słowackich i bałkańskich serpentyn, autostrad, po ubite drogi gruntowe czy też równe szutry, więc kocur ma u mnie dosyć urozmaicone życie. Korytem wyschniętej rzeki też przejedzie ;)
Póki co żadnej, nawet najmniejszej awarii, ale wszystko przed nami ;)

JAKOŚĆ WYKONANIA.
Jak już wcześniej napisano, motocykl jest starannie i solidnie wykonany.Po 131tkm nie widać, żeby motocykl był mocno nadgryziony zębem czasu, a nawinięte kilometry odcisnęły piętno zaledwie w kilku miejscach. Delikatnie wypiaskowane dolne koncówki goleni przedniego widelca,delikatnie wypiaskowana chłodnica oleju i wody, wyślizgane od kolan panele plastikowe zbiornika paliwa, wyślizgane poszycie siedzenia, czy porysowana powłoka lakiernicza zbiornika paliwa, ale to już wina poprzedniego właściciela. Jeździł z torbą magnetyczną na zbiorniku paliwa i narobiła nieco szkód.Fabryczne, podgrzewane manetki i ich gumy, po takim przebiegu w stanie idealnym, gumy na podnóżkach również, plexi przedniego reflektora również w dobrym stanie. Gleby parkingowe nie liczą się, ale warto zainwestować w gmole, bo pokrywa alternatora nie lubi kontaktu z matką ziemią i jest duża szansa na jej uszkodzenie. Plastikowa osłona pod silnikiem, to tylko atrapa. Warto zainwestować w alu osłonę, jeżeli w planach są choćby tylko chwilowe przejazdy drogami podwyższonego ryzyka, gdzie można o coś zahaczyć. Łatwo uszkodzić filtr oleju(mam to za sobą), a od niego niedaleko do wystającego korka spustowego oleju.
Warto zainwestować w przedłużenie przedniego błotnika. Nie wali syf i błoto spod koła, nie zapycha i nie piaskuje chłodnicy wody i oleju.
Za krótki tylny błotnik. W czasie deszczu wali syfem z drogi wszędzie. Ufajdany zadupek, kufer, plecy i kask pasażera.
Osłona łańcucha za krótka.
Za krótkie wysiegniki/wsporniki lusterek. Widzisz swoje ramiona i kawałek drogi za tobą. Poszerzenia 25-30mm załatwiają temat.
Bagnet do pomiaru poziomu oleju jakoś nie spędza mi snu z powiek, ale wolałbym wziernik/okienko do kontroli jego poziomu.
Trochę mało czytelny kokpit. Za mała czcionka.

SILNIK.
Bardzo dobry, prosty i niezawodny agregat. Przyzwoity moment obrotowy,ale w pewnych sytuacjach mruczę pod nosem, że przydałoby się jednak z 20 kucy i ze 20 Nm momentu więcej do pełni szczęścia-może wersja 2019 taka będzie:) Ciągnie od samego dołu aż do czerwonego zakresu obrotomierza, bez żadnych zająknięć, czy zadyszek. Można sobie poredukować przy wyprzedzaniu, żeby było efektownie, ale w zasadzie nie ma takiej konieczności, jeżeli chcemy żeby było efektywnie :) Da się wyczuć, że tak gdzieś od 5 tys.obr. zaczynają się rewiry zabawowe tego silnika. Solidnie i efektywnie wykonuje swoją robotę, nawet przy obciążeniu pasażerem i dobytkiem. Po prostu zabiera się do powierzonego mu zadania od razu. Nazywanie tego silnika fenomenalnym, czy rewelacyjnym jest trochę na wyrost, zwłaszcza jeżeli ma się jakieś porównanie do innych sprzętów, ale trudno też mieć do niego jakieś większe zastrzeżenia.
Jednostka praktycznie nie ma wad, nie było żadnych chorób wieku dziecięcego i z tego co wiem, zadnych akcji przywoławczych roczników 07-12.Są sporadyczne sygnały o nadmiernym luzie na łożysku kosza sprzęgłowego(tym wewnętrznym), u mnie tez to występuje, ale narazie zostawiam ten temat. Zdarzały się awarie uzwojenia alternatora. Mechanik ma pewne zastrzeżenia do napinacza łańcucha rozrządu, chyba chodzi o mechanizm zapadkowy napinacza. Wydaje mi się, że przy wymianie łańcucha rozrządu warto go wymienić, czyli gdzieś po 100tkm(ja tak wymieniałem fabryczny łańcuch) :) Oryginalny napinacz około 700 zł. Zrobię to przy następnej regulacji zaworów, do których można spokojnie zaglądać co 25-30tkm.
Zużywa od 5,2 do 6,2l/100 km z pełnym obciążeniem w zakresie prędkości 120-150km/h. Najniższe spalanie 4,9 po jakichś wioskach, najwyższe 7L przy dosyć mocnym odkręcaniu manetki na autostradzie.
Silnik nie jest łapczywy na olej(zalewam 10W50 syntetyk),nie obserwuję ubytków w trakcie turystycznej, zrównowazonej eksploatacji, ale........ kiedy zaszalejemy na górskich serpentynach i zdrowo odwijamy manetkę, to może sobie to odbić. Zaobserwowałem to na bałkańskich, górzystych szlakach. Wyjazd nieco ponad 5tkm, dolałem około 200-250ml. Wydaje mi się, że przedział 0,3-0,5l na 10000km w zróżnicowanych warunkach i przy dynamicznej jeździe nie powinien niepokoić.
Nieco nerwowa reakcja na gaz w niskim zakresie obrotów, która jest dokuczliwa na agrafkach, które zmuszają nas do jazdy na jedynce, czy dwójce. Może to nie wina samego silnika, lecz wgranej mapy sterownika silnika. Nie wiem, czasami mnie to irytuje.
Nie występują u mnie problemy z rozruchem, czy to po dłuższym postoju garażowym, czy po zimnych nocach pod chmurką. Jednak czasami potrafi kaprysić czujnik stopki bocznej i klamki sprzegła. Potraktowałem kontakt sprayem, narazie spokój.

SKRZYNIA BIEGÓW.
Daleko jej pod względem pracy i precyzji do japońskich konkurentów, ale można się jej nauczyć ;) Dobrze dobrany olej i częściej zmieniany troszeczkę uczy jej kultury, ale na cuda nie ma co liczyć ;)

HAMULCE.
Nie mam zastrzeżeń, jak dla mnie skuteczne, ale nieco trudno wyczuwalne. Tępy tylny hamulec, to zazwyczaj problemy z pracą tłoczków i prowadnic zacisku. Ogólnie, jak na mój sposób użytkowania nie mogę mieć do nich pretensji. No może ten zbiorniczek płynu hamulcowego, wyglądający jak pojemnik na mocz :)Wymieniłem na jakiś akcesoryjny Accel i jest git :)

ZAWIESZENIE.
Mam mieszane odczucia co do pracy przedniego zawieszenia, pomimo tego, że wszystko z nim w porządku od strony mechanicznej. Regulacje parametrów sprowadzają się tylko do opcji hard i soft, nie ma wartości pośredniej, zwłaszcza w kwesti tłumienia dobicia jak i odbicia. Albo jedziesz deską, albo fotelem bujanym, trudno znaleźć jakiś kompromis. Wydaje mi się, że to zawieszenie po przezaworowaniu byłoby idealne.
Montaż sprężyn progreswnych raczej niczego pozytywnego do tematu nie wniesie, raczej sprężyny o liniowej charakterystyce dobrane do wagi kierowcy, ale to chyba nie jest główny problem tego widelca.
Tylny amortyzator dobry do jazdy solo, przy obciążeniu pracuje na granicy swoich możliwości i przy 130tkm czuję, że jego czas dobiega końca. Pasuje z modelu Sport z lat 13-15. Jest lepszy i pasuje bez żadnych przeróbek.
Ogólnie motocykl prowadzi się bardzo dobrze, jest stosunkowo lekki, zwrotny i poręczny. Ładnie wywija się nim na górskich serpentynach, a na dziurawych asfaltach spokojnie łyka wszystkie szosówki z krótkim skokiem zawieszeń ;)

OŚWIETLENIE/ELEKTRYKA.
Światła słabe. Gorsze miałem tylko w Bandicie 1200S. Jeżeli jednak soczewki reflektora mają mleczne zabarwienie, to czas na mycie. Ja myłem/płukałem środkiem do nabłyszczania naczyń do zmywarek. Soczewki odzyskały krystaliczna przejrzystość. Płukanie wodą demineralizowaną. Dobre żarówki, regulacja wysokości snopu światła i.......ujdzie, ale jakieś halogeny z szerokim snopem światła muszę dołozyć
Póki co żadnych problemów elektrycznych. Przejrzałem tylko przekaźnik rozrusznika, wszystkie kostki,połączenia masowe, styki startera i to wszystko. Ładowanie książkowe, nie czepiam się, bo i nie ma czego, kontroluje co jakiś czas i tyle.

KOMFORT PODRÓŻOWANIA.
Mam 187 cm wzrostu i dla mnie pozycja jest w porządku. Kąt ugiecia kolan, rąk neutralny, wręcz swobodny.Siadasz za sterami pierwszy raz i mówisz coool :) Bliżej tych wyprostowanych a'la enduro, ale jak ktoś ma zacięcie sportowe, to rownież się odnajdzie ;)
Miałem obawy co do miejsca dla pasażera, ale jest naprawdę dobrze, choć może patrząc z boku na to siedzenie, to można mieć wątpliwości:)
Standardowa szyba wystarczała mi tak do 140km/h później już słabo, na autostradzie bardzo słabo. Pasażerka 169 cm, przy standardowej szybie miała dosyć przy 130km/h. Dosyć silne turbulencje w okolicach głowy.
Wyższa szyba Kappa/Givi+niski deflektor i spokojnie, komfortowo mozna na trasie we dwójkę sypać 150-160km/h, ale tylko do momentu kiedy nie pojawi się przed nami inny pojazd. Wtedy pojawiają się silne zawirowania i turbulencje, miota głową na wszystkie strony.
Minusem takiego zestawu jest tez znikoma wentylacja, otwarcie wszystkich nawiewów w kurtce nie pomaga, jest ciepło :)
Siodełko hmmm. Spokojnie robimy 500-800 km, ale po 200-250km/h warto zrobić sobie przerwę na fajeczkę czy kawkę.
Nie jest źle, ale trzeba nad tym popracować, wkładki żelowe lub jakaś inna technologia NASA ;)

To chyba tyle :)
Zapomniałem o czymś na 100%, ale motocykl jest wart każdej złotówki. To mój 10-ty, czy 11-ty motocykl.Jeżdżę na jednośladach 23 lata. Miałem różne motocykle. Japońskie, włoskie, niemieckie ;) Śmigałem na sportach,chopperach turystycznych enduro itd, i kurde ten Tiger mnie zauroczył i stąd taki tytuł opinii :)
To nie jest znakomity czy wybitny motocykl. Uważam, że w żadnej kategorii nie jest bardzo dobry i nie wyróżnia sie niczym szczególnym. Rozważyłem jednak wszystkie za i przeciw,osiagnąłem jakiś kompromis, kupiłem i kupię go znowu, tylko w nowszym wydaniu :)

Pozdrawiam tradycyjnym śląskim okrzykiem YNO JAZDA !!!


Wicher
Może i dobrze, że sie boją :) Dzięki temu możesz wmówić sobie, że jeździsz na unikatowej maszynie. Wjeżdżasz w Alpy, na parkingu 100 gieesów i twój jeden, jedyny triumph :) Wszyscy zagadują ciebie, właściciele knajp serwują ci darmowe posiłki, dziewczyny mdleją, chcą przejażdżki i twój numer telefonu, świstaki przestają zaawijać czekoladę w sreberka.......jesteś królem :) Gieesowcy zwijają się i już nigdy nie wracają w Alpy, kupują Triumpha :)

Gość
Brawo. Super opinia - można się z niej czegoś faktycznie dowiedzieć o tym motocyklu. Z moich obserwacji wynika że ludzie w PL boją się Triumpha, a szkoda. To świetne maszyny.

Profil użytkownika

To, żech pisoł jo,Wicher z Rudy Śląskiej :)




10
11.09.2018

Powiem pare faktów na temat filtrów K&N - ostatnio wiele osób pisze, że firma KN się skończyła i że jakość jest znacznie gorsza. Fakt jest taki, że rynek zalewają filtry KN-podobne z Aliexpres, których jest pełno podobnie jak markowych Yoshimur po 200 PLN. Oryginalne filtry służą wiele lat. Po drugie ludzie myślą że założenie KN doda im pare kuców i nawet większość w to wierzy. Po sprawdzeniu na hamowni fakty są takie - samo założenie filtra można uznać za sukces, jeśli liczba koni pozostanie taka sama :) Na ogół mamy spadek o 2-3 KM - sprawdzone na hamowni. Dopiero strojenie może przynieść jakiś efekt, ale to warto robić po wywaleniu katalizatora i dodaniu tłumika sportowego. Bez tego nie ma żadnej korzyści z tego filtra poza tym, że nie trzeba go wymieniać co sezon. Same filtry - rewelacja, pod warunkiem że wiemy jak ich używać zgodnie z przeznaczeniem.




9
11.09.2018

Rok temu kupiłem Junaka M16 po 40 latach od ostatniego siedzenia na motocyklu. Zanim kupiłem, naczytałem się różnych opinii, tych na plus i na minus. Motor kupiłem sercem. Mój Cycuś w dniu zakupu miał 6 lat i 6500 km przebiegu. Nie oczekiwałem po nim demona mocy, ani prędkości i taki nie jest, ale to mi nie przeszkadzało . W ciągu roku zrobiłem na nim 10 tysięcy i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Nie ma problemu na prostej, ani w zakrętach, chętnie wkręca się na obroty i prawdą jest, że na piątym biegu można przejechać całe miasto. Owszem, zmieniłem mu opony i lancuch, a to dla swojej wygody, by nie naciągać lancucha zbyt często a opony, bo oryginały na mokrym nie są zbyt bezpieczne. Motocykl w ciągu rocznej eksploatacji był bardzo wdzięczny, bo bezawaryjny. Zimą po miesiącu stania odpalał na dotyk. Mało palił.
Zwraca na siebie uwagę, nie było dnia, by mnie ktoś nie zahaczył. Nie sprzedałbym go, ani nie zamienił na inny model, ale miałem wypadek /wymuszenie pierwszeństwa/ i niestety, moto do kasacji.
Pozostanie po nim żal.




7
11.08.2018

Posiadam komplet (kurtka+spodnie) już od ponad pół roku. Z głównego zadania - bycia przeciwdeszczowymi się wywiązują dobrze. Wentylacja leży i kwiczy - letni deszcz i mimo, że nie zmokłeś, to jesteś mokry od potu, jak to poliester + pvc. Natomiast w niższych temperaturach brak przewiewności jest zaletą, znakomicie pomaga w utrzymaniu ciepłoty wczesną wiosną lub późną jesienią. Jedyne zastrzeżenie do jakości wykonania to suwaki nogawek - zamki uwielbiają łapać materiał, przez co interakcja z nimi może zająć dłużej niż planowano




9
11.07.2018

Buty świetne, nie przeciekały po 2 godzinnej jeżdzie w deszczu.Przejechałem w nich ponad 12 tys.km ( ten sezon ) w raczej bardzo wysokich temperaturach Grecja , Albania ,Włochy i reszta po drodze..Jedyne co się zmieniło, to minimalnie fason w okolicy kostki ale buty nie są zrobione ze skóry, a sporo kilometrów zrobiłem pieszo przy zwiedzaniu.Polecam na długie wyprawy.Cena to kwestia poszukiwań ofert.Kilka dni temu widziałem nowe za 650,00 zł.




1
11.07.2018

Buty mają jakąś wadę, szybko zaczynają przeciekać. Z innymi butami z membraną GoreTex nie miałem takich problemów. Pierwszą parę wymieniono mi na nową po 4 miesiącach od zakupu, jeden but ciekł. Kolejna para zaczęła przeciekać kilka miesięcy po końcu okresu gwarancyjnego (obydwa buty w różnych miejscach).

Plusy:
-Łatwo czyszczą się z błota (poza panelem wentylacyjnym, gdzie błoto wkleja się w siateczkę mesh).
-Ciepłe, jeździłem w nich w zimę (powyżej zera) bez problemu.

Minusy:
-Drogie
-Ciekną
-Przegrzewają się, powyżej 25st C zaczynają wydawać odór potu. W innych butach tego nie doświadczyłem. Być może to kwestia zastosowania "eko skóry".
-Opóźnienia w realizacji zwrotu gwarancyjnego (nie wiem czy to wina sklepu, dystrybutora, czy producenta)
-Po kilku użyciach tracą swój "półkowy" fason. Z powstałymi zgjęciami, zmarszczakmi i fałdami wyglądają znacznie mniej atrakcyjnie. To normalne, że buty z czasem tracą fason, ale nie w ciągu kilku dni.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



SM RACE Wear Mesh

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Buse B54

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






KYT Strike Eagle

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Sidi Rex

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXS HX-91

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






HJC I70

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






RevIT Freeze 2

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0