Mamy już 9844 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

Sidi Vertigo Corsa
9

Honda CB750 Seven Fifty (2001 - 2002)
9

Metzeler Roadtec 01
8

BMW R1200R
10

Honda Hornet 600 1998-2002
29,00 PLN
NGK CR9EK



8
Ostatni post przez: McSuzu, dnia: 2017-02-10

1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2017-02-07

6
Ostatni post przez: AntiNut, dnia: 2017-01-23

0
Ostatni post przez: kod, dnia: 2017-01-18

2
Ostatni post przez: Benek, dnia: 2017-01-17

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
1
0

jaki jest typ micro włącznika użytego do tego prostownika
0
0

Witam jaką jest cena tego kasku STREETFIGHTER STAGE 2 ?
0
0

Witam czy ktoś jeżdził już na tych oponkach czy to nowy produkt
0
0

Hello, what does this jacket cost in black / white / red. From? Size L....
0
1

Cześć! Mam pytanie ! Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem bmw r1150r i jaj to bywa...
1
3

Jakie macie na nich przebiegi ile wytrzymują?
0
0

czy półki pd10 a pd06 są zamienne
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

09


Kwi

19


Maj
Klasyczne Triumph 2017
Województwo Małopolskie

28


Lip




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 01-01-2017   Gołdap&Olecko
› 11-17-2016   Lot nad Orlim Gniazdem 2017 r
› 09-24-2016   Niemiecka pętla
› 09-16-2016   trochę dłuższa przejażdżka bocznymi drogami
› 09-09-2016   Ogrodzieniec - Wisła
› 09-04-2016   Bocznymi drogami z ładnymi widokami
› 09-04-2016   Bocznymi drogami z ładnymi widokami
Ostatnio zdjęcia miejsc

Przełęcz Salmopolska

Prom rzeczny Grzegorzowice-Ciechowice

Prom rzeczny Grzegorzowice-Ciechowice

Prom rzeczny Grzegorzowice-Ciechowice

Prom rzeczny Grzegorzowice-Ciechowice

Prom rzeczny Grzegorzowice-Ciechowice

Pocysterski Zespół Klasztorno-Pałacowy w Rudach

Pocysterski Zespół Klasztorno-Pałacowy w Rudach

Pocysterski Zespół Klasztorno-Pałacowy w Rudach



Najnowsze opinie
9
02.22.2017

Buty bardzo dobrej jakości. Użytkuje 5 sezonów i są bardzo wygodne. Jeśli chodzi o minusy to wentylacja mogłaby być lepsza, no i po jeździe w deszczu zaczęły "skrzypieć". Mimo tych dwóch wad buty godne polecenia.




9
02.20.2017

Powróciłem do ,,żelastwa'' po kilkudziesięciu latach przerwy .Kiedyś plakat CB 750 Four wisiał na mojej słomiance jako rzecz jakby z innego świata a mi musiała wystarczyć Jawa 350. Teraz w czasach gdy wszystko jest dostępne , postanowiłem sprawdzić jak to jest z tym byłym marzeniem.Więc kupiłem sevenke z minimalnym przebiegiem od kolegi z Berlina .Obawiałem się masy i wysokości siedzenia (mam 170 ),ale wszystko jest ok. Skrzynia w tym motorku jest trochę mało przyjazna z trudno wyczuwalnym luzem ,ale heble są do przyjęcia , zwłaszcza przód .Silnik jest bardzo elastyczny i jazda po mieście nie zmusza do wachlowania biegami.Dobrej klasy opony pomagają pośmigać po winklach .Bez problemu 200 na autostradzie (musiałem zobaczyć jak to jest) . Zaletą jest prosta konstrukcja i brak skomplikowanej elektroniki.Wszystkie wymiany okresowe robię sam w garażu . Polecam ludziom ,którzy lubią niezawodne klasyki.




9
02.20.2017

Opony godne polecenia. Przyczepność na mokrym jak i na suchym jest niewiarygodna. Opony szybko się nagrzewają nawet w niższych temperaturach. Pare metrów i opona już jest gotowa do pracy. Opony bardzo dobre do turystyki jak i do szybszego pokonywania winkli bo trzyma się drogi jak na kleju.




8
02.20.2017

Szczerze polecam, jeśli ktoś szuka rozsądnego sprzętu wysokiej klasy o klasycznym wyglądzie ten motocykl jest dla niego. Pokonywanie tras to przyjemność.
Świetny silnik, bardzo dobre hamulce, wysoki komfort podróżowania.
Wady: bardzo bezpośrednie przeniesienie napędu - wał, suche sprzęgło, prowadzenie mogłoby być bardziej precyzyjne, skuteczne ale nie superprecyzyjne hamulce, brak kontrolki poziomu paliwa! (model 2014) - jest tylko kontrolka rezerwy.




10
02.20.2017

Mam Horneta 1 sezon. Byłem napalony na Bandita w podobnej cenie a na Fazera w ogóle nie zwracałem uwagi bo to nie moto w moim guście...ale FZ6 już TAK:) Poczytałem specyfikacje, opinie na tym portalu i recenzje na YouTube. Po przewertowaniu setek zdjęć, kilkudziesięciu ogłoszeń zdecydowałem się na Horneta. Gdy trafiłem na ogłoszenie mojej maszyny byłem sceptycznie nastawiony do sporych modyfikacji (malowanie, lusterka, lampa, zadupek, zegary, kierunki, kierownica, wydech) co świadczyło o poważnym wypadku. Podobno zaliczył szlifa a właściciel zmodyfikował wg swojego uznania. Pojechałem, zobaczyłem, odpaliłem przejechałem się i już wiedziałem że będzie mój...kwestia ceny:) Silnik odpalił bez problemu pomimo braku synchronizacji i nawet równo pracował. Pozycja BARDZO wygodna, przede wszystkim sety są ustawione szerzej niż np w Bandicie i nie miałem problemów ze zmianą biegów. Na początku przyspieszenie mnie przeraziło i do tej pory mam ciary, jak przycisne i odstawię BMW na światłach czuję się panem drogi. Wydech robi swoje i pięknie mruczy, jest się czego bać:) Zwrotny, zadziorny, lekki, mocny i prosty w obsłudze oraz tani serwis jak i części. Nie żałuję, jeżeli będę zmieniał to pewnie na nowszy model (+/-2010r). Polecam.




8
02.20.2017

Moja pierwsza kurtka. Moje spostrzeżenia po 1 sezonie:
Plusy:
-ocieplana podpinka(jeździłem przy 0 stopni tylko w koszulce i komfort godny pochwalenia)
-komplet ochraniaczy(łokcie, barki, plecy)
-dużo regulacji, zwłaszcza szerokości bicka i przedramienia, osoba o szczupłych kończynach dobrze dopasuje wielkość rękawów aby ochraniacze były tam gdzie być powinny
-niska cena
-elementy odblaskowe
-suwak 360 do spięcia ze spodniami
Minusy:
-przemaka
-słaba wentylacja




9
02.20.2017

"W" mam od nowości, zakupione w 2011 roku w sierpniu. Do tej pory przejechałem nim blisko 50 tyś kilometrów. Wymiana oleju, regulacje zaworów i wałka, to wszystko co było robione.
Oprócz tego wymiana napędu, teraz będzie drugi raz, klocki hamulcowe i jazda.
W moto zmieniłem przewód hamulcowy na stalowy oplot, tylne amortyzatory na Hagony z pełną regulacją, w przednim zawieszeniu dodałem kapsle z regulacją napięcia wstępnego, przy okazji zmieniając olej w lagach. Modyfikacja wydechu, przez wycięcie DB oraz wyjęcie zwężki dopływu powietrza. Modyfikacje to lepszy dźwięk i więcej mocy (ok 10 %).
Ocena ogólna 9, bo nie ma rzeczy doskonałych, wyższa od składowych, bo moto ma jeszcze to coś, co sprawia, że jest wyjątkowe.
Prowadzenie - daję 8, po wymianie i modyfikacji zawieszenia. Teraz naprawdę można wykorzystać to co daje silnik. Na torze, oczywiście w sekcji zakrętów, można łykać sporty.
Osiągi - coś czego nigdy mi nie brakowało, żeby wykorzystać to co daje i tak trzeba się sporo nauczyć. Nie jest sztuką odkręcić na prostej.
Wygoda - słaba ochrona przed wiatrem i deszczem to największy minus, ale to taki typ moto. Turystycznie wykorzystywany solo i we dwójkę. Najdalsza trasa, Alpy, ponad 5 tyś km w tydzień.
Zawieszenie - teraz już ok
Hamulce - wydawać by się mogło, że to najsłabszy element "W", ale ... stalowy oplot poprawił dozowalność, dobre klocki też pomagają, najlepszy hamulec bębnowy z jakim miałem do czynienia. Brakuje siły hamowania jadąc we dwójkę, ale solo w zupełności wystarcza do tej mocy. Nie będę oryginalny, ale mimo, że to nie motocykl na tor, to jak jest okazja trzeba się wybrać i zrobić wiele kółek, a pozytywnie Was zaskoczy, jakie rezerwy jeszcze w nim drzemią :)
Polecam z ręką na sercu.
Zapraszam też na bloga, tam więcej o nim i o przygodach.

Gość
Haha sorki www.w800max.blogspot.com Co do deszczu, są takie moto, że jesteś prawie suchy, tutaj nie ma szans :-)

Gość
Słaba ochrona przed deszczem? To jest motocykl! :) Daj adres bloga, bo zapraszasz i nie ma linka :)




5
02.20.2017

Mój pierwszy kask. Oto moje wrażenia z użytkowania po 1 sezonie:
Plusy:
-niska cena
-zapięcie mikrometryczne
-czarny mat z ciemną szybą wygląda ZAJEBIŚCIE
-szybka odporna na zarysowania
-masa malowań do wyboru
Minusy:
-parująca szybka/brak pinlocka
-wiatr wiejący od doły dawał po oczach, po 1h jazdy wyglądałem jak zjarany
-brak areodynamiki
-dziwna rozmiarówka, mam 60cm w obwodzie a wcisnąłem się dopiero w rozmiar XL
Zmieniłem na Skorpiona EXO1200 Air, zobaczymy czy faktycznie cena kasku ma znaczenie.




7
02.20.2017

Moje pierwsze buty motocyklowe. Oto moje spostrzeżenia po 1 sezonie użytkowania:
Plusy:
-cena
-elementy odblaskowe
-wygoda nawet podczas spacerów
-o dziwo BARDZO dobrze wentylowane

Minusy:
-wygląd (nie pasują do skórzanych spodni)
-śliska podeszwa, zwłaszcza w deszcz
-trochę przemakają
-brak ochrony CE




7
02.19.2017

Mam te buty 2 sezon nic się nie psuje jak u kolegów ale dbałość o bezpieczeństwo to raczej na poziomie jazdy skuterem po mieście. Jak na cenę 400 zł to nie warto, powinny kosztować 300 to była by adekwatna cena do jakości. Bardzo wygodne, wentylacja doskonała, ochrona na poziomie 2. Ale kupując takie buty nie możemy oczekiwać cudów więc opinia kolegi z oceną 1 nie jest moim zdaniem obiektywna !




10
02.19.2017

Kriega jest firmą której raczej nie trzeba przedstawiać. Model R20 mam od ponad roku i myślę, że śmiało mogę się na jego temat wypowiedzieć.

Plecak zrobiony jest z Cordury 1000D co sprawia, że jest bardzo wytrzymały. Towarzyszył mi w różnych miejscach i w różnych warunkach pogodowych, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Plecak nigdy mi jeszcze nie przemókł, a zdażyło mi się już z nim jechać w całkiem niezłej ulewie przez kilka godzin. Natomiast producent podaje, że plecak nie jest wodoodporny. Więc trzeba mieć na uwadze to, że jednak kiedyś może się zdarzyć, że przemoknie.

Do plecaka od razu dokupiłem hydrapak, który jest dużym ułatwieniem w trakcie dłuższej jazdy. Nie trzeba się zatrzymywać aby się napić. Po mimo 3 dodatkowych kilogramów na plecach (bo taką ma pojemność hydrapak) plecaka w ogóle nie czuć. Ramiona w żadnym stopniu nie są obciążone. Sprawia to że wygoda użytkowania plecaka jest na prawdę spora. Nie można nie wspomnieć o świetnym systemie Quadloc-lite, który powoduje, że szybko i łatwo możemy spiąć ze sobą szelki na klatce piersiowej. Dodatkowo plecak posiada sporą regulację szelek, więc każdy dopasuje go pod siebie. Do środka mieszczę spokojnie dodatkowy wizjer, softshell oraz kombinezon przeciwdeszczowy no i oczywiście 3 litry wody.

Jak na Kriegę przystało do plecaka można doczepić dodatkowe torby z serii US które są już 100% wodoodporne. Więc zestaw R20 + torba US 5 do której wejdą dokumenty lub inne rzeczy które raczej nie powinny zamoknąć sprawdza się idealnie.

Kriegę R20 mogę z czystym sumieniem polecić każdemu.




7
02.19.2017

Buty te posiadam już od jakiegoś czasu. Używam ich raczej sporadycznie, głównie na krótkie dojazd do np. sklepu, znajomych itd. Z jeansami buty prezentują się na prawdę dobrze. Nie przypominają butów na motor. Wygoda chodzenie w tych butach jest jaka jest... Są trochę twarde, nie mają żadnej amortyzacji w postaci wkładki bądź jakiejś amortyzującej podeszwy. Podczas jazdy są ok natomiast do chodzenia średnio. A jak już jestem przy temacie podeszwy to jest ona w jakieś napisy które po kilku krokach przestają istnieć i mamy podeszwę jak slicki. Dla mnie nie jest to jakąś mega wadą natomiast BMW wpadło na dość dziwny pomysł.
Generalnie uważam, że za tą cenę można znaleść coś lepszego, wygodniejszego, może nawet i tańszego.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



EKEN H8 Pro

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Motul 5100 15W50

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Motul 5100 10W40

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Dainese Lince

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Dainese Freeland

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Modeka Speed Tech

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held Caprino

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0