Mamy już 11208 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
2

Zegarek z termometrem Oxford OF219
6

Pirelli Diablo Strada
10

Dunlop Sportmax RoadSmart
10

Shoei Hornet ADV
10

Icon 1000 El Bajo


3
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2017-08-16

8
Ostatni post przez: Fire, dnia: 2017-08-03

13
Ostatni post przez: Miki, dnia: 2017-08-01

0
Ostatni post przez: Pastusz, dnia: 2017-07-14

2
Ostatni post przez: s3nsei, dnia: 2017-07-13

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

od czego jest ten czerwony kabelek
0
0

Gdzie można nabyć spinki które trzymają szybę w kasku W-TEC NK-850 jedna mi wypadła podczas jazdy
0
0

Co sądzicie o tym kasku?
0
2

Witam. Czy ktoś ma podpięty do tego kasku interkom ? Można zamontować bez problemu czy...
0
0

Elo! Jak tam z nieprzemakalnością? Można jechać w mrzawce? czy po godzinie wszystko mokre? Pryskał ktoś szprejem do...
1
1

Witam mam Mt09 z 2015 roku.Przy prędkości pomiedzy 100km/h a 110km/h slysze głośny gwizd z...
1
0

Warto dołożyć do Ventilator IV?
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie





Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 07-29-2017   Dookoła Tatr
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 06-01-2017   Małopolska Trasa Widokowa
› 05-30-2017   Z plecakami na Moto-Wycieczkę
› 04-12-2017   Dobieszczyn-Nowe Warpno
› 03-28-2017   Skrót do Makowa Podhalańskiego
Ostatnio zdjęcia miejsc

Stary Zamek - Streczno

Stary Zamek - Streczno

Żegiestów-Zdrój

Platforma widokowa - Wola Krogulecka

Socha Ježiša Krista

Socha Ježiša Krista

Socha Ježiša Krista

Stary Zamek - Streczno

Acantilados de los Gigantes



Najnowsze opinie
2
08.18.2017

Zakupiłem ten gadżecik bo fajnie wygląda i ma ciekawe funkcje, ale ... no właśnie, tylko fajnie wygląda. ten zegareczek jest za mały. ma malusie cyferki, malusie przyciski i zapomnijcie że będziecie w stanie nacisnąć jaki kolwiek przycisk w nawet letnich motocyklowych rekawicach. Zmiana funkcji z godziny na temperaturę MUSI się odbyć na postoju, inaczej nie traficie w przycisk. Już nie wspomnę o tym że termometr pokazuje mocno zafałszowane wskazania temperatury (mierzone w cieniu albo bez udziału nasłonecznienia). Włączenie podświetlenia przeba przytrzymać bo inaczej się nie włączy, a kto ma na to czas w czasie jazdy??? Gdyby ten zegarek był 2 razy większy, miał 2 - 3 razy większy wyświetlacz (nie, nie jestem ślepy, mam niezły wzrok) i miał tzw "klikające" przyciski i włączanie podświetlenia po minimalnym nawet naciścnięciu było by super, naprawdę. A tak jest to tylko niepotrzebny gadżet.




6
08.18.2017

Testowałem w czterech motocyklach (X11, B12, CB1300, GSX1400)
Moim zdaniem opona ma naprzeciwległe walory.
Z jednej strony jest ponadprzeciętnie trwała, więc idealnie odnajdzie się w turystyce, ma przyzwoitą przyczepność, lecz potrafi ją stracić w najmniej oczekiwanych momentach. Wystarczy odrobinę zmiany w strukturze asfaltu, namalowany pas na jezdni czy lekka zmiana obciążenia w złożeniu - potrafi wywinąć numer i nagle stracić przyczepność jak na niewidzialnym lodzie.
Jak dla mnie, opona tylko do spokojnej turystycznej, ostrożnej jazdy i słabszego motocykla. Oraz dla kierowcy z wyobraźnią, potrafiącego przewidzieć zmiany na drodze i jej nawierzchni.
Jedynie niska cena jest w stanie zrekompensować niedostatki.




10
08.18.2017

Jak dla mnie rewelacja,
w ciężkim nakedzie (Honda CB1300) trzyma ładnie, nigdy nie spowodowała ani utraty przyczepności, ani innej niepewności, zarówno podczas przyspieszania/hamowania, jak i w zakrętach przy pełnym złożeniu i ostrym traktowaniu. Nie potrzebuje rozgrzewania. Trwałość przyzwoita.
Dla mnie ocena 10/10 bo opona jest tania, a za tę cenę ma rewelacyjne osiągi.
PS: Nie wypowiadam się jak jest na mokrym, bo nie testowałem.




10
08.18.2017

W kasku pokonałem jak do tej pory 4kkm od wczesnej wiosny, gdzie temperatura była poniżej 10stC do upalnych letnich dni gdzie na zewnątrz było ponad 35stC. Był upał...był deszcz...była burza na autostradzie...było błoto.

Komfort jazdy jest bardzo wysoki. Już po ruszeniu na motocyklu zapominamy wogole że mamy kask na głowie. Jest bardzo wygodny, dobrze wygłuszony a jednocześnie ma fajna smukłą sylwetkę. Po zamknięciu kanałów wentylacyjnych jest ciepło i komfortowo. Po otwarciu wyraźnie czuć przepływ powietrza już przy 40km/h. Mam wklejony pinlock...kask nigdy nie zaparował nawet stojąc w korku gdy deszcz po nim lał. Jakość wykonania dużo lepsza niż u żony w Neotecu.

Naprawdę kask drogi ale godny polecenia.




10
08.18.2017

Użytkuje buty już drugi sezon i trzymają się jak złe, a katuje je codziennie. Oprócz jazdy często w nich chodzę, bo to buty które nadają się również do normalnego użytkowania na co dzień.
KOMFORT - Przy pierwszym włożeniu na nogę wydają się masakrycznie niewygodne i sztywne. Po rozchodzeniu (chodziłem w nich po domu 1 dzień) stają sie tak cholernie idealnie wygodne, że aż nie wiem jak to opisać :) W chwili obecnej to moje NAJWYGODNIEJSZE buty, i nie mowie tu o butach tylko motocyklowych - najwygodniejsze ze wszystkich jakie mam do chodzenia. Buty są rozpinane ułatwiając zdejmowanie/zakładanie i wyposażone system pasków które pozwalają dostosować je indywidualnie od nogi.
BEZPIECZEŃSTWO - Mają wewnętrzną ochronę kostki po obu stronach (fajny patent z gumką który działa bezproblemowo a myślałem że się urwie po tygodniu), ochronę pięty blachą z logiem ICONa oraz ochrone palców skórą grubą na pół palca. Podeszwa jest gruba na jakies 1.5-2cm. Trzeba pamiętać, że to buty krótkie które przez to mają też minus - nie chronią piszczeli.
FUNKCJONALNOŚĆ - jak pisałem buty są krótkie więc jak masz krótkie (za krótkie) spodnie które nie przykrywaja buta to górą nalewa sie do nich (butów) woda :) spływająca po nogawce. Same buty są wodoszczelne (dodatkowo je impregnuje co jakis czas). Poza tym o wentylacji można zapomnieć - są wykonane z bardzo grubej skóry przez co kompletnie nie przepuszczają powietrza, ale jest na to patent. Na czas chodzenia kiedy robi się gorąco wystarczy je rozpiąć - bezproblemowo utrzymają się na nodze a zamek schodzi na tyle nisko ze wymiana powietrza w środku jest na tip top. Buty mają bardzo wysoki stan? w sumie nie wiem czy dobrze to nazywam ale jak staniesz na płaskim to patrząc z profilu, od ziemi do rzubka palców masz 6cm. Pytanie czy zmieścisz te 6cm pod dźwignie zmiany biegów.
WYKONANIE - wykonane są tak, że można nimi wbijać gwoździe. Ale...nie do końca. Nie mam zarzutu do producenta, bo załatwiam tak wszystkie buty:) Mam w obu piętach wystającą do tyłu kosc - nazywa się to ostroga piętowa i występuje dość często w populacji. Problem z tym ustrojstwem jest taki, że WSZYSTKIE buty przecierają mi się od środka właśnie na pięcie. Icony nie były wyjątkiem, po 3 miesiącch okazało się ze materiał na pięcie przetarł się (jak zawsze) a ze środka zaczęła wypadać zmasakrowana gąbka. Lokalny szewc naszył mi w tych miejscach kawałki skóry (za całe 20pln) i problem z głowy.
WYGLĄD - wyglądem buty WYMIATAJĄ. Nie mówie o czarnych bo czarne są nijakie - wszystko się zlewa w jedną bryłe i na nodze wyglądają jak kolejne czarne buty. Za to brąz..poezja. Zdjęcia w necie nie kłamią. Buty na nodze robią zajebiste wrażenie.




9
08.17.2017

Kupiłem rękawice z nowym mankietem i polecam - rzep trzyma znacznie lepiej. Przy ok. 15C zaczynają grabieć dłonie.




4
08.17.2017

Jeżdżąc w tej koszulce nie odczułem różnicy niż podczas jazdy w koszulce do biegania z francuskiego sklepu sportowego.




6
08.17.2017

Nie są warte swojej ceny, "Cooler" to tylko chwyt marketingowy. Czy w bokserkach czy w Brubecku niezależnie od temperatury w kroku panują tropikalne warunki.
Mimo to lepiej mieć rajtki niż nic. Nie konieczne tej firmy.

Używane ze spodniami Modeka Ottawa.




1
08.17.2017

Kolega założył do gixxera 750 coś takiego, ale tylko na trochę. Nie da się z tym żyć. Powielę opinię innych o tych wydechach, ale jest niestety prawdziwa: wiocha i ryk, a nie dźwięk. Katastrofa i łeb pęka.
To tyle o brzmieniu. Co do parametrów, to też nie róbmy sobie złudzeń, że jest coś lepiej. Do tego trzeba badań, strojenia i sztabu specjalistów.




7
08.17.2017

Kosztowała 420 zł. Po kilkunastu dniach odpadła napa od kieszeni na piersi. Rzepy przy kołnierzu są źle przyszyte i albo jest krzywo zapięty lecz ciasno, albo poprawnie i luźno.
Wentylacja na rękawach nie daje nic. Czasem czuć jak wieje przez frontowe otwory. W zestawie nie było piankowego ochraniacza kręgosłupa. Nieprzemakalności nie zbadano.




9
08.17.2017

Zdecydowanie polecam, wykonanie jest na wysokim poziomie a wszystkie uzyte materiały dają to odczucie premium. Kangurza skóra to to nie jest ale rękawice są wygodne i po chwili przywyczajenia jesteśmy wyczuc maszynę idealnie. Wentylacja no jakaś jest ale na pewno od tego lepsze bedą Alpiny SMX 1 :) rekawice sa bardzo eleganckie i klasycznie skrojone, nie ma tutaj wielkiej ilosci wstawek plastiwkoych ktore moglyby odstraszyc. Super krotkie rekawice na lato i raczej do miasta anizeli w dlugie trasy, nie wspominajac juz o torze.

Artemisfo
Aha, raz dzilaja z ekranem dotykowym a raz nie :) trzeba mocno dojechac palcem do konca skorzanego palucha zeby ekran zaczal wspolpracowac




9
08.16.2017

Mam ją założoną w motocyklu jako oponę fabryczną. Musze przyznać, że jak dotąd nie miałem możliwości jeździć na lepszej.
Niesamowicie trzyma w zakrętach, daje pewność.
Jedyne do czego się można przyczepić to szybkość zużycia. Mimo, że dość nie jeżdżę "wyścigowo" myślę że nie uda się zrobić więcej niż 10000km






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Seca S-tourer II

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Alpinestars SMX-S

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Oxford OF245 Cable Lock

Ocena użytkowników

10.00



Liczba komentarzy

1






Held Wave

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Buse Highland

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






RST Tundra

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rebelhorn Grind II

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0