Moto-Opinie.info - Opinie i oceny motocykli i akcesoriów dla motocyklistów
Mamy już 13395 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

Ultimate Speed T4X SE ( ładowarka z Lidla)
5

Adrenaline Shiro
8

Shima Horizon
8

Shima Rift
9

Rebelhorn HIKER II


1
Ostatni post przez: Kobuz, dnia: 2018-08-14

2
Ostatni post przez: Mariusz , dnia: 2018-08-13

5
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2018-08-06

15
Ostatni post przez: gacek23, dnia: 2018-08-02

1
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2018-08-01

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
3
1

witam mam pytanie .jestem na kupnie butow sidi vortice air i teraz pytanie czy te...
5
0

Odpowietrzylem sprzeglo w kawasaki zxr 750j 1992 ale i tak wogule niedziala niereaguje jakie moga...
2
0

Witam jestem na kupnie butów Sidi vortice air.doradzcie czy z perforacja czy bez.pozdrawiam
2
2

Witam! Wszystkich . Posiadam ja yamahe ybr 250 rok 2009. Mam ja niecały rok, sprawowala mi się...
1
0

mam r6 2003 wentylator załanczał się przy 100 teraz przestał wymieniłem czujnik temperatury sprawdziłem...
1
0

czy można zwiększyć słyszalność ? pomóżcie 503170102
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

18


Sie

24


Sie

14


Wrz
Moto Wisła 2018
Województwo Mazowieckie

16


Wrz
2. Miński Rajd Motocyklowy 2018
Województwo Mazowieckie

21


Wrz




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-12-2018   Bielsko - Tresna - Porąbka
› 08-12-2018   Motocyklem do Stalownika - Bielsko-Biała
› 08-11-2018   Wisła - Głębce
› 08-11-2018   Wycieczka do Lanckorony
› 05-20-2018   Gołębiówka
› 04-23-2018   Góry Izerskie
› 04-02-2018   Winkle Jedlina
Ostatnio zdjęcia miejsc

Bledzew - Elektrownia wodna

Młyn w dolinie Iny

Piechcin - Turkusowe Jezioro

Port Duninów

Port Duninów

Przystań u Siudego

Tama na jez. Jeziorsko

Koniec Świata

Koniec Świata



Najnowsze opinie
9
08.14.2018

Bardzo przydatna i wygodna ładowarka. Punkcik mniej za problem przy totalnie wyjechanym aku...ma wtedy problem ze złapaniem własciwego trybu pracy




5
08.14.2018

Kurtka wygodna, sprawia wrażenie solidnej jednak jest całkowicie pozbawiona wentylacji, przy temperaturze powyzej 20C pociłem się jak mysz, koszulkę można było wykrecać juz po kilku km jazdy.Co bardzo obniza komfort jazdy. Wodoodporność, no cóż zdażyło mi się jechać kilka razy w deszczu i przemokła na szwach, aledeszcz był naprawe solidny więc w takich warunkach chyba żadna kurtka by nie wytrzymała.




8
08.14.2018

Użytkowanie:
1 sezon. Codzienny dojazd do pracy, krótkie trasy weekendowe w różnych warunkach pogodowych. Temperatury +5C w górę, trochę mniejszych i większych opadów deszczu. Asfalt + trochę lekkiego terenu. Do tej pory przejechane około 6kkm

Dopasowanie:
185cm wzrostu, 85kg wagi, rozmiar L. Współpracują ze spodniami Shima Rift rozmiar L - całość pasuje dobrze. Przez wysoko osadzony pas, kurtka optycznie wydaje się dość długa, jednak w użytkowaniu ta długość jest jak najbardziej odpowiednia. Może nawet przydałby się rozmiar M/L-Long, z dłuższymi rękawami i pasem..?

Jakość wykonania:
Puścił szew przy zapięciu kołnierzyka, reszta OK. Podpinka sprawia wrażenie delikatnej - jednak na razie bez widocznego zużycia.

Opinia:
Kurtka sprawuje się OK. Wentylacja nawet w upalne dni jest bardzo dobra, ale są pewne mankamenty. Jeżdżąc z plecakiem zakrywamy cały panel wentylacyjny na plecach - wiem, trudno narzekać. Natomiast panele wentylacyjne z przodu: prawy jest OK, lewy od wewnętrznej strony jest przysłonięty kieszenią wodoodporną i wentyluje słabiej. Jednak całość naprawdę działa i jest dużą zaleta kurtki. Mała kieszeń na prawym ramieniu, nie nadaje się do drobnych rzeczy, wyciągnięcie pendriva czy monet jest niemożliwe bez ściągania kurtki, brakuje dodatkowego łokcia w lewej ręce:P
Membrana wodoodporna działa poprawnie(w przeciwieństwie do tej ze spodni Rift) jednak sama kurtka po deszczu mocno chłonie wodę, jest strasznie ciężka i długo schnie - coś za coś. Zamek wentylacji na przedramionach mógłby być wodoodporny, tym bardzie skoro można go otworzyć/zamknąć, jest to pierwsze miejsce które puszcza podczas deszczu. Dodatkowo niewielki fartuch przysłaniający zamek, który ma "łapać" powietrze przy otwartej wentylacje, tak samo "łapie" wodę podczas deszczu i dostarcza ją pod zamek. Przy większym deszczu miałem mokre nadgarstki.
Jasne elementy w kurtce bardzo szybko się brudzą są raczej trudne do wyczyszczenia.
Ściągacze na pasie o rękawach działają dobrze.
Nie mam problemów z zamkiem spinającym ją ze spodniami. Na siłę mógłbym się oczepić do rzepów na zakładce zakrywającej zamek - mogłyby być większe.


Plusy:
- wentylacja
- pełen zestaw ochraniaczy
- mimo wszystko cena/jakość
- uniwersalność
- Polski producent

Minusy:
- uszkodzony jeden szef
- nieosłonięty zamek wentylacji na przedramionach powinien być wodoodporny.

Opisałem pewnie więcej wad niż zalet kurtki, jednak jestem z niej bardzo zadowolony i mogę ja szczerze polecić.




8
08.14.2018

Użytkowanie:
1 sezon. Codzienny dojazd do pracy, krótkie trasy weekendowe w różnych warunkach pogodowych. Temperatury +5C w górę, trochę mniejszych i większych opadów deszczu. Asfalt + trochę lekkiego terenu. Do tej pory przejechane około 6kkm

Dopasowanie:
185cm wzrostu, 85kg wagi, rozmiar L - mogłyby mieć trochę dłuższe nogawki, jednak w wysokich butach jest OK. Współpracują z kurtką Shima Horizon rozmiar L - całość pasuje dobrze.

Jakość wykonania:
brak uwag, jak na razie nie mam problemów ze szwami jak koledzy wyżej.

Opinia:
Spodnie bardzo wygodne i na razie trwałe. W upalne dni w czasie jazdy wentylacja działa poprawnie, jednak przy nawet krótkich postojach jest już gorzej - pewnie standard. Problem pojawia się podczas deszczu. Moim zdaniem wypinana membrana została źle zaprojektowana. Posiada rozcięcie a'la rozporek, bez żadnej zakładki czy innego patentu, pewnie by ułatwić zakładanie i regulacje obwodu pasa, jednak podczas deszczu możemy być pewni że po 10min jazdy, cała woda spływająca po kurtce wleci nam prosto do gaci omijając membranę - duży minus. Wystarczyłby dodatkowy kawałek materiału przykrywający "rozporek" membrany i nie byłoby problemu .
Spodnie bez membrany bardzo szybko przepuszczają i chłoną wodę.
Podpinka ocieplająca - działa i jest OK. Wyściółka sprawia wrażenie delikatnej.

Plusy:
- cena/jakość
- uniwersalność
- Polski producent

Minusy:
- ochraniacz na kolana powinien być wykonany z tego samego materiału co w kurtkach Shimy, czyli pochodna SAS-TEC'a
- brak ochraniacza na biodra w zestawie, na szczęście jest na nie kieszeń, a sam ochraniacz nie jest drogi
- membrana wodoodporna źle zaprojektowana - opis wyżej

Jeśli ktoś potrzebuję spodni uniwersalnych, całosezonowych i nie jest z cukru to polecam :]




9
08.13.2018

Jak na poliester mila kurteczka, sporo wentylacji odczuwalnej przy 90km/h+ jednak przy 27C+ zaczynamy sie gotować. z tylu odpinany prostokat poprawiajacy nasza widoczność. Rzepy mocne, jedyna wada póki co po 2k km to przy zdejmowaniu łatwo pozaczepiać się o inne rzepy co lekko denerwuje gdyż zdarza się to nagminnie. Miłe w dotyku zapiecie przy szyi. to miało być o kurtce, co do spodni nie widzę wad poza tym, ze ochraniacze kolan schodzą lekko na boki, po szlifie z 50km/h nie mam najmniejszych śladów na ubranku

dżezior
to miało być o kurtce, co do spodni nie widzę wad poza tym, ze ochraniacze kolan schodzą lekko na boki, po szlifie z 50km/h nie mam najmniejszych śladów na ubranku




9
08.13.2018

Klocki super hamują, żadnych piszczeń, stosunek ceny do jakości wykonania jest naprawdę ogromna. Polecam.




7
08.13.2018

Oponę założyłem do Gs 500, testowałem ją na torze w upalny dzień trzyma dobrze, nie puściła ani razu, na mokrym trzeba bardzo uważać ślizg się nawet nie wiadomo kiedy.




9
08.13.2018

Kurtka w stylu cafe-racer wykonana z koziej skóry z protektorami barków, łokci i pleców w standardzie. Wentylacja jedynie przez otwarte suwaki na piersiach (perforowane pasy skóry w kieszeniach piersiowych). Podszewka w klimacie retro dodaje smaczku. Bardzo komfortowa i lekka kurtka o dopasowanym kroju. Plus za zapięcie pod szyją na magnes. Jedyny minus, to nie najlepsza wentylacja.




10
08.13.2018

Moto wszechstronne , mocne , wysoka pozycja za kiera , wygodna na trasy , polift naprawde dobrze wygląda tak od 2007r na czarnej ramie. Polecam , moto w typie wygody Fz6 ,ktm . Dla ludzi co już się najeżdzili na vfr,r6,vtr i podobrych i chcą latać dalej poprostu z przyjemnością bić kilometry.




10
08.13.2018

Kupiłem trzy lata jeżdżone moto z przebiegiem (oryginalnym) 7000 km, silnik pracuje wzorowo, skrzynia biegów działa delikatnie jak w masełko ale precyzyjnie, heble dosyć dobre (lepsze niż w R6 2002, ZX-6R 2001 którymi jeździłem). Wtrysk paliwa, czyli mniej uciążliwy coroczny serwis.
Ale spalanie... Licząc na podstawie wlanego paliwa i przejechanych kilometrów wyszło mi przy dzidowaniu 8.5L/100 km.
Poprzez dzidowanie mam na myśli dynamiczną jazdę, częste redukcje przed zakrętami i ostre przyśpieszanie, np z 3 biegu pod blisko 200 km/h. Jak jeżdżę spokojnie spalanie widocznie spada, ale nie wiem do ilu litrów.
Co ważne moto nie pije oleju, tak jak lubią to robić np starsze Kawy.
Ogólnie jestem zadowolony i polecam! :D :D




10
08.13.2018

Kupiłem trzy lata jeżdżone moto z przebiegiem (oryginalnym) 7000 km, silnik pracuje wzorowo, skrzynia biegów działa delikatnie jak w masełko ale precyzyjnie, heble dosyć dobre (lepsze niż w R6 2002, ZX-6R 2001 którymi jeździłem). Wtrysk paliwa, czyli mniej uciążliwy coroczny serwis.
Ale spalanie... Licząc na podstawie wlanego paliwa i przejechanych kilometrów wyszło mi przy dzidowaniu 8.5L/100 km.
Poprzez dzidowanie mam na myśli dynamiczną jazdę, częste redukcje przed zakrętami i ostre przyśpieszanie, np z 3 biegu pod blisko 200 km/h. Jak jeżdżę spokojnie spalanie widocznie spada, ale nie wiem do ilu litrów.
Co ważne moto nie pije oleju, tak jak lubią to robić np starsze Kawy.
Ogólnie jestem zadowolony i polecam! :D :D




10
08.13.2018

Żeby opisać te klocki musiałbym użyć wielu niecenzuralnych słów tak są DOBRE. Po prostu przesk...syny! :D Jeden palec na klamce i wgniatają przednie zawieszenie - nawet nie trzeba ich rozgrzewać. Na zimno tak samo rewealcyjny.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



MITAS Terra Force

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






iXS RS-1000

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Brembo Sport EVO 500++

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






KTM 1290 Super Adventure S MY 2017-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






TCX X-Cube EVO AIR

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






4.Biker 4-HOT HEAD II

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






AUTOLAND Moto Care do czyszczenia FELG

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0