Mamy już 14692 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
10

Alpinestars Faster 2
9

Seca Kazuki 2
10

Honda NT 700 V Deauville 2006-2013
10

FreedConn T-COM VB
4

Seca Kazuki 2


2
Ostatni post przez: Shadow , dnia: 2019-04-12

12
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2019-04-11

1
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2019-04-10

2
Ostatni post przez: Paweł, dnia: 2019-04-07

0
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2019-04-05

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
3
1

Niedługo jadę na oględziny er6f. Jest coś na co powinienem zwrócić szczególną uwagę?
7
2

Witam gdzie w cbr125 z 2004r. Jest przerywacz kierunkowskazów? Kierunkowskazy reagują z opóźnieniem, czyściłem już...
6
1

Muszę kupić ten właśnie kask na swój wielki baniak, chciałbym usłyszeć chociaż kilka opinii. Z...
9
4

Suzuki gs 500 czy Yamaha xj6 naked?
13
6

Jak wyżej pc37 czy pc40 z wyglądu wygrywa pc 37 ale ponoć jest strasznie...
8
2

Czy tylko mi sie zdaje ale czy prha 70 strasznie buczy >? tzn potęguje buczenie...
12
3

Bardzo rozbudowana aplikacja pogodowa kosztująca normalnie 39 PLN jest teraz za darmo - nie wiem...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

20


Kwi
Motoświęconka Włocławek 2019
Województwo Kujawsko-Pomorskie

22


Kwi

24


Kwi

26


Kwi
Mrongoville Motorally Mrągowo 2019
Województwo Warmińsko-Mazurskie

26


Kwi

26


Kwi
Zlot motocyklowy XV Tabunada 2019
Województwo Warmińsko-Mazurskie

26


Kwi
Zlot Motocyklowy Stankowice 2019
Województwo Dolnośląskie

26


Kwi
XII Zlot Motocyklowy MKM JUNAK 2019
Województwo Wielkopolskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 02-17-2019   Łapalice
› 09-25-2018   Pieskowa Skała - Ojców
› 09-18-2018   Przełęcz nad Łapaszanką
› 09-02-2018   wokół Tatr
› 09-02-2018   Wycieczka na zamek do Rabsztyna k. Olkusza
› 09-01-2018   Krakowskie bulwary i kopiec Kościuszki
› 09-01-2018   Kawiarnia Niezapominajka w dolinie Prądnika
Ostatnio zdjęcia miejsc

Park Lisiniec, plaża Adriatyk

Miejski Dom Kultury w Częstochowie

Góra Witosławska

Grobla, gospodarstwo agroturystyczne

Zespół klasztorny w Lubiążu

Czołg na statku - Ścinawa

Porytowe Wzgórze



Najnowsze opinie
10
04.18.2019

Zalet:
-Wygodne
-design
-ochrona (kostki, palców, pięty)
-Lekkie
-Idealne na lato z względu na dużą wentylacje
Wady:
Jeszcze się nie doszukałem :P




9
04.18.2019

Rękawice fajne na lato idealnie wentylują ale poniżej 15 stopni jest w nich już za zimno wiec polecam na lato wykonanie ich jest według mnie bardzo dobre śmigam w nich 3 sezony.




10
04.18.2019

Parę słów wstępu.
Zakupiłem go w KS Moto w Redzie z maju 2016 przebiegiem 31 tys. km. Od razu poznałem się z Autoryzowanym Dealerem Honda Pomirski w Gdańsku aby motor był objęty najlepszą opieką.
Uruchomiłem polską książkę serwisową Honda do niego.
Rok temu w wakacje zrobiłem przegląd w Pomirskim na 36 tys. km.
Obecnie moto ma przejechane około 37 tys. km.

Długi czas poszukiwałem odpowiedniego moto dla siebie. Po różnych analizach, jazdach testowych, rozmowach z właścicielami wybór padł na "Devilkę" :) Dlaczego?
- niebywała wręcz niezawodność dzięki m.in. wałowi Kardana,
- bardzo niskie spalanie, przy spacerowej jeździe bez problemu schodzę poniżej 4L na 100 km.
- mnóstwo schowków z czego super są zintegrowane kufry - nie są na tyle duże aby wystawały poza obrys lusterek,
- zadziwiająca zwrotność i lekkość w manewrowaniu w korku,
- dźwięk, wystarczający aby inni usłyszeli ale odpowiednio cichy aby nie robić zamieszania akustycznego,
- wał Kardana - super mi odpowiada, nigdy nie miałem problemów z załączaniem biegów, nie wiem co to za mity sieją w necie z koniecznością dokładnego załączania biegów "bo kopie, to w końcu nie łańcuch",
- dynamika, to nie jest ścigacz tylko turystyk. Ale i tak pierwsi wyjeżdżamy spod świateł (jeśli chcemy). maksymalnie poleci coś ponad 190 km na godz., do setki ma 5,4s.
- ciągnie od bardzo niskich obrotów, przepraszam za porównanie ale robi to jak diesel :)
- ulubiona prędkość do spacerów po Kaszubach czy Żuławach to 60-80 km na godz., wtedy spalanie jest niewiarygodnie niskie i jest bardzo cichy,
- ulubiona prędkość przejazdowa: 120-130 km na godz. ale autostradą też doskonale sobie daje rady tylko doskwiera nuda w czasie jazdy,
- połączenie między kuframi pod siedzeniem tak, że można ukryć tam nawet mały namiot,

Nigdy nie miałem żadnych problemów z motorem. No raz zdarzyło mi się, że jak podjechałem pod garaż to odkryłem, że to jednak nie rower i nie utrzymałem go. Jednak japońscy projektanci zrobili kawał dobrej roboty gdyż motor położył się na plastikowej osłonie gmola (30 zł), i nóżkach mojej i pasażera. Minimalnie dotknął kufrem asfaltu po czym został lekki ślad ale to wszystko.

W cenie motoru są dodane w Pomirskim podgrzewane manetki Oxford - super sprawa jak jest zimno oraz 2 wyjścia USB w lewym schowku.
Na wiosnę włożyłem też nowy akumulator.
Kufer SHAD SH37 był w komplecie i bez problemu mieści kazk szczękowy i inne szpargały.

Polecam do tego motoru:
- nawigację TomTom Rider 450 lub 550 Premium Pack,
- 2 białe kaski NOLAN N90, rozmiar S oraz XL w kolorze białym. Trzeba w nich zamontować fabryczne nagłośnienie N-COM B3 lub wyżej (z możliwością łączenia się intercomem z interkomami innych firm). Są lepsze technicznie i droższe ale ten model jest zintegrowany z kaskiem, ma wszystko co potrzeba i nie ma "paczki zapałek" przyczepionej do boku kasku, co u mnie niechybnie skończyłoby się przypadkowym ułamaniem. Poza tym N- COM B3 nie kosztuje tyle co Scala Rider. Nolan N-COM B3 jw. posiadają m.in. wbudowane radio FM, połączenie Bluetooth z telefonem, intercom pomiędzy kaskami, tryb bike2bike.
- pokrowiec na motor np. Oxford Aquatex Large,
- 2 dedykowane do kufrów Devilki torby, ja polecam firmy MOTOKangaroo.

Dlaczego właśnie taki zestaw dodatków:
- na nawigacji pokazuje się info kto dzwoni, z kim rozmawiamy,
- komunikaty nawigacji słyszalne są w kaskach,
- sterowanie funkcjami telefonu w tym np. mojego ulubionego Spotify z poziomu zestawu głośnomówiącego - czad, mówię Wam :)
- tryby konferencyjne tzn. gadamy sobie z kimś, a w tle nawigacja mówi nam komunikaty ale wciąż słyszymy rozmówcę,
- cyfrowa korekcja dźwięku, nasz rozmówca nie wierzy, że właśnie jedziemy setką motorem. Czasami to nawet irytujące gdyż wzbudza podejrzenia małżonki :)
Mówi się, że Honda zrezygnowała ze sprzedaży tego motoru w większości krajów Europy gdyż był zbyt dużą konkurencją dla nowszych modeli. Ale niedawno jeszcze widziałem w salonach motocyklowych w Belgii nowiutkie Devilki za 10400 EUR.




10
04.18.2019

Bardzo dobry intercom za 200 zł. Wiadomo, że jakość dzwięku nie jest najlepsza i do muzyki średnio się nadaje bo nawet przy niskich prędkościach dzwięk jest nieco przytłumiony (szczególnie brakuje basów) ale nie po to jest ten interkom. Łączyłem się z kolegą który ma sene 20 i nic nie przerywało, nawet jeśli dystans między nami był duży, albo kolega był za górką albo zakrętęm. Nie wiem do końca czy to zasługa jego drogiej seny czy po prostu ten interkom tak ma. Można połączyć się z telefonem. A i jeszcze urwało mi się mocowanie do kasku ale w zestawie było drugie takie do przyklejenia i jak narazie się trzyma dobrze. Polecam za tą cenę.




4
04.18.2019

Rękawice przewiewne, ręka się nie poci, wygodne ale raczej do miasta, do jazdy z niskimi prędkościami.
Jakość pozostawia dużo do życzenia. U mnie klapka z rzepem oderwała się po przejechaniu jakichś 300 km (głównie miasto) i zimowym składowaniu (kupiłem je pod koniec sezonu), po naprawie było ok ale nie na długo, bo w drugiej rękawicy oderwał się rzep. Po drugiej jeździe w sezonie.
Podsumowując:
+ wygodne, fajny wygląd, przewiewne
- słaba jakość wykonania, nietrwałe.




9
04.18.2019

Świetny kask w przystępnej cenie.
Po zmianie z hjc is-17 wszystko na plus. Bardzo dobra aerodynamika, niska waga, bardzo duży wizjer. Zamienniki szyb w stosunkowo niskich cenach.
Minusy: trochę wieje od dołu mimo zamkniętych wlotów, niepotrzebna blenda (jak dla mnie :D).




8
04.17.2019

Motocykl nie dla wszystkich tylko dla doswiadczonych i z wyobraznia,jego moc oraz start z pod swiatel nie ma równych nawet z sportowymi motocyklami z górnej polki ,wygláda tez tak jak jezdzi-wielka szkoda ze zakonczono produkcje.




3
04.17.2019

Blokada sama w sobie ok, użytkowałem ją prawie dwa lata,
Blokada zaczeła mieć problem z otwieraniem jej kluczykiem, aż nastąpił taki dzień że kluczykiem nie byłem wstanie otworzyć,
Na szczęście nie mogłem jej otworzyć nie mając jej na motocyklu, wiec jeśli i tak była bezużyteczna to postanowiłem ją zniszczyć sprawdzić jej wytrzymałość, szlifierką przeciąłem ją w ciągu 15sekund no może 20,

Ogólnie nie przekonała mnie i obecnie używam blokady Hartmann Bremsscheibenschloss, mam ją już prawie rok. Wydaje się solidniejsza od oxforda, jeśli jeszcze działa, nie planuje jej zniszczyć do testów, ale na podstawie testów jakie znalazłem w internecie jest podobno jedna z mocniejszych w swojej klasie.






10
04.17.2019

Super kurtka nie jest tania ale warta ceny membrana i ilość wywietrzników jak najbardziej na plus. Jakość wykonania wzorowa jak to Hele. Polecam




10
04.17.2019

Jak dla mnie rewelka za 3 kola dostalem kombi idelany na moja gixxe (czyt. sportowy charakter jazdy), na poczatku niewygodny, ale po 1000km sie rozbil, krok nie krepuje ruchow, poki co po jakichś 5000km nic niepokojącego sie z nim nie dzieje, stan jak nowy. Polecam




8
04.16.2019

Jeżdżę DRka drugi rok. Świetnie sprawdza się za miastem i w lekkim terenie typu leśne drogi i szuter. Nadaje się na dalekie podróże do krajów średnio cywilizowanych, ze względu na wygodę, łatwość napraw i tolerancje słabych paliw. Na autostrady odradzam, bo pije dużo i jest na bakier z aerodynamiką, za to między 80-110 km/h super. Bez problemu zabiera duży bagaż, a wzrost optymalny to ok 190, poniżej 180 cm może być ciężko. Silnik jest niezniszczalny odglos robi wrażenie na publiczności, nie zbyt elastyczny jedynie wałek rozrządu po 60 kkm wymagał regeneracji, a łańcuszek rozrządu wymiany. Hamulce są raczej po tej słabszej stronie mocy, jak to Suzuki.
Zalety: prostota, wytrzymałość, niezawodność, sprawność w terenie, wygoda, udzwig, 2 gaźniki (dobry na kiepską benzynę).
Wady: Masa, paliwożerniość (7l/100 z bagażem), średnie hamulce, brak kickstartera, prądożerny rozrusznik.




9
04.16.2019

Swoją Yamahę kupiłem 8 lat temu. Miał być motocyklem na przypomnienie sobie jak się jeździ motocyklem po paru latach przerwy. Na dzień dzisiejszy zrobiłem około 40 000 kilometrów, licznik dobija do 90 000, a motocykl dalej ma ochotę jeździć. Teraz trochę o motocyklu. Osiągi przeciętne, ale jak się lubi zmieniać biegi, są wystarczające do w miarę dynamicznego poruszania. Zawieszenie daje dużo frajdy, szczególnie jak się go próbuje zmuszać to sportowej jazdy. Hamulce: przewód z oplotem, akcesoryjna klamka, klocki sintermetalowe i nawet dają radę, zdarzało mi się przyblokować koło i to w wersji z jedną tarczą. Pozycja za kierownicą wygodna, motocykl w miarę masywny. Silnik trochę rzęzi (kosz, łańcuch), przyzwyczaiłem się do tego i nie zwracam już na to uwagi.
Pomimo swojego przebiegu i wieku (1992 r.) motocykl bezawaryjnie pokonuje kolejne kilometry, nie kusząc aż tak bardzo do łamania przepisów.
Polecam każdemu kto chce pojeździć. Zadbany egzemplarz daje wiele przyjemności z jazdy.
Zastanawiałem się nad zmianą, ale przyzwyczaiłem się do niego i chcę zobaczyć ile ten silnik może przejechać.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Husar Black pro

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Cardo Scala Freecom 1+

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Arai SZ-Ram-X

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ixon Sprinter lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Richa Thruxton

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Adrenaline Cameleon 2.0

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Icon 1000 AXYS

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0