NOWOŚĆ Headwave TAG

NOWOŚĆ Sony HDR-AZ1VR

NOWOŚĆ Icon Daytona
Mamy już 15974 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
3

Linki sprzęgła Linmot
10

Bridgestone S22 Hypersport
9

Michelin City Grip
2

IXON Pro Blaze HP
10

SiliMOTO Silinoise
235,00 PLN
Oxford Rainex M



10
Ostatni post przez: Alicja, dnia: 2019-10-18

7
Ostatni post przez: wojkiech, dnia: 2019-10-09

1
Ostatni post przez: Kot, dnia: 2019-10-09

0
Ostatni post przez: wojkiech, dnia: 2019-10-08

0
Ostatni post przez: wojkiech, dnia: 2019-10-07

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Witam Poszukuje słuchawek pod kask do słuchania muzy na moto. Obecnie używam fabrycznych z Samsunga Galaxy...
4
1

Przesiadam się ze 125 na coś na A2. Mam na moto 4000zl, na ew naprawy...
5
2

Czy problem z grzaniem i zawieszaniem się został usunięty? Piszecie, że trzeba było wyjmować baterie...
4
1

Witam . Chcę zakupić Hondę CB1000 i mam pytanie jaki wydech zakupić ? Cena w...
9
4

Witam, od dłuższego czasu myślę nad zakupem 600rr. Obecnie jeżdżę na Kawie ER6 i zastanawiam...
5
3

witam.Po przekręceniu na rezerwe motor po chwili gaśnie.Na pozycji ON nie ma problemu.Po odpięciu wężyka...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie





Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› 05-11-2019   Sobotnie loty - Bielsko, Szczyrk, Wisła
› 05-03-2019   Mała rundka po okolicy
› 05-03-2019   1-Majowe latanie po okolicy :)
› 04-22-2019   Poznań Pałacyki
Ostatnio zdjęcia miejsc

Ścieżka przyrodnicza Dąb Pomnik

Droga 584 - Słowacja

Droga 584 - Słowacja

Lotnisko wojskowe Orneta

Zabytkowy kościół parafialny p.w. św. Elżbiety Turyńskiej 1360 rok.

Zabytkowy Rynek w Pszczynie

Widok na Kłodzko

Wiatraki w Koszutach.

Kościół św. Michała Archanioła



Najnowsze opinie
3
10.19.2019

Na wstępie zaznaczę, że linki sprzęgła można dostać już od około 30zł (mówię o motocyklach ogólnie, zapewne zależy od modelu, aczkolwiek do mojego też znalazłem w tej cenie na portalu aukcyjnym). Ta zaś kosztowała 60zł, ale była pod ręką, a droga linka lepsza od żadnej.
No i za takie pieniądze, to nie mówię żeby przynosiła piwo i wyprowadzała psa, ale przynajmniej oczekiwałbym wysokiej jakości. Jak można wywnioskować po tytule, moje wrażenie po odpakowaniu jest zgoła inne.
Wymienię poniżej aspekty, które można by zrobić lepiej.

1) Poprzednia linka była pokryta warstwą jakiegoś tworzywa, która zapewniała poślizg między drutem, a pancerzem. Tu tego nie ma. Znaczy się, jest oczywiście powleczona przeźroczystą warstwą, więc nie zardzewieje, ale nie ma dodatkowej koszulki.

2) Warstwa tworzywa na jednym zakończeniu linki była niedocięta. No nie jest to problemem w naprawie, ale umiarkowanie świadczy o produkcie za taką cenę.

3) Jedna z końcówek pancerza była lekko skorodowana już w paczce. Znów, kiepska wizytówka.

Poniżej zdjęcia, ilustrujące moje zastrzeżenia.

Nie mogę wypowiedzieć się na temat trwałości, bo dopiero niedawno ją założyłem. Jeśli jednak zerwie się w najbliższym czasie, na pewno o tym wspomnę.




10
10.18.2019

Uzytkuję w Hondzie CB1300, zrobione 1000km.
Opona zaawansowana technologicznie, rewelacyjne prowadzenie w łukach i ciasnych nawrotach - mają liniową charakterystykę, która pozwala prowadzić motor bez korekt i przewidywalnie, bez odczuwalnych sił na kierownicy - podobnie zauważyłem w poprzedniczkach S21 u kolegi.
W łukach są bardzo stabilne. Przyczepność mają taką, że dodały z +30% możliwości i tak już dobremu motocyklowi. Poprawa do całkiem dobrych Dunlopów Roadsmart jest taka, że muszę się uczyć na nowo jeździć, bo taki progres nastąpił.

Opony rozgrzewają się szybko i bardzo mocno, po jeździe zauwazyłem wzrost ciśnień o conajmniej 0,3-0,4 bara.
Zużycie jak na razie niewielkie, wydaje się być w normie jak na całkiem ostrą jazdę i ciężki motocykl.
Jeden minus - w Hondzie CB1300 przy prędkościach >150 zaczynają wężykować, pomaga znacząco upuszczenie ciśnienia w tylnej oponie o ponad 0,5 bara w stosunku do danych producenta pojazdu lub ... jazda z pasażerem, motor wtedy się stabilizuje i zjawisko znika.
Na mokrym opon nie testowałem, więc nie mam zdania, niemniej polecam te opony gorąco. Są znakomite.




9
10.18.2019

Jeżdżę skuterem 125. Prędkości do 115km/h. Na suchym i w deszczu.
Najpierw wymieniłem tylną. Zmiana była zauważalna, ale nie powalająca. Po 3 latach wymieniłem przednią oponę (tu pojawia się pytanie, po co tyle zwlekałem?). Zmiana przyczepności ogromna. Motorek przestał mi uciekać w zakrętach.
Poprzednie opony to fabryczne Maxxis, po kilku latach mocno stwardniałe i lekko spękane (nie wiem jak twarde były jako nowe).

Michelinki są super. Dobra przyczepność. Po 15000 tylna opona mało zużyta.
Szkoda zdrowia i nerwów, aby jeździć na plastikowych oponach tylko dlatego , że jeszcze przejdą przegląd (mowa o kilkuletnich fabrycznych Maxxis w skuterach Kymco).




2
10.18.2019

Zakupiłem je do jazdy w zimne dni, lub deszczowe. Kompletny brak wentylacji. Po krótkiej jeździe (40 minut) w pogodny dzień (poranek 10stopni słonecznie) rękawice wewnątrz są wilgotne. Po kilku użyciach śmierdzą rękawice i niestety dłonie. Po każdej jeździe wkładam do środka papierowe ręczniki i po godzinie wyciągam całe wilgotne.
Dodatkowo rękawice XL są dla osób z bardzo długimi palcami. Bardzo ciężko operować przyciskami w motorku. Nie da się komfortowo włożyć do nich ręki w dodatkowej rękawicy np.polarowej. Mi się to nigdy nie udało.
Są one względnie ciepłe (nie przepuszczają wiatru i maja wewnątrz warstwę polaru). NIe wypowiem się jak zachowują się po konkretnym deszczu i długiej jeździe. Po krótkim deszczu wewnątrz są wilgotne jak zawsze, czyli chyba deszczu nie przepuszczają.




10
10.18.2019

Jezdze dużo w koło komina oraz drugie tyle na trasach. Uzywam zatyczek SiliMOTO szczególnie na trasach. Wyciszają, ale nie otepiają. Po 300 km po ekspresowce nie jestem taki zmeczony ani otepiony. Polecam bo podnosza bezpieczeństwo.




5
10.17.2019

Witam! Navitel G550. Urządzenie samo w sobie jest dość solidnie wykonane, jedynie szybka wyświetlacza sprawia wrażenie średniej jakości. Natomiast samo działanie nawigacji, jej oprogramowanie to totalna porażka. Urządzenie często się zawiesza w czasie jazdy, a wtedy jest bez użyteczne bo nawigacji nie da się odblokować, odblokowuje się sama po jakimś czasie. Druga sprawa jest taka, ze same wytyczanie trasy jest kiepskie. W porównaniu z nawigacją w telefonie google nie ma szans. Jeśli pojedziemy inaczej niż nawigacja wytycza to nie przelicza innej drogi tylko uparcie każe zawrócić. Ekran dotykowy działa beznadziejnie. Jedyny dla niej ratunek to wgranie auto mapy, ale pytanie czy procesor pociągnie automapę???




2
10.17.2019

Niestety te pokrowce są kompletnie nieodporne na słońce. Motocykl trzymałem przez wiosne i całe lato pod pokrowcem, głównie ochrona przed słońcem i czasem deszczem. Na jesieni roztargał się w rękach tak osłabiony był materiał. Dobry do garażu, ale jeśli macie trzymać moto na słońcu lepiej zainwestować w coś innego. Mówie o nowym modelu CV202.




6
10.16.2019

Idealny kompromis gdy chce się jeździć w obrębie powiatu (zwłaszcza gorszymi drogami) i nie ustępujący gdy zajdzie potrzeba dalszego ,ale jednak sporadycznego wypadu.




9
10.16.2019

Kombinezon całkiem niezły jak za takie pieniądze nie wiem czy lepszy od tańszego STR ale na pewno ma kozacki wygląd , zakupiłem ten biało-czerwono - niebieski. Spodnie wygodne, idealne ale jakby mi spadały z tyłka u góry mógł by być lepszy ściągacz i mimo perforacji na udach słabo przewiewne no i już po tygodniu używania zaczęły się odklejać białe paski na niebieski tle więc coś chyba zostało źle zgrzane i na pewno oddam do reklamacji. Kurtka również wygodna choć jeszcze trochę sztywna z przodu mogła by być trochę dłuższa gdyż mimo spięcia ze spodniami pozostaje prześwit i wygląda jakby była za krótka , choć co prawda w pozycji na moto to nie przeszkadza bo jeździ się w lekko pochylonej. Minus na pewno zbyt mało kieszeni w spodniach brak a w kurtce od środka tylko jedna !




9
10.16.2019

Mam taką ładowareczke jako prostownik dodatkowy. Spełnia swoją role - ładuje nawet akumulatory niewykrywalne przez elektroniczne ładowarki. Jak pożyczyłem swojego Oximisera to doładowałem akumulator z FZ1 o pojemności 12Ah - trwało to jakieś 2 godziny, ale moto odpaliło po ładowaniu. Działa, sprawdza się. Nie wiem tylko czy ta ładowarka wyłącza się po naładowaniu czy łąduje dalej - jest tylko dioda, która zmienia się kolorem z czerwonego na zielony i wtedy wiadomo, że akumulator jest naładowany.




8
10.16.2019

Bardzo fajny kufer, wykonany naprawdę bardzo dobrze. Miałem go w GSX650F jako centralkę, pasuje pod system monokey. Pojemny (mieści 2 kaski fullface). Solidny, wygodna rączka do noszenia. Plastik twardy, można na nim usiąść. Jakkolwiek to brzmi to miałem 2 GIVI 47L jako boczne kufry i jakością nie odbiegał od nich. Cena 1/3 GIVI. Dużo tanich dedykowanych akcesoriów takich jak dodatkowe oświetlenie STOP, oparcia dla pasażera. Jedyny poważny minus za który ma tylko 8* to zawiasy. Wystają i bez dodatkowego, grubego oparcia dla pasażera jazda jest niewygodna (dla pasażera). W zestawie płyta mocująca.




10
10.15.2019

Zakupiłem nowy egzemplarz w biało-niebieskim malowaniu , przejechanie 7600 km . Wygodna pozycja za kierownicą abs dziala bardzo dobrze , kontrola trakcji rewelacyjnie, spalanie od 4.2 przy spokojnej jeździe do 5.8 przy pał7owaniu na torze zazwyczaj wychodzi 5.2 , hamulce Szczegolnie przod na dotyk , dobra działalność, do tyłu Takze nie mam zastrzeżeń nie trzeba sie prosić, zawieszenie jak A nakeda sztywne dobrze sobie radzi nawet w pełnym złożeniu az do podnozków ktore można bez obaw przybierać, fabryczne opony s21 daja mnóstwo przyczepności, po założeniu owiewki givi ochrona od wiatru znacznie lepsza do 150 jest ok pozniej gorzej wiadomo jak to w nakedzie (zależy tez od wzrostu) i tolerancji danej osoby na wiatr . Na papierze 213 w realu nawet przy ostrzejszej jeździe wagi nie czuć motocykl dobrze wyważony idealnie smiga po winklach , poza małym zbiornikiem paliwa wad nie zanazlem , naprawde godna polecenia maszyna!






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Linki sprzęgła Linmot

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






FreeStar California Selvage

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Sony HDR-AZ1VR

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Alpinestars Origin Drystar

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held By Schuberth H-C3

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Givi Trekker Outback 42L

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Seca Adventure STX

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0