Mamy już 11437 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

Nexx XT1 Exos
5

Interphone BTeasy
5

Adrenaline Alaska
8

Cardo Scala Rider Packtalk
10

Oxford Oximiser 601


0
Ostatni post przez: Finansowy, dnia: 2017-09-19

8
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2017-09-19

2
Ostatni post przez: BartosZ, dnia: 2017-09-14

4
Ostatni post przez: mayo, dnia: 2017-09-07

1
Ostatni post przez: dottore, dnia: 2017-09-04

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
1

Cześć Wszystkim. Nagrywajac filmy kamerka tworzy pliki na karcie po 5 min. Jak zmienić ustawienia, zeby...
0
0

Witam, przymierzam sie do kupna motocykla i zastanawiam sie nad BMW 1200 GS i Ducati...
0
0

Podoba mi się ten kask, ale martwi mnie brak opisu jak skromne jedno zdjecie z...
0
0

Podoba mi się ten kask, ale martwi mnie brak opisu jak skromne jedno zdjecie z...
0
0

Witam wszystkich. Posiadam taki sprzęt od ładnych kilku lat. Spisywał się bez zarzutu. Teraz zaczął...
0
0

od czego jest ten czerwony kabelek
0
0

Gdzie można nabyć spinki które trzymają szybę w kasku W-TEC NK-850 jedna mi wypadła podczas jazdy
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie





Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 07-29-2017   Dookoła Tatr
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 07-05-2017   Andrychów-Zuberec-Zubrzyca-Stryszawa-Andrychów
› 06-01-2017   Małopolska Trasa Widokowa
› 05-30-2017   Z plecakami na Moto-Wycieczkę
› 04-12-2017   Dobieszczyn-Nowe Warpno
› 03-28-2017   Skrót do Makowa Podhalańskiego
Ostatnio zdjęcia miejsc

Jezioro Paprocańskie - Tychy

Jezioro Paprocańskie - Tychy

Jezioro Paprocańskie - Tychy

Zamek Książęcy w Niemodlinie

Zamek Książęcy w Niemodlinie

Pałac myśliwski w Promnicach

Pałac myśliwski w Promnicach

Pałac myśliwski w Promnicach

Rezerwat przyrody Skamieniałe Miasto



Najnowsze opinie
9
09.22.2017

Dobry kask, jeżdżę w nim 1 sezon i muszę powiedzieć że jest wygodny ma wypinane policzki w razie wypadku, blende przeciwsłoneczną o przyciemnieniu 80% i dobrą wentylacje, moglby byc bardziej cichy, ale moze mi sie wydaje przy wysokich predkosciach na R6 i na przelocie ;p
Fajny kask, lekki i pinlock w zestawie, szkoda tylko ze nie ma kolorowych szybek dostepnych do kupienia ;)




5
09.21.2017

Na początku OK. Jedyny minus to słabo umieszczona wtyczka do ładowarki i mikrofonu - mini usb, ale ciężko trafić przez "kanał".
Niestety po kilku miesiącach używania pękło coś w mikrofonie i przestało działać.




5
09.20.2017

Kurtka za ok. 450-480zl nie ma prawa być wykonana z Cordury, przyglądałem się tej kurtce i na metkach zauważyłem napis "Poliester 600D". W dodatku wizualnie jest to wierna kopia kurtki czeskiej marki "Spark" model "GT Tourismo", którą posiadam i Adrenaline nijak ma się do tego Sparka, który wykonany jest z Cordury i kosztuje 2x więcej (ok. 980zł) pomimo mało znanej marki. Różnica w materiale widoczna "na oko" a co dopiero "na dotyk". Gdyby to była Modeka lub jakaś bardziej znana marka cena kurtki z Cordury byłaby od 1500zl wzwyż. Niestety ale Adrenaline to tylko najtańszy polski producent. Cena idzie w parze z jakością (mam kilka rzeczy Adrenaline...). Polecam w tej cenie kurtki "Seca" oraz ich inne dobre produkty.




8
09.20.2017

A ja teraz zrobiłem 6 dniowy wypad do Chorwacji z kumplem, który pożyczył ten zestaw od innego kumpla, bo nie byłem przekonany i powiem tak: zestaw super, na tyle, że kupuje swój zestaw i to na 2 kaski. Zasięg faktycznie był na poziomie 0,5km, ale to wystarczy, choć przydałoby się nieco więcej, jak któryś z nas zostanie w tyle bo TIR itp. ale jakoś dźwięku rewelacyjna. Niech to każdy oceni - zarówno ja w kasku integralnym i motocyklu sportowo-turystycznym i kolega na dużym enduro w kasku typu Jet - jadąc 200km/h rozmawiając przez telefon - nasze żony nie wiedziały, że jedziemy na motocyklu! Natomiast w trybie intercom z kolegą powyżej 140km/h ja musiałem nieco podnosić głos i też wsłuchiwać się w kolegę - ale to wynikało, że i słuchawki i microfon u mnie nie był idelalnie ułożony - bo to sprzęt pożyczony i starałem się zamontować go minimalistycznie. Ja polecam.




10
09.20.2017

Bzdury Panie piszecie że głowa mała. Mam ten prostowniczek od 3 lat i nigdy nie zawiódł, a ten z lidla padł po roku. Oxford nie ma żadnych części i przełączników - wszystko robi sam. Wystarczy podpiąć go pod klemy lub przez złącze które można sobie wyprowadzić np. do schowka w motocyklu. Nie trzeba nawet rozkręcać moto do ładowania. Wiele znajomych ma ten prostownik i nie słyszałem żeby narzekali. POLECAM!




9
09.19.2017

Kupiłem używane, ale teraz już wiem, że kupie sobie nowe. Mega wygodne i do tego wygodne, poza tym wygodne. Prawie jak domowe kapcioszki.




9
09.18.2017

Cena do jakosci.
Dobra kurtka na wysokie temperatury. Jezdze w niej w temperaturach 30-38 st C. Codziennie i caly rok.
Jak to w Dainese super ochraniacze. Kieszen na ochraniacz plecow. Dobra jakosc, wygoda i przewiewnosc. Bez ochraniacza plecow G2 jest bardzo lekka.
Podpinka D-Dry jest skuteczna, ale klopotliwa w zakladniu.
Jak ma sie cierpliwosc, to mozna wozic podpinke zamiast kurtki przeciwdeszczowej, ale pozostawia kurtke na zewnatrz mokra.
Rzepy kolnierzyka i pasa troche szarpia delikatna podszewke kurtki.
Polecam na tropik i cieple lato.




9
09.18.2017

Buty kupione po dwoch latach uzywania Alpinestars SMX 5.
SMX 5 zuzyly sie zewnetrznie i wentrznie, ale byly bardzo dobre.
Jezdze codziennie w SMX 6 w warunkach tropikalnych (30-38 st. C). Wentylacja gorsza niz SMX 5, ale jest kompromisem z nieprzemakalnoscia. Niespodziewany krotki deszcz nie zagraza wnetrzu butow jak to bylo w poprzednim modelu, ktore przemakaly bardzo szybko.
Dla mnie sa wygodne, lepiej zaprojektowane niz SMX 5 i z teoretycznie dobry stopniem bezpieczenstwa (nie testowalem i nie zamierzam).
Jedna gwiazdka minus za to ze sa ciasne przy uzywaniu pod nogawke spodni. Tu SMX 5 byly lepsze.




10
09.18.2017

Posiadam ten motor od około miesiąca i jestem zakochany. Silnik z harley wygląd z kosmosu. Buell zrobil kawał dobrej roboty.
Brzmi niesamowicie i na zakrętach się zwija jak należy. Ludzie ciągle o niego pytają bo nie ma tych motorów dużo. Niestety nie da się posłuchać brzmienia z YouTube a na żywo można się zakochać.
Super bike




9
09.17.2017

Kask z wygladu bardzo ładny. Bardzo lekki nie czuje się go na głowie. Bardzo stabilny i świetnie otula głowę. Nic w nim nie świszczy i jest dość cichy np w porownaniu z Vision-R. Widoczność na przyzwoitym poziomie w porownaniu do VisionR nie jest aż tak źle.
Minus to nawiew w przedniej części szczęki. Nie ma róznicy czy zamknięty czy otwarty.Wykonanie bardzo ładne,, a materiały są miłe w dotyku. To co piszą inni że świszczy czy że lotki hałasują to nie wiem na czym jeżdżą. Ja ujeżdżam hayabusę z szybą typu bubble. Kask jest bardzo stabilny nawet przy bardzo wysokich prędkościach.
Dla mnie jest super i polecam.




1
09.17.2017

Witam,
Nie podzielam zachwytu nad tymi butami, jak dla mnie to z wygodą nie maja one nic wspólnego. Ale być może mam jakieś nietypowe stopy :)

Jeden z kolegów wcześniej wspominał, że buty uwierają w palce i niestety muszę to spostrzeżenie podkreślić. To nie jest IMO ich jedyna wada.

Po wyjęciu z pudełka buty robią pozytywne wrażenie, są ładne, dobrze wykonane.
Dość ciężko się je zakłada, trzeba je mocno rozsznurowywać (ale to nie wada tylko specyfika buta), po 15-20 minutach duży palec od nogi zaczyna boleć, po spędzonej w nich godzinie jedyne co przychodzi użytkownikowi do głowy to ochota by się z nich jak najszybciej wydobyć.
Pierwsza myśl? - ułożą się. Zakładam je co kilka dni na małą godzinkę i spaceruje po mieszkaniu. Upłyneły 2-3 miesiące i przy każdym założeniu odczucia takie same.
Po pewnym czasie po przygniatała się ta skóra wokół kostki (od chodzenia). Teraz się marszczy, zgina podczas chodzenia i wygląda fatalnie.
Poza tym już założony prawidłowo but ma jakiś dziwny profil. Kostka prawidłowo opięta, noga cofnięta do samego końca a pięta nie dosięga do końca buta, tak jakbym miał po prostu za krótką piętę.
W żadnych innych butach nigdy nic takiego nie miałem.

Dziś żałuję, że ich po prostu nie zwróciłem w sklepie a próbowałem na siłę się do nich przyzwyczaić.

Więc ja ich nie polecam a przynajmniej zachęcam, by dość dokładnie je spasować przed zakupem.
Osobiście w dwóch rozmiarów wybrałem ten który podczas mierzenia był bardziej komfortowy. Strach pomyśleć co by było gdybym wziął te bardziej obcisłe (normalnie noszę 42, jednak wydawały mi się bardzo ciasne i kupiłem 43)

pozdrawiam






2
09.17.2017

Kask oceniany 4 lata temu jako calkiem dobry, ale obecnie mamu juz wieksze wymagania. Jego braki opisalem powyzej, w komentazu do mojej pierwszej oceny. Najbardziej przeszkadza mi twarda wysciolka, a raczej jej brak, malo aerodynamiczny ksztalt i klopotliwe zapiecie pod broda.
Poniewaz 4 lata temu dalem mu 10 gwiazdek, a kask oceniam na 6 gwiazdek, musze to skompensowac.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Alpinestars Faster 2 Vented

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Sena 10R

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kawasaki ZZR 1100 1999-2001

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kawasaki ZZR 1100 1994-1998

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






NAXA F15X/K

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






AGV K5 S

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Nox N301

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0