NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Interphone Tour F5


6.69 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Interphone Tour F5


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 62%
Neutralne: 0%
Negatywne: 38%



Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Interphone Tour F6 - kawał dobrej roboty
01.24.2017 22:31:47

Kupiłem i nie żałuję. Miała być sena 10s ale po tym co wyczytałem na amerykańskich i niemieckich forach o najnowszej serii 20s i 10s to włos się jeży na głowie. Niby topowa seria a kompletnie nieodporny na cięższe warunki atmosferyczne sprzęt. Ludzie te sprzęty niby z najwyższej półki seny nie spełniają normy IP67!!! Wystarczy mocniejszy deszcz i pokrętło jogdail wariuje. W porównaniu do starej serii sena 5 i SMH10 masakra...A naprawdę lubię senę.
Dlatego kupiłem Toura. W porównaniu do F5MC jeszcze szybsza obsługa, bo ma duże dedykowane knefle. No i sprzęt pyło, wodoszczelny i wodoodporny według normy IP67. A przecież w interkomie to podstawa. Najnowsza aktualizacja wprowadziła język polski. W sklepie google jest apka na sterowanie interkomem z telefonu pod androidem. Bajecznie proste. Parowanie sprzętów bezproblemowe. Kolega ma drugiego Toura i spokojnie nawet w lekko pofałdowanym terenie mamy zasięg do kilometra. Nic nie rwie. Z innymi interkomami też się bezproblemowo paruje.Parowanie dla Interphonów z tej serii na dotyk przez NFC. Doskonały pomysł! To działa! Gadaliśmy w trybie konferencyjnym w 5. Da się i zasięg naprawdę b.duży jak na miejskie warunki.
Razi jedynie badziewne wykonanie głośników. Ale makaroniarze mają tak od lat. Ale głośniki w szczęce HJC działają naprawdę dobrze, czysto i głośno ( do 130 km/h na turystyku spokojnie). Podobno już za niedługo makaroniarze mają u nas wprowadzić politykę jednolitych cen. I ma być u sprzedawców drożej. Ja za swojego dałem 8 stówek. Mogę polecić i polecam.

Gość
A czy połączy się z iPhone??

belor
A mógłbyś pokazać ten zasięg 1km? Bo rozumiem, że owe "do 1km", to w praktyce 400-600m? ;)


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Potwiedzam- odporny i pancerny
01.25.2017 7:05:30

Potwierdzam opinię przedmówcy. Też go mam ale ja używam na quadzie. Można go ciorać w błocie i deszczu i nic się z nim nie dzieje. Lepszy niż poprzednik, którego tez mam, czyli model F5MC i ma znacznie większy zasięg. Różnica tylko w obsłudze bo stary ma BT 3.0 a ten już najnowszego czyli BT4.0. Bateria rewelka - wytrzymuje mi nawet do 17 godzin. Piszą , że może pociągnąć nawet i 20 godzin. Ale takiego czasu jeszcze nie uzyskałem, co nie zmienia faktu, że jest lepiej niż bardzo dobrze. W zestawie jest jeszcze mały powerbank.Jeszcze nie korzystałem.
Na płaskim 1,2-1,3 km zasięgu z drugim zestawem to żaden problem. Na większe odległości nie testowałem. W lesie, wiadomo, drzewa tłumią ale do 300- 400 metrów komunikacja spokojna. Parowanie z innymi interkomami bezproblemowe. Wodoodporny i pancerny. Warto zainstalować aplikację na androida w telefonie. Wtedy wszystko jest proste jak drut. Ze słuchawkami prawda - wyglądają okropnie jakby słoń na nie nadepnął. Tu Włosi się nie popisali. Znaczy się Filipińczycy, bo mój jest made in Philipines. Ale działają w kasku crossowym bardzo wydajnie. Fajnie z nich się słucha muzy. Dla mnie zdecydowanie pod względem pancerności i wodoodpornościna plus w stosunku do bardzo delikatnych najnowszych Senn serii 10 i 20S.

Gość
max 300m na płaskim terenie potem trzeszczy i niec nie można zrozumieć.

Gość
a skąd wiesz jaki jest poziom baterii?

Damian
Mam na trasy w phonie zestaw kupiony na allego tzw. ZeroLemon kupiony na alledrogo. To jest potrójna bateria 10000 miliamper. Wystarcza na 4-5 dni jak telefon działa 24/24. Ale na moto mam na zasilaniu. Bakteria jest mi potrzebna na latanie per pedes bęc ;-). Uprzedzając dałem tylko 8 bo te głośniczki są paskudne z wyglądu. Ale bardzo głośne. :-)


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Prosta obsługa bardzo odporny
01.27.2017 8:11:53

Używam od ubiegłego roku. Nalatałem z nim na turystyku już 5.5 kkm. Warunki różne od słońca i plus 35 C do 6 stopni C zimno, ulewny całodniowy deszcz i mocny norweski wiatr. Nic sie nie zalało działał i dalej działa. Mamy w stadzie 4 Toury. Po sparowaniu automatycznym na dotyk co trwa kilkanaście sekund można powiedzieć sprzęt typu odpal i zapomnij. Obsługa prosta i nieskomplikowana. Zasieg w stadzie z 4 na płaskiej równinie cholernie duży. Ponad 2.4 km od lidera do zamykającego. Na większe odległości się nie rozjeżdżamy.I każdy się słyszał bardzo dobrze.Nie wiem może tam jest jakiś protokół komunikacji inny cos na wzór DMC w scali? Nie ważne. Ważne że jest to bardzo solidny interkom. Słuchawki brzydkie takie pofałdowane ale wydajne. Na wysokiej turystycznej szybie w BMW 1200 gadać można lecac 150 km. Po sparowaniu z moim samsungiem galaxy note 4 bez problemu działa wybieranie głosowe i navi. Wystarczy nacisnąć symbol słuchawki powiedzieć np. dzwoń -dom i sam wybiera numer po googlu i sie łączy. Chyba zostanie u mnie na dłużej.

Gość

Gość
HALO KTO MI POMOŻE CZEMU DIODA ŚWIECI NA POMARĄNCZOWO


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
zmieniam note na 10
01.27.2017 11:26:28

Myślałem że nikt tego nie czyta :-)). Podwyższam na dyche ocene bo w sumie głośników i tak nie widać. Funkcjonalnie sprawują mi sie b.dobrze.
odpowiadam na ostatnie pytanie: jak włączam i wyłączam interkoma to słychać komunikat powitalny i pożegnalny : " bateria naładowana". Po 9 godzinach przy wyłączaniu damski głos mówił " bateria naładowana w połowie". Musze rozładować do końca to sie dowiem co wtedy mówi. Z ładowarki z telefonu 100 proc. baterii mam po ok. 1.5 godzinie.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
07.18.2017 16:32:03

Czy ktos mial problem ze sparowaniem z innymi intercomami ? Kolega ma Ncoma "dzwoni" do mnie, slysze go w sluchawce ze sie "dobija" a żadnym guzikiem nie potrafie "polaczenia" "odebrac" mial ktos taki problem ???

Gość
Mam scala rider 4 i paruje się wykrywając mnie jako telefon, jest to uciążliwe bo wycina inne sparowane intercomy




Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Solidny interkom
10.03.2017 9:07:20

Daje 10 bo wiekszych wad nie znalazlem...zasięg w zależności od terenu od 500m-1km w miescie do 1.5km w otwartym. Wodoodporny solidny interkom za dobra cene....ja za swoj dalem niecale 750 zl i jestem zadowolony :)z Packtalkiem sie laczy ale podpina go jako telefon i ciezko wtedy odbierac polaczenia z komórki ( to moze byc jako wada). W polaczeniu z innym Tourem super dziala, wszystko wyraznie nawet przy predkosci 140


Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Super Sprzęt
02.27.2019 21:24:57

Bateria trzyma kilkanaście godzin . Słucham muzyki a jak nie słucham to gadam więc można powiedzieć, intensywne użycie . Zasięg mega. Daję 9 za kabel na dole . Jak Intercom jest przyklejony nisko kabel zagina się i wtyczka robi się nieszczelna . Chociaż sprzęt przeszedł już konkretne ulewy to nadal działa . Może się czepiam ale wolałem poprzednie połączenie w F5 MC/ na tyle . Na plus, że przewód jest standardowy i nie trzeba szukać specjalnej ładowarki albo kabla .Ładowanie też bardzo szybkie. Jakość rozmowy i głośność przy słuchaniu muzyki rewelacja. Generalnie lepszy od poprzednika i po testach Seny 10U to wręcz przepaść. Sprzedałem Senę po tygodniu (Bateria trzymała 3 godziny).


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
08.02.2019 0:11:35

Ja z problemem i prośbą. Coś robię nie tak i nie wiem co. Jak mamy aktywne interkomy (kierowca i pasażer) to w żadnym nie słychać nawigacji z tel. obojętnie z ktorego telefonu ona by nie poszła. Jak wyłączy się któreś urządzenie to wszystko działa. O co biega bo nie mogę ogarnąć. Coś mamy źle ustawione Ale nie wiem co. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? A tak ogólnie sprzęt jest w porząfku chociaż dopiero to nasze początki z nim.

Ola
Dziekuje. Tego sie obawialam. Poczytam tego FAQa jeszcze moze sie dowiem innych rzeczy. Jeszcze raz dzieki. pozdrawiamy z Albanii

Gość
Hmm... moim zdaniem chyba nie można jednocześnie używać nawigacji i rozmawiać. Według FAQ na stronie interphone https://www.interphone.com/en-gb/faqprodotti Can I listen to sat-nav directions while talking? Yes, but only on the AVANT model. Wychodzi na to, że taka opcja dostępna jest tylko w najnowszym interkomie AVANT. Inne modele tego nie mają.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Tour
04.10.2021 22:54:23

Syf jak diabli. Problemy z połączeniem. Na ios wykrywa jako headset i sama dedykowana aplikacja nie wykrywa urządzenia. przez kabel na os w również nie wykrywa urządzenia...za te pieniądze nie polecam


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Dobry sprzęt ale ...
05.18.2021 11:10:26

Użytkuję od około 4 lat zestaw dwóch. Do wczoraj uważałem za najlepszy interkom. Super zasięg zawsze działał. Żona na drugim moto. Na wyjazdach dalekich (Bałkany, Alpy) ładowany był co 2 dni bateria trzymała bardzo dobrze. obsługa dobra, apka dedykowana działa. Ale wczoraj bez dawania znaków ostrzegawczych padł mój interkom. Prawidłowo wyłączony usłyszałem komendę "bateria naładowana". Wychodząc z pracy usiłowałem włączyć nie działa i nie daje znaku życia. Po podłączeniu do ładowarki nie ładuje. Ogniwo zasilające sprawdzone u elektronika jest ok. Padła płyta główna. Ponieważ całe urządzenie to jedna zadrukowana płytka naprawa nieopłacalna. Jak na sprzęt za taką kasę to żywotność trochę za krótka... niespełna 4 lata.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Gówno
05.21.2022 20:59:51

Najgorsze gówno na rynku 2 tygodnie ledwo co działalności się odrazu rozj**** ni polecam nikomu , szczerze najgorsze gówno z Ali jest lepsz niż to

Gość
Witam, nie zgadzam się z negatywną opinią. Używam inetrphony już od lat. W chwili obecnej używam Avanta i jest super. Bateria 10/10 dwa dni jazdy bez konieczności ładowania. Odporny na warunki atmosferyczny, bardzo dobry dźwięk. Z moich znajomych z 10 osób 8 używa interphona. To chyba najlepsza opinia co do jakości sprzętu i jego mobilności. pozdr


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Interphone Tour
09.19.2023 5:44:13

Mam Interphone Tour i pomimo super opinii na internecie to jest z nimi duży problem. Po zaledwie może miesiącu dwóch siadają w nich słuchawki i słychać tylko z jednej. Producent mi osobiście już wymienia po raz trzeci słuchawki a koledze po raz drugi, następnie kolejnemu koledze również ( kupiliśmy 3 te same zestawy i wszystkie padły ) Zgodnie z ustaleniami z dystrybutorem, tym razem już odsyłam na zwrot. Polecam zatem szukać innej firmy a szkoda... bo interkom sam w sobie super ale na kablach wychodzi na to że zaoszczędzili.

Marcin
Tez miałem przypadek na jednym Tour, ze słuchawka przestała działać. Oddałem na gwarancji i przysłali nową słuchawkę. Niedawno problem się powtórzy lecz tym razem juz po gwarancji, więc zamówiłem osobny komplet słuchawek. O dziwo inne łączenia w nim są, tzn... nie ma mikro jacka, tylko jest kostka. Może to było problemem. Póki co działa bez zarzutu.

Maciek
No dziwne że łącznie już wysiadła 4 szt :-) Wszystkie kupione w marcu tego roku...

Gość
Dziwny ten przypadek ze słuchawkami bo mam jednego Avanta i dwa Tour-Y i nie było takich problemów nigdy chyba, że słuchacie na max vol to umierają. Ja do Avanta dokupiłem dedykowane słuchawki o podwyższonej jakości dźwięku i jestem mega zadowolony jego jakością bo przybyło więcej niskich tonów a. Ie tylko środek (1-2 KHz) c mnie mocno denerwowało (do teraz) Bateria genialna, a w Avancie jednoczesna nawi i rozmowa to super sprawa. Wg mnie jest Ok nie mogę narzekać. Zasięg odpowiedni, udostępnianie rozmowy tel. innemu rozmówcy też super oraz wspólne słuchanie muzy przydaje się ….. minus to czasem trudno połapać się w funkcjach ale po kilku próbach jest cacy … ja osobiście polecam !


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
04.25.2024 20:28:43

Mam dwa komplety interkomo w od trzech lat po dwóch latach w jednym i drugim padła prawa słuchawka z tego co już poczytałem to jest bardzo częsty problem z tymi interkomami tak poza tym wszystko jest okej



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie