NOWOŚĆ Held Hamada

NOWOŚĆ Macna Velocity

NOWOŚĆ Honda SH125i

NOWOŚĆ Alpinestars Stella AST-1
4
OPINIA Shima Giro
8
OPINIA Honda CB125R Neo Sports Cafe 2018-

NOWOŚĆ Sakwy sztywne GIVI 3D600 Easylock

NOWOŚĆ Spidi Bolide

NOWOŚĆ Ogio All Elements 3.0
9
OPINIA HJC I70
1
OPINIA Midland Bike Guardian
Mamy już 18874 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark Ridill



Zdjęcia przedmiotu

1   2  

Shark Ridill

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.57 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Shark Ridill 2017



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 64%
Neutralne: 7%
Negatywne: 29%


Gość


7
Gość
03.30.2017 16:54:37

Kask jest dość wygodny, choć przydałby się jakiś materiał lub wyciszenie na uszy.
Wentylacja dość dobra, jednak w niskich temperaturach paruje szybka.Po otworzeniu przedniego nawiewu, zaparowanie zaczyna znikać.
CAŁKOWITY BRAK DEFLEKTORA - może dlatego paruje szyba.
Wyciszenie tragiczne.Powyżej 100km/h w środku jest ogromny hałas.
W chłodniejsze dni trzeba zakładać kominiarkę, ponieważ strasznie podwiewa od dołu, co nie jest zbyt przyjemne.
Jakość wykonania bez zarzutu.Wszystkie suwaki chodzą lekko i nic nie odstaje.

Stosunek cena do jakości zachowany - ŚREDNIAK

Gość
Może i racja z tym pinlockiem ale nie zmienie to faktu że jakiś drobny deflektor by się przydał.

Mt
Zainwestuj w Pinlocka, to żaden nie będzie Ci parował..

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.26.2017 15:46:22

Kask solidny, dobrze wykonany. Blenda słoneczna spełnia swoją rolę w 100%. Zamontowanie pinlocka uprzyjemnia jazdę w zimne dni.
Nie ma sensu przepłacać, lepiej kupić Ridill"a ;)


Viqy
potwierdzam, blenda zniekształca drogę - działa jak soczewka. Można odnieść wrażenie, że jedzie się metr wyżej niż w rzeczywistości :)

gsx
Załóż sobie stopery na uszy i po problemie. To nie rower, że cisza i spokój :D

Zx
A może masz problem z paczałami a nie z blendą :D Mi tam nic nie zniekształca :P

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Świetny kask w dobrej cenie
07.10.2017 17:14:23

Po pół roku użytkowania jestem pozytywnie zaskoczony. Jedyny minus to to, że nie mam pinlocka, ale niebawem się zaopatrzę ;)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Fajny garnek w dobrej kasie
07.18.2017 19:59:39

Zdecydowanie polecam ten kask. Wygodny, blenda super pomaga w słoneczne dni, wentylacja bardzo dobra. Co do poziomu hałasu to się nie wypowiem, bo przy 200 km/h i tak mało co słychać ;D

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Shark Ridill Finks
09.10.2017 14:53:51

Nie jestem w stanie zrozumieć zachwytów nad tym kąskiem. Zdecydowałem się na zakup bo znana firma, fajnie wygląda i jest bardzo wygodny. Sugerowanej się opiniami jakie tu przeczytałem.
A teraz dlaczego jestem rozczarowany!

1. Jest głośny, a po otworzeniu wentylacji huczy jak diabli przy prędkościach w przedziale 100 do 180 km/h
2. Aerodynamika mocno przeciętna.
3. 4 gwiazdki w testach sharp a to nie najlepszy wynik dla kasku zamkniętego ale to można sprawdzić przed kupnem.

Tak dla porównanie LS2 metro - kask szczekowy czyli w domyśle glosniejszy i teoretycznie mniej bezpieczny jest z otwartymi na max wentylacjami trochę cichszy i ma trochę lepsza aerodynamike- nie rzuca tak nim przy dużych prędkościach. 500 zł za ls2 czy 700zl za tego shark a? Popełniłem błąd kupując shark a. Zanim kupicie przymierze sobie oba i sami porównajcie.
Dwie gwiazdki daje tylko za fajny wygląd.


NEW
Porownanie do LS2 wyjasnia twoja opinie wystarczajaco :)

Gościu
4 gwiazdki na 5 w kasku za 500zł... chcesz 5 gwiazdek? wydaj na kask 1000zł. Co za głupie gadanie...

Gość
Rozmiar dobrany prawidłowo - kupowałem w sklepie. Co do aerodynamiki to porównywałem do tańszego szczękowca LS2 ff324.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobry w cenie
04.23.2018 11:39:22

Z kasku korzystam drugi sezon. Brak kurtyny sprawia że kask jest głośny i podwiewa wiatrem. Mimo to kask jest wygodny, przydaje się blenda przeciwsłoneczna. Jak za taką cenę myślę że warto.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Kask biały shark rid
05.30.2018 23:37:38

Jeżdżę na nakedzie i w porównaniu z moim poprzednim kąskiem to niebo a ziemia . Jak dla mnie nie czuć go na głowie , mega opływowy . Czytałem gdzieś że blenda zniekształca , ale na prawdę to określenie to wielka przesada . Na prawdę polecam !


Dołączone zdjęcia
Shark Ridill
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zadowolony
06.16.2018 7:29:45

Za tą cenę jest super. Nie słyszę żadnego hałasu, świetnie leży, super wygląda, solidnie wykonany. Jestem mega zadowolony. A wentylacja pod tym zgledem lepszym jeszcze nie jeździłem. Polecam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo dobry
12.21.2018 18:52:28

Kupiłem go w fajnej promocji w znanym i lubianym sklepie na "I" za 480zł w malowaniu Finks i gratis dostałem pinlocka dedykowanego. Jeden sezon przejeżdżony i jestem bardzo zadowolony, jedyną jego wadą jest brak kurtyny przez co wieje od spodu, ale to nie problem, zawsze kurtynę można samemu zrobić :) blenda to zbawienie kiedy słońce jest już nisko. Wentylacja działa zaskakująco dobrze. Solidny i dobry kask w dobrej cenie. A co do hałasu to ja nie narzekam, nie jest tak źle.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Cool
06.29.2019 0:45:28

Dobry stosunek jakości do ceny, to mój pierwszy kask więc nie mam porównania, ale porównując ceny, to z blendą, nie licząc no namów, jeden z tańszych. Po chwili zapominam że go mam na głowie, dla mnie wygodny, można narzekać że głośny ale chyba w tej klasie nie ma co się spodziewać cudów. Trochę podwiewa od dołu i nie czuje za bardzo różnicy jak otwieram wloty u góry, ten na brodzie czuć wyraźnie. Kilka razy gdzieś nim stuknąłem ale nie widać śladów więc wydaje się solidny i plus za wygląd.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Całkiem całkiem
07.17.2019 15:27:33

Kupiłem ten kask jako pierwszy kask dla siebie, został mi polecony przez kilka osób, trochę pojeździłem więc mogę zdać moją opinię na jego temat.
1. Głośny, 60 - 80 km i już przestaję słyszeć cokolwiek.. gdyby było jakieś przykrycie dołu kasku, byłoby o wiele lepiej, tak to powietrze wlatuje dołem i mamy ogromny szum, ale za to wentylacja dzięki temu jest spoko.
2. Blenda i pinlock - spore zalety, przydają się, blenda odpowiedniej długości :)
3. Miejsce na okulary, duży plus jak dla mnie osoby noszącej okulary, do np CS-15 nie mogłem ich wcisnąć, tu wchodzą bez problemu.
4. Wentylacja - jak wyżej pisałem więcej powietrza wpada od dołu kasku niż przez te otwory z przodu i na górze, ale nie można narzekać że grzeje w czapę ;)

Ogółem kask jak za tą kasę jest spoko, prezentuje się fajnie, ma fajne cechy ale gdyby wyciszenie było bardziej dopracowane, kask byłby perfekto :D

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
słaby średniak
05.03.2020 7:02:52

Wygląd, waga i wygoda na plus.Ten kask byłby idealny gdyby nie to że nie ma podbródka. Hałas powyżej 80km/h nie do zniesienia. Pod tym względem po prostu porażka. Szczerze to nie polecam.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Shark ridill
09.03.2020 12:26:52

Kask beznadziejny, głośny, i mimo zamkniętej wentylacji dmucha w czoło zimnym powietrzem co kończy się na drugi dzień bólem głowy. Serio ls2 szczękowy lepszy bez porównania w tej samej cenie. W dodatku nie jest przystosowany do intercomu i trzeba samemu wycinać w nim otwory na głośniki, w ls2 te otwory już są. Ten kask to badziewie, no chyba że na skuter się nada...

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Sredni
04.03.2021 17:10:44

Nie polecam kasku może ma wyposażenie w blendę itd ale jest bardzo głośny. Razem z kaskiem polecam od razu kupić zatyczki do uszu. Starsze modele były o wiele lepiej wykonane. Mechanizmy również lepiej pracowały.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Scorpion EXO-200

Kask godny polecenia. Nie jest głośny jak na otwartą konstrukcję. Raczej żaden kask klasy LS2 nie może się z nim równać. Wyściółka jest ni...

Oxford Oximiser 900

Serdecznie odradzam używanie tego użądlenia. Po pierwszej przerwie między sezonami wywaliło wszystkie cele w akumulatorze. W moim przypadku (Yama...

Shima Giro

Spodnie produkowane tylko w jednej długości nogawki: L32, bez względy na szerokość W32–W38 - ciekawe dla kogo?...

Shima Giro

Plus tych spodni to ilość kieszeni.
W ciepłe dni jeździ się dosyć dobrze.
Shima z rozmiarówkami ma jakiś problem - w każdym mod...

Honda CB125R Neo Sports Cafe 2018-

Zacznę od Takiej uwagi w papierach jak kupujemy motocykl Motocykl Honda Cb125r a nazwa w papierach cbf125 nam . Już tutaj zakłopotanie bo jeśli b...

HJC I70

Kask dużo cichszy niż poprzednik is17 w is17 intercom słabo było słychać już przy 100 km/h. W i70 swobodnie rozmawiam do 140km/m czyli dużo ci...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA