NOWOŚĆ Revit ARC Air

NOWOŚĆ Honda CT 125

NOWOŚĆ RST S-1 Mesh

NOWOŚĆ GIVI GRT722
7
OPINIA Hyosung Karion 125 (2002-)
7
OPINIA Schuberth C5
10
OPINIA Honda CR 125R (1990-1997)
4
OPINIA Motul E10 Shine & Go Spray
9
OPINIA Airoh Commander

NOWOŚĆ SHIMA Rush Lady

NOWOŚĆ Seca Ghost
Mamy już 20630 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


TomTom Rider 550



Zdjęcia przedmiotu

1  

TomTom Rider 550

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.14 / 10

(Na podstawie 7 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 57%
Neutralne: 0%
Negatywne: 43%


Gość


5
Nie jestem zachwycony!
09.27.2018 19:30:06

Sama nawigacja wyglada ladnie, duzy wyswietlacz, mapy sa, ale samo nawigowanie to juz czasami przegiecia , prowadzila mnie pod zakaz wjazdu, przez las, drogami polnymi, traffic i info o RADARCH RAZ DZIALA RAZ NIE, strasznie niedopracowany soft w porownaniu do starego tomtom rider2, czy warto go kupic, napewno nie za 1600 zl,


RS
Mapa ma problemy z drogami gruntowymi nie widzi ich . Wjedz sobie do lasu i wtedy kropki prowadzą do najbliższego asfaltu. Dziwne to

Gość
Miałem poprzedni model i widzę że nic nie zmienili te same problemy, również nie polecam tej nawigacji

Gość
Gdzie kupiłeś za taka cenę ? nową czy używaną ?

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Raider 550
04.10.2019 10:20:36

Witam. Testuje nawi od kilku miesięcy jak dla mnie działa rewelacyjnie tak na moto jak i w aucie. Świetnie działa asystent pasa ruchu jak i wybieranie (intuicyjne) trasy. Po sparowaniu z telefonem faktycznie pokazuje realne korki z którymi przyszło mi się zmagać a boczny pasek świetnie o zbliżających się przed nami punktami poi stacjami paliwa i utrudnieniemi(i tu ostatnio pojawił mi się zielony znak rozjazdu w celu ominięcie kilku korków rewelka) bardzo g) ośne komunikaty i bardzo czytelne wizualne prowadzenie po mapie(testowałem garmin 595 to tam producent pokolorował oprócz ścieżki po której mamy się poruszać dodatkowo drogi główne innym kolorem itp i w czasie jazdy zerkając kontem oka widzimy nie jasne oznakowanie) zabezpieczenie przed kradzieżą działa tak w pionie jak i w poziomie a samo mocowanie nie drży w czasie jazdy. Polecam w 100%.szkoda że przectawiciel w Polsce nie pokusił się o nagranie filmu przectawiającego wrzystkie możliwości nawigacji a wbrew pozorom jest tego sporo

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Gość
09.04.2019 22:21:40

Wydawalo mi sie ze to dobra nawigacja po czym w trasie zaczyna zyc wkasnym zyciem...w chwili kiedy nie mialem dostepu do internetu stracilem mozliwosc parowania z telefonem,funkjca trasy ekscytujacej dziala jak chce...przereklamowane gowno i tyle.nie polecam


Gość
"Możesz przynajmiej powiedzieć co to znaczy że żyje własnym życiem? Może coś się zepsuło i wystarczy oddać na gwarancje?" Kolego te nawigacje są niedopracowane, procesor jest kiepski chodzi to tak wolno że czasem myślałem że się zawiesiła, zrywa łączność z telefonem, miałem tą nawigacje i naprawdę nie polecam jej.

Gość
A co do opini poprzednikow potwierdzan ze prowadzi jak chce.zadzylo mi sie ze poprowadzila zamknieta draga ktora po paru kilometrach okazala sie off roadem.po zakaz rowniez wiec chyba cos jest nie halo.

Gość
Raz dziala raz nie.pozatym odechcialo jej sie synchronizowac z telefonem mimo dobrego internetu.w domu nie ma problemu oddaje na gwarancje,ale 2000km od domu to juz problem i lekka zenada przy sprzecie za 1700zl

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
jest nieźle, ale...
09.17.2019 13:55:33

Sprzedałem po kilku miesiącach - mimo, że nawigacja jest fajna i ma kilka ciekawych funkcji to ogólnie wypada blado przy Google Maps na androida sparowany z Yanosikiem i Waze. Moim zdaniem lepiej kupić drugi telefon do nawigacji niż kupowac urządzenie typowo przeznaczone do nawigacji. Niestety świat idzie do przodu, a samodzielne nawigacje to już trochę muzeum. Niestety.

Gość
Zgadzam się w 100% - taka jest prawda i oprócz solidnej obudowy nie mamy nic specjalnego!!!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Tomtom 550 opinia
11.14.2020 14:59:15

Cześć,

Jestem motocyklistą. Nawigacje tomtom 550 kupiłem na początku 2020 roku. Jeśli chodzi o samo prowadzenie na dalekich trasach to jestem zadowolony. W wyznaczone miejsca w Polsce i na Ukrainie (cała trasa ponad 4 tysiące kilometrów) prowadziła mnie bardzo dobrze. Funkcja obracania - super sprawa. Co do dróg krętych przeplatanych z gruntowymi też fajnie się sprawdza - ale trzeba mieć czas by się nauczyć jeździć wg jej przeliczeń. Nie spodziewałem się, że w leśne drogi w moim sąsiedztwie jest możliwość poruszania się motocyklem. Jak na co odzień jeździ się samochodem to taka zmiana na propozycję nieznanych, leśnych drug zaskakuje. Mi to odpowiada. Bardzo szybko się włącza.

A teraz kilka minusów: ja mam problem z połączeniem z telefonem. Zainstalowałem aplikacje mydrive i raz jest telefon ze sparowany z nawigacja a raz połączenie się zrywa. Jest to bardzo irytujące. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem proszę o informację. Przy dużym słońcu słabsza widoczność.

Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego urządzenia i polecam. Szkoda tylko, że coś prostego, zwykłego, oferowanego np. w smartfonach działa bez problemu w usłudze mydrive jest wyzwaniem nie do pokonania.

Pozdrawiam i powodzenia.

ł.W.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
To jest koszmar
03.30.2021 7:07:09

Nawigacja to katastrofa. 10 lat mieszkamy, a 15 lat jest droga, na mapie nie ma bo po co. Aktualizacje, internet powiadomienia społecznościowe, co tylko. Tylko po co skoro nie ma dróg na bieżąco to raz. Po drugie większość funkcji ma problem z łącznością, telefon + zestaw głośno mówiący zero kontaktu. Mapa potrafi zgubić trasę. Po ustaleniu trasy no: masz objazd nie szuka nowej tylko uparcie masz jechać tą drogą. Nazwy ulic to chyba jakiś analfabeta wpisywał.
Najgorsza zakup w życiu.

Gość

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Tomtom 550 rider
01.30.2022 9:37:40

Witam zakupiłem nawigację tom tom 550 rider i zapewniano mnie że mapy jak i aktualizacja radarów jest darmowo dożywotnie , co się okazuje aktualizację fotoradarów trzema wykupić . No i trafik też nie działa za cenę 1999zł nie polecam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Interphone Tour F5

Najgorsze gówno na rynku 2 tygodnie ledwo co działalności się odrazu rozj**** ni polecam nikomu , szczerze najgorsze gówno z Ali jest lepsz niż ...

Yamaha MT-10 2016-

Plusy:
- Niezawodny
- dobrze się prowadzi przy dużych i małych prędkościach
-mocny średni zakres obrotów
- tempoma...

KTM Duke 125 2020-

Fantastyczny motocykl, wybacza wiele błędów.
Idealny do miasta i na niewielkie trasy. Po ok. 70-100 km bolą 4 litery.
bardzo dobrze ...

Yamaha XJ6 model 2009-2013

Przesiadłem się z FZS-1 na xj6 z 2013 roku 90 tyś przebiegu. W porównaniu do litra jest dużo różnicy w mocy. Zawieszenie i hamulce ma lepsze. P...

Kawasaki Z650 2017-2018

Gabarytowo mały i lekki dzięki czemu przejazdy w korkach nawet ciasnego miasta nie stanowią problemów. Sprzęt jest zwinny, a do tego oszczędny -...

Yamaha XJ 900 S Diversion

Panowie,
Jakie opony polecacie do XJ-oty?
Mam na myśli firmę i model.
Poproszę o Wasze opinie i typy....


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA