NOWOŚĆ SIDI Gas 2 FLOW
1
OPINIA Uvex PS 400

NOWOŚĆ IXON Orion Lady

NOWOŚĆ SEGURA Marvin

NOWOŚĆ SEGURA Maverick

NOWOŚĆ SEGURA Dorian
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



TomTom Rider 550


5.62 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum TomTom Rider 550


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 0%
Negatywne: 50%



Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Nie jestem zachwycony!
09.27.2018 19:30:06

Sama nawigacja wyglada ladnie, duzy wyswietlacz, mapy sa, ale samo nawigowanie to juz czasami przegiecia , prowadzila mnie pod zakaz wjazdu, przez las, drogami polnymi, traffic i info o RADARCH RAZ DZIALA RAZ NIE, strasznie niedopracowany soft w porownaniu do starego tomtom rider2, czy warto go kupic, napewno nie za 1600 zl,

RS
Mapa ma problemy z drogami gruntowymi nie widzi ich . Wjedz sobie do lasu i wtedy kropki prowadzą do najbliższego asfaltu. Dziwne to

Gość
Miałem poprzedni model i widzę że nic nie zmienili te same problemy, również nie polecam tej nawigacji

Gość
Gdzie kupiłeś za taka cenę ? nową czy używaną ?


Profil użytkownika


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Raider 550
04.10.2019 10:20:36

Witam. Testuje nawi od kilku miesięcy jak dla mnie działa rewelacyjnie tak na moto jak i w aucie. Świetnie działa asystent pasa ruchu jak i wybieranie (intuicyjne) trasy. Po sparowaniu z telefonem faktycznie pokazuje realne korki z którymi przyszło mi się zmagać a boczny pasek świetnie o zbliżających się przed nami punktami poi stacjami paliwa i utrudnieniemi(i tu ostatnio pojawił mi się zielony znak rozjazdu w celu ominięcie kilku korków rewelka) bardzo g) ośne komunikaty i bardzo czytelne wizualne prowadzenie po mapie(testowałem garmin 595 to tam producent pokolorował oprócz ścieżki po której mamy się poruszać dodatkowo drogi główne innym kolorem itp i w czasie jazdy zerkając kontem oka widzimy nie jasne oznakowanie) zabezpieczenie przed kradzieżą działa tak w pionie jak i w poziomie a samo mocowanie nie drży w czasie jazdy. Polecam w 100%.szkoda że przectawiciel w Polsce nie pokusił się o nagranie filmu przectawiającego wrzystkie możliwości nawigacji a wbrew pozorom jest tego sporo


Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
09.04.2019 22:21:40

Wydawalo mi sie ze to dobra nawigacja po czym w trasie zaczyna zyc wkasnym zyciem...w chwili kiedy nie mialem dostepu do internetu stracilem mozliwosc parowania z telefonem,funkjca trasy ekscytujacej dziala jak chce...przereklamowane gowno i tyle.nie polecam

Gość
"Możesz przynajmiej powiedzieć co to znaczy że żyje własnym życiem? Może coś się zepsuło i wystarczy oddać na gwarancje?" Kolego te nawigacje są niedopracowane, procesor jest kiepski chodzi to tak wolno że czasem myślałem że się zawiesiła, zrywa łączność z telefonem, miałem tą nawigacje i naprawdę nie polecam jej.

Gość
A co do opini poprzednikow potwierdzan ze prowadzi jak chce.zadzylo mi sie ze poprowadzila zamknieta draga ktora po paru kilometrach okazala sie off roadem.po zakaz rowniez wiec chyba cos jest nie halo.

Gość
Raz dziala raz nie.pozatym odechcialo jej sie synchronizowac z telefonem mimo dobrego internetu.w domu nie ma problemu oddaje na gwarancje,ale 2000km od domu to juz problem i lekka zenada przy sprzecie za 1700zl




Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
jest nieźle, ale...
09.17.2019 13:55:33

Sprzedałem po kilku miesiącach - mimo, że nawigacja jest fajna i ma kilka ciekawych funkcji to ogólnie wypada blado przy Google Maps na androida sparowany z Yanosikiem i Waze. Moim zdaniem lepiej kupić drugi telefon do nawigacji niż kupowac urządzenie typowo przeznaczone do nawigacji. Niestety świat idzie do przodu, a samodzielne nawigacje to już trochę muzeum. Niestety.

Gość
Zgadzam się w 100% - taka jest prawda i oprócz solidnej obudowy nie mamy nic specjalnego!!!


Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Tomtom 550 opinia
11.14.2020 14:59:15

Cześć,

Jestem motocyklistą. Nawigacje tomtom 550 kupiłem na początku 2020 roku. Jeśli chodzi o samo prowadzenie na dalekich trasach to jestem zadowolony. W wyznaczone miejsca w Polsce i na Ukrainie (cała trasa ponad 4 tysiące kilometrów) prowadziła mnie bardzo dobrze. Funkcja obracania - super sprawa. Co do dróg krętych przeplatanych z gruntowymi też fajnie się sprawdza - ale trzeba mieć czas by się nauczyć jeździć wg jej przeliczeń. Nie spodziewałem się, że w leśne drogi w moim sąsiedztwie jest możliwość poruszania się motocyklem. Jak na co odzień jeździ się samochodem to taka zmiana na propozycję nieznanych, leśnych drug zaskakuje. Mi to odpowiada. Bardzo szybko się włącza.

A teraz kilka minusów: ja mam problem z połączeniem z telefonem. Zainstalowałem aplikacje mydrive i raz jest telefon ze sparowany z nawigacja a raz połączenie się zrywa. Jest to bardzo irytujące. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem proszę o informację. Przy dużym słońcu słabsza widoczność.

Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego urządzenia i polecam. Szkoda tylko, że coś prostego, zwykłego, oferowanego np. w smartfonach działa bez problemu w usłudze mydrive jest wyzwaniem nie do pokonania.

Pozdrawiam i powodzenia.

ł.W.

Gość
Kupiłem Tomtoma 550 po to abym nie musiał używać telefonu jako nawigacji bo się grzeje. Skusiłem się bo jest tam funkcja, że jak ktoś dzwoni to widzę na nawigacji kto dzwoni. Niestety ta funkcja mi nie działa. Raz jest ale więcej jej nie ma. Robiłem już reset wszystkich urządzeń, na nowo parowałem je w odpowiedniej kolejności i dupa. Słabe to za tyle pieniędzy. Kolejna rzecz to wsparcie. W Polsce nie działa. Nie ma żadnej infolinii, nic. Inne funkcje są ok. Drugi raz zastanowiłbym się bardziej czy kupować.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
To jest koszmar
03.30.2021 7:07:09

Nawigacja to katastrofa. 10 lat mieszkamy, a 15 lat jest droga, na mapie nie ma bo po co. Aktualizacje, internet powiadomienia społecznościowe, co tylko. Tylko po co skoro nie ma dróg na bieżąco to raz. Po drugie większość funkcji ma problem z łącznością, telefon + zestaw głośno mówiący zero kontaktu. Mapa potrafi zgubić trasę. Po ustaleniu trasy no: masz objazd nie szuka nowej tylko uparcie masz jechać tą drogą. Nazwy ulic to chyba jakiś analfabeta wpisywał.
Najgorsza zakup w życiu.

Gość
W sumie,to zrozumiałem o co mu chodzi. Jeśli jednak mamy się czepiać pisowni ,to początek Twojego wpis Łukaszu powinien brzmieć: "Analfabetą ( "ą" na końcu) to Ty jesteś" . Brawo za "Ty" z dużej litery,mało osób pamięta . Jeszcze w swoim nick-u wpisz spację po słowie "Gość" i wszystko już będzie cacy.

GośćŁukasz
Analfabeta to Ty jesteś. Przeczytaj swój wpis. Jakby dziecko z podstawówki pisało.

Gość


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Tomtom 550 rider
01.30.2022 9:37:40

Witam zakupiłem nawigację tom tom 550 rider i zapewniano mnie że mapy jak i aktualizacja radarów jest darmowo dożywotnie , co się okazuje aktualizację fotoradarów trzema wykupić . No i trafik też nie działa za cenę 1999zł nie polecam


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
04.29.2024 22:30:47

Nie działa połączenie z iPhone.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA