8
OPINIA Smar CX80 Chain
9
OPINIA Barton Travel 125

NOWOŚĆ Triumph Speed Triple RS 1200
9
OPINIA Barton Travel 125

NOWOŚĆ Berik SPA EVO

NOWOŚĆ GIVI WL901

NOWOŚĆ Modeka Aeris

NOWOŚĆ Rebelhorn Borg

NOWOŚĆ MT Helmets Rapide PRO

NOWOŚĆ Philips XP Moto H7

NOWOŚĆ Alpinestars Sonoran Air
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Icon Airflite



Zdjęcia przedmiotu

1  

Icon Airflite

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 78%
Neutralne: 11%
Negatywne: 11%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
ah ci amerykanie
04.09.2019 9:34:25

Wyglada po prostu super. Odwraca glowy na ulicy… Przy wadze prawie 1.5kg nie czuc go na glowie. Widocznosc w kasku jest bardzo dobra... i na tym sie konczy slodzenie.
Kask ma ksztalt mocno owalny, nie polecam dla osob "przy kosci" i z okraglymi glowami. Pianka przy szyi jest tak sztywna i odporna na odksztalcenia, ze po 2 miesiacach uzywania kasku (codziennie) dalej "scina" mi uszy przy zakladaniu i !zdejmowaniu! kasku. To samo tyczy sie pianki przy policzkach - po 1h jazdy boli szczeka. Jak juz zalozysz kask jest super wygodny, lekki i aerodynamiczny, ale bolaczki typu twarda pianka i swisty (o czym za chwile) nie daja o sobie zapomniec. A szkoda.
Mocowanie wizjera "za zaslepka" jest rozwiazaniem do d... przy predkosciach 80km/h zaczyna gwizdac w okolicach uszu, gdzie sam kask jest calkiem niezle wyciszony - tlumi odglosy zewnetrzne lepiej jak moj stary AGV-K3. Przy +120km/h staje sie to bardzo uciazliwe. Odwracajac glowe w lewo/prawo odpowiednio swisty zanikaja… wiec ICON chyba nie ma tunelu aero do testowania takich spraw.
W chwili mojego zakupu nie byl dostepny wizjer z PinLockiem i w chlodniejsze dni niestety paruje. Mozna juz go kupic.
Wentylacja jest bardzo dobra, czasem nawet za agresywna. To nie jest kask do jazdy w temperaturach ponizej 10 st C. Siateczka na brodzie nie powstrzymuje powietrza i przy +60km/h dmucha zimnym powietrzem od dolu prosto w oczy. Zapiecie DD... do wlasnej oceny.

Ogolnie kask fajny, z fajnymi malowaniami, jak ktos jest bardzo szczuply z owalna glowa, polecam, ale do jazdy w lato (tor) i ze stoperami. W innym przypadku to tylko meczarnia, takze oddalem kask zonce :(


arek
kurde czaiłem sie na niego odkąd wyszedł i trochę sie zawiodłem na nim szkoda bo wygląda kozacko a chcialem go na nakeda

arek
też czekałem na taką opinie własnie szkoda a tez sie napaliłem na ten kask dzięki

Radek
Czekałem na opinie na temat tego kasku, ale nie taką :( Szkoda troche, bo napaliłem się na tego Icona :( Najgorzej ze świstami, bo wiem jakie to denerwujące.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dla mnie rewelacja
04.15.2019 20:01:35

Kask nabyłem na ten sezon, wczesniej meczylem sie w shark openline o ktorym z reszta tu pisalem.
Icon posiadam w malowaniu battlescar 2, wyglada oblednie.
Jak wyzej, jezeli ktos ma okragly baniak, rzeczywiście może byc ciasny.
Je najszczuplejszy nie jestem, ale L jest dla mnie idealny.
Wszystkue pianki tak trzymaja ze nie ma mowy o luzie, zdejmowanie coraz lepiej, ale na poczatku bylo ciężko.
Kask nie jest z tych najcichszych, ale kaski z dobra wentylacja tak juz maja, kupowałem go z taka świadomością. W moim modelu nie wystepuja gwizdy, wszystko jest ok, typowe halasy wystepujace w przedzialach 130-200. Zgodze sie z przedmowca ze raczej na temperatury 10+.
Wynienne kolory szyby oraz blendy
Blenda dobrej dlugosci a nie jak w większości kaskow do polowy oczu :)
Reasumujac
Lekki
Superwygodny
Swietna widocznosc
Swietna wentylacja
Doskonala aerodynamika

Głośny (mocna wentylacja)
Brak pinlocka jak ktos lubi, ale przy takiej wentylacji nie widze potrzeby uzywania.

Z cala pewnością kupilbym jeszcze raz.

Gość
Mam pytanie, nie rysoje sie szyba gdy ja myjesz od srodka? Mialem poprzedniego icona i to byl straszny problem sam kask pasowal mi bardzo

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Suzuki gsxr 1000
04.20.2019 21:18:08

Testowałem wiele kasków, od LS 2 po AGV. Kupiłem ten kask bo wzbudził moje zainteresowanie. Wygląd, tj. kształt i kolorystyka inna. I rzeczywiście kask może i nie dla każdego, to jednak mogę sam polecić go każdemu kto lubi coś innego o innym wyglądzie. Jak wspomniano w poprzednich komentarzach pomimo wagi, kask na głowie z powodu swej budowy i użytych materiałów wydaję się lekki i dobrze przylega do głowy. Bardzo dobra aerodynamika. Wentylacja także ok. Duże pole widzenia i nieparujący wizjer. Kask wygodny. Różne malowania i grafiki. Używam go na sportowym super bikeu i jak dla mnie jest super.

Ghostman
Kask amerykańskiego producenta jest naprawdę dobrze wykonany. Jakość materiałów jest bardzo dobra i wszystko na swoim miejscu. Wejście faktycznie jest trochę ciaśniejsze, ale podobnie jest w sportowej ,,Agv corsa, czy też pista". Nie uważam tego za minus. Kask powinien jak najlepiej dobrze przylegać do głowy. Trzeba po prostu nauczyć się sztuki zakładania i zdejmowania każdego kasku tak, by nie obetrzeć sobie uszu, czy czoła. Wiele osób robi to niezgrabnie i niepoprawnie. Super kask, polecam.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Suzuki gsxr 1000
04.20.2019 22:09:36

Dodam że wykonanie kasku stoi na bardzo dobrym poziomie. Po osobistym teście tego kasku na sportowym, zaznaczam sportowym litrowym motocyklu, nie mam się do czego doczepić. Można w nim jeździć turystycznie jak i od czasu do czasu pośmigać sportowo. Zaznaczmy też że nie jest to typowy kask sportowy lecz z przeznaczeniem głównie turystycznym. Jeździłem ostatnio dwa sezony w AGV grid, od teraz przeżuciłem się na icona. Bardzo fajny kask. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej oczywiście w sklepie dokonywać zakupu, ale jeśli ktoś zna swój rozm., to można śmiało kupować i przez Internet. Polecam dla prawdziwych superbikerów. 😉

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Suzuki gsxr 1000
05.17.2019 17:29:11

Po kolejnym teście stwierdzam i podsumowuje. Kask jest super, przedewszystkim niezwykły kształt i barwne malowania - grafiki. Testowany do 200+. Duże pole widzenia, nieparujący wizjer, dosyć cichy, dobrze wykonany. Wyściółka miła, bez ah i eh, jest ok. Kask ma wąskie ciasne wejście, więc dobrze jest przymierzyć przed kupnem, z czasem, rzeczywiście tylko lekko się rozbije. Wygodny. Aerodynamika ok.

Gość
A jak z jego wagą? Bo w wersji M ma około 1700g

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Polecam
06.12.2019 0:13:49

Kask przerósł moje naśmielsze oczekiwania. wcześniej mialem nolan n86 i uvex boss 525, macałem shark skwal II, i do tego bardzo skłoniła mnie jakość. Shark i inne kaski tego typu wyglądają jak zabawkowe w porównianiu do tego. Kupilem S przy rozmiarze glowy 56.5 cm. Na początku abrdzo urywał uszy i poliki, skron tez bolała, ale ułożył mi się i nie zamieniłbym go na innego. Zdejmuje się go dalej ciężko. ale jazda z predkosciami powyzej 150 jest bardzo przyjemna. Wszystko widać w tym kasku. Kąt widzenia mniejszy jak w nolanie n86, ale za to tak jest skonstruowany ze widac zegary motocykla przy bardzo sportowej jeździe. Wygląda bajecznie, kupiłem wersje black mat z zlotą szybą i polecam. Wszystkie akcesoria w komplecie, nosek podbródek, czego oczekiwac więcej. Jeżeli chodzi o klapki dotykajace szybki, do podkleiłem taśma izolacyjną i kask jest mega cichy. Jeżdże na przelocie po miescie, bez db i naprawde dla mnie jest cichutki :). jakoś bajeczna. polecam. Wentylacja w upale, zasługuje na nagrode nobla. po wyjęciu wszystkich pierdół wieje naprawde miło. kask jest trochę wąski, dlatego nie polecam dla pyzatych ryjków. Przy jeździe 180-250, czuc jak spoiler dociska kask do głowy fajne uczucie, zawsze mialem uczucie wyrywania, teraz jest na odwrót, polecam.

Gość
Podłączam się do pytania powyżej

Gość
W jak dokładnie izolacją go podkleiłeś? Zakleiłeś całą szczelinę uniemożliwiając otwarcie kasku czy jak?

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
MOTUR IGŁA - tłok cylinder i korba do wymiany
12.18.2019 14:11:16

Mam ICON AIRFLITE w czarnym połysku z akcesoryjną szybą i spoilerem. Poprzednio jeździłem w Sharku Skwal 2.
Mogę powiedzieć w paru słowach jakie mam odczucia:
Zalety:
1. design + malowanie. od klasycznych monokolorów po kosmiczne battlescar – był to główny aspekt decydujący o zakupie
2. brak parowania mimo braku pinlocka
3. wymienne szybki i spoilery – można wymieniać je jak zestawy (niestety kupujemy oddzielnie), do tego łatwa i intuicyjna metoda demontażu szyby (i spoilera)
4. Peak Visor i możliwość jazdy w goglach
5. generalnie większe pole widzenia dzięki dużej szybie i otworowi
6. dobra wentylacja – subiektywne odczucie przy pozycji na nakedzie
7. zapięcie DD
8. dedykowane miejsce na interkom
9. jazda w okularach korekcyjnych jest wygodna i bezproblemowa – oczywiście to mocno subiektywne i zależne od oprawek
10. nawet w przyciemnianej szybie można jeździć nocą – o ile są latarnie, bo bez nich jest już za ciemno
Wady:
1. porównując do Skwal2 AIRFLITE jest głośniejszy - niestety na dłuższe trasy zakładam stopery
2. AIRFLITE jest dużym kaskiem – odczuwalnie większym niż na przykład mój poprzedni kask (rozmiarówka teoretycznie taka sama)
3. szyby bardzo łatwo się rysują, jak już wspominali przedmówcy bez mikrofibry nie wychodź z domu – na nadchodzący sezon chcę okleić je folią bezbarwna na próbę
4. zatrzask szybki lekko pękł mi w pierwszym miesiącu używania – muszę w końcu odesłać na gwarancji.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
9
Warty polecenia
07.07.2020 11:09:11

Witam.
Uzytkuje go drugi sezon. Wentylacja jest rewelacyjna. Na nakedzie czuć powiew na brodzie podczas jazdy. W chłodniejsze dni jest opcja przymknięcia do połowy.Na plus szeroki kat widzenia i rewelacyjny wygląd.
Faktycznie kask trochę "urywa uszy" przy zakładaniu i nie ubija się jak inne kaski.Dla mnie to na plus, bo jak przypasowałem podczas zakupu, to po roku jest prawie tak samo spasowany. Co do głosności ciężko mi obiektywnie ocenić, bo przesiadłem się z kasku typu jet, więc wydaje mi się cichy w stosunku do porzedniego.

Jeżeli chodzi wsparcie pozakupowe, to mam mieszane uczucia.
Uszkodziłem sobie mocowanie od górnego wywietrznika ( nie mam pojęcia jak).
Kask jeszcze na gwarancji. Chciałem kupić samo mocowanie, bo jest przykręcane na dwie śrubki i samemu sobie wymienić.Po zgłoszeniu kask został wymieniony na nowy, ponieważ nie ma tej części w sprzedaży.
I tu refleksja dla potencjalnego nabywcy: co jak się skończy gwarancja ?
Pozdrawiam



Dołączone zdjęcia
Icon Airflite
Icon Airflite
Icon Airflite
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Wada iconow
12.25.2020 9:59:42

Najgorsza wada po jazdy cały sezon to wycieranie się górnych około 3 cm. Jak jedziesz ścigaczem i jesteś mocno złożony to mało widać. Ogólnie przy 270 prawie mi go zdejmuje z głowy. Najgorzej to rysowanie od środka, to wada techniczna tych modeli, znam ludzi co mają to samo, bardzo się wyciera a szyby lustra drogie.

Głośny, duża wentylacja, super wygląd po za tym chyba nic ciekawego. Ja nie polecam, po sezonie szybkę od środka tak zrysowala ta guma uszczelniającą ze masakra. Wydałem dodatkowe siano na pokrycie folia z zewnątrz w auto detali gu i jest mega, jednej ryski nie ma a to poliwęglan kładziony natryskowo więc trzeba mega uważać.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HEROBIKER Hero 2

Jest nowy model interkomu. Można połączyć już trzy osoby na raz. Uważam że lepszy od poprzedniego. Przyciski duże łatwiej się obsługuje od ...

Honda XL 1000V Varadero (2003-2009)

Witam. Trzeba było dosiasc jakiegos turystyka. Wybór padł na Varadero, pewnie zapytajcie dlaczego ? Tak mnie namówili koledzy którzy nim kiedyś ...

Honda ST 1100 Pan European (1990-2001)

Cóż mogę napisać o tym motocyklu ? Jak to Honda. Każdy kto czyta wie o co mi chodzi. Super spalanie w trasie jak na swoją masę i pojemność si...

Smar CX80 Chain

Smar bardzo dobry gęsty lepki i sluchy po wyschnięciu ważna rzecz po aplilaci nalezy odczekać około godzine by odparowały rozpuszczalniki...

Barton Travel 125

Jak dla mnie motorek jest fajny ale wygląda na to że ciężko o części. Kupiłem go niedawno bez tylnego zacisku i po przeszukaniu sklepów intern...

Honda NC750X DCT

Bardzo uniwersalna maszyna. Wygodny w długich trasach, 700+ km bez problemu w ciągu jednego dnia. Łatwy w manewrach na mieście. Skrzynia DCT - BAJ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania