1
OPINIA Romet ZXT 125

NOWOŚĆ Shima STX 2.0

NOWOŚĆ Voge SR1 125
9
OPINIA Barton GT 125
10
OPINIA Airoh GP 550 S
10
OPINIA Airoh GP 550 S

NOWOŚĆ HUSAR Noru
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Gopro Hero 7 Black


9.75 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
KONKURENCJI BRAK!
10.13.2018 9:30:55

Większą recenzje dodam później, ale na ten moment po przesiadce z gopro 5 black uważam, że ta kamerka absolutnie zmiotła konkurencje z powierzchni ziemi. Hypersmooth przy 60 klatkach z kodekiem HEVC to prawdziwy game changer. Można poczuć się jak filmowiec filmując obiekty i osoby obchodząc je dookoła uzyskując ultra stabilny i ostry jak brzytwa obraz 4k. Kolorki, praca pod słońce - po prostu nie do opisania. Można iść, a obraz wygląda jakby był stabilizowany gimbalem. Byłem zadwolony z GP5 Black, ale jakbym miał teraz oceniać GP5 Black dostałby ledwo 4 punkty, a GP7 10! Różnica jest tak porażająca, a kamerka - uwierzcie mi - jest super tania do tego co oferuje i jak nagrywa. Jeden minus - filmiki HEVC 60 kl/s wymagają dość mocnego PCta do odtwarzania. Ocena końcowa 20/10 - jest nowe rozdanie na rynku.


Gość


Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gopro Hero 7 Black
10.15.2018 11:38:55

Wszystkie filmy na youtube potwierdzają, że stabilizacja jest nie do pokonania i tak jest faktycznie. My używamy jej jednak na moto i tutaj jest nieco inaczej - stabilizacja czasem przeszkadza, na szczęście można ją wyłączyć. Na filmach z liczników zabija odwzorowanie prędkości - mamy ekstremalnie wygładzony film, tak jakbyśmy jechali pociągiem, a nie motocyklem :) Na kasku - tutaj stabilizacja może się podobać. Efekt jazdy pociągiem jest zachowany, ale wygląda to lepiej. Wejścia w zakręty, obroty głowy - wszystko wygląda niesamowicie płynnie, jakbyśmy nagrywali z profesjonalnego wózka do nagrywania, a nie kamery na kasku. Moim zdaniem Gopro powinno dać też coś po środku do wyboru - mamy albo hypersmooth albo wyłączoną stabilizacje. Na kasku widziałbym chętnie stabilizacje np. taką 30% i byłby ideał. Może wkrótce tak się stanie :)


Gość


Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
10/10
10.20.2018 15:36:06

Czy komuś to się podoba czy nie Gopro 7 black to najlepsza kamera sportowa i prawdopodobnie tylko Sony może z nią powalczyć, ale z obecnymi modelami jak pokazują testy w necie nie ma startu. Z tańszych kamerek Xiaomi ma dobre modele takie jak YI2+, ale z drugiej strony nie jest już wcale takie tanie, nie ma wodoodpornej obudowy i nadal jest za gopro w kwestii wideo w nocy. Nie ma też tak prostej i przydatnej funkcji jak quick capture. Dlatego uważam, że wszystkie kamerki z Chin pomimo podobnego poziomu obrazu mogą walczyć conajwyżej z gopro 4 black. Natomiast siódemka to deklasacja, jeszcze nigdy nie byłem tak zadowolony z kamery sportowej, a miałem kilka topowych modeli gopro przed nią zaczynając od 3 black. Hypersmooth, o czym nie ma słowa w żadnej recenzji powoduje minimalną degradacje obrazu(5-6%), ale to co daje w zamian pozwala na przymknięcie oka na ten temat. JEST SZTOS, A NIE KAMERA SPORTOWA.




Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
10/10
05.19.2019 18:40:43

Najlepszy model gopro w historii. Stabilizacja zmieniła wszystko - efekt jest taki że wszystkie filmy jakie nagrywałem gopro 4 black są nie do oglądania. Stabilizacja nie tylko eliminuje drgania, ale poprawia ostrość filmu gdy kamera się porusza. Obraz jest super czysty i ogląda się go z przyjemnością, poza tym kolory są lepsze niż w każdej poprzedniej kamerze z tej firmy. Po raz pierwszy gopro można zabrać do biegania, na rower, w góry, na wakacje, kajak czy do supermarketu i nagrać wspaniałe ujęcia najwyższej możliwej jakości i bez denerwującego rozmycia obrazu i drgań, które psują wszystko. Pierwszy w historii tak uniwersalny model kamery sportowej, który używam z przyjemnością na codzień. Poprzednik leżał głównie w szafie i czekał na weekend oraz jazdę na moto, a GP7 biorę nawet na spacer z psem. Wady? Moja ma tylko jedną. Bardzo rzadko, ale się zdarza że kamera się zawiesi i pomaga wyjęcie baterii. Po tym wraca do żywych. Mam nadzieje, że wyeliminują ten błąd i jest to sprawa softu. Polecam każdemu, nawet tym którzy negują wydawania takiej kwoty za elektroniczne gadżety. Dla mnie 10/10 mimo tego, że uważam że w nocy obraz mógłby być lepszy i mniej szumieć. Warto ją kupić! Zakup na lata do uwieczniania fajnych chwil w super jakości.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam, ale...
05.27.2019 11:44:36

Uwielbiam tą kamerke - niestety ma jeden problem z zawieszaniem się. Pomaga jedynie wyjęcie baterii - jest to bardzo powszechny problem, a nadal nie doczekaliśmy się aktualizacji, która naprawia problem - https://community.gopro.com/t5/Cameras/Hi-my-brand-new-hero-7-black-constantly-freezes-after-first/td-p/245416

Rybba
Nie chcę zapeszać, ale po aktualizacji firmware do 1.7 kamera jeszcze nigdy mi się nie zawiesiła. Poprzednio zdarzało się to dość często. Podobno jeśli problemy występują gopro każe aktualizować firmware ręcznie przez karte pamięci, a nie przez apliakcje w komputerze lub telefonie.


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Fajny sprzęcik
08.01.2019 22:05:10

Na plus – większa pamięć RAM, stabilizacja, tryb portretowy i szybkie ładowanie. Na minus – trochę za szybko się rozładowuje. Ale ogólnie polecam, wytrzymała kamerka sportowa o dobrych parametrach technicznych.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
5/5
12.23.2019 10:48:14

Dobry sprzęt, wymieniłem ze straszego modelu, stabilizacja obrazu tu jest mistrzowska, takze polecam każdemu


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
5/5
02.12.2020 9:20:01

Dobry sprzęt, wymieniłem ze straszego modelu, stabilizacja obrazu tu jest mistrzowska, dlatego polecam jak najbardziej!

Gość
Podobna ale nie taka sama. Poza gorszą stabilizacją modele 5 i 4 nie mają zdjęć HDR oraz nie nagrywają 4k w 60kl/s tylko 30kl/s oraz nie nagrywają z max bitratem 78mb/s tylko 60mb/s a wszystko to mocno wpływa na jakość o której piszesz.

Gość
Widze bardzo wiarygodna opinia razem z Rafał09. Chyba wam za to zapłacili. A kamerka sama w sobie dobra dzieki tej stabilizacji, Bo jakosc jest moim zdaniem bardzo podobna do 5 i 4, stabilizacja robi robote dla motocyklistow.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA