NOWOŚĆ Axxis Draken

NOWOŚĆ A-PRO Escape

NOWOŚĆ Shiro SH-605
6
OPINIA MT Atom SV

NOWOŚĆ Junak RSL 125
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



HJC I70


6.15 / 10

(Na podstawie 20 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 5%
Negatywne: 45%



Gość








Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
HJC I70
03.17.2019 17:33:02

Witam zakupiłem nie dawno kask i muszę przyznać że jest on dobrym wyborem w porównaniu do kasku nolana n64 jest cichszy bardzo staranie wykonany kask posiada blende przeciwsłoneczną oraz posiada kanały na okulary gdzie nie trzeba wpychać a jak dla mnie jest to duży plus kask naprawdę fajny jak do turystyki i jak ja tor. Oczywiście polecam kupić w malowaniu ^^ bo świetnie się prezentują

Marcin
Racja, bardzo udany kask w swojej półce cenowej. Śmiać mi się chce z ludzi, którzy piszą, że kask jest głośny. A jaki ma byc kask poniżej tysiaka z rurą wentylacyjna na skorupie? Myślą, że jak kupili HJC to od razu dostaną topowe RPHA czy co? To nie jest kask na sporta czy turystyka który śmiga 200km/h a raczej na 300tki itp.










Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Świetny kask
04.04.2019 21:31:58

Cześć, to mój drugi kask. Więc porównanie mam tylko do LS2.

I muszę przyznać, że jest lekki, ze świetną wentylacją i ma genialne wyżłobienia na okulary. Jest całkiem dobrze wyciszony (LS2 to jest jakaś masakra do niego, bez porównania) i bardzo dobrze się w nim jedzie przy większych prędkościach.

Niestety moją sztukę musiałem oddać po miesiącu na gwarancję, ponieważ pęd powietrza uszkodził suwak wentylacji na skorupie (otwórz/zamknij) i się to trzaskało podczas jazdy. Nie wiem czy to wada ukryta, ale ostro mnie to wkurzyło. Z tego powodu obniżam jedną gwiazdkę.

Jednakże jakość wykonania samej skorupy jest niesamowita. Lekki, kompozyt, świetna termodynamika i wyciszenie. W malowaniu niebiesko/biało/czerwonym wygląda genialnie.

Gość
Rodzaj skorupy kasku ma mniejsze znaczenie niż się ludziom wydaje :) Zwykły termoplast może okazać się bezpieczneiejszy od kompozytu i włókien szklanych. W kasku bardziej liczy się pochłanianie energii przez wyściółke i jej rozpraszanie, skorupa to jedynie ochrona zewnętrzna i nie ma takiego znaczenia. Testy SHARP pokazują że tanie kaski mogą mieć 5 gwiazdek, a super hiper kompoozyty za kosmiczne pieniądze 2 albo 3.

neodaro
Ten kask nie jest z kompozytu tylko z poliwęglanu, półeczka niżej .


Dołączone zdjęcia
HJC I70

Gość








Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Nie adekwatna cena do produktu
07.09.2019 21:47:22

Kask glosny mega glosny jak za ta cene... posiadam 4 kaski w rodzinie wszystkie nowe i ten wypada najgozej pod wzgledem glosnosci po dluzszej podrozy szumi w uszach jak po ostej imprezie mamy:
hjc i 70
hjc rpha 11
hjc cs-15
nolan (nie pamietam modelu)
NIE KUPILBYM GO DRUGI RAZ

Gość
Bardzo dobrze powiedziane. Dopasowanie kasku do głowy w zasadzie to najważniejsza rzecz w doborze jego. Reszta to już tylko konsekwencje doboru.

Gość2
Dobrze kolega wyżej gada. Do tego nie ma czegoś takiego jak cichy kask są tylko głośne i głośniejsze. Kupić stopery motocyklowe i po problemie. Ważne też jest do czego został stworzony kask, np ja mam bardziej sportowy to po przybraniu pozycji sportowej czyli bardziej położonej kask staje się znacznie cichszy.

Gość
Żarty sobie robisz? Macie 4 kaski w rodzinie i się nimi wymieniacie ? To niby w jaki sposób kask ma spełniać swoje zadanie. Wszyscy macie identyczne głowy? Skoro kask Ci tak bardzo huczy to znaczy że jest źle dobrany rozmiar. Po kilkunastu godzinach kask układa się pod daną głowę i nie ma szans żeby prawidłowo pasował na kogoś innego!


Gość








Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
ocena po jednym sezonie
08.19.2019 20:34:30

Witam,

co mnie denerwuje to system, guzik otwierania blendy powinno być tam jakieś skrzydełko, motylek czy "cuś" a jest tylko suwak ciężko go przesunąć w rękawicach. Poza tym nie ma się do czego przyczepić mógłby być bardziej cichy ale jak pozamykasz wloty jest znośnie do 160km/h :).

Gość
Oczywiście, że czarna lepiej się prezentuje. Tylko co z tego skoro jak zapadnie zmrok to nie będziesz mógł jechać :)

Gość
Ja natosmiast zmieniłem szybę na czarną i nie używam blendy. Moim zdaniem kask tez lepiej się prezentuje z czarną szybą.


Gość


Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
09.12.2019 12:43:06

WitaM ogólnie fajny kask ale jakość plastików użyta jest bardzo kiepska po ok 1500 km odpadło mocowanie szybki z przodu a jeden z górnych wlotów hałasu jest bardzo luźny tak więc nie polecam bo jakość elementów jest jak w zabawkach

Gość
Bo tylko 9 gwiazdek "wchodzi" też nie wiem o co kman!

Gość
I zap..sz 9 gwiazdek o co kman?


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
HJC i70
06.18.2020 9:28:29

Kask wydawał się super, przejechałem w nim około 10k . Jestem rozczarowany jakością powoli zaczyna się rozpadać a mam go 1,5 sezonu . Nigdy więcej nie kupię HJC 😒.

Plusy
- aerodynamika
- blenda
- wentylacja

Minusy
- bardzo głośny
- porysował się zsuwając się z plecaka (czarny mat)
- po około 3k zepsuł się suwak od wentylacji górnej
- po około 9k zamknięcie , zatrzask odpadł musiałem kleić ( szyba nie podlega gwarancji )

Starski
Mam HJC Rpha Max Evo od 2017 r., a więc od pięciu sezonów. Przejechałem w nim jakieś 50kkm i nadal jest świetny. Nic się nie rozpada i nie psuje.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Hjc i70 jestem rozczarowany
07.11.2020 16:37:18

Mało miejsca na uszy, w słuchawkach do usznych ciężko się jeździ. Suwak wentylacji zepsuł się po 2 użyciach w pierwszych dniach, po sezonie idzie na reklamację.

Jestem rozczarowany, raczej będę unikał markę HJC po tym kasku.




Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Hjc i70 - nie polecam
07.16.2020 22:23:47

Witam.

W marcu kupiłem kask HJC i70 Eluma black/grey i przyznam szczerze jestem bardzo zawiedziony ponieważ po godzinie jazdy uszy tak bolą, że trzeba go ściągnąć na kilka minut. W kasku zrobiłem już z 2000 km i ciągle to samo. Dodatkowo jest bardzo głośny przez górne wentylacje. Kiedyś miałem HJC i byłem bardzo zadowolony a teraz niestety nie.
Co więcej kolega kupił taki sam kask tylko matowy i nie dość, że jego też uszy bolą to w dodatku odpryskuje mu czarny mat od zwykłej jazdy. Przy grafice na szczęście tej wady nie ma.
Z plusów to rewelacyjna blenda i kapitalny pinlock (nie paruje szyba).
Przez ten kask straciłem niestety już zaufanie do firmy HJC, którą ceniłem :-(.

Pozdrawiam

Gość
Może warto przed zakupem przymierzyć kask by go dopasować do głowy.

Gość
Potwierdzam. Zamontowalem interkom i uszy niestety tak bola ze sie nie da wytrzymac. Bardzo malo kieksca na uszy


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Dla mnie tragedia, nigdy więcej HJC
07.29.2020 1:01:02

Kask wydawał się świetny do czasu, aż zaczął się sam z siebie rozpadać...
Odpadł suwak górnej wentylacji a drugi zaciął się w połowie, mimo że użyłem ich może ze dwa razy.
Plastikowa, czarna ramka dookoła dołu kasku pękła z niewiadomych przyczyn
Przedni wlot powietrza pękł po uderzeniu robaka
System otwierania wizjera rozpadł się po kilku wycieczkach
Suma summarum kask poszedł na reklamację, która nie została uznana, dopiero po mojej interwencji u producenta i ponownym wysłaniu kasku został wymieniony na nowy. Cała akcja trwała 3 miesiące, a gdyby tego było mało, to zgubili elementy mojego interkomu, których nie wyjąłem na wyraźne polecenie obsługi sklepu. Oczywiście o jakiejkolwiek rekompensacie za 3 miesiące bez kasku w sezonie i zgubione elementy mogę zapomnieć, przecież powinienem skakać z radości, że dostałem nowy kask, który pewnie rozleci się jak poprzedni. Poprosiłem też o wymianę za moją dopłatą na wyższy model ale tu również zostałem zlany...
Poza tymi "małymi" minusami to kask jest moim zdaniem cichy, wygody i dużo więcej w nim widać.
Całość niestety absolutnie nie pozwala mi polecić tego kasku jak i polskiego importera marki.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
lipa totalna
09.12.2020 11:36:40

Tragedia, szyba pękła przy zaczepie po połowie sezonu, dodatkowo jeden z suwaków górnych wlotów powietrza za chwile odpadnie bo wisi na włosku, drugi wlot powietrza górny pękł od uderzenia robaka.
Nie kupujcie dzadostwa! Lepiej kupić dwa razy tańszy MT helmets.
Wcześniej jeździłem w kasku za 200zł i po trzech sezonach nie miałem takich problemów.
PS. Reklamacja samego wizjera jest nie możliwa, trzeba wysyłać cały kask!!
Produkt powinien być wycofany ze sprzedaży, rozpada się w rękach.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
uwaga na rozmiarówkę
11.01.2020 13:08:17

Kask może i dobry, ale jest problem z rozmiarem. Mój obwód głowy to 56.5cm.
Rozmiar M jest wyraźnie za luźny, rozmiar S nie "rozbił się". Po roku użytkowania
i przejechanych ok. 4000km (w S-ce) wciąż po 1/2 godziny jazdy muszę go sciągąć z głowy z powodu bólu.


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Kask HJC I70
03.01.2021 12:54:39

Witam

W połowie lata(kupiony 28 kwietnia) suwak od wentylacji odpadł) ,zatrzask szybki
wypadł na rękę podczas otwierania.
Rekłamacja złożona w grudniu 2020 r.Do dzisiaj 1 marca nie załatwiona reklamacja.

Przestrzegam przed zakupem takiego kasku.Proszę poczytac opinie innych użytkowników tego badziewia.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
I70
03.02.2021 12:49:20

Kask bardzo dobry jak w tej półce cenowej. Nie jest wcale taki głośny wbrew opinii innych użytkowników.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
I70
04.12.2021 20:13:29

Kask dużo cichszy niż poprzednik is17 w is17 intercom słabo było słychać już przy 100 km/h. W i70 swobodnie rozmawiam do 140km/m czyli dużo cichszy . Trochę dziwnie trzymie za brodę i po 400 km przejechanych trochę szczena bolała .Myślę że się rozbije trochę i będzie cyc. Ale trzymie dobrze i przy dużych prędkościach jest stabilny . Przede wszystkim duży plus za większy wizjer ,pole widzenia perfekt . Pinlock działa elegancko . Wentylacja nie ma przeciągu ale coś tam działa . Ogólnie polecam


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Hałas
06.20.2021 22:31:21

Siemka dzisiaj jechałem w tym kasku pierwszy raz i cała drogę zastanawiał mnie dziwny dźwięk. Takie brzęczenie jakby komar latał blisko ucha. Po powrocie do domu dokładnie obejrzałem kask i zastanawia mnie jedna rzecz: na górze kasku na samym środku są dwa otwory wentylacyjne (nie te bo bokach które się samemu otwiera i zamyka). Ten większy widzę, że jest od spodu przyklejony do kasku, jakby taśma dwustronna. Natomiast ten mniejszy nazwijmy to "dzióbek" nie jest przyklejony od spodu a wydaje mi się że powinien. Zanim wyśle kask na reklamacje chciałbym się upewnić czy to przez to może być ten dziwny dźwięk. Dajcie znać jak jest w waszych kaskach. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Raffi
U mnie wszystkie wloty / wyloty powietrza bez uwag. Siedzą mocno. Co do hałasu to ja na samym początku użytkowania, przy prędkościach 50 -60 km/h, słyszałem z lewej strony niewielki świst. Jednak szybko ustało.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
HJC i70 - jest OK
08.19.2021 22:49:06

Cześć

Użytkuję HJC i70 Elim Black/Blue/Red drugi sezon i mogę co nieco powiedzieć po ok. 6000 km.
W moim przypadku jest on następcą HJC iS17 (b. dobry kast w tym segmencie).
Pierwsza uwaga w stosunku do poprzedniego - kupiłem większy rozmiar, is 17 miałem S natomiast i70 już M. Zatem uwaga na rozmiar skorup. Koledzy narzekający na ból uszu - może to kwestia niedopasowania rozmiaru ?
Faktycznie wizjer jest większy i robi robotę. Pomimo, iż iS17 też miał spory, to różnicę w i70 zauważyłem.
Wentylacja w stosunku do poprzednika (w mojej ocenie) lepsza. Szału nie ma ale daje radę. Pinlock super - bez uwag.
Blenda p. słoneczna jest OK. Sterowanie przeniesione na dół kasku - bez uwag, działa bez zarzutu. Sama blenda naprawdę sporych rozmiarów i w miarę chroni przed słońcem (odcień).
Co do głośności :-) - nie mam zastrzeżeń. Jest lepiej niż w iS17.
Jakość wykonania - mam nieodparte wrażenie, że wnętrze iS17 było z lepszych materiałów. Nic złego w i70 się nie dzieje. Nawet po praniu. Ale jakby słabsze.
Skorupa z zewnątrz - takie same odczucia. Niby ok, ale ...
Moim zdaniem za te pieniądze warto.
Pozdro

Raffi
Edit do opinii - dałem 9 * gwiazdek, a zapisało się 8 - ciekawe ...


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobry wybór
11.04.2021 0:03:53

Zakupiłem 2 sztuki w czarnym macie .
Jakość lakieru OK ale trzeba pamiętać ,żeby owadzich trupów za długo nie zostawiać na tego typu lakierze.
Przejechane około 3 tys km i w zasadzie żadnych mankamentów nie dostrzegłem.
Jedyny mały minus ....wyściółka jest smutna wizualnie ale to bez znaczenia.
Na początku trochę cisły uszy ale godziny i piłka zrobiły swoje. Teraz jest wygodny jak wełniana czapka. Fajne wnęki na wsunięcie okularów , blenda bez zastrzeżeń , wentylacja bardzo dobra, widoczność bardzo dobra , zapięcie bardzo wygodne.
W zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń. Głośność akceptowalna ...raczej jest umiarkowanie cichy .
Kaski kupiłem wraz z moto więc cena była mega korzystna.. Generalnie na TAK
Produkcja 2021.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Gość
04.19.2022 20:45:41

Po miesiącu odpadają plastiki z dolnej części.
Samoczynne pęknięcia przy zamku wizjera.
Odpadające piny do mocowania pinlocka.
Żenująca Jakość wykonania.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Kask HJC I70
06.24.2022 9:48:21

Ogólnie kask w porządku, jak dla mnie dobrze dopasowany dobrze leży na głowie.
To że jest głośny to jak najbardziej się zgodzę ale za tą cenę można się tego spodziewać.
Natomiast największy problem to to że kask dosłownie rozpada się w rękach. Mam kask od roku i w ciągu tego roku normalnego używania i dbania o kask najpierw odpadła część od wentylacji na szczęce następnie zaczęła pękać szybka. Pęknięcie z czasem pogłębiało się na tyle że w końcu odpadło całe zapięcie i szybka jest do wymiany.
Zdecydowanie plus za blendę ale bardzo duży minus za wytrzymałość.
Raczej nie poleciłbym tego kasku kolejnej osobie i wolałbym poszukać czegoś innego.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
i70
12.04.2023 14:10:00

Zalety:
-Dobra wentylacja
-Szeroki wizjer
-Przystosowany do okularów
-Ładny

Wady:
-Cholernie głośny
-Ciśnie w uszy, po zainstalowaniu interkomu jeszcze gorzej
-Urywające się zastrzaski szyby i wentylacji
-Dzwignia blendy niewygodna w użyciu


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA