10
OPINIA MaxTo M3
9
OPINIA Alpinestars GP-R
9
OPINIA Oxford Scremer XA7
5
OPINIA Pokrowiec Oxford Aquatex
10
OPINIA LOOP Earplugs Experience PRO
5
OPINIA Seca Razor
9
OPINIA XLmoto Slipstream
8
OPINIA Benyco BR 125
8
OPINIA Kawasaki ZX-9R Ninja (2001-2002)
10
OPINIA Honda CB 500S

NOWOŚĆ BELL C500
Mamy już 19444 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


HJC I70



Zdjęcia przedmiotu

1  

HJC I70

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.44 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 53%
Neutralne: 7%
Negatywne: 40%


Gość


9
HJC I70
03.17.2019 17:33:02

Witam zakupiłem nie dawno kask i muszę przyznać że jest on dobrym wyborem w porównaniu do kasku nolana n64 jest cichszy bardzo staranie wykonany kask posiada blende przeciwsłoneczną oraz posiada kanały na okulary gdzie nie trzeba wpychać a jak dla mnie jest to duży plus kask naprawdę fajny jak do turystyki i jak ja tor. Oczywiście polecam kupić w malowaniu ^^ bo świetnie się prezentują

Marcin
Racja, bardzo udany kask w swojej półce cenowej. Śmiać mi się chce z ludzi, którzy piszą, że kask jest głośny. A jaki ma byc kask poniżej tysiaka z rurą wentylacyjna na skorupie? Myślą, że jak kupili HJC to od razu dostaną topowe RPHA czy co? To nie jest kask na sporta czy turystyka który śmiga 200km/h a raczej na 300tki itp.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


8
Świetny kask
04.04.2019 21:31:58

Cześć, to mój drugi kask. Więc porównanie mam tylko do LS2.

I muszę przyznać, że jest lekki, ze świetną wentylacją i ma genialne wyżłobienia na okulary. Jest całkiem dobrze wyciszony (LS2 to jest jakaś masakra do niego, bez porównania) i bardzo dobrze się w nim jedzie przy większych prędkościach.

Niestety moją sztukę musiałem oddać po miesiącu na gwarancję, ponieważ pęd powietrza uszkodził suwak wentylacji na skorupie (otwórz/zamknij) i się to trzaskało podczas jazdy. Nie wiem czy to wada ukryta, ale ostro mnie to wkurzyło. Z tego powodu obniżam jedną gwiazdkę.

Jednakże jakość wykonania samej skorupy jest niesamowita. Lekki, kompozyt, świetna termodynamika i wyciszenie. W malowaniu niebiesko/biało/czerwonym wygląda genialnie.

Gość
Rodzaj skorupy kasku ma mniejsze znaczenie niż się ludziom wydaje :) Zwykły termoplast może okazać się bezpieczneiejszy od kompozytu i włókien szklanych. W kasku bardziej liczy się pochłanianie energii przez wyściółke i jej rozpraszanie, skorupa to jedynie ochrona zewnętrzna i nie ma takiego znaczenia. Testy SHARP pokazują że tanie kaski mogą mieć 5 gwiazdek, a super hiper kompoozyty za kosmiczne pieniądze 2 albo 3.

neodaro
Ten kask nie jest z kompozytu tylko z poliwęglanu, półeczka niżej .


Dołączone zdjęcia
HJC I70
Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Nie adekwatna cena do produktu
07.09.2019 21:47:22

Kask glosny mega glosny jak za ta cene... posiadam 4 kaski w rodzinie wszystkie nowe i ten wypada najgozej pod wzgledem glosnosci po dluzszej podrozy szumi w uszach jak po ostej imprezie mamy:
hjc i 70
hjc rpha 11
hjc cs-15
nolan (nie pamietam modelu)
NIE KUPILBYM GO DRUGI RAZ

Gość2
Dobrze kolega wyżej gada. Do tego nie ma czegoś takiego jak cichy kask są tylko głośne i głośniejsze. Kupić stopery motocyklowe i po problemie. Ważne też jest do czego został stworzony kask, np ja mam bardziej sportowy to po przybraniu pozycji sportowej czyli bardziej położonej kask staje się znacznie cichszy.

Gość
Żarty sobie robisz? Macie 4 kaski w rodzinie i się nimi wymieniacie ? To niby w jaki sposób kask ma spełniać swoje zadanie. Wszyscy macie identyczne głowy? Skoro kask Ci tak bardzo huczy to znaczy że jest źle dobrany rozmiar. Po kilkunastu godzinach kask układa się pod daną głowę i nie ma szans żeby prawidłowo pasował na kogoś innego!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ocena po jednym sezonie
08.19.2019 20:34:30

Witam,

co mnie denerwuje to system, guzik otwierania blendy powinno być tam jakieś skrzydełko, motylek czy "cuś" a jest tylko suwak ciężko go przesunąć w rękawicach. Poza tym nie ma się do czego przyczepić mógłby być bardziej cichy ale jak pozamykasz wloty jest znośnie do 160km/h :).

Gość
Oczywiście, że czarna lepiej się prezentuje. Tylko co z tego skoro jak zapadnie zmrok to nie będziesz mógł jechać :)

Gość
Ja natosmiast zmieniłem szybę na czarną i nie używam blendy. Moim zdaniem kask tez lepiej się prezentuje z czarną szybą.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.12.2019 12:43:06

WitaM ogólnie fajny kask ale jakość plastików użyta jest bardzo kiepska po ok 1500 km odpadło mocowanie szybki z przodu a jeden z górnych wlotów hałasu jest bardzo luźny tak więc nie polecam bo jakość elementów jest jak w zabawkach

Gość
Bo tylko 9 gwiazdek "wchodzi" też nie wiem o co kman!

Gość
I zap..sz 9 gwiazdek o co kman?

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
HJC i70
06.18.2020 9:28:29

Kask wydawał się super, przejechałem w nim około 10k . Jestem rozczarowany jakością powoli zaczyna się rozpadać a mam go 1,5 sezonu . Nigdy więcej nie kupię HJC 😒.

Plusy
- aerodynamika
- blenda
- wentylacja

Minusy
- bardzo głośny
- porysował się zsuwając się z plecaka (czarny mat)
- po około 3k zepsuł się suwak od wentylacji górnej
- po około 9k zamknięcie , zatrzask odpadł musiałem kleić ( szyba nie podlega gwarancji )

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Hjc i70 jestem rozczarowany
07.11.2020 16:37:18

Mało miejsca na uszy, w słuchawkach do usznych ciężko się jeździ. Suwak wentylacji zepsuł się po 2 użyciach w pierwszych dniach, po sezonie idzie na reklamację.

Jestem rozczarowany, raczej będę unikał markę HJC po tym kasku.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Hjc i70 - nie polecam
07.16.2020 22:23:47

Witam.

W marcu kupiłem kask HJC i70 Eluma black/grey i przyznam szczerze jestem bardzo zawiedziony ponieważ po godzinie jazdy uszy tak bolą, że trzeba go ściągnąć na kilka minut. W kasku zrobiłem już z 2000 km i ciągle to samo. Dodatkowo jest bardzo głośny przez górne wentylacje. Kiedyś miałem HJC i byłem bardzo zadowolony a teraz niestety nie.
Co więcej kolega kupił taki sam kask tylko matowy i nie dość, że jego też uszy bolą to w dodatku odpryskuje mu czarny mat od zwykłej jazdy. Przy grafice na szczęście tej wady nie ma.
Z plusów to rewelacyjna blenda i kapitalny pinlock (nie paruje szyba).
Przez ten kask straciłem niestety już zaufanie do firmy HJC, którą ceniłem :-(.

Pozdrawiam

Gość
Może warto przed zakupem przymierzyć kask by go dopasować do głowy.

Gość
Potwierdzam. Zamontowalem interkom i uszy niestety tak bola ze sie nie da wytrzymac. Bardzo malo kieksca na uszy

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Dla mnie tragedia, nigdy więcej HJC
07.29.2020 1:01:02

Kask wydawał się świetny do czasu, aż zaczął się sam z siebie rozpadać...
Odpadł suwak górnej wentylacji a drugi zaciął się w połowie, mimo że użyłem ich może ze dwa razy.
Plastikowa, czarna ramka dookoła dołu kasku pękła z niewiadomych przyczyn
Przedni wlot powietrza pękł po uderzeniu robaka
System otwierania wizjera rozpadł się po kilku wycieczkach
Suma summarum kask poszedł na reklamację, która nie została uznana, dopiero po mojej interwencji u producenta i ponownym wysłaniu kasku został wymieniony na nowy. Cała akcja trwała 3 miesiące, a gdyby tego było mało, to zgubili elementy mojego interkomu, których nie wyjąłem na wyraźne polecenie obsługi sklepu. Oczywiście o jakiejkolwiek rekompensacie za 3 miesiące bez kasku w sezonie i zgubione elementy mogę zapomnieć, przecież powinienem skakać z radości, że dostałem nowy kask, który pewnie rozleci się jak poprzedni. Poprosiłem też o wymianę za moją dopłatą na wyższy model ale tu również zostałem zlany...
Poza tymi "małymi" minusami to kask jest moim zdaniem cichy, wygody i dużo więcej w nim widać.
Całość niestety absolutnie nie pozwala mi polecić tego kasku jak i polskiego importera marki.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
lipa totalna
09.12.2020 11:36:40

Tragedia, szyba pękła przy zaczepie po połowie sezonu, dodatkowo jeden z suwaków górnych wlotów powietrza za chwile odpadnie bo wisi na włosku, drugi wlot powietrza górny pękł od uderzenia robaka.
Nie kupujcie dzadostwa! Lepiej kupić dwa razy tańszy MT helmets.
Wcześniej jeździłem w kasku za 200zł i po trzech sezonach nie miałem takich problemów.
PS. Reklamacja samego wizjera jest nie możliwa, trzeba wysyłać cały kask!!
Produkt powinien być wycofany ze sprzedaży, rozpada się w rękach.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
uwaga na rozmiarówkę
11.01.2020 13:08:17

Kask może i dobry, ale jest problem z rozmiarem. Mój obwód głowy to 56.5cm.
Rozmiar M jest wyraźnie za luźny, rozmiar S nie "rozbił się". Po roku użytkowania
i przejechanych ok. 4000km (w S-ce) wciąż po 1/2 godziny jazdy muszę go sciągąć z głowy z powodu bólu.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Kask HJC I70
03.01.2021 12:54:39

Witam

W połowie lata(kupiony 28 kwietnia) suwak od wentylacji odpadł) ,zatrzask szybki
wypadł na rękę podczas otwierania.
Rekłamacja złożona w grudniu 2020 r.Do dzisiaj 1 marca nie załatwiona reklamacja.

Przestrzegam przed zakupem takiego kasku.Proszę poczytac opinie innych użytkowników tego badziewia.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
I70
03.02.2021 12:49:20

Kask bardzo dobry jak w tej półce cenowej. Nie jest wcale taki głośny wbrew opinii innych użytkowników.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
I70
04.12.2021 20:13:29

Kask dużo cichszy niż poprzednik is17 w is17 intercom słabo było słychać już przy 100 km/h. W i70 swobodnie rozmawiam do 140km/m czyli dużo cichszy . Trochę dziwnie trzymie za brodę i po 400 km przejechanych trochę szczena bolała .Myślę że się rozbije trochę i będzie cyc. Ale trzymie dobrze i przy dużych prędkościach jest stabilny . Przede wszystkim duży plus za większy wizjer ,pole widzenia perfekt . Pinlock działa elegancko . Wentylacja nie ma przeciągu ale coś tam działa . Ogólnie polecam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Hałas
06.20.2021 22:31:21

Siemka dzisiaj jechałem w tym kasku pierwszy raz i cała drogę zastanawiał mnie dziwny dźwięk. Takie brzęczenie jakby komar latał blisko ucha. Po powrocie do domu dokładnie obejrzałem kask i zastanawia mnie jedna rzecz: na górze kasku na samym środku są dwa otwory wentylacyjne (nie te bo bokach które się samemu otwiera i zamyka). Ten większy widzę, że jest od spodu przyklejony do kasku, jakby taśma dwustronna. Natomiast ten mniejszy nazwijmy to "dzióbek" nie jest przyklejony od spodu a wydaje mi się że powinien. Zanim wyśle kask na reklamacje chciałbym się upewnić czy to przez to może być ten dziwny dźwięk. Dajcie znać jak jest w waszych kaskach. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Broger California

Jak dotąd to moje największe motocyklowe rozczarowanie. Wygląd i wykonanie super, a dzięki cienkim i miękkim protektorom ma się wrażenie, że ...

Broger California

Jak dotąd to moje największe motocyklowe rozczarowanie. Wygląd i wykonanie super, a dzięki cienkim i miękkim protektorom ma się wrażenie, że ...

Broger California

Jak dotąd to moje największe motocyklowe rozczarowanie. Wygląd i wykonanie super, a dzięki cienkim i miękkim protektorom ma się wrażenie, że ...

Benelli TRK 502

Na owy motocykl przesiadłem się po dwóch latach przerwy od motocykli. Wcześniej miałem Ducati SS800 i R1 RN09. Wcześniejsza moja kariera na moto...

SHIMA XRS-2

- dobrze przylegają do dłoni
- mankiet pozwala ważyć pestkę do otwierania szlabanu
- dobry protektor

- barwią dło...

AGV K3 SV

Kask roboczy dojazdy do roboty nie oszczędzam go, duża ilość zamienników i fajne malowanie przyciąga wzrok, super wyściółka delikatnie przyle...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA