NOWOŚĆ Kymco K-pipe 125

NOWOŚĆ Spyke Suburra

NOWOŚĆ HUSAR Fast SX
10
OPINIA Kask NX Tourism

NOWOŚĆ BMW R18 Classic

NOWOŚĆ Macna Spray
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Benelli BN302


9.36 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Benelli BN302


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE
Benelli BN302
Benelli BN302
Benelli BN302
Benelli BN302
Dodaj zdjęcie
Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
nowy Benek (Benelli bn302)
11.27.2018 13:49:30

Świeżo zakupiony dlatego napisze o początkowych wrażeniach.
Wygląd bardzo atrakcyjny, wypada lepiej niż na zdjęciach.
Z motocyklem dostałem 3 kluczyki, instrukcje gwarancje oraz co mnie zaskoczyło kabelek do podłączenia do elektroniki motocykla interface obd2. Pod siedzeniem był też zestaw podstawowych kluczy.
Silnik z wtryskiem zatem żadnego problemu z uruchamianiem.
Oświetlenie led poza lampą przednią (rocznik 2018 - bo w roczniku 2019 są również ledy). Opony dobre.
Generalnie wrażenie pozytywne i po dwóch tygodniach zdecydowanie nie żałuje wydatku.
Kupowany w kraju z oficjalnej dystrybucji.

arcamal
Podobno ze wzrostem do 185 cm nie wygląda się na nim jak na kocie 😉 Też mam 183 cm i przymierzam się do kupna 302 s, ale zdecyduję się dopiero po jeździe próbnej - trzeba na tym usiąść, przejechać się i zobaczyć w witrynie sklepowej, jak wypadamy 😁

JarSwiec
Motocykl posiadam od 08.2018 i zrobiłem już ponad 6000km . Nie bawiłem się w serwis gwarancyjny, bo widząc stan serwisu i wsparcie dla tego modelu w naszym kraju (mniej więcej pokroju Romet i Zipp - nie obrażając osób tam pracujących :)) wole sam wymieniać filtr i olej . Opuściłem trochę kierownicę bo sylwetka wyprostowana 180cm na dość niewielkim sprzęcie wygląda trochę śmiesznie. Oryginalny wydech i symetryczna praca 2 cylindrów w rzędzie daję naprawdę ładny dźwięk i można odnieść wrażenie pracy poj wyższej niż 300cm3 . Jazda przelotowa 130km/h jak najbardziej realna. Po przytuleniu do kierownicy prędkość 170 nie jest abstrakcją. Doskonały sprzęt do nauki w drodze do wyższych pojemności. Spalanie ok 4l dla tak niewielkiej poj wynika z wyższych obrotów pracy silnika ale zawsze można toczyć się po niżej 6000 obr

Adam
Ja mam 176cm i dla takiego wzrostu jest OK. Instrukcja podaje : WYSOKOŚĆ MIEJSCA KIEROWCY: 795 mm. Podobna wysokość siedziska jest w innych motocyklach. Lepiej przed kupnem przymierzyć się. Tu jest filmik z opinią gdzie kierowca jest wysoki https://youtu.be/aecSc-oNXxg


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Ledy w światłach drogowych w bn302 od 2019r.
02.25.2019 15:53:56

Odnośnik do Youtube, na filmie widać nową lampę :)
To właściwie drobne poprawienie wyglądu - ale cieszy.
https://youtu.be/EkXdpv7u8bg


Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Benelii
03.17.2019 11:12:57

Byłem w salonie Benelli i oglądałem 251 i 302 w miarę dobrze wykonane i ładne wizualnie, siedzisko wygodne tak jak i pozycja kierującego i tu stóp co wybrać tańszy, czy mocniejszy droższy o bardziej męskim dźwięku, waga o 35 więcej,ale i serce większe
? Druga sprawa jak z serwisami i częściami?, Czy pozostaną na rynku czy nie? Doradzcie , do chwili obecnej użytkowałem Yamahę ybr i bez urazu bezstresowo akumulator ten sam od 2008 roku i kręci, ale czas na coś nowego .a

Jarosław
No tak jak mówisz biorę 302 z rocznika 2019 odbiór początek kwietnia,silnik ma większą kulturę pracy , no i moc i ciekawszy dźwięk.Pozdro

Gość
Bierz mocniejszego, mocy nigdy za wiele


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Benelli BN302 2018
03.30.2019 14:18:00


Motocykl posiadam od 08.2018 i zrobiłem już ponad 6000km . Nie bawiłem się w serwis gwarancyjny, bo widząc stan serwisu i wsparcie dla tego modelu w naszym kraju (mniej więcej pokroju Romet i Zipp - nie obrażając osób tam pracujących :)) wole sam wymieniać filtr i olej . Opuściłem trochę kierownicę bo sylwetka wyprostowana 180cm na dość niewielkim sprzęcie wygląda trochę śmiesznie. Oryginalny wydech i symetryczna praca 2 cylindrów w rzędzie daję naprawdę ładny dźwięk i można odnieść wrażenie pracy poj wyższej niż 300cm3 . Jazda przelotowa 130km/h jak najbardziej realna. Po przytuleniu do kierownicy prędkość 170 nie jest abstrakcją. Doskonały sprzęt do nauki w drodze do wyższych pojemności. Spalanie ok 4l dla tak niewielkiej poj wynika z wyższych obrotów pracy silnika ale zawsze można toczyć się po niżej 6000 obr

Gość
Z tego co widze glownie w sieci szczegolnie w Indiach jak katuja te sprzety to te silniki nie wykazuja sie awariami. Dla mnie predkosci przelotowe to ok 130 km masa i wzrost ma tutaj spore znaczenie (u mnie 180 i 85kg) a wiadomo przy motocyklu naked wyprostowana sylwetka kierowcy jest jak zagiel.

Gość
Witam, czyli od strony technicznej, jak na razie nie miałeś żadnych problemów- trzyma się kupy(fuu) ten motocykl? Rzeczywiście jest taka tragedia z serwisem, bo do najbliższych dwóch, akurat tak się złożyło mam po 160 km, aczkolwiek najbardziej jednak, zależy mi na bezawaryjności i na te serwisy mógłbym przymknąć oko ;). Czy prędkości rzędu 115-120 km/h są dla niego udręką, czy może jeszcze w miarę je znosi?




Gość


Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
04.29.2019 19:11:42

Tak jak pisałem wart ceny, te 300 cm, robi swoją robotę, przyjemna jazda do 130, ale polecam regulowaną przednią owiewkę, nie urywa głowy, spalanie w granicach przyzwoitości 3,6 do 3,8 ,lubi obroty, dźwięk ciekawy i wręcz przy skręcaniu manetki poważnie. Wygląd ciekawszy i ładniejszy od Bajaja400 dominatora. Obowiązkowo sakwy na kombinezon i kufer na kask i kierunek Mrągowo na zlocik Cantry, Nie ma się czego wstydzić, fajny , oponki przyzwoite. Jestem zadowolony po yamaszceYbr zaczynam nabierać do niego zaufania, prędkość max po dotarciu. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do opinii i wniosków.


Gość


Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
max prędkość
07.04.2019 20:33:45

2000 km czyli po dotarciu.
max prędkość jak jedzie się z wiatrem do osiągnięcia 175 km/h licznikowe, pozycja pochylona + szyba z przodu, jedna osoba
max prędkość pod wiatr w wyprostowanej pozycji to 160km/h
nie ma problemu aby być pierwszym na zielonym ale obroty trzeba trzymać pomiędzy 8 a 11 tyś/min, odcinka w okolicach 12 tyś.

Gość
Wg GPS prędkość maksymalna po płaskiej drodze to ok. 150km/h. Dużo zależy od aerodynamiki.


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
ŚWIETNY SPRZĘT
07.05.2019 11:58:01

Pierwsze wrażenie super. Wygląda i brzmi przepięknie, jest bardzo zrywny i zwrotny - idealny do miasta na dojazdy do pracy/szkoły.



Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Benelii BN 392
07.27.2019 17:15:05

Dobre pieniądze za dobry sprzęt po modyfikacji lampy i wskaźników.Ale gdzie owiewka ,a nie okulary na lampie.,większą i przyciemnianą ,a już powim lepiej, ale dlaczego nie drożej i konkret owiewki., A następne pyt. czemu druty bo inaczej tego nie można taka cena.Wiec dbajmy ,a efekt mur.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Benelli BN302
10.31.2020 9:50:14

Na liczniku już 13000 km. Jak na razie zero problemów. Łańcuch wyciąga się nierównomiernie , ale raczej winą jest jazda po nierównych drogach, Wrażenia nadal bardzo pozytywne jak w chwili zakupu przed rokiem. Czasem denerwuję mnie to że kierowcy samochodów przede mną zjeżdżają na prawo bo myślą że będę ich wyprzedzał a ja wolę toczyć się z prędkością turystyczną czyli ok 100km/h - licznikowe ok 112 km/h (licznik zawyża ok 12%), no cóż seryjny wydech jest na prawdę głośny i brzmi jak moto o wyższej pojemności :))


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Benelli 302
11.08.2020 14:34:25

Moto ładnie wygląda i przy tym kosztuje dość niewiele w stosunku do tego co oferuje. Na naszym rynku wciąż jeszcze mało jeździ tych maszyn . Ale jak widać po rankingach sprzedaży to się zmienia na plus dla Benelli.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
I co dalej.....
08.17.2021 23:03:04

No właśnie, moto fajne . W 2021 pojawiła się nowa generacja 302 i..... zniknęło. Co się stało ? Benelli nie ma widać ochoty wyjaśnić sytuacji, a szkoda. Ja nie zdążyłem. Może używka....?


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA