NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shark S900


7.43 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 64%
Neutralne: 14%
Negatywne: 21%



Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
02.15.2012 9:43:36

Jestem zadowolony z tego kasku. Po przesiadce z AGV K3 różnica jest spora. Fajnie wykonany, dobrze leży na głowie. Polecam.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
02.26.2012 23:48:21

Świetny kask. Bardzo komfortowy i świetnie wyciszony. Cztery gwiazdki w teście Sharp. Zdecydowanie polecam.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Rodzyn889
03.15.2012 18:36:00

Bardzo dobry kask w dobrych pieniądzach, posiadam wersje GLOW wczesniej miałem MAT kupiłem za okolo 489zł nowy.

Kask ciepły wygodny i w miarę cichy, blenda przeciwsłoneczna super sprawa :)
Lecz str. sportowe kaski zupełnie inaczej układają się na głowie, nosek, 3 wloty powietrza przy niższych temp. potrafi zaparować, super zapinanie szybkie i wygodne!

Polecam najpierw przymierzyć.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Shark S900
06.22.2012 15:58:56

Też polecam. Jeżdże już drugi sezon i jestem z Sharka bardzo zadowolony. Jest bardzo wygodny, świetnie wykonany - nie nie odpada, nie przeciera się. Bardzo dobra areodynamika. Blenda to świetna rzecz - nie chciałbym już nigdy wracać do kasku bez blendy. Polecam.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Dagmi
07.21.2012 14:56:00

Posiadam ten kask od dwóch sezonów- po AGV K3- super! Jakość wykonania bardzo na plus- żaden plasticzek nie odpadł, blenda działa bez zarzutu, nie należy do najcichszych, ale to nie półka cenowa na zbyt wygórowane wymagania. Za ok 700 zł można mieć wygodny kask nie najgorszej jakości. Jednak jest minus- parująca szybka. Antifog niestety ale "wymarł" całkowicie. Po spryskaniu specjalnym spreyem przeciw parowaniu do wizjerów nieco się polepszyło. Ale następnym razem chyba zainwestuję kask z pin lockiem.

Gość
Zainwestuj w szybke z pinlockiem i po krzyku


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
08.19.2012 21:58:04

Latam już w nim od dwóch sezonów. Wygodny, dobrze wykonany i w porównaniu do mojego poprzedniego Nitro nieźle wyciszony. Minus to szybko ugniatająca się wyściółka. Trzeba ratować się kominiarką.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
edi
11.13.2012 18:44:02

Jestem zadowolony z tego kasku - napewno kupiłbym go ponownie. Bardzo wygodny, dosyć cichy, szybka nie paruje, ma wbudowaną blende przeciwsłoneczną. Wentylacja też daje rade - nigdy nie miałem w nim spoconej głowy, a czasem latam na moto od rana do wieczora. Myśle, że stosunek ceny do jakości w tym kasku jest jednym z najlepszych. Polecam.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Radek
11.15.2012 23:32:49

Plusy:
- Bardzo wygodny
- Dobra jakość wykonania
- Wbudowana blenda przeciwsłoneczna
- Nie obciera uszów przy zakładaniu
- Dobra wentylacja
- Niezła areodynamika

Minusy:
- Szybka paruje
- Głośny powyżej 100km/h

Kask po 3 latach używania i zrobionych ponad 20 tys. jest w naprawde świetnym stanie. Poza hałasem nie mam do niego większych zastrzeżeń. Polecam.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Shark S900
11.29.2012 13:30:17

Przyzwoity kask za małą kase. Bardzo wygodny, ma blende, nie paruje. Szybka dość odporna na zaryzowania. Niestety nie należy do cichych - pomaga włożenie kominiarki, ale i tak nie jest to idealne rozwiązanie. Wentylacja też nie jest za ciekawa, a do tego nie ma różnicy czy mam otwarte wloty czy zamknięte. To duży minus tego kasku. Daje 7.


Gość








Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Piotrek
12.17.2012 16:16:59

Nie wiem dlaczego tak dużo osób chwali s900. Mam ten kask od 3 lat i nie widze w nim nic nadzwyczajnego - jest bardzo głośny, antyfog po roku padł i szybka ciągle paruje, wyściółka ubija się zbyt szybko, a wentylacja też nie jest nadzwyczajna - w dodatku po zamknięciu wlotów nie chce się całkowicie wyłączyć, więc jak jest zimno to w środku też jest zimno. Może poprawili coś w s900c, bo normalny s900 zasługuje najwyżej na ocene 5.

Gość
a co do ugniatania się środka przecież on ma pompowane poliki zeby lepiej przylegało

Paweł
Kask za 2 tysie wcale nie jest lepszy pod względem hałasu czy fogu tylko kosztem wytworzenia skorupy! więc darujcie sobie kupno kasku za 2 tysie z myślą że złapaliście Pana Boga za stopy!Drugą sprawą jest to że każdy z nas ma inna czche więc nie każdy kask na nas pasuje. Ja osobiście miałem na głowie w swojej kolekcji AGV - odpada hjc -odpada Bell - odpada shoei - odpada Shark jak by na mój łep był krojony a i w dodatku najlepszy kask w którym jeździ się w okularach!!!

Gość
to kup se kask za 2tyś i będziesz usatysfakcjonowany ;) a poki używasz tego to doceń to że jest to najlepsza alternatywa drogich kasków w tym przedziale cenowym;)




Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
shark s900
01.10.2013 11:30:59

Jest to mój pierwszy kask - zrobiłem już w nim ponad 10 tys i jestem zadowolony. Jest porządnie wykonany, ma miękką i miła w dotyku wyściółke, która się nie mechaci. Blenda super rzecz - opada bardzo nisko i jest naprawde przydatna. Teraz minusy - s900 paruje w czasie deszczu, co jest naprawde denerwujące. Po drugie wentylacja nie jest zbyt dobra - głowa mi się nie poci, ale przydałby się mocny nawiew żeby poprawił komfort jazdy. Moim zdaniem kask jest wart swojej ceny - daje 8.

Gość
debilem to trzeba być ,żeby wyzywać innych na forum od debili...

bane
a kto w deszczu będzie jeździć motocyklem chyba jakiś debil


Gość








Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
02.15.2013 10:07:54

Daje 6. Jestem średnio zadowolony, bo kask ma sporo niedociągnięć:

- szybko ugniatająca się wyściółka
- przeciętna wentylacja
- Blenda opiera mi się o nos(nie jestem odosobnionym przypadkiem, więc kupując s900 warto to sprawdzić)
- głośny
- antyfog działa dobrze tylko przez pare miesięcy od kupna


Gość








Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Taki sobie
07.15.2013 10:21:57

Mam go już kilka lat i na pewno w tym sezonie się z nim rozstane - jest strasznie głośny, wizjer nieszczelny(w deszczu przedostaje się woda), wentylacja nie powala, blenda opiera się na nosie co jest bardzo denerwujące. Do tego wszystkiego głośny jak cholera. Podobno w modelu S900C poprawili większość wad, ale nie miałem okazji sprawdzić. Moja ocena dla S900 to 5.

Gość
niestety wersja C okazała sie o wiele gorsza od poprzednika, m.in dlatego ze dodali pompowane policzki a to mi ciągle sie psuje i kask lata na głowie jak wiadro, żałuje ze sprzedałem S900 i przesiadłem sie na "C"


Gość








Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bardzo dobry kask
03.21.2014 9:23:34

Jestem bardzo z niego zadowolony. Jakość materiałów, wyposażenie i komfort na bardzo dobrym poziomie. Żyję w silnym przeświadczeniu, że za pieniądze założone na kask, w tym przedziale kupiłem najlepszy produkt. Potwierdza to każde kolejne użycie. Polecam jeżeli kogoś nie stać na kaski za 2000zł.


Gość








Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Dość dobry
05.11.2014 18:10:19

Jestem zadowolony z sharka, chodź ma swoje wady. No ale cóż, to jest kask w przystępnej cenie wiec nie ma co wydziwiać, wiem wiem, są ludzie którzy chcieli by mieć cuda za grosze, ale tak się nie da. Mam go już dwa sezony i jest spoko, lecz wkurzające wady to wlot powietrza na szczęce. czy jest otwarty, czy zamknięty i tka wieje, w ciepłe ni spoko, ale w zimnie załatwiłem sobie zatoki. Lecz wentyluje dobrze. kolejna wada to blenda która wedle mie zniekształca obraz, to przeszkadza, dlatego używam jak już muszę, oraz parująca szyba w chłodniejsze dni.


Gość








Głosy: 63   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Dobry kask za dobre pieniądze
07.12.2014 23:04:36

Jestem z niego zadowolony i tyle. Ma swoje wady jak głośność, ale teraz kiedy mam moto z owiewką te problemy zniknęły. Jestem w wieku kiedy komfort jazdy jest dla mnie ważniejszy niż szpan, i nie mam mu nic do zarzucenia. Zdarza się czasem że zaparuje, ale to nie półka za 2000zł! Dobry antifoog na szybę i gitara.

Jedyne tylko co mnie denerwuje to okular przyciemniający, strasznie zniekształca obraz. Po założeniu go czujemy nagle że mamy 3 metry wzrostu, a droga się nagle zwęziła! Tylko do tego mogę się przyczepić bo reszta wg. mnie jest OK.


Gość








Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
przyzwoity kask
01.06.2015 11:10:15

Polecam pomimo niedociągnięć, używam go od 4 lat i po takim czasie moge powiedzieć że:
-PLUSY
wygodny, lekki, trwały, bezpieczny, miękka wyjmowana wyściółka, dość cichy (do 140km/h), łatwo wymienić szybkę nawet w rękawicach, ma blendę nosek i podbródek, ładne malowania, dobra aerodynamika + spoilerek, ogólne wykonanie i jakość, po 4 latach jest jeszcze w świetnym stanie

-MINUSY
blenda po opuszczeniu opiera sie o nos co irytuje, antifog po roku umarł, wentylacja przeciętna


Gość








Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
04.08.2015 13:51:42

Po sezonie na szczęście udało mi się oddać go na gwarancji.
Jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć to rewelacyjna blenda i pompowane policzki które lepiej dopasowują kask.
Minusy
-średnia jakość wykonania(źle spasowane elementy)
-słaba wentylacja
-głośny
-nieszczelny wizjer (woda podczas deszczu)

I najlepsze, do wnętrza kasku dostają się robaczki które chodzą po twarzy a czasami potrafią wpaść do oczu... co jak dla mnie dyskwalifikuje kask ze względów bezpieczeństwa.

Gość
to dotyczyło chyba wersji S900C, a ona własnie była gorsza niz wcześniejsza i te policzy ponoć lipa straszna

Gość
pompowane policzki? nie pamiętam żeby to występowało w tym modelu


Gość








Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
dobry ale bez szału
04.11.2015 21:21:28

kask ze średniej półki, i tak go rozpatrujmy.
Skorupa bdb wykonana, mocna i bezpieczna - to podstawa, plastikowe wloty , zatrzaski, przesuwki wentylacji i spojlerek trzymają się solidnie. Wyściólka średnio-twarda tj stwardniała po 4 sezonach i kask jest luźny i na dziurach sie nie trzyma pewnie na głowie, rusza się - to przeszkadza, przed tym leżał na głowie idealnie. Blenda już sie ledwo trzyma w zamknięciu, na mocnej dziurze potrafi opaść sama na nos lub gdy szybkę otworzę do oporu, ale sama blenda wygodna w obsłudze i przyciemnienie odpowiednie. Wentylacja jakaś dziwna, nawet jak pozamykam wloty to powietrza wew. jest dużo. Kask dość cichy jak na taka ilość gadżetów i budowę. Aeorodynamika rewelacyjna przy ułożeniu głowy na wprost nie zależnie od pochyłu, ale powyżej 200km/h i lekkim odwróceniu głowy czuć szarpanie, poprzedni hjc tego nie miał. Ogólna jakość wykonania bdb, kask nie był dorgi a jakość przewyższała inne w tej cenie, polecam jak traficie w dobrej cenie, kask starcza na 4-5 sezonów potem trzeba myśleć już poważnie o zmianie. Grafika i skorupa jak nówka, szybka już dość podrapana na szczęście można wymienić na nową, mechanizmu blendy nie da sie naprawić samemu, wyściólki już nie można dokupić. Ogólnie 8/10 - do 4-5lat, potem kask na szrot ;)

Brk
Bo kask należy wymienić na nowy po maks 5 latach


Profil użytkownika








Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
s900
11.18.2015 16:25:12

Po 2 sezonach mogę stwierdzić że był to pierwszy i ostatni kask z tej firmy. Wtedy kosztował coś kolo 800zl.

Minusy:
- głośny chyba że jezdzisz do 100 max - bez stoperów cieżko wytrzymać cały dzień
- rano i póznym wieczorem parowanie to norma
- 3 i chyba najważniejsze kilka razy zdarzyło się że do środka wpada jakis owad, piach itp- tragedia.

Plusy:
- ???

Lepiej było wydać kase na jakis ls2 zaoszczedziło0by się troche kasy

belor
Kolego nie opowiadaj bajek o parującym pinlocku. Jak ci paruje, to albo źle założyłeś albo ci się przyśniło.

Gość
-każdy kask jest głośny pow. 100km/h -parowanie o takich porach/ racja to norma w wiekszosci kaskow nawet tych z antifogiem (czasem nawet pinlocka nie daje rady) wszystko zależy od wilgotności no i niestety nasza szerokość geograficzna tez nie pomaga -owady?piach? dziwne, pierwsze słysze a tez kilka sezonów i tys kilometrów przelatałem w nim. plusy? blenda i poręczny jej mechanizm, lekki, dobra stabilizacja w wyższych V, wygodny, bezpieczny, wyciągana wyściółka antyalergiczna z możliwością czyszczenia, nie taki głośny ja uważasz chyba ze masz wrażliwe uszy, fajny system zmiany szybki, dobrze dopasowana szyba do uszczelki, duże pole widzenia, dobra aerodynamika niezależnie od położenia głowy


Gość








Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Zdecydowanie polecam
01.18.2016 17:57:57

Na Sharka przesiadłem się z otwartych kasków LS2 i Probiker. Jakość wykonania jest miażdżąco lepsza niż tamtych marek. Mierzyłem kilka różnych integrali i żaden nie był tak wygodny i tak dobrze wyposażony. Wentylacja działa i jest odczuwalna. Wyciszenie również dobre, choć jeżdżę chopperem a nie sportem więc nie testowałem bardzo wysokich prędkości.
Jedyne nad czym ubolewam to brak miejsca na słuchawki / głośniczki.


Gość








Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
ok
01.31.2016 22:34:38

Jesli rozwazacie zakup kasku i nie macie >800pln to lepszego nie znajdziecie. Z tej polki kask niemal idealny.
Wyciszenie : powyzej 120 glosno...ale idzie wytrzymac nawet trase 600 km jednego dnia.. przy 280 dosc glosno..ale tez idzie wytrzymac. W porownaniu do Shoei xr 1000( moj 2 kask)- shark troche cichszy.
Wysciolka - wyjmowana wiec +, prana 2 razy na sezon ,recznie zapewnia komfortowe uzytkowanie (u mnie) juz 4 sezon.
Blenda - 4 sezony i dziala bez zarzutu. Na nosie nie lezy ale zalezy jaki kto ma nos. Prawda jest ze odrobine znieksztalca obraz ale w niczym to nie przeszkadza. Swietnie daje rade w sloncu.
Parowanie - paruje. ale za 230 kupilem szybke z pinlock i jest o wiele lepiej.
Wentylacja w upaly na miescie..slabo..ale xr 1000 nie jest lepszy. W trasie jest bardzo ok. Minus..gdy jechalem w temp. 2 stopni, wloty mimo ze zamkniete walily lodem na zatoki. Pomoglo zaklejenie ich tasma. No ale w takich temperaturach juz sie nie jezdzi w trasy no chyba ze na motomikolaje ;-)
Aerodynamika : przy predkosciach 200+ xr1000 sprawuje sie lepiej, przy delikatnym skrecie glowy sharkiem rzuca przy 260 i wiecej , zzybke mialem na nosie , mimo ze kask idealnie dopasowany. Z xr nie mialem tego problemu.
Reasumujac polecam i wg. mnie lepszy od xr 1000. Teraz przesiadlem sie na speed r jednak nic nie powiem jeszcze.


Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
średnia
05.10.2016 22:31:09

Jest to mój pierwszy kask(kupiony) , jeżdżę motocyklem bez owiewki, wszystko jest ok do 90km/h powyżej zaczyna bardzo hałasować i wieje w środku od tego stopnia że łzawią mi oczy. Areodynamika kasku w porządku, troszkę nim rzuca lecz pozycja jest w miarę stabilna i jednostajna. Wykonany solidnie, wygodny, w miarę lekki, regulacja wentylacji niczemu nie służy, bez znaczenia czy wloty są otwarte czy nie. Szyba dzięki załączonemu pinlockowi nie paruje nawet w bardzo zimne dni, do tego świetna blenda przeciwsłoneczna. Moja ogólna opinia 6/10 (może wynikać z braku stażu, może wszystkie wymienione wady występują w każdym kasku a ja jeszcze o tym nie wiem ;) )


Gość








Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
shark
09.23.2016 16:19:41

Zrobiłem w tym kasku ok 12 tyś, są dwie cechy które mnie drażnią. Pierwsza to słaba widoczność przy pochyleniu a druga wyciszenie.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Dobry kask
03.08.2017 1:51:34

Ogólnie kask jest bardzo dobry jak na tą cenę, przydaje się blenda. Jakość materiałów dobra. Jednak ma parę wad, które wkurzają, gdyby nie one, nie myślał bym o wymianie na inny.

-mimo że pod brodą ma materiał to i tak od dołu zawiewa powietrze wprost na zatoki, a zdarza się że zaciagnie jakieś pyły z drogi (mam też kask crossowy i w nim nie ma takiego problemu mimo że szczeka dużo bardziej odstaje)
-możliwe że mam jakąś niewymiarowa głowę ale mocno sciska uszy przy zakladaniu/sciaganiu, a przy tym materiał w tym miejscu jest mało śliski w efekcie w drodze do Chorwacji, uszy przetarly mi się do krwi.

Wojas3
Nie mam zbytnio porównania ale dość głośny, nawet przy niższych prędkościach.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
s900
03.30.2017 11:18:39

Plusy: Cena, jakość wykonania, aerodynamik.

Minusy: wentylacja praktycznie nie działa, wygniatanie wnętrza nadmierne-po zakupie kask cholernie ciasno siedział a teraz lata w czasie jazdy, kask cholernie głęboki nawet w "S" -przodem przy pochyleniu kask zachacza mi o klatę, biała wersja po jednym sezonie białe elementy plastikowe żółkną generalnie po przejściu na rpha to przepaść.










Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Opinia po 4 sezonach
03.09.2019 23:34:11

Dodawałem opinię jakiś czas temu i muszę ją zrewidować.
Przez niecałe 4 lata zrobiłem w tym kasku koło 10tys km. I niestety nie jest zbyt rewelacyjnie.
Kask ma wentylację która działa tylko w chłodniejsze dni. Bo wieje tylko szczęka. Latem mozna się ugotować bo górne wloty to atrapa. Jak zacząłem jeździć bez szyby w motocyklu to nagle okazało się że nie jest tak cicho. No i zaczyna się pruć wyściółka na łączeniu materiału i skóry
Nie jest to zły kask, ale można kupić lepsze


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
W tej cenie, tylko brać.
06.13.2020 20:30:16

Posiadam ten model od 4 lat. Wcześniej miałem Lazera ze średniej półki i Shark wypada nieporównywalnie lepiej. Bardzo dobre dopasowanie wnętrza kasku - po kilkuset kilometrach kask się wyrobił i dopasował idealnie do twarzy. Od tego czasu nie zmienia swojej objętości, nie łuszczy się, nie ma tendencji do "łapania nieprzyjemnego zapachu". Podsumowując, wnętrze na duży plus. Pompki wewnętrznej nie użyłem ani razu, bo nie było takiej potrzeby, leży świetnie.
Blenda wystarczającej długości, dobrze spełnia swoją funkcję, a mechanizm opuszczania może być bez problemu obsługiwany w rękawicach.
Przy zakupie otrzymałem pinlocka, nie mam zastrzeżeń. Szyba nie jest podatna na zarysowania.
Nie jest jakiś super cichy przy prędkościach 130+, ale ogromnym plusem jest aerodynamika. Przy normalnych warunkach pogodowych nie ma opcji, żeby rzucało głową na boki
Jedynym do czego można się przyczepić to osłony wlotów powietrza. Być może to bolączka tylko mojego egzemplarza, ale jedna z nich jest luźno wpięta, przez co radośnie stuka przy pukaniu palcem :D
Ogólnie, polecam!



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie