NOWOŚĆ KTM Explorer

NOWOŚĆ BMW R18 Roctane

NOWOŚĆ Kymco K-pipe 125

NOWOŚĆ Spyke Suburra

NOWOŚĆ HUSAR Fast SX
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Held Sparrow


8.75 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Held Sparrow


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
red
02.21.2013 12:20:11

Dobra jakość za rozsądną kase - za moje dałem 180 PLN i latam w nich już 2 sezon. Konserwuje je woskiem pszczelim i są ciągle miękkie i wygodne jak w dniu zakupu. Jedyne do czego można się przyczepić to zbyt szybkie przemakanie w deszczu, a poza tym naprawde porządne rękawiczki. Polecam.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobry wstęp do świata dobrych rękawic :)
08.28.2013 10:42:07

Te rękawice to typowy entry level wsród rękawic, mimo to są wykonane bardzo porządnie i nie można narzekać na komfort.

Held produkuje bardzo wygodne rękawice, i także w tym modelu absolutnie nie ma się do czego przyczepić, miękko w środku, nie czuć żadnych punktów ucisku, pełna swoboda ruchów, jak w dobrej rękawicy turystycznej.

Są to chyba rękawice całoroczne i faktycznie komfort termiczny jest bardzo wyważony, ale jeżeli już to są bardziej "cieplejze" niż "chłodniejsze"

Po 3 sezonach i 25000km niestety widać już na nich oznaki zużycia. Rzepy nie trzymają tak jak kiedyś. Skóra mimo pielęgnacji troche wypłowiała, a liczne deszcze spowodowały ugniecenie wyściółki w środku. Przetrwały natomiast jedną glebę na torze i mają się dobrze, tak samo jak i moja ręka :) więc zadanie spełniły.


Gość


Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
fajne rękawice
06.03.2014 22:56:34

Naprawdę wygodne rękawice. Jedyny minus to zawijająca się wewnętrzna część rękawicy. Ale mam na to sposób- prostuje środek na klamce sprzęgła ;p




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
HELD SPARROW
12.20.2014 19:51:36

Mam je od 2 miesięcy. Dosyć ciepłe. Do + 5 st. c. dają radę, niżej już znacznie chłodniej. Wygodne, dobrze chronią przed wiatrem, dosyć długie, lekkie. Nie wiem jak będzie latem. Za cenę wyżej podaną polecam każdemu.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Held Sparrow
06.09.2015 17:54:46

Rękawice mam od miesiąca. Ogólnie bardzo wygodne, dobra jakość wykonania. Małe minusiki: gdy ręce się spocą wyciąga się środek i mogły by być większe na końcu bo czasem ciężko naciągnąć jak ma się kurtkę i zegarek na ręku. Ale ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam:)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
HELD SPARROW
07.23.2015 0:23:39

Ogólnie bardzo fajne rękawice jak na tą cenę. To już trzeci sezon i wciąż mają się dobrze. Jedynie środek nie powala jakością (coś w rodzaju filcu/polaru) - po kilku~kilkunastu przemoknięciach dość mocno się wytarł, zwłaszcza w okolicy "pracujących" opuszków palców, miejscami przetarły się już aż do skóry. Od deszczu nie chronią, bo właściwie nie mają chronić - tylko skóra bez żadnej membrany, dobre nawoskowanie poprawia trochę sytuacje ale tylko w przypadku lekkiego i krótkiego deszczyku. Dobre właściwości termiczne - spokojnie da się używać w zakresie od 10-30 stopni. Jakość wykonania bardzo dobra, rzepy ciągle trzymają (i to całkiem nieźle), nic się nie rozłazi, nitki nie prują. Ponieważ to skóra, bardzo dobrze ułożyły mi się do ręki. Polecam.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
rękawice
05.22.2017 16:31:00

Fajne i solidne rękawice w dobrej cenie. Przy niskich temperaturach marzną palce ale poza tym są świetne.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Held Sparrow
03.21.2018 11:00:23

Rękawice bardzo wygodne. Kciuki zauważalnie za długie jak dla mnie, ale nie bardzo przeszkadzają. Rzepy mocne, ale dość szybko się zużywają, w drugim sezonie wymieniono na gwarancji, na naprawę odesłano do producenta aż do Niemiec. Poza tymi dwoma mankamentami same zalety, wygodne, świetnie wyglądają, skóra się nie niszczy, ogólnie bardzo dobre rękawice turystyczne i w dobrej cenie zazwyczaj poniżej 200pln.


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA