NOWOŚĆ OXFORD XA14 - Blokada tarczy hamulcowej z alarmem

NOWOŚĆ Romet R125

NOWOŚĆ KSR Moto Code 125
8
OPINIA Benelli Leoncino Trail
10
OPINIA Yamaha XJ6 model 2009-2013
10
OPINIA Kawasaki GTR 1400 (Model 2007-2009)

NOWOŚĆ Course Surfer

NOWOŚĆ Aprilia SXR 50
2
OPINIA Pirelli Scorpion Trail 2

NOWOŚĆ Oxford Kickback

NOWOŚĆ MTR S-13
Mamy już 20666 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


LS2 FF384



Zdjęcia przedmiotu

1  

LS2 FF384

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.50 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu






Opinie motocyklistów
Pozytywne: 33%
Neutralne: 44%
Negatywne: 22%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
6
Gość
01.17.2013 14:30:28

Kupiłem plecaczkowi. Ogólnie jakość wykonania jak za tą kase nie jest zła, niestety jako kask do jazdy na codzień nie polecam. Potwornie głośny nawet przy prędkościach przepisowych. Poza tym brak antifoga - paruje na każdym kroku.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
miki
02.21.2013 8:05:27

Używam takiego i jestem zadowolony. Kask dostępny w fajnych malowaniach, wygodny, ma dobrą wentylacje z góry i z przodu, wygodne zapięcie i łatwą w obsłudze blende przeciwsłoneczną. Wady to parujący wizjer, ale na szczęście są uchwyty do montażu pinlocka lub można od razu kupić wersje z pinlockiem. Druga wada to hałas powyżej 100 km/h, ale poradziłem sobie z tym - jeżdże w słuchawkach dokanałowych i jest super + muzyka zawsze pod "ręką". Myśle, że za te pieniądze nie znajdzie się lepszego kasku od LS2.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
BroomBroom
03.21.2013 15:20:49

+Cena
+Blenda
+wygoda
+lekki
+zapiecie

-Szumi powyzej 110
-troche glosny
-paruje na postojach

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
w tej cenie ok
07.29.2013 14:52:57

Nie jest to kask z najwyższej półki, ale jak na tą cene to muszę przyznać że nawet przyzwoity. Posiada blende, wyściółka dość miła w dotyku, fajne malowania i nawet wentylacja jest zadowalająca. Niestety minusy też się znajdą i to kilka - jak zauważyli poprzednicy naprawde głośny i to już przy 70km/h. Szybka paruje- nawiew przedni nie pomaga, więc w chłodniejsze dni trzeba jeździć zawsze z otwartą szybą. Blenda super, ale nie ma opcji żeby otworzyć szybe i mykać tylko z blendą bo za bardzo wieje po oczach. Ogólnie za tą kase mogę go polecić.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
LS2 FF384.1 BLADE
09.16.2013 11:11:30

Jako pierwszy kask będzie ok. W środku wygodny, blenda działa dobrze, kask ma kilka stopni otwierania szyby i nawet nieźle wentyluje. Niestety są minusy - przy prędkościach powyżej 100 km/h jest w nim bardzo głośno, przy jeszcze większych dochodzą świsty. Wizjer dość mocno paruje - przy 10 st. trzeba jeździć z uchyloną szybą. Minusem jest też areodynamika - przy > 200 km/h mam wrażenie że chce mi go zerwać z głowy. Moja ocena - troche naciągane 7.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
03.19.2014 0:18:38

Kask używałem prawie 2 sezony wcześniej miałem AGV K3 i moim zdaniem LS2 dużo lepszy, może nie jest mega cichy i głowa się troche w nim poci ale jest wygodny ma blende, możliwość założenia pinlocka i jest wytrzymały, przetestowany w praktyce (uderzyłem w krawężnik przy około 70km/h i kask miał tylko rysę) A za tą cenę jak najbardziej polecam

Fazzzzer
Uderzyłeś w krawężnik, powstała tylko rysa, więc dalej używasz? skorupa wierzchnia jest sprężysta i praktycznie wraca bez problemu do starego kształtu, za to pod spodem pianka pochłaniająca uderzenie bezpowrotnie się odkształciła, jeśli użyjesz go "ponownie" i trafisz w podobny obszar to tym razem kask nie zadziała. Niektórzy wywalają kask po tym jak spadnie na ziemię.... Nigdy nie używajcie dalej kasku w którym spadliście z motocykla i jest choćby podejrzenie uderzenia nim o ziemię. Dla tego nigdy nie kupię / nie założę kasku używanego od obcej osoby. Kask nie ma być wytrzymały tylko dobrze rozpraszać energię. Z dobrego kasku przy upadku odpadają wszystkie dodatki i wystające elementy żeby zmniejszyć ryzyko spowodowania pociągnięcia lub obrócenia głowy przez dodatkowy opór.

Gość
z kasku za 1000zł na za 300? sam mam ls2

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Gość
04.23.2014 17:03:32

To był mój drugi kask od LS2. Poprzedni to był ff350.7

Co spowodowało że go sprzedałem... to był ten nie ziemski hałas !!!! Nawet przy małej prędkości 60 km/h nie słyszałem dobrze swoich myśli ;/ to ff350.7 jest o połowę cichszy. Kupiłem go ze względu na Blendę. Sama Blenda nie robi wielkiego szału. Może jak by tak szybka nie parowała(15 stopni i paruje jak wściekła) nooo to bym kupił zatyczki do uszu i jakoś ten hałas przeżył. Wentylacja no powiedzmy że nawet nawet. Aerodynamika ... no nawet przyzwoita głowa nie latała mi na wszystkie strony przy 160 km/h.

Powiem tak ... kto chce go kupić to od razu niech bierze zatyczki do uszów. Kominiarka czy słuchawki od mp3 z muzą na nic się nie zdadzą.

LwG!!!!

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
06.03.2014 22:07:01

Jezdze w tym kasku juz jakis czas. Stosunek jakosc/cena jest naprawde dobry, aczkolwiek ma kilka mankamentow:

Zalety:
+ lekki
+ calkiem ladny
+ wygodny i miekki
+ bledna, pinlock, inne udogodnienia

Wady:
---Glosny
-Srednia wentylacja
-Paruje(ale ma dobra regulacje przedniej szybki na mikrouchyb)

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Dobry na początek
11.16.2014 14:25:27

Posiadam od 3 sezonów - Szyba paruję na szczęście można dokupić pinlocka (ok 90 zł) przy 100 km\h jest głośno w kasku na dłuższe trasy się nie nadaję. Jednak za tą cenę dostajemy przyzwoity kask z blendą(radził bym być delikatny przy używaniu jej - mechanizm blendy się rozsypał i nie jest on wymienny). "Okularnicy" będą zadowoleni gdyż okulary idealnie się mieszą i nie przesuwają się. Myślę , że za tą cenę warto go nabyć :)

Głosy: 70   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Kask dobry jak na swoją cene
11.25.2014 11:07:14

Mam ten kask od 3 lat. Od tej pory jedynie wysciołka trochę się pruje...

Zalety:
+ dobrze leży na głowie i jest wygodny,
+ posiada blendę - z wygodnym systemem z boku kasku
+ osłona na nos,
+ osłona pod brodą,
+ szybę można uchylić na mikrouchylenie

Wady:
- nie wystarczająca wentylacja
- dość cięzki - 1550 g + 50 g
- bez antyfoog-a nie da się jeździć
- Jeżdzę na enduro turystycznym i jest dość głośnym kaskiem.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Gość
01.09.2015 10:45:11

Mam go 1,5 roku
Po roku zaczęła puszczać uszczelka przy szybie i gdy jest zimno powietrze wlatujące przez tą nieszczelność powoduje łzawienie.
Kask wygląda porządnie ale gdy chciałem zdjąć szybę wyszła niedoróbka. Z jednej strony działa pięknie z drugiej ktoś się już nie przyłoży, co świadczy o nisko-średniej jakości.

W środku jest głośno, ale nie mam porównania z innymi kaskami, więc nie jestem w stanie ocenić tego obiektywnie.

Blenda działa bardzo dobrze, wentylacja działa..... właściwie nie działa, latem przy niższych prędkościach głowa się gotuje.

Gdyby nie ta nieszczelność to dałbym 7, gdyż kask kosztował tylko 299pln, a tak tylko 5, bo kask w pewnych warunkach pogodowych praktycznie nie nadaje się do użytku.

belor
Są dwa lata gwarancji na kask, nie prościej wymienić uszczelkę korzystając z tego prawa niż się męczyć?

Głosy: 47   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
Kask tylko dla tych, którzy nie dysponują większą gotówką
07.05.2015 17:22:53

Wentylacja w tym kasku nie istnieje, podobnie jak wyciszenie. Po miesiącu odkręciła się śruba mocująca mechanizm szybki.Reszta śrub także poluzowana. Kask tylko dla osób, których nie stać na coś droższego.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Gość
01.03.2016 17:51:27

Uzywałem tego kasku 2 sezony i jestem mile zaskoczony jego użytkowaniem.Przy duzych prędkościach kaskiem szarpie troche na boki ,fakt paruje na postoju antifog by sie przydał.Blenda spełnia swoje zadanie.I niewiem jak inni mają ale jest cichszy od mojego nowego Shoei GT-air.W kazdym razie jak za takie pieniądze wart jest swojej uwagi

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
1
Nie polecam
03.07.2016 15:49:01

Kto poleca takie kaski, nie znając się nic a nic kupiłem i się rozczarowałem :) Głośny blenda się zacina, szyba paruje, szumi jak w statku przy tornadzie skorupa to badziew ale jak doczytałam się na necie firma ta produkuje kaski od niedawa
Nie polecam,

tomjag
Doczytałeś powiadasz? Brawo, ty!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Kask Ls2 ff384
03.13.2016 11:42:10

Kask ogarnięty troche głośny dobra blenda slabe nawiewy i szyba paruje ciagle chyba, ze zalozymy pin locka

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Gość
05.07.2016 11:54:12

Dobry stosunek jakości do ceny, jak na kask nisko budżetowy. Można go kupić już za 240 zł.
Bez pinlocka paruje, czasami nawet bardzo, ogólnie jest głośny, ale jak za tę cenę myślę że jest idealny na jakieś skutery, motorowery, motocykle 125cc.
Przelatałem w nim ok 16 000 KM, wyściółka jest ok, tylko przednia szybka trochę się rysuje po średnio dłuższym użytkowaniu.

Ogólnie za tę kasę polecam :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
super
07.16.2017 22:43:14

kupilem uzywany i przesiadlem sie z awiny lepszy mocniejszy cichszy i trwalszy ale paruje ogólnie go polecam i oceniam na dobry plus

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobrze
01.29.2018 21:44:00

Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości jest bardzo dobrze, że głośny i szybka paruje gdy jest chłodniej to fakt. Poza tym kask jest wygodny, aerodynamika ok, 200KM/h na nakedzie i dopiero zaczyna trochę go wciskać w twarz. Wytrzymałość przetestowałem ślizg po asfalcie i uderzenie w ogrodzenie, kask porysowany lekko i odpadł gdzieś jeden górny wlot powietrza. Jeśli chodzi o cenę 250-350 zł to polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Benelli Leoncino Trail

Witam. Motocykl użytkuję od nowości, przejechane ma obecnie około 2 tys km. Przez ten okres jak można się spodziewać po nowym motocyklu nic si...

Yamaha XJ6 model 2009-2013

To moje pierwsze moto, jeździłem takim w szkole jeździe ale dopiero teraz doceniam jego moc i wygodę. Posiadam wersję z owiewką. Kupiłem używk...

Kawasaki GTR 1400 (Model 2007-2009)

miałem kupić vfr 1200 kupiłem kawę, nie załuję decyzji, motocykl świetny ma więcej zalet od hondy przedewszystkim spalanie, osłona od wiatru ...

Pirelli Scorpion Trail 2

KTM 1290 SAS.

Tragedia, tragedia, tragedia. Jak nie uślizgi to po 3kkm motocykl zaczął wpadać w shimmy. Tylna opona znika w mgnie...

Kawasaki Z900

Motocykl super stworzony Do jazdy w zakrętach bajecznie prosta sprawa zamknąć oponę silnik bardzo liniowo oddaje moc nie wibruje i przyspiesza sup...

Crash pady Azarel PRO

Nigdy nie mam wątpliwości co do montażu. Instrukcja zwiera wszystkie szczegóły i jest napisana bardzo profesjonalnie. Z opinii klientów jeżdż...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania