8
OPINIA HJC RPHA 70

NOWOŚĆ IXON M-NJORD

NOWOŚĆ IXON T-REX
10
OPINIA BMW F800 GT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



LS2 FF384


6.50 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 33%
Neutralne: 44%
Negatywne: 22%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
01.17.2013 14:30:28

Kupiłem plecaczkowi. Ogólnie jakość wykonania jak za tą kase nie jest zła, niestety jako kask do jazdy na codzień nie polecam. Potwornie głośny nawet przy prędkościach przepisowych. Poza tym brak antifoga - paruje na każdym kroku.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
miki
02.21.2013 8:05:27

Używam takiego i jestem zadowolony. Kask dostępny w fajnych malowaniach, wygodny, ma dobrą wentylacje z góry i z przodu, wygodne zapięcie i łatwą w obsłudze blende przeciwsłoneczną. Wady to parujący wizjer, ale na szczęście są uchwyty do montażu pinlocka lub można od razu kupić wersje z pinlockiem. Druga wada to hałas powyżej 100 km/h, ale poradziłem sobie z tym - jeżdże w słuchawkach dokanałowych i jest super + muzyka zawsze pod "ręką". Myśle, że za te pieniądze nie znajdzie się lepszego kasku od LS2.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
BroomBroom
03.21.2013 15:20:49

+Cena
+Blenda
+wygoda
+lekki
+zapiecie

-Szumi powyzej 110
-troche glosny
-paruje na postojach


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
w tej cenie ok
07.29.2013 14:52:57

Nie jest to kask z najwyższej półki, ale jak na tą cene to muszę przyznać że nawet przyzwoity. Posiada blende, wyściółka dość miła w dotyku, fajne malowania i nawet wentylacja jest zadowalająca. Niestety minusy też się znajdą i to kilka - jak zauważyli poprzednicy naprawde głośny i to już przy 70km/h. Szybka paruje- nawiew przedni nie pomaga, więc w chłodniejsze dni trzeba jeździć zawsze z otwartą szybą. Blenda super, ale nie ma opcji żeby otworzyć szybe i mykać tylko z blendą bo za bardzo wieje po oczach. Ogólnie za tą kase mogę go polecić.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
LS2 FF384.1 BLADE
09.16.2013 11:11:30

Jako pierwszy kask będzie ok. W środku wygodny, blenda działa dobrze, kask ma kilka stopni otwierania szyby i nawet nieźle wentyluje. Niestety są minusy - przy prędkościach powyżej 100 km/h jest w nim bardzo głośno, przy jeszcze większych dochodzą świsty. Wizjer dość mocno paruje - przy 10 st. trzeba jeździć z uchyloną szybą. Minusem jest też areodynamika - przy > 200 km/h mam wrażenie że chce mi go zerwać z głowy. Moja ocena - troche naciągane 7.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
03.19.2014 0:18:38

Kask używałem prawie 2 sezony wcześniej miałem AGV K3 i moim zdaniem LS2 dużo lepszy, może nie jest mega cichy i głowa się troche w nim poci ale jest wygodny ma blende, możliwość założenia pinlocka i jest wytrzymały, przetestowany w praktyce (uderzyłem w krawężnik przy około 70km/h i kask miał tylko rysę) A za tą cenę jak najbardziej polecam

Fazzzzer
Uderzyłeś w krawężnik, powstała tylko rysa, więc dalej używasz? skorupa wierzchnia jest sprężysta i praktycznie wraca bez problemu do starego kształtu, za to pod spodem pianka pochłaniająca uderzenie bezpowrotnie się odkształciła, jeśli użyjesz go "ponownie" i trafisz w podobny obszar to tym razem kask nie zadziała. Niektórzy wywalają kask po tym jak spadnie na ziemię.... Nigdy nie używajcie dalej kasku w którym spadliście z motocykla i jest choćby podejrzenie uderzenia nim o ziemię. Dla tego nigdy nie kupię / nie założę kasku używanego od obcej osoby. Kask nie ma być wytrzymały tylko dobrze rozpraszać energię. Z dobrego kasku przy upadku odpadają wszystkie dodatki i wystające elementy żeby zmniejszyć ryzyko spowodowania pociągnięcia lub obrócenia głowy przez dodatkowy opór.

Gość
z kasku za 1000zł na za 300? sam mam ls2


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
04.23.2014 17:03:32

To był mój drugi kask od LS2. Poprzedni to był ff350.7

Co spowodowało że go sprzedałem... to był ten nie ziemski hałas !!!! Nawet przy małej prędkości 60 km/h nie słyszałem dobrze swoich myśli ;/ to ff350.7 jest o połowę cichszy. Kupiłem go ze względu na Blendę. Sama Blenda nie robi wielkiego szału. Może jak by tak szybka nie parowała(15 stopni i paruje jak wściekła) nooo to bym kupił zatyczki do uszu i jakoś ten hałas przeżył. Wentylacja no powiedzmy że nawet nawet. Aerodynamika ... no nawet przyzwoita głowa nie latała mi na wszystkie strony przy 160 km/h.

Powiem tak ... kto chce go kupić to od razu niech bierze zatyczki do uszów. Kominiarka czy słuchawki od mp3 z muzą na nic się nie zdadzą.

LwG!!!!




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
06.03.2014 22:07:01

Jezdze w tym kasku juz jakis czas. Stosunek jakosc/cena jest naprawde dobry, aczkolwiek ma kilka mankamentow:

Zalety:
+ lekki
+ calkiem ladny
+ wygodny i miekki
+ bledna, pinlock, inne udogodnienia

Wady:
---Glosny
-Srednia wentylacja
-Paruje(ale ma dobra regulacje przedniej szybki na mikrouchyb)


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 70   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Dobry na początek
11.16.2014 14:25:27

Posiadam od 3 sezonów - Szyba paruję na szczęście można dokupić pinlocka (ok 90 zł) przy 100 km\h jest głośno w kasku na dłuższe trasy się nie nadaję. Jednak za tą cenę dostajemy przyzwoity kask z blendą(radził bym być delikatny przy używaniu jej - mechanizm blendy się rozsypał i nie jest on wymienny). "Okularnicy" będą zadowoleni gdyż okulary idealnie się mieszą i nie przesuwają się. Myślę , że za tą cenę warto go nabyć :)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Kask dobry jak na swoją cene
11.25.2014 11:07:14

Mam ten kask od 3 lat. Od tej pory jedynie wysciołka trochę się pruje...

Zalety:
+ dobrze leży na głowie i jest wygodny,
+ posiada blendę - z wygodnym systemem z boku kasku
+ osłona na nos,
+ osłona pod brodą,
+ szybę można uchylić na mikrouchylenie

Wady:
- nie wystarczająca wentylacja
- dość cięzki - 1550 g + 50 g
- bez antyfoog-a nie da się jeździć
- Jeżdzę na enduro turystycznym i jest dość głośnym kaskiem.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 47   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
01.09.2015 10:45:11

Mam go 1,5 roku
Po roku zaczęła puszczać uszczelka przy szybie i gdy jest zimno powietrze wlatujące przez tą nieszczelność powoduje łzawienie.
Kask wygląda porządnie ale gdy chciałem zdjąć szybę wyszła niedoróbka. Z jednej strony działa pięknie z drugiej ktoś się już nie przyłoży, co świadczy o nisko-średniej jakości.

W środku jest głośno, ale nie mam porównania z innymi kaskami, więc nie jestem w stanie ocenić tego obiektywnie.

Blenda działa bardzo dobrze, wentylacja działa..... właściwie nie działa, latem przy niższych prędkościach głowa się gotuje.

Gdyby nie ta nieszczelność to dałbym 7, gdyż kask kosztował tylko 299pln, a tak tylko 5, bo kask w pewnych warunkach pogodowych praktycznie nie nadaje się do użytku.

belor
Są dwa lata gwarancji na kask, nie prościej wymienić uszczelkę korzystając z tego prawa niż się męczyć?


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Kask tylko dla tych, którzy nie dysponują większą gotówką
07.05.2015 17:22:53

Wentylacja w tym kasku nie istnieje, podobnie jak wyciszenie. Po miesiącu odkręciła się śruba mocująca mechanizm szybki.Reszta śrub także poluzowana. Kask tylko dla osób, których nie stać na coś droższego.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
01.03.2016 17:51:27

Uzywałem tego kasku 2 sezony i jestem mile zaskoczony jego użytkowaniem.Przy duzych prędkościach kaskiem szarpie troche na boki ,fakt paruje na postoju antifog by sie przydał.Blenda spełnia swoje zadanie.I niewiem jak inni mają ale jest cichszy od mojego nowego Shoei GT-air.W kazdym razie jak za takie pieniądze wart jest swojej uwagi


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Nie polecam
03.07.2016 15:49:01

Kto poleca takie kaski, nie znając się nic a nic kupiłem i się rozczarowałem :) Głośny blenda się zacina, szyba paruje, szumi jak w statku przy tornadzie skorupa to badziew ale jak doczytałam się na necie firma ta produkuje kaski od niedawa
Nie polecam,

tomjag
Doczytałeś powiadasz? Brawo, ty!


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Kask Ls2 ff384
03.13.2016 11:42:10

Kask ogarnięty troche głośny dobra blenda slabe nawiewy i szyba paruje ciagle chyba, ze zalozymy pin locka


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
05.07.2016 11:54:12

Dobry stosunek jakości do ceny, jak na kask nisko budżetowy. Można go kupić już za 240 zł.
Bez pinlocka paruje, czasami nawet bardzo, ogólnie jest głośny, ale jak za tę cenę myślę że jest idealny na jakieś skutery, motorowery, motocykle 125cc.
Przelatałem w nim ok 16 000 KM, wyściółka jest ok, tylko przednia szybka trochę się rysuje po średnio dłuższym użytkowaniu.

Ogólnie za tę kasę polecam :)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
super
07.16.2017 22:43:14

kupilem uzywany i przesiadlem sie z awiny lepszy mocniejszy cichszy i trwalszy ale paruje ogólnie go polecam i oceniam na dobry plus


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Dobrze
01.29.2018 21:44:00

Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości jest bardzo dobrze, że głośny i szybka paruje gdy jest chłodniej to fakt. Poza tym kask jest wygodny, aerodynamika ok, 200KM/h na nakedzie i dopiero zaczyna trochę go wciskać w twarz. Wytrzymałość przetestowałem ślizg po asfalcie i uderzenie w ogrodzenie, kask porysowany lekko i odpadł gdzieś jeden górny wlot powietrza. Jeśli chodzi o cenę 250-350 zł to polecam.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA