NOWOŚĆ Ixon Speeder WP

NOWOŚĆ Peugeot Tweet 125

NOWOŚĆ IXS 99 1.0

NOWOŚĆ Astone DJ8

NOWOŚĆ K2 Chain Cleaner zmywacz do łańcucha

NOWOŚĆ Fodsport FX6

NOWOŚĆ Revit Emerald

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Smar MANNOL White Grease 450 ml
Mamy już 17631 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Sidi Vertigo



Ilustracja przedmiotu

1  

Sidi Vertigo

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.17 / 10

(Na podstawie 23 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 91%
Neutralne: 9%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
03.14.2012 12:52:07

Przymierzałem naprawdę wiele modeli i zostałem przy Sidi. Najlepsze buty na motocykl. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Paweł
09.19.2012 8:10:09

Tylko Sidi. Mam już drugą pare i nie chce żadnych innych butów.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sidi Vertigo - najlepsze buty
01.06.2013 9:54:17

Sidi vertigo mam od trzech sezonów. Buty naprawde pierwsza klasa - wygodne, doskonale wykonane, stopa nie poci się podczas jazdy, można w nich nawet chodzić po pare kilometrów :) Jedyny minus, że piszczą chociaż nie jest to jakieś bardzo denerwujące piszczenie. Dodam, że pare lat wstecz ten model kosztował 1,5 tysiaka.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sidi vertigo
01.07.2013 16:17:38

Ja też śmigam w Sidi vertigo i przyznam, że troche mnie zdziwiłeś. Moje nie piszczą ani troche :) Całą reszta się zgadza - butki rewelacja - z dobrą wentylacją, wygodne i wspaniale wykonane - mam już 4 lata i wyglądają cacy :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
bartek
01.26.2013 15:59:08

Od 4 lat latam w sidi vertigo i szczerze polecam tą firme. Buty lekkie, dobrze wykonane, wygodne i solidnie chronią całą stope. Jak zaczynają piszczeć to wystarczy psiknąć smarem silikonowym i problem znika na długi czas :) W deszczu ciekną, ale za to są przewiewne :) Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Gość
02.05.2013 20:03:53

Fajne buty, ale tylko na motocykl. Wystarczy troche pochodzić pieszo po asfalcie i podeszwy ścierają się szybciej niż sportowe opony ;/ Wentylacja ok, ale zawsze mogłoby być lepiej.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
oko
02.13.2013 19:59:14

Sidi to najlepsze buty motocyklowe. Mam vertigo od 4 lat i jestem z nich naprawde zadowolony. Mega wygodne, świetnie wykonane, noga się nie poci i co ważne mają porządne ochraniacze. Wady zauważyłem tylko dwie - denerwujące skrzypienie podczas chodzenia i słaba odporność na deszcz. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
troche przereklamowane
04.06.2013 14:02:03

Moim zdaniem troche przereklamowane. Polecam osobom, które nie zamierzają nigdzie chodzić w tych butach. O ile podczas jazdy jest jeszcze ok, to podczas chodzenia nie są już takie wygodne, a w dodatku bardzo skrzypią i podeszwa się szybko ściera. Jak nie będziecie w nich chodzić to powinny wytrzymać bardzo długo.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
super butki
06.25.2013 15:17:40

Super buty, jednak podeszwy są ich najsłabszym punktem. Mam je od 4 lat i są w doskonałym stanie, ale od chodzenia spody wytarte prawie do zera. Wentylacja i wygoda na duży plus. W deszczu niestety przemakają, ale ogólnie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
super buty
09.19.2013 15:39:12

To prawda z podeszwą, choć nie jest tak źle. Mi dziura w prawym bucie wyszła po 5-ciu latach intensywnego użytkowania, a jakby nie to, to pewnie bym śmigał do dzisiaj, bo cały but trzymał się idealnie. :) Są naprawde wygodne, ze świetną wentylacją i solidne. Polecam w 100%.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
dobre z drobnymi minusami
11.14.2013 15:54:42

Buty solidne, wygodne i nie piszczące. Posiadają ochrone na piszczel, pięty oraz system zapobiegający skręceniu kostki. Wentylacja bardzo dobra, można ją zamknąć. Podeszwa jak już było wspomniane dość szybko się ściera, a buty nie umożliwiają jej wymiany. Dużym minusem jest też mała odporność na wode - podczas dużego deszczu na pewno nie dojedziemy o suchej stopie. Moja ocena 8/10.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
12.30.2013 0:33:44

Buty na prawdę godne polecenia, warto wydać dużą sumkę bo buty sa na prawdę extra, wygoda wentylacja jakość 100% godne polecenia.

Denerwują mnie ludzie którzy piszą i dają niższą ocenę z powodu iż buty skrzypią podczas "chodzenia" helloł ? to są buty na motocykl a nie na przebierzkę z psem do parku !
mają być wygodne podczas jazdy i takie są !

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
SIDI 8 lat ze mną
04.14.2014 21:46:13

W sowich SIDI VERTIGO przelatałem 8 lat. Jak u poprzedników podeszła poległa :) . Co do chodzenia w tym obuwiu to super rozluźniałem je i można łazić i łazić. Skrzypienie cóż to jest sportowy but a nie turystyczny jego zadanie to ochrona. Moje buty uratowały mi kostkę stopę podczas szlifu i jak dla mnie sprawdziły się w 100%. Słowa złego o nich nie powiem.

Obecnie śmigam w alpinach smx plus jeśli komuś przeszkadza skrzypienie to niech ich nie kupuje :)

Opinie do smx plus napisze tam gdzie jest jej miejsce.
pozdro

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sidi Vertigo
07.14.2014 14:26:36

Buty oceniam bardzo wysoko i mimo paru drobnostek ogólne wrażenie jest bardzo dobre. Przy kupnie wygoda i wygląd zdecydowały, że Alpinestarsy SMX-5 przegrały. Skrzypienie znika po rozchodzeniu butów. Są ze mną od 4 lat i trochę o nich:
Zalety:
+bardzo dobra ochrona, wymienne protektory, które nie odkręcają się bez powodu;
+wysoka jakość wykonania (pastowane regularnie nadal mają wyrazisty kolor);
+regulacja łydki;
+są tak komfortowe, że można w nich chodzić cały dzień po mieście albo pójść tańczyć na wesele;
+wentylacja.

Minusiki:
-prawdą jest, że gdy dużo w nich chodzimy podeszwa znika jak sportowa opona w lytrze:);
-w deszczu woda wlewa się zamkiem do środka(a wystarczyło zrobić zakładkę...)

Powinniśmy wybaczyć Sidi, ponieważ buty są bardziej sportowe niż turystyczne i zbudowano je do jazdy.

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sprawdzone
03.20.2015 16:06:00

Przerobiłem dwa komplety w międzyczasie zużywając Corsy. Stosunek ceny do jakości i funkcjonalności świetny.
Polecam szczerze!

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Sidi Vertigo
06.01.2015 1:15:13

+Buty bardzo wygodne podczas jazdy.
+Dopasowanie w łydce poprzez regulacje z tył buta.
+Co do wykonania nie można się do niczego przyczepić
+Plusem są elementy wymienne :pięta,ochraniacz palców,jak i
podeszwy.
(Podeszwa do butów Sidi 71zl,Ślizgi do butów SIDI 71zl,Osłony na pięty d butów sidi 71zł )ceny podałem z pierwszej lepszej strony ciuchami motocyklowymi. "by nie było że reklamuje";)

+/-Wentylacja za trochę mało wydajna w upalne dni ale tragedii niema zawsze mogło by być lepiej.

-Minusem jest bardzo szybko ścierające się podeszwy.
Ale i tak godne polecenia.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
sidi
11.18.2015 16:55:43

Świetne buty mam je od 2 sezonów (ok 16 tyś km) i nie widać po nich prawie zużycia. Lekkie, bardzo dobra wentylacja i dopasowanie. Polecam.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Nie całoroczne
08.11.2016 14:58:40

Wady? Mam ciepłe stopy i latem jest mi w nich za ciepło. Po zejściu z moto stopa momentalnie mi się gotuje. W trakcie jazdy jest lepiej, ale ogólnie wentylacja jest taka sobie. Trochę skrzypią przy chodzeniu.

Zalety? Cała reszta. Wygodne, dobrze dopasowane, bezpieczne (raz uratowały mi stopę), kozacko wyglądają. Do 5 stopni C nie jest mi w nich zimno.

Ogólnie polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Sidi Vertigo
05.21.2017 21:04:39

Popieram że Vertigo są świetne ale moje po paru sezonach zaczęły mnie mocno obcierać w stopę od wewnętrznej strony podczas chodzenia but w miejscu gdzie są dwa duże protektory i między nimi idzie taki malutki kawałek plastiku który łączy w/w protektory i to załamuje się do wewnątrz buta i masakrycznie obciera stopę powodując ranę


Dołączone zdjęcia
Sidi Vertigo
Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.06.2017 13:32:48

Kupilem te buty na pierwsze, wiec nie moge ich do innych porownac. Mam rozmiar 46, ale strasznie mnie sciskaja w palcach i nie wiem czy sie rozbija bardziej czy nie. Palcami ciezko ruszac, ale poza tym buty sa jak najbardziej w porzadku. Bardzo przewiewne i calkiem wygodnie sie w nich jezdzi.


Gość
Jeśli moge się wypowiedzieć - mam inne buty, bo Adrenaline. Uścisk też występuje i to właśnie w małym i dużym palcu, ale tylko od dłuższego chodzenia. Jeśli masz to od razu albo w czasie jazdy to wątpie żeby się rozciągneły aż o tyle. U mnie nadal to występuje przy chodzeniu, ale nie jest bardzo uciążliwe więc żyje z tym. Ja bym próbował wymieniać na większe, ewentualnie powinieneś poszukać butów innego producenta - troche szerszych.

Gość
Praktycznie nie moge ruszac duzym palcem, a ucisk jest wlasnie na niego oraz na malego. Po ok godzinie jazdy czuje jakby mi te palce dretwialy. A z kolei po zdjeciu butow zero jakiegokolwiek bolu czy odciskow na palcach.

Gość
Zależy - jeśli ucisk jest od razu po założeniu na noge to trudny temat. Rozbić się mogą jak np. uciskają po godzince jazdy.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
05.14.2018 6:54:39

Wpisywalem tu negatywna opinie o tych butach ponad 4 lata temu - widze ze strona to sciema dla placacym autorom sprzedawcom. Buty mam juz 9 rok i nie polecam. Przemakaja, obcieraja zawsze maly palec, skora mi popekala na nosie i sie zmruszyla a do tego nie sa przewiewne.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Rewelacja
03.11.2019 19:21:20

Buty bardzo wygodne, i wyglądają dosyć ładnie. Czasami lubią poskrzypieć, ale wystarczy psiknąć jakimś preparatem w silikonie i wszystko ucichnie na jakiś czas :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Gość
11.25.2019 22:51:39

Również nie podzielam zachwytów. Do zalet należy dobre czucie dźwigni zmiany biegów i hamulca. But jest dość bezpieczny, ma sporo protektorów. Nie "leżałem" jeszcze w tych butach, więc nie mogę powiedzieć czy rzeczywiście chronią. Patent do odchylania tyłu buta jest zaskakująco trwały, ale przyznaję, że nie korzystam z niego często. But ma dobrą wentylację- otwarcie bocznych wlotów daje zauważalną różnicę w jeździe.
To dobry but, ale jest mało uniwersalny! Nie nadaje się na długie podróże, bo w przypadku deszczu noga robi się NATYCHMIAST mokra. Nawet mokry asfalt powoduje, że przez szwy moknie skarpeta. Po jeździe w deszczu w bucie stoi woda. Lepiej nadaje się do sportu, ale tu też nie błyszczy. Wygląd buta jest podobny do SIDI Rex Air, ale konstrukcyjnie to dwie różne bajki i nie wyobrażam sobie poważnej gleby na torze w tym bucie.
But rzeczywiście trzeszczy przy chodzeniu, ale to zrozumiałe przy tej ilości protektorów. Nie jest zbyt wygodny do spacerów, ale nie do tego został stworzony.
To dobry but i robi dobre wizualne wrażenie. Jeżeli ktoś potrzebuje obuwia do motocykla sportowego lub nakeda, ma fajną skórę Dainese i brakuje mu czegoś na stopach- but jest ekstra! Sprawdzi się na torze, jeżeli to początek przygody ze sportową jazdą. Nie nadaje się do użytku codziennego. Nie sprawdzi się też na dalekich wycieczkach motocyklowych (brak wodoszczelności).

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha XV 1600 Road Star / Wild Star

Moto na pewno dla ludzi ,którzy maja doświadczenie z innymi moto. Nie polecam brać na 1 strzał 350 kg ....nawet głupie zaparkowanie pod markiete...

MotoSafe ALPINE

Serdecznie polecam.
Mam najnowszą wersję RACE i sprawdzają się wyśmienicie.
Elegancko tłumią moje wydechy w Drag Starze - aż mi...

Rebelhorn Hail

Jak w tytule buty na jeden sezon. Po roku użytkowania cała lista defektów, od odklejonej podeszwy po przeciekajace odblaski czy zerwane rzepy na su...

Rebelhorn Hail

Buty wygodnie i za przyzwoite pieniądze.
Słaba wentylacja noga się poci.
Po 6h jazdy rozwarstwiły się wkładki (niby nic bo to kil...

Klocki hamulcowe Brenta

Klocki wizualnie w wykonaniu bardzo ok.
Może mój błąd, że wybrałem złote(spieki albo metalizowane jak kto woli) na tył.
Ale pis...

Klocki hamulcowe Brenta

Klocki zamontowane w Honda VT750, do 3000 km wszystko było ok, po tym dystansie już piszczały przy hamowaniu, obecnie ok 4tyś i klocki do wymiany ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania