NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



BMW R1200R


8.78 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum BMW R1200R


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 89%
Neutralne: 11%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Serce szybciej bije
11.09.2016 23:39:25

Mój drugi motocykl. Kupiłem go po próbnej przejażdżce o wiele nowszym BMW z silnikiem typu boxer, ale wiedziałem że nic innego mi już nie potrzeba. Rewelacyjne przyśpieszenie, fajna praca żywotnego silnika typu boxer. Dużo opcji (podgrzewane manetki, ABS, ESP, czujniki ciśnienia w oponach, komputer pokładowy, elektroniczne ustawianie twardości zawieszenie ESA). Rewelacyjne przednie zawieszenie typu "telelever" - motocykl nie nurkuje i lepiej hamuje od tradycyjnych "widełek". Napęd praktycznie bezobsługowy bo wał kardana. Jak dla mnie super!


Gość








Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Bardzo dobry motocykl, nie dla każdego.
02.20.2017 17:00:47

Szczerze polecam, jeśli ktoś szuka rozsądnego sprzętu wysokiej klasy o klasycznym wyglądzie ten motocykl jest dla niego. Pokonywanie tras to przyjemność.
Świetny silnik, bardzo dobre hamulce, wysoki komfort podróżowania.
Wady: bardzo bezpośrednie przeniesienie napędu - wał, suche sprzęgło, prowadzenie mogłoby być bardziej precyzyjne, skuteczne ale nie superprecyzyjne hamulce, brak kontrolki poziomu paliwa! (model 2014) - jest tylko kontrolka rezerwy.

Szymon
Też posiadam model z 2014 roku i posiada on dość precyzyjny wskaźnik poziomu paliwa

jemtruskawki
Suche sprzęgło i rocznik 2014? Jedno nie pasuje do drugiego.

Gość
model 2013 i 2014 posiadają tylko informację o rezerwie paliwa . co do opinii to podzielam opinię Waldka


Gość








Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
06.20.2017 11:23:41

Super motorek ale ma jedną wadę listwa pomiaru poziomu paliwa /motocykl mam od 2013 r. i już 4 raz wymieniono mi ten czujnik/ oczywiście na gwarancji./ale trzeba cały dzień spaskudzić/JK.

Gość
mam rocznik 2013 , ostatni miesiąc produkcji z listwą ,która oczywiście nie działa..Firma o prawie stu letniej tradycji .Śmiech przez łzy, honda cx500 rok 1982 zero,zero problemów z elektryką i poziomem paliwa.Ale to DENSO , a nie gówniany BOSCH.Jeśli zawiedzie jeszcze coś , pa pa BMW.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
03.02.2018 9:47:03

Mam ten motocykl od 2013r (od nowości) jak narazie przejechałem 28000 tyś żadnych problemów nie miałem . W zeszłym roku zrobiliśmy szybką trasę Ukrainą - Mołdawią- Rumunią- Węgry i Słowacją razem 4000km w dzisięć dni i bez problemu . Myślę że będzie miała u mnie dożywocie😀

Claus
W tym sezonie 13 tys. km m.innymi bardzo kręte górskie drogi Albanii i Grecji.Niskie spalanie na poziomie 5 l.Siedzenie szału nie robi, ale mam twardy tyłek .Jeżeli nie wybierasz się do Azji lub Afryki na bezdroża i w błoto, to spokojnie obejdzie się bez GS-a.Mam jednak nowy obiekt na oku.Jeśli BMW nie musi być boxerem to S1000XR - fenomenalna maszyna do wszystkiego!

Jani
Już pisałem że w mieście jeździ między samochodami jak motorek 125cm

Jani
tym razem była Albania bez żadnych problem idzie bez zająknięcia.Mimo mojego wieku czułem się doskonale




Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
BMW R1200R K27
04.24.2019 17:02:46

Model K27 2012 olejak. Nie dość, że piękna maszyna inna niż wszystkie plastikowe to kapitalnie jeździ. Czuje się bardzo pewnie na tym motocyklu. Mocy nigdy nie brakuje mimo skromnych 110 KM to czy we dwie osoby czy w jedną jazda to frajda. Bogate wyposażenie dodatkowe to sama radość. Zmienne zawieszenie, komputer pokładowy, wiele informacji, świetny ABS, kontrola trakcji, ciekawe rozwiązanie przedniego zawiasu zapobiegające w dużej mierze nurkowaniu przy hamowaniu. Bardzo wygodna pozycja dla kierowcy i to nawet wysokiego, świetna widoczność w lusterkach, wygodna kanapa dla pasażera. Niestety fabryczny stabilizator skrętu utrudnia manewry przy małych prędkościach. Jak już się wyjedzie z parkingu to prowadzenie maszyny na prostych, czy w zakrętach bajka. Podobało mi się określenie gdzieś wyczytane, że R1200R to jeździ się nim jak dieslem. Jest w tym trochę prawdy. Motocykl wydaje się prosty, można trochę samemu serwisować. Nowoczesność opakowana w klasyczna formę z prawdziwymi dwoma zegarami. Ta nowoczesność trochę kosztuje przy serwisowaniu w ASO, nawet sporo kosztuje.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
bajka
02.06.2020 10:59:50

dla mnie najlepsze moto jakie miałem ..a było ich kilka..dziesiat..był nawet gs1200 ale nie wykorzystywałem go zgodnie z przeznaczeniem :d u mnie głownie trasa....kupiłem i zakochałem się na pewno zostanie na długo...r1200r 2007 rok ....70 tys km





Gość
Plan na ten rok chyba dość ekstremalny.Na zachód -wybrzeże Portugalii.W drodze powrotnej chcemy "zaliczyć" Casablankę w Maroko i Gibraltar.Moja erka , 2 GS-y i duży TRIUMPH.To będzie pewnego rodzaju konfrontacja w "rodzinie"BMW.Mam nadzieję , że nie zostanę w tyle...

Gość


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
telelever
07.07.2021 23:39:11

Czy tylko ja mam wrażenie, że telelever kapitalnie prowadzi się po piachu? Nic dziwnego, że w GSie z mokrym sprzęgłem nie zrezygnowali z tego typu zawiechy. Niestety nowsza Rka dostała apsajda i to o kórtkim skoku. A ja do mojej staruszki wrzuciłem kostki i popierdalam po polnych drogach. Ten wał tylko trochę przeszkadza. Tylna felga za szeroka i głupio 150tka wygląda. Ale jak są szutry, jest telelever, to dzidaaaaa!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
tylko R-ka
01.19.2024 22:25:08

Mam ten motocykl już trzeci sezon. Najbardziej cenię go za wszechstronność. Można wybrać się nim w długą trasę, ale też bez problemu na zakupy czy na działkę. Jest bardzo wygodny, zawieszenie wydajnie tłumi nierówności, chociaż ugięcie kolan mogłoby być odrobinę mniejsze, dołożyłem nakładki obniżające sety i jest Ok. Idealne moto dla 50+ (wiem, bo jestem w tym przedziale). Łatwo i przyjemnie się go serwisuje. Posiada jednak trochę niedoróbek. Dość powszechna bolączka to listwa sensora poziomu paliwa. U mnie właśnie padła i na tą chwilę tankując posiłkuje się tylko przebiegiem. Czytałem na forach, że nawet nowa potrafi odmówić posłuszeństwa po niezbyt długim czasie, a koszt to około 1500 zł. Potrafię się też pojawić jakieś nieszczelności w przekładni głównej. Dla mnie poza zawieszeniem bezapelacyjnie najmocniejszym punktem tego motocykla jest silnik - ten boxer jest po prostu niepowtarzalnego charakteru i potrafi pokazać pazur dinozaura. Hamulce bez zarzutu. Nisko umieszczony środek ciężkości powoduje, że prowadzi się go bardzo łatwo. Wydaje mi się, że pasujemy do siebie i jak na razie mam zamiar długo utrzymać się w jego posiadaniu. Pozdrawiam LWG.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
R-ka
05.23.2024 10:52:34

Swietne moto, wygodne, jedzie momentem tj. duzy diesel. W trasie pali nie za duzo ok 5 l/100 po miesice 6l/100.
Uzytkuje 4 rok i zamiana tylko na nowsza wersje. Prowadzenie i stabilosc w zakretach bardzo dobra i pewna. Elastycznosc silnika super.
Z wad poza wspomniana wyzej listwa, pekaja tez klosze w lampie.
Waga moze byc problemem przyprzeprowadzaniu ale mi nie przeszkadza.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA