NOWOŚĆ RUROC EOX

NOWOŚĆ Revit Restless
9
OPINIA HONDA NC750X

NOWOŚĆ WOLF GALE TW37
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Suzuki GSX 750F GSXF 1998-2006


8.67 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Suzuki GSX 750F GSXF 1998-2006


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE
Dodaj zdjęcie
Opinie motocyklistów
Pozytywne: 78%
Neutralne: 22%
Negatywne: 0%



Gość


Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
04.27.2016 21:58:19

Mam to moto z 1998r. Sprzęcik wyglądem nie powala tak samo jak dźwiękami wydawanymi przez sam silnik. Nie mniej jednak jest to motocykl trwały i niezawodny, a sam piec to legenda wręcz. Plusem jest także duża wygoda i dobra stabilizacja podczas jazdy. Spalanie to wrecz cudowna sprawa około 6,5 litra na 100km przy jeździe mieszanej z odkręconą manetką gdzie sie tylko da. Moto idealne i polecane dla osób, które na wycieczke zabierają ze sobą plecaczek. Przy jeździe we dwoje zachowuje się bardzo dobrze, a to za sprawą tych 150ccm więcej od swojego mniejszego brata i pełnej regulacji zawieszenia. Do tego doliczymy naprawde tani serwis motocykla i pytanie czy może być lepiej...? Wg. mnie mogłoby być... Niestety minusem motocykla jest ilość koni (92KM). Dokładniej rzecz ujmując mimo iż na wycieczkach daje rade to do szaleństw już się średnio nadaje, to bardziej turysta niż sport i z tym trzeba sie liczyć. Nie ma tu niesamowitego odejścia albo zauważalnie odczuwalnej diabolicznej mocy... szkoda bo to 750ccm jednak. Ponad to olejaki podobno zużywają olej więc trzeba by sprawdzić czy aby pewnego razu nie pojedziemy na sucho (w moim modelu ten aspekt nie występuje). Hamulce raczej średnie ale skuteczne - mogłyby być ciut lepsze.

Jak coś mi wpadnie do głowy to napiszę. Ogólnie jeśli ktoś szuka moto za rozsądnie pieniądze i chce bezstresowo turystycznie nawijać km. bez kompleksów to polecam. Do lansu raczej wybrałbym inny motocykl, jeśli akurat ktoś poszukuje maszyny w tym właśnie celu.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
GSX750F Stary ale jary!
12.07.2017 17:06:47

Kupiłem bo chciałem przejeżdzić sezon i kupić coś mocniejszego. Ale...zakochałem się w dżwięku olejaka! Przypomina stare amerykańskie wolnossące V8 :) Moto za 5tys z 2000r. jest w dobrym stanie i nie ma przy nim nic do roboty. Odpala dość opornie po długim postoju ale to już urok gaźników. Przełączenie kranika na PRI bardzo pomaga no i ssanie na maxa. Jak odpali to pojedzie zawsze i wszędzie. Zawsze marzyłem o gsx1300r :)a duże jajko bardzo mi ją przypomina. Duży, ciężki, dosyć mocny. No i dźwięk na przelotowym wydechu jest potężny :D. Przyspieszenie wystarczające jak dla mnie 3,6s do setki i vmax 240km/h. Spalanie akceptowalne, średnio 6,5l. Póki co plany zostały zmienione i GSX750F zostaje na dłużej. A może i na zawsze?


Gość


Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Kocham ten motocykl
06.06.2018 19:02:14

To moje pierwsze moto, wiec nie mam porownania do innych, ale tak :
niezbyt mocne doły, wiec ok dla początkującego - wybacza błedy. Potem gdzieś tak od 6000 naprawde fajnie idzie, wiec nie mam kompleksów ruszając spod świateł. Wygląd - kwestia mocno dyskusyjna, mnie sie podoba. Dwudziestoletni motocykl - leje paliwo i jezdze, Nawet oleju dużo nie dolewam (ze dwie setki na 2000 km). Jedyny minus - zuzycie paliwa - 9 litrow niezaleznie od stylu jazdy, ale to gazniki do synchronizacji, spory koszt. Z tłumikiem devila naprawde fajnie brzmi. To moto to chyba tak jak mercedes beczka klasyk, odpala i jedzie nie ma sie co zepsuć. Wygodny, choc nogi mocno zgiete. Duzy i ciezki ale taki chcialem mam 180 cm i 95 kg wiec moto takie mialo być.


Dołączone zdjęcia
Suzuki GSX 750F GSXF 1998-2006
Suzuki GSX 750F GSXF 1998-2006

Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
GSXF 750
12.27.2019 22:48:10

Bardzo wygodny i bezawaryjny motocykl, można tanio kupić zadbany egzemplarz, moc spokojnie wystarczająca


Dołączone zdjęcia
Suzuki GSX 750F GSXF 1998-2006



Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Suzuki gsx750f
01.23.2020 4:04:47

Suzuki z 2000 r.Do 4000 obrotów nie jest zbyt wyrywany ale na 6 po mieście też daje radę.Hamulce średnie komfort jazdy bardzo dobry,wygląd ogólny mi się podoba choć tylna opona mogłaby być szerszą (ja akurat mam szerszą)


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
GSXF 750 2005 rok
02.18.2020 12:30:26

Od niedawna mam jajko 750 z roku 2005 czyli po lifcie z ładniejszą dupką.
Miałem okazje dużo jeździć na nowym motocyklach, i mocno obawiałem się przesiadki na 15 letni sprzęt, lecz mój egzemplarz jest w stanie idealnym, przez co mimo odpowiedniego wieku w jeździe nie sprawia wrażenia przestarzałego, jeżeli chodzi o osiągi to są wystarczające, elastyczność silnika daję dużą swobodę przy spokojnej jeździe. Prowadzenie JAJKA nie wymaga szczególnych umiejętności bo prowadzi się lekko i przyjemnie, tutaj należy dodać że właściwe ciśnienie i stan opon jest kluczowe. Oczywiście są sprzęty sportowe z którymi nie mamy szans na winklach ani na prostej, lecz nie jest to sprzęt do udowadniania kto ma większe jaja a do naprawdę przyjemnej dynamicznej rekreacji.
Zawieszenie, w przypadku 750, mamy większy zakres regulacji zawieszenia, co przy mojej wadze było kluczowe, nie czuje jakbym jeździł na kanapie, udało mi się osiągnąć kompromis między komfortem a sprawnym dynamicznym prowadzeniem.
Hamulce - no i to jest jeden i chyba jedyny element w przypadku którego czuć wiek motocykla, w moim egzemplarzu należy przyłożyć zdecydowanie więcej siły na klamce żeby poczuć reakcję motocykla, na pewno na stół pójdą zaciski oraz wymienię przewody i płyn hamulcowy, liczę na to że przyniesie to przyzwoity efekt.

Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z JAJKA, jest tym czego szukałem, jeździłem na sprzętach typowo turystycznych (vfr 800 x crossrunner, Triumph Tiger 800) i z całym szacunkiem dla tych sprzętów, brakowało mi bardziej sportowej pozycji. Sprzęty typowo sportowe były dla mnie znów zbyt agresywne i nie wyobrażałbym sobie dalszej przejażdżki (mam 190 cm wzrostu i 120 kg), dlatego padło na JAJKO które, jest takie pomiędzy, dla niektórych takie nijakie, ale właśnie tego chciałem i to mi pasuje.

Gość
no nie jest to motocykl dla "lajka", zjeżdżając z ronda bądź zakrętu przy odpowiednich obrotach odkręcając manetkę do oporu koło jest w stanie bezproblemowo stracić przyczepność a wtedy miota nim jak szatan :)

Bartolini
Nie zgodzę się, dla kogoś dużego nie ma problemu z wagą motocykla, a oddawanie mocy jest tak przewidywalne że motocykl nie robi niespodzianek.

Gość
z całym szacunkiem ale nie poleciłbym tego motocykla dla "lajka" dla niedoświadczonego motocyklisty moc może być przerażająca, jak i waga. pozdrawiam


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Rewelacja
03.07.2021 22:46:38

świetne tanie moto.
Trzyma się drogi jak przyklejone, stabilny na nierównościach i w zakrętach, wystarczająca moc i dynamika, dobre spalanie, prosta konstrukcja gwarantująca w zadbanym egzemplarzu bezawaryjność, jak dla mnie idealny na długie trasy.
Minusem jest hamulec przedni, być może po wstawieniu oplotu było by lepiej.
Stylistyka jak chyba zawsze jednym przypada do gustu innym nie, dla mnie osobiście przypadła bardzo. Mam egzemplarz z 2001r z przebiegiem 38tyś odpala od pierwszego zakręcenia czy jest zimny czy zagrzany. Polecam bardzo ten motocykl chociaż uważam że na pierwszy sprzęt się nie nadaję ze względu na masę i gabaryty.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
POLECAM
04.05.2021 17:06:30

Jeżdżę "Imbrykiem" z 1994 i jestem bardzo zadowolony. Polecam, choć nie koniecznie na pierwszy motocykl.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Subiektywna
03.21.2024 21:18:15

Motocykl kupiłem po analizie prasy, internetu. Chciałem kupić motocykl niezawodny, prosty w serwisowaniu, czyli luzy ,aworowe na śrubkach, bo wcześniejsze również sam serwisowaniem. Przesiadłem się z BMW r 1200 Gs 1200 adv, wcześniej był BMW r 1150 Gs, więc ciężkie sprzęty. Chciałem rEdowy silnik bo bardzo spodobała mi się pracą silnika brak wibracji i niekończące się w porównaniu do boxera obroty. I teraz uwaga, uważam że jest to najwygodniejszy motocykl jaki miałem. Bardzo wygodna pozycja za kierownicą, gdy się przysuniesz do baku niemal wyprostowana, w trasie pozna jeździć w pochyleniu na wyprostowanych łokciach, lub w złożeniu na baku. Robotę robi mega wyprofilowane półkoliste, łukowe siedzenie, wygodne również dla pasażerki,tym sprEtem na strzała wróciłem ze Słowenii 1100km! Motocykla używaj jako turystycznego osiołka, jego ogromną zaletą to ogromne możliwości przewozowe, wiele motocykli odpada u mnie z powodu właśnie tego aspektu. Tutaj mogę zapakowac Lyle ile na BMW i Moto nie klęka. Przy okazji jest szybsze na autostradzie od w/w i przy pełnym obciążeniu i przelotowej 140-160 naj spala 6.5 l na 100km. W BMW to już 8l. Kolejny atut silnik nie gotuje przyrodzenia, nawet w upale i szwedaniu się po mieście. W porównaniu do gsxf 600, wyższe są pegi w kierownicy, co powoduje z niego turystę pełną gębą. Lubię ten motocykl, polecam każdemu. Zasięg na baku 300km więc jest ok można rozprostować nogi na stacji. Teraz minusy, z pasażerem kierownica wpada w shime, światła słabo oświetlają w nocy. Stylistyka to kwestia gustu, mnie bardzo się podoba, uważam że ostatnie wypusty miały zmienione światło tylne, i to było cofnięcie się w stylistyce, pięknie wpisane w zadupek światło, zostało zastąpione łukowatym płaskim szerokim które spotkać można w wielu motocyklach.


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA