NOWOŚĆ Course Raider 2.0
10
OPINIA Shima Caliber

NOWOŚĆ Buse B56
9
OPINIA Kymco X-Town 125i

NOWOŚĆ Kombinezon przeciwdeszczowy Biketec Raintec

NOWOŚĆ Spidi Track Wind Replica

NOWOŚĆ AXO Talon

NOWOŚĆ Dainese Aero Evo D1

NOWOŚĆ Ixon RS Circuit HP

NOWOŚĆ Spidi Carbo 1

NOWOŚĆ Dainese Full Metal RS
Mamy już 18467 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark Openline



Zdjęcia przedmiotu

1  

Shark Openline

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.12 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 75%
Neutralne: 25%
Negatywne: 0%


Gość


9
shark openline - polecam!
02.05.2013 16:14:27

Zrobiłem w sharku 12 tys i mogę z czystym sumieniem go polecić. Nie spodziewałem się, że za taką kase można dostać naprawde przyzwoitego szczękowca, ale jednak się da :)

Plusy:
- Lekki jak na szczęke
- Solidne wykonanie
- Wygodny nawet po kilku godzinach jazdy
- Łatwy w obsłudze mechanizm szczęki
- Tak samo blenda- nie ma problemu z opuszczaniem i podnoszeniem jej w trakcie jazdy
- Przyzwoita areodynamika

Minusy:
- Antyfog znika po czasie i szyba paruje
- Raczej średnie wyciszenie.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
fajny kask za dobrą kase
09.18.2013 0:26:47

Plusy:
- Wygodny
- Wyjmowane wnętrze
- Dobra wentylacja
- Jak na szczękowca nie za głośny
- Rozsądna cena

Minusy:
- Troche za małe pole widzenia w pionie. W motocyklach z niską owiewką po schowaniu się niewiele widać.
- Brak pinlocka w standardzie
- Masa kasku. Przy dłuższej jeździe z wyższymi prędkościami kark to odczuwa.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
polecam
09.21.2013 17:59:26

Jestem zadowolony z sharka - jest wygodny, fajnie wygląda, blende obsługuje się bardzo łatwo, mechanizm szczęki precyzyjny, wentylacja przyzwoita. Minusy też się znajdą - na pewno dobrze byłoby gdyby mniej ważył, do tego szybka potrafi zaparować i jest dość głośny powyżej 100km/h. Ogólnie jednak to bardzo dobra propozycja za niewygórowane pieniądze. Mogę polecić.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam!
10.12.2014 13:44:29

Świetny kask. Szczękowiec z blendą za rozsądne pieniądze. Mamy możliwość użycia pinlocka, ale teraz to już raczej standard.

Głosy: 48   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
przeciętniak
05.21.2016 20:09:27

Ogólnie garnek moim zdaniem brzydki, ma jakiś jajowaty kształt, ale zachęcony dobrymi opiniami go kupiłem. No i co przejechałem jak dotąd jakieś 1000km i wiem ,że więcej już go nie założę. Wentylacja kiepska, wyściółka do bani jak piłowały mnie podbródki tak piłują nadal i nie myślą się ułożyć także komfort jazdy wiadomo jaki. Wyciszenie raczej dobre chociaż zawssze mogło by byc lepiej. Teraz jezdze w Nolanie N40full i wiem, że kaski to niebo i ziemia, oczywiście na korzyśc Nolana.

Gość Bartek
Panowie ja swoim Sharkiem zrobiłem na dwuch motocyklach 50000 przez 2,5 roku i jedyne co to dwa minusy waga (jazda w nim 400 km przy średniej prędkości 110 130 katorga) i ten przeraźliwy hałas z czasem się zwiększy najpierw przy około 100-120km/h a potem od 70km/h a powyżej 200km/h na autostradzie bez stoperów nie polecam nawet 20km nic nie słychać po zdjęciu kasku. Dla świeżego motocyklisty POLECAM dla PLECAKA w zupełności wystarczy.

Gość
Najprawdopodobniej masz go za ciasny gdyż ja posiadam go od miesiąca i zrobiłem w nim 2500 km w ciągu tygodnia, dla mnie ok. Nadmieniam, że wcześniej jeździłem w Nolanie 104 EVO i powiem tyle, że aż takiej różnicy nie widzę. LWG

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.02.2016 12:31:48

Polecam. Po co przepłacać. Testy bezpieczeństwa ok, poza tym wentylacja i wyciszenie też nie najgorsze. Miałem Nolana za 1200 i po jeździe w deszczu go sprzedałem.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.26.2017 15:43:34

To już mój drugi kask Sharka. Jest mega wygodny, lekki i solidnie wykonany, jak przystało na tą markę. Zapięcie działa bardzo dobrze. Blenda przeciwsłoneczna spisuje się świetnie. Jedyny minus to hałas przy wyższych prędkościach. Do kasku proponuję założyć od razu pinlocka, co znacznie uprzyjemni jazdę w niższych temperaturach.
Za tą kasę zdecydowanie polecam !

Gość
SHARK OPENLINE.Jutro oddaję do reklamacji.Pierwsze kilometry było ok,jazda poza miastem prędkości 100-130km,trochę głośny w środku.Wentylacja dobra,pinlock robi swoją robotę. Minęło kilka tygodni od zakupu doszło parę setek przejechanych kilometrów.I zaczęło coś gwizdać,świzdać przy lekkim skręceniu głowy w prawo.Otworzenie szybki i zamknięcie,albo szczęki z marnym skutkiem pomaga.Drugi szkodnik to wnętrze kasku,brak rzepów mocujących dolną cześć materiałową z prawej strony.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Mocno srednio :)
08.24.2018 18:40:08

Po 15000 km glownie trasa
Na przyszly sezon niestety cos innego:

Plusy

Cena
Wygodny
Wentylacja

Minusy
Waga (no ale szczeka, trudno)
Brak deflektora pod broda, przez co wiatr hula po twarzy, czasem jest to plus , ale w chlodne dni łzy płyna az po plecach. Zdazylo sie tez ze jadac za ciezarowka ktora zalapala troche piachu dostajesz razem z wiaterem tym zwirem po oczach bo wpada od spodu dosc sporo towaru. Kiepsko.
Jak dla mnie dosc "gleboki" przez co patrzenie w gore na swiatlach jest problemem bo opiera mi sie o ochraniacz na plecach :)
Blenda przeciwsloneczna konczy sie w polowie oczu, mogkaby byc dluzsza.
HAŁAS przy 130 nie slyszysz nawet przelotowego dominatora tylko szum.
No i na koniec z mojej glowy nie ma szans zdjac go bez otwierania, przez co mechanizm jest juz tak wyrobiony ze praktycznie sie nie trzyma i przylbica opada.

Tyle :) Pozdr

Gość
Jak ty chciałeś zdjąć szczękowa bez otwierania? Poważnie myślałeś że da się go tak zdjąć? 🤣

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Derbi Mulhacen Cafe 125

Jestem właścicielem tego od lipca 2019 i może komuś pomogę:
- będzie dobry dla niskich kierowców lub dla kobiet,
- mało waży,...

Shima Caliber

Rękawice godne polecenia. Jeżdżę już cztery sezony i myślę, że spokojnie wytrzymają parę kolejnych. Nie miałem żadnych problemów z rzepam...

Kymco X-Town 125i

Bardzo fajny skuter, wygodny i niezawodny. Mam go dwa sezony , pełne zadowolenie. Trochę mało kuców przy wyprzedaniu, ale 100 leci sie spoko....

Keeway RKF 125i

Mam ten motor od lipca i nie mogę się doczekać końca zimy. Super motor, Super wygląd, jak na 125 dźwięk także nie jest tragiczny. Wielokrot...

Nexx SX.100

Plusy:
- Wygląd, szczególnie w fajnych malowaniach
- Ogólnie kask dobrze wykonany i solidny(nie licząc wyściółki)
- Dobra ...

Kawasaki Z900

Witam Właśnie kupiłem Z900 z salonu, dopiero się przekonam z frajdy której mam nadzieję mi dostarczy Narazie wprowadzam trochę zmian w wyglądz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA