NOWOŚĆ Ixon Speeder WP

NOWOŚĆ Peugeot Tweet 125

NOWOŚĆ IXS 99 1.0

NOWOŚĆ Astone DJ8

NOWOŚĆ K2 Chain Cleaner zmywacz do łańcucha

NOWOŚĆ Fodsport FX6

NOWOŚĆ Revit Emerald

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Smar MANNOL White Grease 450 ml
Mamy już 17631 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Michelin Power Pure



Ilustracja przedmiotu

1  

Michelin Power Pure

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.14 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 93%
Neutralne: 7%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
02.09.2012 19:30:46

Najlepsze gumy jakie używałem. Łatwość prowadzenia, bezpieczeństwo które czuć(zero uślizgu czy nerwowych zachowań) - po 10 na 10. Na mokrym jest oczywiście troche gorzej, ale da się jeździć.

Belus
Typowo tendencyjna marketingowo wypowiedź. Ciekawe czy ta osoba ma jakąkolwiek skalę porównawcza..

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
02.25.2012 14:14:47

Następca Pilot Power 2CT. Kilogram lżejsze od poprzedników, co przekłada się na rewelacyjne prowadzenie moto. W pełnych złożeniach trzymają super. POLECAM!

Gość
Polecam? W dzisiejszych czasach nikt niczego nie poleca nikomu za friko..

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mati
04.14.2012 17:57:00

Najlepsza opona na jakiej jeździłem. Teraz leci już trzeci komplet.

Znakomita przyczepność na suchym i mokrym. Bardzo niskie zużycie - tył w Gixie 1000 wystarcza mi na 8 tys. Przód na drugie tyle. To naprawde rewelacyjny wynik. W sześćsetce pewnie można by zrobić ze 12 tysięcy.

Jeżdżąc na Power Pure trzeba pamiętać o ciśnieniu - jak jest za niskie to motocykl zachowuje się niestabilnie - może wężykować przy większych prędkościach.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.15.2012 12:33:47

Super gumy - dobrze lepią się na suchym. W kawie ZX-9R tył wytrzymał 6,5 tysiąca.

Belus
A do mojej ..herbaty jakoś się nie nadaje..

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
TwisteRR
11.01.2012 16:51:29

Jestem zadowolony - wcześniej latałem na Power 2CT i wydaje mi się, że nowe Pure są jeszcze lepsze. Szybko łapią temperature i dobrze się kleją. Bardzo stabilne przy większych prędkościach. Na temat zużycia nie mogę jeszcze nic powiedzieć, bo przejechałem na nich dopiero 1,5 tys. Oceniam je na 9 :)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Konrad
12.02.2012 18:54:47

Założyłem power pure do R1 i sobie chwale. Na suchym przyczepność bardzo dobra, na mokrym podobnie - nie ma stresu jak zacznie padać :)

Konstrukcja opony znacznie ulepszona w stosunku do poprzedniczki(pilot power 2ct). W nowych michelinach jest aż 40% miękkiej mieszanki po bokach, a w pp 2ct było tylko 10%. To bardzo duża różnica.

Ogólnie polecam pure, choć latałem już na lepszych oponach(np. bridgestone bt-002).



Gość
Belus ma jakis kłopot ze samym sobą bo do wiekszosci opini się czepia.Wklep sobie nazwę opony ustaw na grafikę i masz jak na dłoni ile jest miękkiej gumy a ile twardej.Dostepne dla każdego.

Belus
Skąd ten człowiek wie jaki jest skład produktu, co i czego w jakim procencie zawiera.. Nie żartuj Kolego. Do takich informacji mają w takich koncernach tylko niektórzy..

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
dobra opona - 8/10
12.15.2012 10:01:08

Daje 8. Oponka niezła, ale założyłem niedawno s20 i jeździ mi się zdecydowanie lepiej niż na power pure.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Patryk
12.17.2012 17:31:05

Oponki miałem w RN19 i niestety nie podziele entuzjazmu. Moim zdaniem jedne z gorszych opon od michelina - miały zastąpić pilot powery, a są od bardziej nerwowe, łatwo o uślizg przy mocniejszym odkręceniu. Moje obserwacje się zgadzają z większością testów w prasie. Power pure zawsze okupują ostatnie miejsca w różnych rankingach. Nawet sam michelin zrozumiał błąd wydając ulepszoną wersje przedniej opony - Power Pure D. Nie jeździłem na niej, ale skoro powstała to chyba jest coś na rzeczy.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Jacek
12.25.2012 11:53:03

Ja tam prasie motocyklowej nie ufam - wole sam przetestować i wyrobić własne zdanie na dany temat. Zjechałem dwa komplety pure w gixxerze k6 1000 i nie zauważyłem tego nerwowego zachowania, a pure uważam za dobre gumy do latania po normalnych drogach. Radzą sobie na suchym i mokrym, a nawet na torze można polatać jak nie chcemy bić rekordów, tylko poćwiczyć. Daje 9/10 - bardzo dobre opony. Na nowy rok przesiadam się na następce, czyli pilot power 3.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
929
02.03.2013 14:49:57

Także podchodzę do testów z dystansem. Moim zdaniem power pure to kawał porządnej gumy - szybko łapie temperature i fajnie się klei. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam power pure
04.20.2013 17:02:49

Również polecam power pure. Jedne z najlepszych opon na rynku - bardzo dobrze łapią temperaturke, duża pewność w złożeniach, świetna przyczepność, a do tego bezkonkurencyjna na mokrej nawierzchni.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
06.06.2013 16:33:38

Mam je założone w swojej FZ1 i mogę śmiało polecić. Power pure na suchym trzymają się rewelacyjnie, podobnie jest na mokrym. Pierwszy raz po nie ciągnie mnie do zmiany opony na inną :) Wytrzymałość na poziomie 10 tys, więc nie można narzekać. Polecam jak najbardziej.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
VTR
09.09.2013 11:44:36

Opony bardzo lekkie. Motocykl reaguje bardzo szybko na zmiany kierunku. Potrzebują trochę czasu, żeby się rozgrzać. W Hondzie VTR sprawdzają się idealnie, łuki można przechodzić w lekkim "drifcie". Świetnie czuć moment poślizgu pod warunkiem że opony są dobrze rozgrzane. Na mokro nie miałem przyjemności zbyt długo jeździć więc nie będę bredzić. Co do trwałości to tył jakieś 6000km do znaczników, ale to V2 więc się nie czepiam. Na fazę początkową jazdy po torze też się świetnie nadają. Ogólnie bardzo dobre opony.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetne gumy
11.21.2013 11:14:23

Zgadzam się z opiniami poprzedników. Fantastyczne opony, barddzo dobra przyczepność, łatwo wyczuć moment uślizgu. Jeden minus - dość szybko schodzą - ok. 9 tys w CBR 1000RR 2006r. Na deszczu są najlepsze z moich dotychczasowych opon.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha XV 1600 Road Star / Wild Star

Moto na pewno dla ludzi ,którzy maja doświadczenie z innymi moto. Nie polecam brać na 1 strzał 350 kg ....nawet głupie zaparkowanie pod markiete...

MotoSafe ALPINE

Serdecznie polecam.
Mam najnowszą wersję RACE i sprawdzają się wyśmienicie.
Elegancko tłumią moje wydechy w Drag Starze - aż mi...

Rebelhorn Hail

Jak w tytule buty na jeden sezon. Po roku użytkowania cała lista defektów, od odklejonej podeszwy po przeciekajace odblaski czy zerwane rzepy na su...

Rebelhorn Hail

Buty wygodnie i za przyzwoite pieniądze.
Słaba wentylacja noga się poci.
Po 6h jazdy rozwarstwiły się wkładki (niby nic bo to kil...

Klocki hamulcowe Brenta

Klocki wizualnie w wykonaniu bardzo ok.
Może mój błąd, że wybrałem złote(spieki albo metalizowane jak kto woli) na tył.
Ale pis...

Klocki hamulcowe Brenta

Klocki zamontowane w Honda VT750, do 3000 km wszystko było ok, po tym dystansie już piszczały przy hamowaniu, obecnie ok 4tyś i klocki do wymiany ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach