NOWOŚĆ Alpinestars Sonoran Air

NOWOŚĆ Tarcze hamulcowe Nistal

NOWOŚĆ Honda MTX 80
9
OPINIA Honda NC750X DCT
1
OPINIA Sena SRL
6
OPINIA Nolan N70-2 X
4
OPINIA HJC TR-1

NOWOŚĆ Adrenaline Cameleon 2.0 PPE
9
OPINIA Gopro Hero 9 Black

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax BT-023



Zdjęcia przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax BT-023

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.68 / 10

(Na podstawie 19 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 89%
Neutralne: 5%
Negatywne: 5%


Gość


9
Gość
06.23.2012 0:20:41

Super oponka. Bardzo dobra na suchym i na mokrym. Na ronadach można ją spokojnie zamknąć :) Żywotność niezła - na tylnej przejechałem już jakieś 8 tys(FZ6) i powinny jeszcze ze 4 tys wytrzymać. Przód wygląda znacznie lepiej i pewnie do 20 tys spokojnie dociągnie. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 12:24:24

Założyłem je do FZS 1000. Super gumy - świetnie trzymają na suchym, dość wolno się zużywają. Nawet poniżej 10 stopni jest OK. Przejechane mam już ok. 5000 i zużycie ok. 50%. Powinny więc dociągnąć do 10 tys. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
BT-023
07.16.2012 8:12:00

Super opona. Troche się wahałem żeby je założyć, bo od wielu ludzi słyszałem że BT-021 to była porażka, ale zaryzykowałem i jestem zadowolony. Trzyma super, wolno się ściera. Uślizgi ciężko złapać nawet jak jest zimna. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
01.07.2013 9:38:09

Założyłem w tamtym sezonie i mogę polecić. Jeśli chodzi o przyczepność to jest bardzo zbliżona do Pilot Road 3(albo minimalnie lepsza). BT-023 ma też znacznie ciekawszy bieżnik. Po zrobieniu 5 tys. na przodzie nie widać zużycia. Tył też wygląda na prawie nowy :) Motocykl na tej oponie dużo chętniej kładzie się w zakręty, ale to może być efekt nowej gumy :) Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tych oponek.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetna oponka
01.31.2013 11:31:13

Również polecam. Mam założone w VFR'ce i złego słowa nie powiem - szybko łapią temperature i fajnie trzymają na suchym i mokrym. Tył wystarcza mi na 17 tys :) Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
02.01.2013 20:21:37

Znakomite oponki. Porównywalne z pilot road 2 i dużo lepsze od bt-020, na których także jeździłem.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Oponka
09.02.2013 22:32:01

Oponki mialem zalożone w Kawasaki zx 6r i powiem ze straszne rozczarowanie. Na czy na torze czy na drodze nie kleila wcale. Zaliczylem przez to dobrego ślizga mimo ze wcześniej rozgrzalem oponke. Plusem jest żywotność, ale jeśli chce sie jezdzić szybko w zakrętach to nie polecam...

sebixon
Jarek, Podzielam. Oponkę bezstresowo można zamykać, szybko się grzeje i trzyma jak powinna. Jeżdżona w każdych warunkach pogodowych i okolicznościach. Raz zaliczyłem uślizg tyłu na rondzie, ale fatalna nawierzchnia + piaseczek. zrobione mam ok 5 tyś na oponie. Pzdr

Jarek
Chyba Ci się gumy pomyliły kolego. Na Ducati Multistrada 1000, na pierwszej sesji na torze guma aż mi się na rant nawinęła :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Super
11.06.2014 17:56:47

Kupiłem tył z troche starszym Dot'em (2011rok) i jest super. Spokojnie można zamknąć przy 15 stopniach bez najmniejszych uślizgów.

Gixxer
Uzupełniam opinię. Zrobiłem na nich juz prawie 10 000. Przebiegi robie duże bo wytrzyma z 15 tys napewno. Jak jest ciepło można się kłaść ale bez ostrego odwijania manetki w zakrecie bo może uciec. W deszczu trzeba uwazać

Głosy: 66   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
04.12.2015 16:46:39

Ogólnie OK.
Jednak środek deko twardy i szybko łapie ślizga

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bridgestone 023
08.28.2015 23:53:37

witam wszystkich,jeżdżę na motocyklu od niecałych trzech lat i mam drugi komplet opon od Bridgestone`a.Wcześniej bt 020,aktualnie
bt 023.
Nowszy model-023-jest zdecydowanie lepszy i bardziej żywotny-/18 tys./a uważam że jeszcze tysiąc by zrobił.Zdecydowanie i pewnie można wchodzić w zakręty nawet z plecaczkiem.Faktycznie na rondzie można oponę zamknąć,na parkingu również jest skuteczna i dobrze trzyma.
Zrobiłem 250 km po zakrętach w jeden dzień na la Palmie i byłem pod wrażeniem-notabene polecam tą wyspę-raj zakrętasów-niewiele jest odcinków prostych aż w którymś momencie zaczynasz tęsknić za prostą.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
B.dobra opona
06.05.2016 14:39:30

Oponę założoną mam na Daytonie 600 i sprawuje sie bardzo dobrze. Jak jeden z kolegów zauważył środek opony lekko twardy, czasem łapie uślizg ale wszystko jest wyczuwalne. Bardzo dobrze sprawuje sie na suchym, na mokrym tez jest Ok ale trzeba uważać. Nie testowałem poniżej 10C. Ciekawy bieżnik, żywotna guma - do 15K można dociągnąć bez problemu (chyba ze ktoś ciagle świruje). B.dobry stosunek ceny do jakości. Polecam

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Polecam
03.08.2018 14:46:19

Polecam te opony. Po opiniach o poprzednich BT byłem trochę sceptyczny i wahałem się nad PR2. Nie żałuję.
Po 9 tys. km w TDM900 spisują się super. Moto bardzo dobrze trzyma się drogi, a ciasne zakręty nie sprawiają mu problemów. W deszczu też super. Zaliczyłem parę porządnych ulew łącznie z oberwaniem chmury i test zdany na 5.
Zużycie niewielkie (ok.40%), ale nie mam w zwyczaju jeździć "po bandzie".

lastrad
Jeszcze w uzupełnieniu dodam, że używałem je w zakresie temperatur -3 ~ +30stopni C (codzienne dojazdy do pracy).

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Super opony
03.28.2018 21:13:39

Bardzo dobre opony i to zarówno na suchym jak i na mokrym . Miałem je założone w CBF 1000 i spisywały się świetnie.
Obecnie mam je założone w SUZUKI GSX 1250 FA i również spisują się bez zarzutu .
Gwarantują , poręczność , stabilność maszyny w zakrętach , wzbudzają zaufanie.
Po już wielu tysiącach kilometrów w upałach , ulewach , temperaturach zbliżonych do 0 stopni ich zachowanie spowodowało że lubię te gumy

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
super opony
04.15.2018 0:03:29

Trzy czy 4 tyły i 2 przody zjezdziłem przeważnie w alpach czy Rumuni. Model GT bo motor ciężki i jazda z pleckiem. Przebiegi tyłu ok 16 tys przód 30 tyś. Moim zdaniem najlepsza guma turystyczna na której schodzenie na kolano to żadna sztuka, trzyma do samego końca.
Na mokrym bez uwag autostrada przy 180 to taka bezpieczna prędkość.
Wada jedna przy prędkościach powyżej 240 w upale odrobinki startej gumy oblepiają tył motocyka :) Obecnia mam Pilot Road 4 ale żałuję zakupu bo na mokrym rożnicy nie widzę ale na suchym PR4 to kartofel

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
7
Na suchym całkiem nieźle, na mokrym gorzej.
04.22.2018 19:46:58

Opon używałem na GSX 600f (jajku).

Nie mam zastrzeżeń pod względem przyczepności na suchej nawierzchni. Można je spokojnie zamknąć nawet w chłodniejsze dni. W złożeniach trzymają bezproblemowo. Można unieść tył przy hamowaniu.

BT-021 dość intensywnie ślizgała się środkiem opony na mokrym asfalcie. Tutaj wydaje się być nieco lepiej, choć nadal trzeba ostrożnie operować gazem przy ruszaniu.

Żywotność to kilkanaście tysięcy kilometrów.

Podsumowując, guma sprawdzi się całkiem nieźle do połykania winkli na wyjazdach, choć w mieście może doskwierać tendencja do ślizgania się przy starcie na mokrym asfalcie.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Trwałość
Poręczność
10
Dobre oponny, ale nie na sporta.
05.04.2018 10:02:40

Ogólnie daję jej 10/10 jeśli chodzi o oponę turystyczną. Przejechałem na niej ponad 10 tysięcy na FZ6 i opona jeszcze nie jest zużyta. Po rozgrzaniu i na ciepłym asfalcie całkiem przyjemnie trzyma. Dopóki jest zimna, potrafi zerwać przyczepność, przy niskich temperaturach, tj

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Oponki w moim GSX 1250 FA
05.16.2019 10:13:49

Daję 10/10 , miałem je przy zakupie moto i założyłem je właśnie wczoraj ,przód i tył , opony super , trzymają w zakrętach ,stabilność poczucie bezpieczeństwa na winklach ,jazda na nich to przyjemność ,polecam
klasa oponki

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
Dobra
10.14.2019 20:11:46

Mam ją jako oponę standardową w MT07. Generalnie nie byłem z niej na początku zadowolony, bo dość często miałem na niej uślizgi tyłu. Postanowiłem obniżyć ciśnienie o ok 8% od zalecanego, to pomogło. Od tamtej pory żadnych uślizgów, choć zauważyłem tendencję do ząbkowania. No cóż, coś za coś. Opona na plus, to jest naprawdę długowieczna. Po przejechaniu 10000 km nadal ma ok 50% bieżnika, więc chyba starczy na następny sezon.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Super
10.30.2020 21:43:24

Najlepsze opony jesli chodzi o dlugo wiecznosc i twardosc. Juz wyjasniam. Poruszam sie fz6 na codzień po londynie plus autostrada 50km dziennie, opona wytrzymala 15 tys mil, czyli okolo 24k kilomterow. Czesto pada w uk przy sporym deszczu 120/130km 0 problemów ani sekundy nie pewenosci nie maiale. Zmiany pasow, najazdy na odblasko, jedynie co straszne tej oponiento mokre liscie na drodze(uwaga podczas chamowamia) odporność na przebicia o wiele lepsza niz Pilot road 2, mialem piloty 2 lata temu, co chwile gwozdz to sruba itd, i czesty uslizg na studzienkach, w 023 wogole 0 uslizgu przy starcie na mokrym czy na tez na suchym, nawet jesli ruszasz ostro. 24 tys km tylko 1 dziura, albo super fart albo opona twardan:)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda NC750X DCT

Bardzo uniwersalna maszyna. Wygodny w długich trasach, 700+ km bez problemu w ciągu jednego dnia. Łatwy w manewrach na mieście. Skrzynia DCT - BAJ...

Sena SRL

Do dupy ten intercom - kupiłem do SHOEI GT-AIR2 i sprzedałem po miesiącu - bardzo słaba jakość dźwięku , strata 1200zł , potem kupiłem chinc...

Nolan N70-2 X

Super pomysł z uniwersalnością tego kasku (wykorzystałem większość jego konfiguracji) , wygodny, nie bardziej hałaśliwy niż konkurencja z do...

HJC TR-1

Nigdy więcej HJC!
Płacisz za logo a nie za wykonanie. Zrobiłem na tym kasku około 30 tys km i podsumowanie:
-wlot powietrza na szcz...

Gopro Hero 9 Black

Moja ocena 9/10 pomimo, że to najlepsza kamera sportowa na rynku. Ten jeden punkt brakuje, bo zawsze można coś ulepszyć i na pewno kamerka będzie...

Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane o...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach