NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
8
OPINIA LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone
9
OPINIA Honda NC750X DCT

NOWOŚĆ Ducati Supersport
Mamy już 18173 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Continental Conti Motion



Zdjęcia przedmiotu

1  

Continental Conti Motion

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.54 / 10

(Na podstawie 24 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 46%
Neutralne: 21%
Negatywne: 33%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Conti motion - dobre i tanie opony
03.30.2013 14:29:08

Conti motion to jedne z najtańszych opon na rynku - za komplet do mojej cbr f3 dałem niecałe 700 PLN. Na suchym kleją się bardzo ładnie i szybko łapią temperature nawet jak jest chłodniej(przy 12 st). Na mokrym poprawne, choć gdyby miały bieżnik na środku mogłoby być jeszcze lepiej. Co do zużycia to jestem zadowolony - zrobiłem na nich 5 tys i przód wygląda na nowy, po tyle też nie widać za dużego zmęcznia - myśle że bez problemu wyciągną jeszcze z 10-12 tys. Ogólnie super oponki za dobrą kase - POLECAM.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
04.07.2013 19:21:23

Z czystym sumieniem polecam. Motiony mam założone w fzs 600 - zrobione ponad 8 tys i jeszcze sporo bieżnika , przód wygląda prawie jak nowy. Na suchym kleją się świetnie, praktycznie nigdy nie zdarzył mi się żaden niekontrolowany uślizg. Na mokrym też nie mogę narzekać, choć wtedy jeżdże bardzo asekuracyjnie. Ogólnie bardzo fajnie mi się na nich jeździ. Daje 9/10.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
conti motion
07.06.2013 13:32:02

Daje 8/10 - bardzo poprawna opona do turystyki, na mokrym klei się bardzo przyzwoicie, po zrobieniu 7 000 zostało bieżnika conajmniej na drugie tyle. Ślizga się czasem przy mocniejszym dawaniu w palnik i ostrych winklach, ale nie jest to opona do sportowych motocykli więc raczej to normalne. Ogólnie jestem zadowolony - przy codziennym użytkowaniu w zupełności wystarczająca. Cena to także jej duży atut - za komplecik w rozmiarze 120/70/17 i 180/55/17 dałem 700 PLN :)

Gość
w jakim motocyklu miales oponki? pozdrawiam!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Do motocykla 175 KM się nada?
07.25.2013 21:10:03

Panowie, zakładał ktoś te opony do mocniejszych sprzętów? Nada się? Nie będzie jak na lodowisku (jak na Diablo Strada)?


Gość
Kurde ile tu agresji. Spokojnie jak ktos chce turystyczne opony zalozyc do sporta ro w czym problem . Nie kazdy chce wymieniac kapcie co 5 tys. kilometrow. Wielu z tych co tak psiocza o dobrych oponach pozniej prosi tatusia o pieniadze bo oponek juz nie ma .

Gość
no fiut.... ocenił opne na 6 nie majac tych opon...oponki sa fajne mieciuskie i kleja sie rewelacynjie

Brak słów !
A nada ci się mózg wymienić ? jeśli się nada to będzie jednego pajaca mniej co do 175-ciu koni próbuje tutystyka zakładać, a poza tym czym się kierowałeś dając 6-tkę nie mając tych opon.

Głosy: -10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
odp
07.25.2013 21:39:12

Ja bym nie zaryzykował. Miałem Continentale Road Attack 1 w R1 RN09 i nie było szału, a conti motion to guma o półke niżej - jest bardziej twarda i będzie podobna do diablo strady. Jak już chcesz sprawić sobie gume turystyczną, która długo wytrzyma i poradzi sobie z tą mocą to polecam metzelery z8 - jedyne turystyki, które nadają się do sportów. A za dobrą kase jest też pilot power 1ct - komplet z dotem 2011 da się wyrwać za 700 PLN.

Gość
Mam motocykl Kawasaki ER6f 2009r jak go kupiłem miał założone nowe opony Pirelli Diablo Strada. CO tu gadać spaliłem je w rok! W zimie 2019/2020 zakupiłem własnie ContiMotion, mam przejechane ponad 700km dopiero ale... dwa razy byłem winklować i mogę śmiało napisać że porównanie tych opon do Diaoblo Strady to przestępstwo! Opona pomimo 13 stopnina polku fajnie się rozgrzała a prowadzenie w zakręcie jest po prostu idealne, co prawda nie domknąłem ją jeszcze ale to kwestia czasu, po prostu po zimie trzeba sie rozruszać a i jazda w grubym ubraniu przeszkadza. Powiem tyle że na zakręcie gdzie miałem 70km/h Diablo Strada dwa razy złapała mi uślizg to ContiMotion w pierwszy dzień jeździłem 85k/h i jedzie jak po maśle! Jest to drugie moje moto z tymi oponami i wiem co piszę! Oponki są bardzo dobre! Polecam!

Gość
czyli oceniłeś oponę nawet niewidziawszy jej na czy, nie dotykajac jej, ani nie jezdzac... bardzo nie ładnie...opona jest mieciusieńka...polecam chociaż dotknąć i dopiero sie wypowiadać

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
conti motion
08.02.2013 9:52:32

Ogólnie opony dobre w swojej klasie cenowej. Założyłem je na BMW R1100S (97KM) i po przejechaniu 400km mogę napisać, że na suchym zachowuje się poprawnie, choć raz śliznął mi się tył na bruku, a prędkości naprawdę dużej nie miałem. Na mokrym jeszcze nie jeździłem. Zyżycie narazie zerowe.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
conti motion
09.03.2013 16:36:08

Witam ponownie. Po przejechaniu 1200km mogę nieco więcej powiedzieć niż ostatnio. Nie wiem, czy mam takie ostre hamulce, czy tak mocno nacisnąłem na hamulec, ale opona już trzy razy mi się śliznęła. To duży minus. Generalnie po suchym, po łukach i na prostej leci poprawnie, ale jednak straciłem do niej zaufanie. Przydałby się do niej ABS w gratisie.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
średnia
09.24.2013 15:43:58

Ja bym nie polecał do maszyn które mają więcej niż 70-80KM. Założyłem właśnie do Gixxera 600 k3 i będe musiał zmienić na coś z miękką mieszanką. Ślizgają się w zakrętach przy jeździe z dużymi pochyleniami. Pochwalić mogę jedynie przednią opone, bo o ile tył się ślizga to przód jeszcze nigdy mi się nie uciekł. Daje 6.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Niezłe
12.23.2013 15:20:20

Całkiem niezłe buty. Stosunek jakości do ceny odpowiedni. Szybko się rozgrzewają i nieźle kleją do nawierzchni. Wcześniej użytkowałem Conti Force też były całkiem dobre ale to już stary model. Między czasie miałem styczność z Blazakiem - katastrofa. Twarde kartofle, łapały uślizki.
Conti Motiony polecam do jazdy turystycznej dla spokojnych.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
takie sobie
12.27.2013 15:09:22

Nabyłem je razem z motocyklem(FZ6 2004r) i mimo że jest to mój pierwszy sezo nie jestem zadowolony z tych opon. W wielu miejscach jak jeździmy z kolegą to jemu opony kleją się idealnie, a u mnie różnie to bywa zwłaszcza jak temperatury są nieco niższe to przy hamowaniu i przyspieszaniu często mieli w miejscu zamiast jechać. Na nowy rok zmieniam na metzelery z8.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
srednie
04.05.2014 19:12:41

Mam je w gsx 1400 na tyle przy temp 10 C częste uślizgi przy odkręceniu Manety lub tez na winklach :( Plus taki ze po 2000 km opona jak nowa ..

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
Gość
04.12.2014 18:48:49

W mocnych sprzetach:
http://i930.photobucket.com/albums/ad148/even111/met.jpg

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
NIE POLECAM
07.14.2014 10:50:46

Nabyłem je razem z motocyklem yamaha R1 (172 KM) , do jazdy turystycznej nadają się jak najbardziej , ale do ostrej jazdy po mieście i na winkle , nie polecam przy wysokich temperaturach rozgrzanych oponach na wyjściu z zakrętu i odkręceniu cała dupa pływa , potrafiły przy bardzo ostrym przyspieszaniu tracić przyczepność przy 140-160 km\h , jeśli chodzi o trwałość jak kupiłem moto były jak nowe , a po 5 tys. wychodzą druty na środku , ale to przez jazdę na gumie , i tu kolejny minus przy stawianiu na gumę z gazu jeśli nie ma idealnego asfaltu to można zapomnieć o gumie , jadę 50 km/h odkręcam a on boksuje , a jak jest dobry asfalt odkręcę idzie na gumę i przy wchodzeniu do góry znajdzie się jakaś kawałek białej linii czy smoły odrazu na dwa koła . Do litra zdecydowanie ODRADZAM

Gość
jprdl co za dzbanownia i dzieciarnia. K... mać co ty chcesz od opon turystycznych na sporcie? załóż sobie miękkie opony odpowiednie do twojego motocykla. Stać cię na r1 stać cię na opony!!

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
Słabo
07.17.2015 23:58:57

Kupiłem je z motocyklem (VTR Firestorm). Były prawie nowe. Po nakręceniu 4500 km gumy wyraźnie ubywa ale nie to jest największą bolączką tych opon. Są po prostu śliskie i łatwo o przykrą niespodziankę w zakręcie - czuć jak tył powoli zaczyna odjeżdżać... Już nieraz zrobiło mi się przez nie gorąco w nieco głębszym złożeniu. Bez większych obaw można się złożyć jedynie tam gdzie nie mamy absolutnie żadnych wątpliwości do jakości asfaltu. Poza tym wolno się nagrzewają. W porównaniu do Michelinów u kolegi są wyraźnie chłodniejsze i szybko tracą temperaturę. Na mokrym trzeba uważać podwójnie. Mam tu na mysli tylnego kapcia, przód jakoś daje radę póki co. Wydaje mi się że gumy sprawdzą się do słabszych sprzętów bądź mniejszych turystyków. Do dynamicznej jazdy bądź bardziej temperamentnych motocykli - zdecydowanie odradzam. Ostrożnie ją dojadę a potem bez wyrzutów sumienia spalę :)

Gość
VTR to powinien cały rok jeździć na oponach z kolcami co ty chcesz od opon turystycznych??!! po co dajesz tak niską opinię za opony które masz założone niezgodnie z przeznaczeniem!

Adam

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
opona contimotion
08.19.2015 12:36:10

opona jak za ta kwotę moze byc,zrobilem na niej 23 tysiace tego roku i została wymieniona,opona szybkom sie nagrzewa podczas jazdy, w temperaturach ponizej 13 stopni traci przyczepnosc , jesli chodzi o zakrety to przy ostrych zakretach uslizgiwuje sie, dosyc miekka i czesto trzeba z niej wyciagac kamyczki.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
stosunek jakości do ceny bardzo dobry
10.05.2015 7:51:36

Polecam te opony jak najbardziej, do turystycznej jazdy sprawdzają się bardzo przyzwoicie, stosunek jakość / cena jest moim zdaniem bardzo dobry. Cena tej opony jest przystępna, można ją porównać do ceny używanych opon klasy wyższej - jak się ktoś zastanawia czy używka lepszej klasy, czy continental, model klasę niżej ale w bardzo dobrej cenie - kupujcie do motocykli nowe opony. Unikniecie problemów z drganiami na kierownicy i innymi historiami, conti-motion w klasie niedrogich opon to dobry wybór.

x
Jeśli chodzi o opony na tył może i nie jest za dobra do mocniejszych sprzętów, ale ja mam tego continentala na przodzie w cbr 1000f, moc 136KM, na tył powędrował Metzeler Sportec M5. Motocykl sprawuje się bardzo dobrze :)

M.
Zgadzam się w 100%. Na pewno są dużo lepsze od diablo strady :) Niestety oceny zaniżają osoby, które zakładają je do mocnych sprzętów i mają jeszcze pretensje że się ślizgają. To są opony do < 100 KM!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
ekstra
02.08.2016 11:08:18

Mam je w Ninjy 250 - według mnie opona bardzo dobra - zwłaszcza przyczepność na suchym. Niestety bieżnik tylnej opony na środku to czysty slick - w deszczu trzeba bardzo uważać, łatwo o uślizg. Ogólnie polecam - znacznie lepsze od diablo strady.

Gość
W deszczu trzeba zawsze bardzo uważać.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobre
05.30.2016 16:21:57

Mam te oponki w GSX750f zrobiłem na nich 5 tyś km .sprzęd ma 92KM jeżdże turystycznie ale czasem lubie sobie troche odkrecić manetkę. Zalety tych opon to: cena, wygląd jak na turystyczne dobrze trzymają się drogi, mieszanka miękka ale wytrzymuje sporę przebiegi u mnie przód prawie nie ruszony tył trochę. Ogólnie do turystki polecam a do sportu są opony sportowe których nie brakuje na rynku.

s3nsei
Cześć, jak bym mógł poprosić o więcej szczegółowych informacji na mail: s.grzegorek (malpa) gmail

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
dobra guma do miasta, turystyki i na łagodne winkle
08.27.2016 21:42:46

Kupiłem sprzęt z tą oponą na tyle (CBR 600 RR PC 37) i po przejechaniu ponad tysiąca kilometrów w bardzo różnych warunkach jestem bardzo zadowolony.
W mieście radzi sobie bardzo dobrze, na winklach prawie ją zamknąłem i też bez zastrzeżeń. Latałem na niej w ciężkim deszczu i w temp. ok. 10°C (oczywiście bez szaleństw) i też nie miałem żadnych problemów (nie było mowy o uślizgu czy innych problemach ze stabilnością). Przy 270 km/h też dała radę.
Ogólnie mogę polecić do codziennego użytku i czasami na wypad na winkle.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
4
poprawne
10.07.2017 18:36:30

Oponki jeżdżą już jakiś czas w cbr600rr. Oponki przejechały około 12tyś przód i tył nadaje się już do wymiany. na mokrym jazda jak na lodzie każy zakręt "na kwadratowo" tył łapie uślizg przy każdym dynamicznym ruszaniu i nie mówię tu o zrywaniu ze swiateł. w deszczu oponki robią co chcą na suchym jest ciut lepiej tył udało się zamknąc ale były wyczuwalne uślizgi więc troszkę nerwowosci w prowadzeniu. oponki długo wytrzymuja ale jesli ktoś lubi pośmigac po zakretach od czasu do czasu to nie polecam.

Gość
masz sporta kup opony do sporta!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dobra opona
02.12.2018 12:23:40

Opony zakupione jako nowe/świeży rocznik. Jeździła w GSF650 .Guma miękka dobrze trzyma przyczepność.Nigdy mnie nie zawiodła, nawet w deszczu, choć starałem się 100km/h w ulewę nie przekraczać i prowadzić mocno asekuracyjnie. Przy odkręceniu manetki do końca (1 , 2 bieg) na suchym, nie odnotowałem uślizgu. Więc do sprzętów turystycznych-polecam.


Dołączone zdjęcia
Continental Conti Motion
Continental Conti Motion
Continental Conti Motion
Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
2
Tragedia
07.14.2018 23:21:08

Miałem na GSR600. Na suchym jeszcze ujdzie, na mokrym ostre balety. Ostatnio na niej szlifowałem. Opona na zakrętach zachowywała się bardzo dziwnie pod koniec bieżnika daje wrażenie ślizgania, ale do zamknięcia opony jeszcze sporo zostało.

Gość
Na mokrym, złym i tłustym, pokrytym warstwą wilgotnego kurzu z wypływającym z wewnątrz tłustym separatorem, asfaltem, jaka opona motocyklowa będzie przyczepna??? Proszę nie mylić mokrego toru z GP z polskim asfaltem na drogach publicznych, który tak naprawdę nadaje się do ostrej jazdy ale taczką budowlaną, wolnobieżną.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Bleee
10.10.2018 17:53:15

Opona badziew. Moze nadaje sie dla kogos kto turla sie z miejsca A do B i sie cieszy, ze po 7k km nie widac zuzycia co mowi samo za siebie. Twarda, ciezko ja rozgrzac uslizgi lapie przy mocnoejsYm dodaniu gazu a hamowanie z wiekszych predkosci to ... plus taki ze zostawia fajne kreski na asfalcie...
Do mocniejszej jazdy sie jie nadaje a na morkym to 2x nie...
Polecam dla kogos kto jezdzi spokojnie i liczy kilometry..

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
Gość
03.20.2020 9:14:18

Założyłem tą oponkę do Triumph Trophy 1215.Na suchym jest super,prowadzi się dobrze. Na mokrym jest tragedia!!

Chomik
Dlaczego zatem ocena 9?

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...

Suzuki DR 650 (1996-2012)

Nie do zajechania, szybko się rozpędza jak na swoją pojemność oraz moc, siodełko jest bardzo miękkie, zawieszenie się sprawdza w każdych waru...

Shima Apex RS

Kombiak w sklepie leżał najlepiej, nawet lepiej niż alpna czy dainese. Wygodny, nie krępuje ruchów, wygląda porządnie. Do tej pory 2 wyjazdy na...

MotoSafe ALPINE

Daje 10 - najlepsza rzecz jaką MUSICIE KUPIĆ NA MOTO. Nie wiem czy akurat Alpine to najlepsze zatyczki na rynku i czy tańsze spisują się równie ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach