moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shima Spacerunner


5.38 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Shima Spacerunner


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 25%
Neutralne: 38%
Negatywne: 38%



Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
shima spacerunner
06.01.2013 22:35:46

Używałem rękawic Shima Spacerunner przez całą jesień i krótki na wiosnę. Są one bardzo ciepłe i wygodne. Niestety 3 punkty odjąłem za błąd projektowy jakim jest brak przyszycia polarowego wnętrza do skórzanej warstwy zewnętrznej na palcach. Powoduje to że jak chcemy wyjąć lekko spoconą dłoń to cała polarowa podszewka wyjeżdża na zewnątrz i póki nie wciśniemy jej do środka (a jest to wcale niełatwe bo skóra jest dosyć sztywna) nie da się założyć rękawicy ...


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Fifty fifty
11.02.2013 20:46:29

Ogólnie OK. Za niecałe 200 złotych trudno oczekiwać fajerwerków, ale kilka elementów można by poprawić niewielkim kosztem. Są grube, więc czucie jest takie sobie, łapy dość szybko pocą się, a wentylacja jest prawie żadna. Mankiet i rzep są za krótkie. Na plus: ciepłe...


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Słabo
04.19.2014 18:01:18

Po tysiącu kilometrach rękawice się rozlazły, wnętrze wychodzi a membrana się pozwijała gdy do środka dostała się woda i rękawice można już tylko wyrzucić na śmietnik, za tą cenę nie warto, w dodatku są średnio wygodne a ręce się mocno w nich pocą




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Pozytyw
06.27.2014 16:20:32

Przyznam szczerze że jestem mile zaskoczony ,używam drugi sezon i jak na razie odpukać nic się nie rozlazło :) Jak za taką cenę mam nadzieje że jeszcze w nich po smigam :P


Gość


Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Takie sobie
12.01.2015 10:21:44

Na początek plusy: Sprawiają wrażenie mocnych, mają protektory tam gdzie trzeba oraz listwę gumową na palcu wskazującym. Są też ciepłe.
Minusy: Ręce pocą się w nich niemiłosiernie. Brak jakiejkolwiek wentylacji. Po jednym dniu użytkowania dwa trzeba przeznaczyć na suszenie wewnątrz
Reasumując - na zimne dni jak najbardziej - na chłodne nie.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Jednarazówki
05.02.2016 16:32:25

Prze pierwszy miesiąc nie miałem zastrzeżen poza dośc słabą wentylacją. Niestety w pewnym momencie w lekkim deszczu rękawica przemokła i przy wyjęciu dłoni wywlekła się cała wewnętrzna część rękawicy. Ponownie włożyć ręki już mi się nie udało. Próby reklamacji zawiodły (trzeba było nie zdejmować, coby nie naruszyć konstrukcji rękawicy) i zostałem ze śmieciem do którego nie dało się nawet włożyć ręki. Z ciekawości rozciąłem wewnętrzną poszewkę, pod którą znalazłem membraną mająca na celu zapewnić rękawicy nieprzemakalność, cała była w kawałkach, co tłumaczyłoby przpuszczanie wody, oraz niewożliwośc włożenia ręki. Ogólnie produkt nie nadaje się do użytku, no chyba że ktoś zamierza włożyć i już nie zdejmować.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Lepiej dołożyć i kupić modeki.
07.18.2017 19:22:03

Rękawice posiadam od 6 miesięcy. Zrobiłem w nich na dzień dzisiejszy ok 6000km. Szczerze ? Po takim przebiegu oczekiwałem od nich trochę więcej. Jakość wykonania bardzo kiepska, z resztą jak większość produktów od Shimy. Przy zdejmowaniu rękawic wyściółka wychodzi razem z ręką, co jest bardzo irytujące..
A teraz dwa plusy. W niskich temperaturach rzędu 5-10 stopni spisują się znakomicie, dłoń nie odczuwa zimna.
Po drugie są bardzo komfortowe, świetnie leżą na dłoni.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
12.28.2017 19:50:04

Wywaliłem pseudo membranę po 3 miesiącach i latam w nich już 5 lat.
Wiem że w deszczu przemokną, więc zakładam inne.
Nie dajcie się naciągnąć na te rękawice nie są warte swojej ceny.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA