NOWOŚĆ SIDI Gas 2 FLOW
1
OPINIA Uvex PS 400

NOWOŚĆ IXON Orion Lady

NOWOŚĆ SEGURA Marvin

NOWOŚĆ SEGURA Maverick

NOWOŚĆ SEGURA Dorian
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Klocki hamulcowe Lucas


6.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Klocki hamulcowe Lucas


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 63%
Neutralne: 0%
Negatywne: 38%



Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
bardzo przereklamowane
07.01.2013 16:50:56

Brat kupił FZ1 z wyjechanymi klockami, więc po kupnie przyszła pora na wymiane klocków. Dużo pozytywnych opinii czytałem na temat Lucasów, więc wybrałem Lucasy MCB 634LF i co? Zawód - moto hamuje 2x gorzej, a do tego po zrobieniu pareset kilometrów zaczęły piszczeć. Przetarcie papierem ściernym, żeby przestał - pare kilometrów i dalej piszczą. Klocki w moim odczuciu bardzo kiepskie - nie polecam ich nikomu.

Gość
tyle hejtu w opisie a ocenia 9. Gdzie tu logika?

Gość
LF to miesznka na tylną oś


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
TRW Lucas
07.22.2013 13:40:24

Oczywiście, że masz prawo być niezadowolony - Lucas to tylko logo firmy, a sama firma produkuje wiele różnych modeli klocków i trafiłeś akurat na te najgorsze. Są różne typy

MCB - standardowe klocki z tworzywa organicznego
MCB SV - okładzina sintermetalowa
MCB SRQ - okładzina sintermetalowa z domieszką karbonu przeznaczone na tory wyścigowe
MCB CRQ - klocki karbonowe przeznaczone na tory wyścigowe
MCB SI - sintermetal - przeznaczone na off-road i motocross
RSI - sintermetal - przeznaczone na off-road i motocross

Ja latam na MCB SV i jestem bardzo zadowolony - szybko się grzeją, nie piszczą i hamują rewelacyjnie. Natomiast o zwykłych MCB właśnie słyszałem kiepskie opinie - kupować trzeba świadomie, a nie narzekać że kupiłem Lucasy i są do dupy. Nie są, ale jak kupisz najtańsze to masz najtańsze i nie oczekuj dobrego hamowania.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
świetne klocki
07.23.2013 20:51:49

Zgadzam się z przedmówcą. Sam używam klocków MCB611SV w R6 RJ15 i jak dla mnie rewelacja. Latam głównie po drogach, nie wiem jakby spisały się w ekstremalnych warunkach na torze ale ogólnie są super i nie piszczą.




Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
...
08.07.2013 20:24:11

Ja co prawda na tych SV nie latałem, ale mogę potwierdzić opinie odnośnie zwykłych nie spiekanych Lucasów - syf jakich mało, moto(R6 2005) ma teraz o wiele dłuższą droge hamowania, a do tego piszczą jak głupie - głównie przy niższych prędkościach, chociaż przy wyższych pewnie też tylko nie słychać. Raczej nie wytrzymam do ich skończenia, w zime zakładam coś mądrzejszego. Miałem wcześniej EBC HH i było ok.

Arek
Bo głupotom jest do sporta zakładać klocki od tak naprawdę lekkich turystyków... Normalne że piszczy i nie hamuje po przy kilku porządnych heblowaniach z np. 200 spaliłeś je zwyczajnie...


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
TRW SV bardzo dobre klocki
09.03.2013 0:01:46

Ja zmieniłem z ebc hh i są lepsze. Kosmiczną różnicę czułem od razu po wymianie, w serwisie mówili żebym na początku uważał no i powiem wam, że mieli rację :) Już przy pierwszym hamowaniu pokazały co potrafią, no po prostu siekiera :) Najlepsze jest to, że zanim się dotarły to hamowały jak kij w szprychach ale teraz jak już się troszkę ułożyły to hamują jak by słabiej-nie wiem dlaczego ale takie mam odczucie... Czy tak czy siak jeden palec na klamce starczy więc i tak są zajebiste :) pzdr


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Lucas
10.20.2013 9:52:45

Chyba kupiłem te zwykłe organiczne, bo mnie denerwują strasznie. Czerwone opakowanie z logo TRW-Lucas i klocki w czarnej okładzinie. Modelu nie znam niestety. Słabo hamują to jedna rzecz, ale przy wyciąganiu moto z garażu piszczą jak głupie, tak samo podczas wolnej jazdy - dojazd do świateł i słysze jak coś piszczy z przodu. Przy hamowaniu identycznie. Ja ich nie założe ponownie. Miałem sprawdzone Vesrahy i do nich wracam i nawet nie czekam aż te dojade do końca. Mój moto to R6 z 2005 r. Odradzam.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
lucas
07.10.2016 17:11:35

swoje zadanie spełniały w zupełności ale dziwi mnie to jak szybko się skończyły... 4000km ? fakt kupiłem motor używany i sprawdzałem klocki były ok, zrobiłem 4000km i do wymiany. nigdy nie piszczały i problemów nie było, dopiero piszczały jak koniec klocka było. Polecam organiki


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
klocki do BMW-R850RT
09.12.2016 14:19:30

Kupilem klocki firmy LUKAS tyl do BMW R850 RT cena prawie trzy razy wyzsza niz na rynku, przejechalem tylko 7 tys km i klocki padly w trasie, reklamowalem to dostalem porazajaca opinie i odmowe uznania reklamacji,opinie wydal czlowiek ,ktory nie posiada podstawowej wiedzy o dzialaniu hamulcow, ale pies z nim tancowal, jakosc klockow firmy LUKAS jest skandalicznie niska i szczerze odradzam zakup i montaz produktow tej firmy bo nigdy nie wiesz kiedy klocki sie zuzyja a ty zabulisz za transport pisze to ja praktyk motocyklowy od 50lat.

Gość
Jak ty od 50 lat jezdzisz, to masz już pewnie z 7 dych na karku. Może lepiej zakończ już karierę i zajmij się rozwiązywaniem krzyżówek?

Gość
Hehehe i jeszcze chciał żeby mu je w gratisie założyć.

Gość
Ale o co chodzi? Reklamowałeś klocki, bo się zużyły? :D Kurcze, nie pomyślałem o tym, a właśnie kończą mi się opony :D



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA