NOWOŚĆ L&J Rypard KSM045

NOWOŚĆ Course Pacer

NOWOŚĆ Spyke Milano Man 2.0

NOWOŚĆ Romet Ogar 202 Fi

NOWOŚĆ Shark EVO GT

NOWOŚĆ Held 9250 Balaclava

NOWOŚĆ Interkom Biketec Spirit

NOWOŚĆ Continental TKC 70 Rocks
9
OPINIA Suzuki GSX 1400
9
OPINIA Pirelli Sport Demon
7
OPINIA Yamaha XT1200Z Super Tenere (2010-2016)
Mamy już 18618 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Motona Venta



Zdjęcia przedmiotu

1  

Motona Venta

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.18 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 82%
Neutralne: 0%
Negatywne: 18%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Bardzo
08.31.2014 16:01:42

Ową kurteczkę zakupiłem 2 lata temu w Gres Yamaha w Białymstoku. Bez zbędnych szczegółów przejdę od razu do opisu:
1)Wykonanie.
Kurtka wykonana jest bardzo solidnie. Dowodem na to jest fakt, że jakiś czas temu zaliczyłem wywrotkę na żwirze przy prędkości około 50 km/h (zahaczyłem o pobocze). Uderzenia o podłoże oraz pięciometrowego ślizgu po żwirze nawet nie poczułem dzięki protektorom. Co z kurtką? Gdy wróciłem do domu zbyłem wodą z mydłem pozostałości gleby i to wszystko. Żadnych śladów po tym incydencie nie ma.

2)Komfort jazdy/wentylacja.
Kurtka posiada 2 wypinane podpinki: jedną wodo i wiatroodporną oraz jedną docieplającą. Montaż ich jest bardzo łatwy jednak trzeba zwracać uwagę na temperaturę otoczenia. Mając założone wszystkie podpinki bez problemu poruszałem się w temperaturze +5 stopni Celsjusza jednak jeśli zdarzy się, że jadąc w tej kurtce było mi zbyt gorąco, nie było problemu. Na rękawach są 2 zamki od wentylacji oraz z przodu i z tyłu kurtki są po 2 panele wentylacyjne, które można całkowicie wypiąć.

3) Dopasowanie.
Na rękawach oraz w dolnej części kurtki są ściągacze. Nic poza tym.

4)Podsumowanie.
Za kurtkę zapłaciłem nie co ponad 500 zł. Nie żałuję wydanych pieniędzy, ba, gdybym jeszcze raz musiał kupować kurtka najprawdopodobniej zdecydowałbym się na ten sam model tego samego producenta. Gorąco polecam : )

Arek
Dzięki Kolego za rzetelną i szczerą opinie. Znacznie pomogła mi sie zdecydować na te kurtkę rownież w Gres Moto. Jeszcze raz dzięki. Szerokości życzę 😀

Głosy: 57   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Wielosezonowa i dobrze wykonana
04.15.2015 9:46:27

Znakomity zakup biorąc pod uwagę jakość wykonania i cenę. Daje radę przy temperaturach rzędu +4, a i da się wytrzymać przy +30. Bardzo wygodna, daje poczucie bezpieczeństwa i wygląda fajnie. Polecam.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
04.15.2015 12:58:33

Aktualnie przeżyłem w niej dwie wywrotki. Na kurtce nie ma nawet śladu, że mój upadek amortyzował beton. Bardzo przyjemnie się leciało po asfalcie, niemalże jak po materacu. Także, jeżeli chodzi o ochronę daje maks gwiazdek +1.

Jeździłem w niej do końca poprzedniego sezonu, czyli do temperatur sięgających 0 stopni + częsty deszcz i silne wiatry. Ciepło trzyma idealnie - nie marzłem. Po jeździe w ULEWIE trzeba suszyć środek + podpinkę. Pod podpinką zazwyczaj jest sucho. Ten sezon zacząłem też dość wcześnie, także nawet się na śnieg z deszczem załapałem...i ciepło trzymała znakomicie.
Po jeździe w letnim deszczyku zazwyczaj schnie sama, jeszcze na ciele.

Jazda w ciepłe dni to nie problem, są dodatkowe wentylatory, które można otwierać i zapinać nawet w jeździe. Generalnie nie pociłem się w tej kurtce, więc maks gwiazdek za to. Chyba, że akurat stałem na czerwonym świetle w pełnym słońcu, przy temperaturze 30+...ale wtedy nawet w samym podkoszulku człowiek się poci.

Jakość wykonania: Jak do tej pory tylko zapięcie przy rękawie (to do podpinki) mi się odpruło i jeden suwak na plecach się rozwalił, tak po za tym to mistrzostwo świata.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
04.15.2015 15:42:45

Aktualnie przeżyłem w niej dwie wywrotki. Na kurtce nie ma nawet śladu, że mój upadek amortyzował beton. Bardzo przyjemnie się leciało po asfalcie, niemalże jak po materacu. Także, jeżeli chodzi o ochronę daje maks gwiazdek +1.

Jeździłem w niej do końca poprzedniego sezonu, czyli do temperatur sięgających 0 stopni + częsty deszcz i silne wiatry. Ciepło trzyma idealnie - nie marzłem. Po jeździe w ULEWIE trzeba suszyć środek + podpinkę. Pod podpinką zazwyczaj jest sucho. Ten sezon zacząłem też dość wcześnie, także nawet się na śnieg z deszczem załapałem...i ciepło trzymała znakomicie.
Po jeździe w letnim deszczyku zazwyczaj schnie sama, jeszcze na ciele.

Jazda w ciepłe dni to nie problem, są dodatkowe wentylatory, które można otwierać i zapinać nawet w jeździe. Generalnie nie pociłem się w tej kurtce, więc maks gwiazdek za to. Chyba, że akurat stałem na czerwonym świetle w pełnym słońcu, przy temperaturze 30+...ale wtedy nawet w samym podkoszulku człowiek się poci.

Jakość wykonania: Jak do tej pory tylko zapięcie przy rękawie (to do podpinki) mi się odpruło i jeden suwak na plecach się rozwalił, tak po za tym to mistrzostwo świata.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
2
rozczarowany
07.21.2015 12:10:51

brak słów...


Gość
Kolo kupił 4 razy L myślal, że któraś wejdzie,, ZAMIAST 4XL, Można tak?

Gość
S Venti jest dla kobiet! Rozmiar dla panów XXXXXXXXXL znajdziesz wyżej! Niema? Mówiłe Am, że to sklel dla normalnych Janusz.!

Gość
Ciekawa opinia

Głosy: -20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
OK
12.14.2015 20:43:28


NA PLUS:
Kurtka bardzo dobrze wentylowana, jazda w niej przy temperaturze +25 jest nadal przyjemna, powyżej tej temp. chyba nie ma kurtki w której było by nadal przyjemnie.

Po założeniu podpinek i bielizny termo aktywnej jazda przy +5 nadal jest możliwa (oczywiście można zapomnieć o długich wypadach).

NA MINUS:
System mocowań dopinek mógł by być lepszy, napy w rękawach nie są najlepszym rozwiązaniem, czasami przy wkładaniu ręki, z rękawa potrafi wystawać któraś z wewnętrznych warstw.

Doczepiane frędzelki do suwaków zamków w większości już mi się oberwały.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Na razie ok
03.15.2016 21:11:18

Używane od miesiąca.
Użytkowana w temperaturach -2 do 10 stopni na skuterze 125.
Póki co super ciepła. Ani razu nie zmarzłem a dojeżdżam codziennie ok 18 km w jedną stronę.
W lekkim deszczu też było komfortowo.
Po dłuższym użytkowaniu napisze więcej.
Na razie super.


Piotrek
Pora na dodanie informacji. Sprzęt: Yamaha X-Max 125 z dużą szybą. Kurtka używana praktycznie w każdych warunkach pogodowych. W poprzednim sezonie (marzec-grudzień) zrobiłem ok 5000km. Wrażenia z jazdy: Wiosna/Jesień: Super sprawdza się warstwa wodoszczelna. Raz podczas 20km w potężnej ulewie miałem niewielkie przesiąknięcia w okolicach barków. Jak jechałem, to nic nie czułem. Żadnych przemoczeń kieszeni. Niestety po takiej podróży kurtka schnie bardzo długo - ale rozmawiałem z innymi motocyklistami, że to norma. Najdłużej schnie fragment materiału na końcówce rękawa. Lato: Świetne klapy, które można całkowicie odpiąć, wtedy żadne słońce nie groźne. Oczywiście jak jest 30 stopni i stoisz na światłach, to jest dyskomfort, ale jak tylko ruszasz jest ok. Ani razu nie spociłem się, żeby koszulka była wilgotna. Najdłuższe jazdy to ok 150km na raz przy temperaturze ok 25 stopni. Wszystko zniosła super. Zima: (jako zimę przyjmuję wszystko poniżej 0 stopni) Podpinka super spełnia swoje zadanie. Największy mróz to ok -7 i po 20km w każdą stronę (mam skuter z dużą przednią szybą, więc i wiatru na mnie nie leci dużo). Było naprawdę cieplutko. Mam również spodnie Motona Lux, które po spięciu zamkiem z kurtką powodują, że w ogóle nie odczuwam zimna. Na plus: super wodoszczelna warstwa bardzo ciepła podpinka Na minus: popruły się końcówki suwaków zamków. Napisałem do producenta, czekam na info zwrotne. Czasami suwaki na rękawach złapią wewnętrzny materiał rękawa i troszkę się trzeba pobawić, aby je rozpiąć. Inne: Z powodu indywidualnych odczuć zimna jest mi ciężko zdecydować kiedy wypinam ciepłą podpinkę. Wolę żeby mi było troszkę cieplej niż, żebym marzł. Podsumowanie: Super sprzęt.

Gość -Dawid
Jak wrażenia po sezonie?

Gość
Trzymam za słowo z opinia po przejechaniu cos więcej w tej kurtce :)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
polecam
02.13.2017 20:08:22

Kurtkę zakupiłem na początku jesieni i jeździłem póki co do połowy grudnia, poniżej ok5 stopni na plusie dopiero można odczuc dyskomfort zwiazany z temperatura, przy lekkim jak i srednim deszczu nie narzekalem, mialem w niej jeden wypadek przy około 50km/h i brak jakichkolwiek obrażeń, montaż podpinek moglby byc lepszy a poza tym nie zauwazylem wiekszych wad, pourywały mi się jedynie napy od polowy suwaków jak i same suwaki przy rekawach czasem potrafią sie zaciac, jest to moja pierwsza kurtka na moto ale wydaje mi sie ze w tej cenie to naprawde dobry produkt.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Słaba
05.04.2019 22:56:09

Użytkuję tę kurtkę od 3 lat. W tym czasie 2 krotnie byla reklamowana. W zasadzie wszystko co mogło się zepsuć (bez gleby) to się zepsuło. Począwszy od zamków, impregnacji zamków od wentylacji, na napach mocujcych podpinki kończąc. Mało tego: po pierwszej reklamacji gdy rozsypały się impregnacje wentylacji na ramionach, otrzymałem telefon z informacją, że nie powinienem zapinać zamków w trakcie jazdy!?! Żart jakis. Z pozytywow - panele wentyalcyjne na klatce robią robotę, Kurtka dobrze dopasowana i wygodna, membrana wodoszczelna też daje radę - przedestowana podczas wyprawy do Finlandii i ok 300km w deszczu. Poza tym porażka...wykonanie słabe, a serwis śmieszny, generalnie nie polecam bo w tej cenie można coś ciekawszego znaleźć.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Kurtka służy już 4 rok!
05.23.2019 10:52:24

W kurtce Venta z Motony przejechałem już blisko 30 tys km, głównie Polska, ale zaliczyłem też już 3 dłuższe wyjazdy na południe Europy. Kurtka jest wygodna, świetnie dopasowana sprawdza się w deszczu i gdy jest zimno. Najlepsza jest jednak w ciepłe i upalne dni. Panele wentylacyjne robią super robotę.
Wykonanie jest solidne i wszystko sie trzyma jakna razie dobrze. Polecam!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Kurtka motona
09.26.2019 11:19:44

Kurtkę motoba centa mam od 8 lat używana na zmianę ze skórą z przewagą skóry. Można powiedzieć, że po ośmiu latach nieźle znosi upływ czasu. W tym roku zaliczyła wyprawę do Macedonii i Albanii, panele wentylacyjne robią robotę także jazda w upały nie jest uciążliwa to naprawdę duży plus tej kurtki. W trakcie podróży była pogoda różna nawet przy dużej ulewie kurtka wyschła szybko w trakcie jazdy przy temperaturze ok.28 stopni. Jakość wykonania jest średnia od początku jest problem z zamkami paneli wentylacyjnych są bardzo drobne i działają nie precyzyjnie z upływem lat ten problem się zwiększa. Myślę, że wymiana tych zamków mogła by pomóc. Ogólnie w tej cenie kurtka dobra.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Caberg Levo

Szukałem dobrego kasku szczękowego przez 3 tyg.
Przewertowałem internet w opiniach i filmach na yt. Poprzez wszystkie hjc, bell, nolan i in...

Suzuki GSX 1400

Jest to mój trzeci moto powyżej litra i pierwszy czterocylindrowy. Motocykl z niesamowitym silnikiem, wygodny. U mnie spalanie 5,5 - 7 litrów, opon...

Pirelli Sport Demon

Bardzo dobra opona. Po zmianie ze starego kwadratowego Laserteca moto zyskało na zwrotności, dosłownie skręca jak rower. Szybko się grzeje, świe...

Yamaha XT1200Z Super Tenere (2010-2016)

W moim posiadaniu 3 sezony rocznik 2011 -
z plusów:
to przede wszystkim heble !!!
szyba- jak toś wspomniał załatwia doda...

Honda NT 700 V Deauville 2006-2013

Mam NT700VA od czterech sezonów. Używany na co dzień na dojazdy do pracy, trochę wycieczek po Polsce i kilka dłuższych wyjazdów po ok 3000km. ...

Yamaha FZS 1000 Fazer (2000-2005)

MOto miałem z wloch nie wygladało na powypadkowe bylo zadbane w pięknym czarnym kolorze z 2002 roku, przebieg 60 k jezdziłem nim rok. sprzegło za...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania