NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



MT Revenge


7.78 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 56%
Neutralne: 22%
Negatywne: 22%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 73   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Mt Revenge
11.30.2014 20:31:26

Mój pierwszy kask, uważam że jest to dobry wybór. Nie duża kasa, a 5 gwiazdek w teście Sharp. Po pewnym czasie uciska trochę uszy i nie wygłusza najlepiej, aczkolwiek na moją jazdę w granicach 110-120 km/h sprawdza się wyśmienicie. Za te pieniądze nic lepszego się nie znajdzie. Polecam!

Gość
Z pinlockiem nie paruje

Marek
Mi paruje, musze chyba dokupic pinlock

blazej
Nie paruje.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Pierwszy kask
06.07.2015 21:14:41

Również zakupiłem ten kask jako pierwszy w moim życiu, przekonały mnie gwiazdki SHARP'a. Mamy czerwiec, więc sezon dopiero w początkowej fazie i moja opinia jest taka:

- Na minus: Mam dość spory problem z przewlekłym zapaleniem spojówek, a w kasku w żaden sposób nie da się pozbyć wiatru. Wszystkie wloty pozamykane... Ba! Byłem na tyle zuchwały że zdecydowałem się je ZATKAĆ, a wiatr hula i tak przez nieszczelną uszczelkę wizjera.

- Na minus: Sam wizjer bardzo podatny na zarysowania. Wystarczyło że zahaczyłem lekko głową (idąc, nie jadąc) o gałąź i już rysa...

- Na plus: pinlock i ciemny akcesoryjny wizjer. Nie paruje, a przyciemnienie jest na tyle dobrze dobrane że jedzie się przyjemnie zarówno pod słońce, jak i w oświetleniu nocnego miasta.

- Na plus: Całkiem wygodny. Z założoną kominiarką uszy się nie gniotą, a przylega na tyle dobrze że można czuć się bezpiecznie.

- Na minus: Hałas powyżej 70km/h robi się dokuczliwy.

Co do aerodynamiki się nie wypowiem bo nie mam doświadczenia z innymi kaskami tego typu. Podsumowując, kask najprawdopodobniej będę zmieniał mimo że w sumie wydałem na niego około 500zł (pinlock, ciemna szybka). Bezpieczeństwo mam nadzieje że nie jest zawyżone, całe szczęście nie musiałem tego sprawdzać, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia... Myślę że warto dopłacić do czegoś lepszego z podobnym ratingiem w SHARPie...

Profil użytkownika
Greggoryus
Do mojego poprzedniego postu dodam że ocena przypadkowo została źle podana. Ocenił bym go na jakieś 6 z minusem...


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.23.2015 22:20:26

Kask za rozsądne pieniądze,bardzo dobrze wykonany i dobrą wentylacją. Wcześniej miałem AGV k3 i ten jest dużo lepszy. Nic nie gwiżdże i nie syczy nawet przy prędkości 200km/h. Mogło by się poprawić lekko wygłuszenie ale i tak jest super. Polecam


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Nie polecam
05.28.2016 23:13:25

To mój drugi kask, wcześniej miałem HJC C14 i wada było to że parował, ale ten... Napaliłem się że fajnie wygląda (GP Replica) i że ma 5 gwiazdek. Ale wiatr w nim hula, piszczy, syczy, szumi, mimo podbródka, po za tym szybka jest jakaś dziwna i słabo w niej widać.




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Pierwszy kask
12.10.2016 14:01:00

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej głowy podczas jazdy. Dodatkowo posiada Moduł NFC z lokalizacją GPS w razie wypadku. Niestety miałem okazję roztłuc go o asfalt przy 100km/h i głowa wyszła cało. Aerodynamika dobra do około 200km/h. Jak nie zamierzasz szybciej latać to polecam. Bardzo dobra cena.

Gość
Przy 100 km/h to już jest konkretny crash-test. Dobrze że nic się poważnego się tobie nie stało(mam nadzieje, skoro piszesz tutaj opinie).


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
MT Revenge opinia
03.23.2017 20:15:06

Kask jest strasznie głośny nie idzie rozmawiać przez intercom jak sie jedzie powyzej 60km/h
Dużym plusem jest niska cena i 5* w SHARP .

duży wybór akcesoryjnych szybek.

głową zaczyna rzuciać już przy 170km/h

Gość
Szczerze? W tej cenie 5 gwiazdek Sharp wystarczy w zupełności, żeby go kupić. Rzucanie głowy moim zdaniem to najczęściej wina źle dobranego rozmiaru.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Ocena kasku MT
10.07.2017 20:45:12

Kask wygodny ale do cichych nie należy. Po założeniu stoperów jest ok. Co najważniejsze ocalił głowę przy uderzeniu bokiem głowy o asfalt przy 80km/h.
Polecam.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
głośny
05.23.2018 14:52:26

Bezpieczny Tani ale po 2 latach użytkowania strasznie głośny i słaba aerodynamika. przy mocnym przytuleniu do baku jako tako ale na nakeda nie polecam


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobry
04.21.2020 19:35:10

Witam użytkuje kask 4 sezon tak jak wcześniej pisali kask fajny wygodny i bezpieczny zaliczyłem w nim glebę około 30 km/h i wszystko ok,na kasku nawet ryski nie było z czasem wygłuszenie trochę gorsze ale idzie przeżyć do 120 idzie rozmawiać przez Intercom później gorzej,powyżej 120 już wiatr chylą w środku ale do prędkości przelotowych 100-120 naprawdę jest ok,w tym sezonie zaczął trochę cisnąć w uszy chodź nie wiem czym to spowodowane bo przez ostatnie 3 było ok.nastepny chyba też będzie kask MT.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA