8
OPINIA HJC RPHA 70

NOWOŚĆ IXON M-NJORD

NOWOŚĆ IXON T-REX
10
OPINIA BMW F800 GT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Nolan N64


6.64 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Nolan N64


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 55%
Neutralne: 9%
Negatywne: 36%



Gość








Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Nolan N64
03.27.2014 14:51:42

Zrobiłem w nim ok. 650 km, ale co nieco już mogę powiedzieć - kask jest wygodny i dobrze dopasowany do głowy, niestety trochę gorzej jest z jego zakładaniem - ciężko wchodzi na głowe i ociera uszy przy zakładaniu, okulary przeciwsłoneczne też wchodzą dość ciasno. Zapięcie kasku bardzo fajne - daje się je obsługiwać w rękawicach. Jakość wykonania jak na tą cene bardzo ok - wyściółka miękka, z zewnątrz też ok - jeden minus że strasznie się palcuje. Kask ma dobrą wentylacje - nie dusze się w nim, jedynie górny nawiew mógłby być bardziej skuteczny. N64 jest wyposażony w pinlocka który świetnie - szyba nie paruje ani troche. Jeden minus jaki do tej pory znalazłem to wyciszenie - ten nolan na pewno do najcichszych kasków nie należy - przy prędkościach powyżej 120km/h bardzo mocno szumi w środku bez względu czy mam wloty otworzone czy zamknięte - to nie robi żadnej różnicy. Ogólnie mogę już powiedzieć że to dobry kask za przyzwoitą cene. Polecam.


Gość








Głosy: 45   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Nolan N64 Sport
04.25.2014 23:38:59

Potwierdzam opinie kolegi wyżej. Jestem zadowolony z tego Nolana - ma rewelaczjny pinlock, dobrze pasuje do kształtu mojej głowy, niezła jakość wykonania, wygodne zapięcie :) Faktycznie górne wloty wentylacyjne działają za słabo i czuć je tylko w zimniejsze dni, ale z przodu jest ok. Stosunek cena/jakość rewelacja :) Mogę tylko polecić ten kask - żałuje jedynie że nie wziąłem malowania gemini z rybkami :D Jest przekozackie :)

Gość
mam model z rybkami - "aquarium", wszytsko ok..nawet dało sie zamontować intercom ale wyciszenie mogło by być lepsze, w tym kasku napewno nie zaśniesz :)


Gość








Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
kask
05.10.2014 21:50:21

Jest to mój pierwszy kask i jestem bardzo zadowolony.Dobry stosunek cena / jakosc . Wygodny troche hałasliwy , jezdze nakedem , ale szczerze idzie sie do tego przyzwyczaic. Solidna konstrukcja polecam


Gość








Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
w tej cenie super
06.12.2014 13:34:28

Polecam ten kask. Kupiłem go za 480 PLN i zrobiłem 5 tys. Kask jest dobrym kompromisem między ceną, a jakością - szyba nie paruje, wentylacja jest wystarczająca, ogólnie jakośc wykonania stoi na dobrym poziomie. Jedynie można się lekko doczepić do wyściułki we wnętrzu - jest dobra, ale gąbki mogłyby być troche grubsze żeby w kasku było przytulniej. Mierzyłem w sklepie jeszcze IS-17 i jednak był wygodniejszy. Muszę te pochwalić aerodynamike N64 - jest stabilny nawet przy dużych prędkościach, niestety przy 180 km/h w środku robi się niesamowicie głośno. Komfort jest do 100-120km/h.




Gość


Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
jak za te pieniądze polecam
07.21.2014 14:14:29

Plusy:
- Wygodny
- Ładne malowania
- Wygodne zapięcie
- Świetny pinlock
- 4* w testach SHARP
- Cena

Minusy:
- Nie ma blendy, a czasem by się przydała.
- Górna wentylacja mogłaby lepiej dmuchać po głowie. W upały nie czuć tego.
- Głośny powyżej 100km/h.


Gość








Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Nolan N64
02.14.2015 18:08:29

Nolan N64 to kask średniej półki. Skorupa z (podobno) kewlaru i włókna węglowego co sprawia że jest sztywna i lekka. Wnętrze spójne oraz ergonomiczne. Zakłada i zdejmuje sie w prosty sposób zaś zatoczki na uszy sprawiają że uszy nie są przygniecione i nie bolą a wyciszenie kasku jest na wysokim poziomie gdyż normalnie z drugą osobą nie da sie rozmawiać obok. Szyba jest świetna ale niestety mechanizm podnoszenia szyby dość twardo i sztywno sie podnosi szyba co sprawia że kaskiem szarpie z góry na dół a wcięcie na "palec" do podnoszenia szyby jest nad wlotem. Gdy jest wlot na szczęce otworzony to podniesienie szyby sprawia że ten wlot zamkniemy. Wloty na górze są proste i intuicyjne ale za daleko do tyłu wysunięte. Areodynamika na najwyższym poziomie. Umaszczenia kasku- do wyboru do koloru ja osobiście mialem w rękach biało-czarny kask z naprawde super grafiką. System zapięcia typu pinlock sprawia że mozna poczuc sie naprawde bezpiecznie jednakże odpięcie tego zamknięcia sprawia że trzeba wsadzić palec i podhaczyc "ten mechanizm" aby rozpiąć ten zamek. Cena świetna bo w sklepie 600zł to naprawde nie wiele za niesamowitą jakość. Wygoda jazdy w tym kasku to poprostu poezja, wentylacja poprawna. Cena adekwatna do jakości (moim zdaniem aż za niska cena). Minusy: Brak noska oraz podbrudka co sprawia że może dmuchac powietrzem od spodu na usta, brak antyfoga.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Kask Nolan n64
03.04.2016 20:37:29

Czytam opinie na temat tego kasku i zastanawiam się czy faktyczne dotyczą N64? Mam porównanie z kaskiem podobnej klasy a dokładnie HJC. Podczas pierwszej jazdy w tym kasku po zmianie z HJC była szokiem. Pierwsze wrażenie było takie, że w kasku jest jakaś potężna dziura. Straszny szum już przy małych prędkościach. Przez chwilę pomyślałem, że mam usterkę silnika bo pierwszy raz podczas jazdy słyszałem pracę zaworów. Kas w którym jeździłem nie posiada pin locka. Parował nawet przy uchylonej szybce. Trzy gwiazdki dałem tylko za wygląd i dopasowanie bo faktycznie nie uwiera. Ogólnie nie polecam do jazdy motocyklem.


Gość







Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Nolan n64
04.02.2016 12:31:26

Witam jestem posiadaczem tego kasku szczerze powiem ze się bardzo zawiodłem miałem wcześniej tańszy kask i jeśli chodzi o komfort jazdy byl o niebo lepszy w nolanie jest masakrycznie głośno aż się odechciewa go zakładać jedyne co przekonuje do jego zakupu to ciekawe malowanie które mnie skusilo.

Karor
@SzySzek masz jakąś tabelę cen i dozwolonych wymagań co do towarów? Czy Kamil mógłby wymagać lepszego wyciszenia gdyby znalazł ten sam kask w wyższej cenie? Jak wysoka musiałaby być? Chłopak wyraził swoją opinię i tyle. Nie musisz jej nawet podzielać :)

Profil użytkownika
SzySzek
Nie ma to jak wymagać dobrego wyciszenia w kasku za 600 zł...zastanów się co piszesz.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Kask bardzo przeciętny
07.22.2016 23:07:45

Kupiłem ten kask za 420zł więc w dobrej cenie. Nolan N64 wygląda świetnie, czerwone wnętrze, przeszycia w kolorach włoskiej flagi. No i dość wygodny. I w tym momencie kończą się zalety tego kasku. Zrobiłem nim 2100 kilometry i kask jest BARDZO GŁOŚNY o czym już inni wspomnieli. Otwieranie szybki jest uciążliwe gdyż uchwyt jest małych rozmiarów i jest umieszczony po środku. Ale coś co mnie zdziwiło to zawirowania powietrza wewnątrz kasku - spróbujcie sobie wysunąć dolną szczękę a zobaczycie jaka wichura robi się tuż za uszami. No i gąbki już jakby się lekko uklepały. Szczerze mówiąc mój poprzedni budżetowy AGV K-3 był lepszy.


Dołączone zdjęcia
Nolan N64

Gość








Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Nolan N64
05.21.2017 16:45:53

Posiadam ten kask od roku, skusiłem się jego niską ceną i wagą, niestety był to najgorszy wybór w moim życiu...kask jest niesamowicie głośny, gdybym nie jeździł z zatyczkami to bym ogłuchł, a i w zatyczkach głowa mi pęka i to już przy prędkościach 80+ przy 140km/h jest dramat. W wietrzną pogodę rzuca głową we wszystkie strony, mało, że jej nie urwie. Wentylację odczuwa się tylko w chłodne dni.


Gość








Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Nolan N64
05.09.2018 11:18:20

Szczerze jest to mój pierwszy Kask i jest zajebisty świetne malowania do niego były wygodnie w nim się śmiga dobry do interkomu szybka mi czasami parowała ale to w zimne dni tylko takie np jak jesień :)
Zalety:
Dobry Komfort jazdy
Dobrze wykonany i solidny
szybkie zapięcie
Dobra Aerodynamika
Wady:
Jak wspominają wyżej kask jest głośny np jak ma się interkom i jedzie się 140 na autostradzie to nie słychać 2 motocyklisty :)



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA