NOWOŚĆ Revit ARC Air

NOWOŚĆ Honda CT 125

NOWOŚĆ RST S-1 Mesh

NOWOŚĆ GIVI GRT722
7
OPINIA Hyosung Karion 125 (2002-)
7
OPINIA Schuberth C5
10
OPINIA Honda CR 125R (1990-1997)
4
OPINIA Motul E10 Shine & Go Spray
9
OPINIA Airoh Commander

NOWOŚĆ SHIMA Rush Lady

NOWOŚĆ Seca Ghost
Mamy już 20603 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler ME-880 Marathon



Zdjęcia przedmiotu

1  

Metzeler ME-880 Marathon

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.67 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 83%
Neutralne: 8%
Negatywne: 8%


Gość


9
Marsinus
02.08.2012 9:13:05

Opona godna polecenia, sprawdza się w każdych warunkach, dobre właściwości jezdne, przyzwoicie wolne zużycie, nic co dobre nie jest tanie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mateusz VTX
02.24.2012 0:38:52

Polecam zdecydowanie. Pół Europy zjechane na tych oponkach - deszcz, słońce, niskie temperatury. Moto świetnie się prowadzi, zużycie umiarkowane. Bardzo dobra opona - polecam każdemu.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
04.14.2012 17:40:20

Oponka bardzo dobra - bardzo niskie zużycie. Świetnie klei się na suchej drodze, ale jazda w deszczu do przyjemności nie należy. Łapie wtedy częste uślizgi i trzeba na nią uważać.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.17.2012 12:45:21

Nie wiem jak Wy jeździcie, ale mi się nic nie ślizga na mokrym. Wystarczy umiejętnie operować manetką bez gwałtownych ruchów i można jechać bez problemu. Myśle, że właśnie na mokrym ta oponka jest bardzo dobra. Na suchym też spisuje się doskonale. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Andy
06.09.2012 17:19:59

Świetna oponka. Dobrze się spisuje na suchej i mokrej drodze. Bardzo wolno się zużywa. Na poprzednich Maxisach koło przy ruszaniu na mokrym boksowało aż miło. Z mietkami takie coś jest o wiele trudniejsze. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
me880 maraton
02.04.2013 12:55:45

Super oponki. Przesiadłem się z Dunlopów k555 i czuje ogromną różnice - nie ślizgają się na suchym, bardzo fajne również na mokrym. Zużywają się szybciej od dunlopów, ale warto bo przyczepność i prowadzenie w zakrętach o niebo lepsza. Polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
metzeler me 880
03.22.2013 8:53:36

Najlepsze opony na rynku. Założyłem komplet do shadowki vt 750 c2 i jest rewelacja. Sucho czy mokro - super przyczepność, nie ślizgają się w ogóle i poprawiło się prowadzenie motocykla. Szczerze polecam!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
07.24.2013 15:15:55

Dobra opona, ale bardziej do ciężkich motocykli. Jest dość twarda i trudno dogrzać ją w lżejszym moto o mniejszej mocy. W XV 1900 spisuje się doskonale i jest bardzo trwała. Do lżejszych choperków polecam metzelery z8 - kumpel kupił do drag stara i jest zachwycony.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Dobra
10.15.2014 11:50:26

Ogólnie opona bardzo udana, ładnie trzyma na winklach ostrych jak i na szybkich długich zakrętach. Gorzej jest jak temp. spadnie ponizej 15 stopni. Pomimo, że jeżdżę chyba nie najmniejszym motocyklem (intruder 1500), odczuwam uślizgi przy starcie jaki i hamowanie. Ostatnio przy lekkim dohamowaniu tyłem ( zaznaczam lekkim)rzucało na lewo i prawo a na asfalcie nawet malutka kreska nie została i zero pisku. Miesiąc wcześniej zrobiłem Bieszczady i było okej , mogłem się składac na winklach ze prawie podestami ryłem. Poprostu poniżej 15 trzeba uwazać bo robią sie jak kamień. Oponka ma dwa sezony jest trzyletnia.


Gość
Rzeczowe uwagi. Z Marathona zadowolony nie jestem. trudno ja dogrzać, na mokrym tragedia, na suchym uslizgi. Naprawde trzeba bardzo uważać. Opona była jako fabryczna w Speedmasterze. Jedyny plus to minimalne zużycie.

Gość
Potwierdzam Metzeler Marathon opona jest ślizga. Dunlop mi się slizgał na białych pasach drogowych, natej farbie. A teraz testuje Shinko.

Gość
Potwierdzam, w chłodniejsze dni robi się twarda i nieprzewidywalna. W deszcz trzeba bardzo uważać. Myślę że skrajne opinie biorą się nie z umiejętności jazdy a zakresu elektroniki w pojazdach począwszy od ABS...

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Metzeler ME880 Marathon
01.12.2015 1:38:37

Zrobiłem około 20kkm na tym kapciu i to jedyna zaleta.Bardzo twarda opona,dobra dla spokojnego typu jazdy na wprost ;),przy ostrym zakręcie potrafi uciec nawet na suchej nawierzchni, na mokrym jest tragedia.Wcześniej latałem na dunlopie 404 i teraz również,przebiegi są dużo mniejsze,ale ta opona dobrze klei .

Gość
zgadzam się z opinią że twarda. mój moto to 300 kg solo i też ucieka.

Gość
W jaim moto masz te opony? Z tego co wiem to są one przeznaczone do cięższych maszyn. Osobiście bardzo polecam Metzelery Z8 - są nie do pobicia - jeszcze nigdy mi się nie uślizgnęły poza wyjątkiem mokrej nawierzchni.

Głosy: 81   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
do bani
04.15.2016 13:41:45

Witam! Nie wiem czy to pech ale po dwóch latach użytkowania (przejechane ok 8000 km) odkryłem naderwaną łatkę bieżnika (opona z 2012r) i co ciekawe żadnego śladu żeby o coś zaczepiła??? Bieżnik ledwo zużyty. Normalnie załamka.


Dołączone zdjęcia
Metzeler ME-880 Marathon
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.18.2017 15:26:12

Mam ją na V-rodzie .... uwaga 8 lat. Wiem, wiem że za długo, ale opona nadal fantastycznie klei i brak widocznych śladów zużycia. Właśnie wymieniam na takie same. Dunlop na jakich maszyna przypłynęła z Californi do PL był nie do zniesienia! Generalnie Metz to europejska marka i zdecydowanie lepiej sprawdza się w średnich temperaturach. Na mokrym też dużo lepiej chociaż tutaj, jeśli ktoś ma aspiracje do takiej jazdy polecałbym Z8.

Gogotir
Ja jezdzilem na tej oponie około 8000 mil i sie zuzyła ale miala lat 13 dokładnie to nie kit .Opona fabrycznie zainstalowana i moto stalo 10 lat.Ogólnie jestem zadowolony i kupuje nastepna moto k1200lt

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Aprilia RS 660

Posiadam RS660 od jesieni. Odniosę się do komentarza kolegi Rafaello: Wcześniej jeździłem trochę na MT07, a przedtem robiłem na MT07 prawko. Op...

ARAI Renegade-V

Sporo wad, które nie powinny mieć miejsca w produkcie za taką cenę!
WADY:
- kiepskiej jakości szyba, wygina się, zacina; otwierani...

Crash pady CSP

Kupowane kilka lat temu na Alledrogo, były bardzo tanie ale niesyty idzie za tym jakość. Lepiej dołożyć......

Sakwy Komine

Super Skawy, posiadam w kawasaki z1000. Jakość wykonana na bardzo dobrym poziomie, mega pojemne, po rozpięciu mieści się spokojnie kask. Polecam....

Szyby motocyklowe Loster

Jeżeli szyba pęka jest to normalna plexa a powinien być poliwęglan.
Czyli produkują szyby które mogą cię pokaleczyć, ...

Hyosung Karion 125 (2002-)

Motocykl z szerokimi oponami i kostkowym bieżnikiem do jazdy po asfalcie i drogach gruntowych. Nadaje się w lekki teren. Spalanie przy spokojnej je...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach