NOWOŚĆ Richa Atomic

NOWOŚĆ Mitas MC24 Invader

NOWOŚĆ Shima GIRO 2.0

NOWOŚĆ MIVV MK3 Carbon
10
OPINIA Crash pady przedniej osi CSP
8
OPINIA Crash pady CSP
1
OPINIA Interphone Tour F5
9
OPINIA Yamaha MT-10 2016-
9
OPINIA KTM Duke 125 2020-
9
OPINIA Yamaha XJ6 model 2009-2013
9
OPINIA Kawasaki Z650 2017-2018
Mamy już 20638 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Shark Race-R Pro



Zdjęcia przedmiotu

1  

Shark Race-R Pro

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.00 / 10

(Na podstawie 7 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 57%
Neutralne: 14%
Negatywne: 29%


Gość


10
wiśnia929
06.13.2012 10:06:14

Największą zaletą tego kasku jest waga - tylko 1250g. Nie czuć go na głowie, nie męczy przy dłuższej jeździe. Kask zaprojektowany do wyścigów, więc areodynamika na najwyższym poziomie. Podczas jazdy z dużymi prędkościami nie rzuca głową na boki. Wentylacja świetna(po otwarciu wszystkich wlotów wiatr czuć z każdej strony). Jak na garnek typowo sportowy nie uświadczymy w nim ciszy - jest bardzo głośno, zwłaszcza jak się otworzy wentylacje na full :) Zatyczki do uszu wskazane. :) Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego kasku. Napewno kupiłbym go jeszcze raz. Daje 9/10.


rolek
Mój już po raz drugi w gwarancji;wychodzi z pasków gąbka. co gorsza przy większych prędkościach magnez się odpina od paska i uderza w szyję oraz skorupę makabra,żałuję tego zakupu

rolek

Ngu
Wersja carbonowa od zwyklej rozni sie tylko i wylacznie tym, ze wierznia czesc skorupy ma fakture carbonu. Waga, oraz materialy z ktorych wykonana jest skorupa sa identyczne. W 2013 wyciszyli ten kask 4 krotnie poprzez zastosowanie innego kolnierza wygluszajacego. Jak na kask wyscigowy wersja po 2013 jest bardzo cicha.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Erell
07.25.2012 21:25:53

tak jak pisał wiśnia929 jest rewelacyjny i leciutki jak piórko warto go kupić nie odstaje od arai i shoei tylko nieco głośny, ale to sportowy typ.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Łukasz
11.13.2012 16:05:43

Przelatałem w tym kasku już ponad 10 000 km i naprawde polecam.

Zalety:
+ Dobre wykonanie: nie ma żadnych odstających nitek, żaden plastik się nie urwał ani nic z tych rzeczy.
+ Skorupa carbonowo-aramidowa(ponoć lepsza od normalnego kompozytu)
+ Gruba szybka, która nie zniekształca obrazu i nie paruje nawet w najgorszych warunkach
+ Wspaniała wentylacja: idealnie chłodzi całą głowe i twarz. Czuć napływ świerzego powietrza z góry i z przodu. Po otwarciu wentylacji na full naprawde mocno w nim wieje :)
+ Kask ma spojler, dzięki czemu jest stabilny nawet przy dużych prędkościach. Jechałem w nim 280 km i nie było efektu że wiatr chce mi go zerwać z głowy.

Wady:
- Troche głośny, ale bez przesady.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jendkeros
02.14.2013 9:54:56

Też mam recera-R tylko Kundu, kozak garnek, fakt najcichszy nie jest, ale na prawde lekkość i bezpieczeństwo czuć, wysoka klasa, no i sam fakt, że takie garnki jeżdzą w motoGp o czymś świadczy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
SHARK RACE-R PRO BLANK
04.08.2016 9:12:01

Witajcie. Kupiłem Kask czytając i oglądając w internecie różne opinie. Spodziewałem się, że nie jest to japońska jakość. Ale do rzeczy - zalety penie każdy zna tego kasku bo jest dużo informacji w internecie - ja skupię się na moich spostrzeżeniach. Bardzo fajny kołnierz ekran wokół szyi, który chroni wnętrze kasku przed wpadającymi owadami, nieprzyjemnymi turbulencjami. Aerodynamika bardzo fajna - na MT09 z małą owiewką ponad 200 i da się wystawić głowę. Kask dobrze dopasowany - magnes na zapięciu DD, który fajnie trzyma wolny pasek. Wentylację naprawdę czuć !!. Waga naprawdę mała - ALE UWAGA zważyłem kask po wyjęciu z pudła zamiast 1250 +/- 50gram - w moim przypadku rozmiar S sądziłem, że bardziej minus a tu ZONK 1410 gram !!!
Nie wiem czy to jest przypadek ale sądzę że linia produkcyjna w chinach nie jest monitorowana na poziomie europejskim i stąd takie różnice.
Druga sprawa otwór wentylacyjny na środku czoła nie został wycięty równo i otwory systemu zamykającego nie są w osi co prawdopodobnie powoduje zmniejszenie wentylacji.
Innych otworów bez rozbierania kasku nie widać więc nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Ale jeżeli komuś to nie przeszkadzam to wydaje mi się że całkiem spoko.
Choć za parę złotych więcej można mieć SHOEI NXR a tu o jakości nie ma co mówić. Może jestem zbyt drobiazgowy ale jeżeli Francuzi nie potrafią ważyć to strach robić zakupy u "Napoleona" :) Pozdrawiam. Ja mój kask odsyłam bo sklep i dystrybutor nie wypowiadają się na temat tych wad.


Adam
Poza tym, to nie jest kask na MT-09. Profil aerodynamiczny i wentylacja tego kasku nie są przystosowane do wyprostowanej pozycji głowy. Znacznie lepszym wyborem na MT-09 byłby niższy model na nakedy - Speed-R

Adam
Czołowy wlot powietrza najpewniej nie został źle wycięty tylko monter krzywo przykleił sam plastik wlotu na taśmę dwustronną (bo tak jest to montowane). Miałem już taki przypadek, 1 minuta roboty i po problemie. Co do wagi kasku to tu miałem zagwozdkę, ale chyba wiem o co chodzi. Nie wiem w jakim sklepie kupiłeś ten kask, ale po mojemu to nie jest z polskiej dystrybucji garnek :) Na różnych rynkach w różny sposób oznacza się wagi kasków. Faktyczna waga garnka pewnie była taka sama jak każdego innego, ale w naszej części Europy do oznaczeń przyjęło się ważyć kaski bez szyby (a czasem nawet wyściółki). W niektórych targetach dystrybucji za to podaje się wagę w pełnym umundurowaniu i pewnie stąd różnica w wadze na naklejce u Ciebie, a Twój kask nie pochodził z polskiej dystrybucji to i polski dystrybutor mógł umywać ręce :) Zdradź gdzie kupiłeś ten kask?

Jarek
Sklep zwrócił gotówkę kask pojechał do dystrybutora. Będą to wyjaśniać.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
09.23.2017 15:18:48

Niska nota dla tego kasku. Mam go już 3 lata. Zauważyłem głównie wady.
1. Magnes potrafi odpiąć się w czasie jazdy i walić w kask.
2. Słaba aerodynamika przy prędkościach ponad 140. W dni wietrzne jest już tragedia. Bardzo rzuca głową.
3. Gąbki przypinane na dziwne zatrzaski co jest wadą, jeśli chce się wdziać kominiarkę itd - potrafią odpadać.

Zalety
1. Niska waga
2. Cichy
3. Ponoć b bezpieczny wg crash testów.

Miałem już sporo kasków. Reasumując. Kask nie warty tej ceny. Za te same pieniądze można kupić np Nolany czy Shoei z dużo lepszymi walorami.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Szału nie ma
05.21.2020 13:11:56

Kask użytkuję od 3 sezonów i jest to mój pierwszy garnek. Skusiłem się na niego ze wzgl. na dobre wyniki Sharp oraz niską masę. Oprócz wad opisanych powyżej dodam jedna, która dyskwalifikuje go - tylko przedni otwór wentylacyjny (na wysokości szczęki) posiada filtr. Pozostałe otwory nie posiadają filtrów/siatek więc muchy i inne robactwo wlatują bez przeszkód do wnętrza kasku. sam musiałem uszczelnić te miejsca pogarszając tym samym wentylację. Dodatkowo, standardowy wizjer nie ma mocowań na pinlocka.

Gość
W shoei np. nie masz wcale filtrów/siatek i suche owady walą Ci po oczach z każdej strony.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Dominator GP1

dominator gp1 - wygląd zgrabny, pasuje w orginał flansze, jednak zabrał z mocy czuć spadki w v-max. i petarda! uszy krwawią :D ...

BMW G650 GS

Posiadam ten model od roku, tak motocyklowo to jeden sezon, zrobiłem tym moto jakieś 2tys km więc moja opinia jest wynikająca z ...

Crash pady przedniej osi CSP

Trochę ta opinia śmierdzi - 3 te same tematy wystawione, te same osoby wypisaly opinie. To wygląda na zachwalanie towaru który się nie sprzedaje ...

Crash pady przedniej osi CSP

CSP jest najlepszym zabezpieczeniem motocykla od „szlifa” czy „upadku” świetnie chroni kapy czy owiewki, sam użytkuje produkt od wielu lat i...

Crash pady przedniej osi CSP

Od lat sam użytkuje produkty firmy CSP na drodze jak i torze, gdzie były przetestowane i zdają egzamin na 101%. Polecam jako motocyklista....

Crash pady CSP

Polecam, solidnie wykonane, klasyczny dizajn, jedyna firma sprzedająca jedna sztukę, nie musimy kupić całego kompletu. Użytkuje od lat na drodze ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA