NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Dunlop Sportmax RoadSmart 2


7.13 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Dunlop Sportmax RoadSmart 2


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 53%
Neutralne: 27%
Negatywne: 20%



Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
09.03.2012 20:05:51

Szczerze polecam.. Latałem już na Continentalach i Michelinach, ale Dunlop jest najlepszy. Jedyny minus to cena, ale warto dołożyć tą stówke za komplet bo oponki są tego warte.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Tomek R6 2003r
09.12.2012 11:08:07

Ponieważ w tym roku nie miałem kasy na zmianę 2 kompletów opon w jednym sezonie, to padło na turystyczną gume. Przyznam że nie spodziewałem się że będzie tak dobrze trzymać. Nie dość że można ją fajnie pozamykać na winklach to w deszczu i na mokrej drodze jeszcze nigdy nie czułem się tak pewnie. Naprawde polecam.

Gość
Ja swoja już nie raz

Gość
Naprawdę da się Ją zamknąć?


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Roadsmart II :)
01.11.2013 14:31:33

Oponki pierwsza klasa. Mam je założone w XX'ie i naprawde sobie chwale. Codziennie dojeżdżam na nich do pracy- bardzo rzadko się ślizgają. Na suchym jak jest dobra temperatura to trzymają prawie jak sportowe :) Na tyle zrobiłem już 13 tys - wkrótce będe musiał wymienić, ale i tak jest to świetny przebieg jak na motocykl o pojemności 1100 z dużym momentem. Przód wygląda jeszcze jak nowy :)


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
roadsmart 2
02.14.2013 23:22:19

Zrobiłem na nich 13 tys i jak dla mnie są to jedne z najlepszych turystyków na rynku. Czy mokro czy sucho przyczepność idealna. Duży plus także za to, że są stabilne nawet w koleinach i na sfrezowanym asfalcie - na początku aż nie wierzyłem, ale nie było żadnej zmiany w zachowaniu motocykla po wjechaniu na sfrezowany asfalt. Jazda na tych oponkach to poezja - polecam!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Kamil VFR 800
02.25.2013 17:10:00

Witam, założyłem je do vfr 800 w tamtym roku. Wcześniej miałem roadsmarty 1 i dlatego zdecydowałem się na kolejną generacje. Ogólnie świetne gumy - świetna przyczepność w każdych możliwych warunkach, choć mam wrażenie że na suchym minimalnie ustępują poprzednikom. Progres widać głównie na mokrym i tutaj naprawde spisują się rewelacyjnie. Oponki oceniam na 9/10 i polecam. :)

Pozdrawiam,
Kamil.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
roadsmart2 w vfr 800
02.23.2014 9:32:18

Chyba najlepsze opony na nasze drogi. W mojej VFRce 800 testowałem już większość sportowo turystycznych opon - od Pilot Roadów przez Angel ST aż po Bridgestony 023 i najlepsza jak dotąd jest właśnie roadsmart 2 - minimalnie lepsza od Angel ST, którą także bardzo polecam. Oponki są stabilne, nieźle tłumią dziury, w zakrętach trzymają się rewelacyjnie - można przycierać podnóżki. Wytrzymałość na 12,5 tys. w VFR 800 - jazda głównie solo. POLECAM!




Gość


Głosy: 54   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
trochę
09.04.2014 9:56:14

Mam je przy RN19 parę razy du.ę mi zarzuciło. Jak jest sucho i ciepło to są ok. Podczas deszczu nie czuję się na nich pewnie.

Gość
dlatego wybralem Micheliny PR3


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bandit
05.08.2015 12:11:23

Na suchym bardzo dobre, na mokrej nawierzchni sie slizgaja.


Profil użytkownika



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
11.25.2016 9:24:17

założyłem oponkę na tył żeby dolatać sezon, zrobiłem około 4tys km i co mogę powiedzieć
W cbr przy drogowej jeździe gdy jest ciepło to nie mam jakichs zastrzeżen, ale na mokrym często dupa latała w zakrętach, zupelnie nie trzymaja wg. mnie





Przyczepność na suchym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
03.14.2017 21:23:59

Mam taką oponkę na tyle od nowości i w zasadzie średnio jestem z niej zadnowolony. Nawet na suchym przy ostrym przyspieszaniu zarzucało mi dupą (mam tylko thundercata). Na mokrym nigdy nie szarżuję więc nie będe prorokował ale pewnie zachowuje sie kiepsko. Na torze uślizgnęła mi się tylko raz w pełnym złożeniu. Jeżeli chodzi o zużycie to jak na sportowo-turystyczną gumę też szału nie ma po ok 10 tys prawie nadaje się do wymiany. Ogólnie bym jej nie polecił.

Gość
Może być już zwyczajnie stara. Ja tak miałem z Michelinem - mało jeździłem, więc opona dotrwała do 5 lat na tyle i jak byłem zadowolony na początku to po paru sezonach straciła właściwości i nie było to co na początku. Polecam wymiane na świeżą - nie mówie że tą, ale oponka to max 2-3 lata w moto.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Fajne opony
08.09.2018 11:13:45

Motocykl triumph tiger xrx. Nie są to super miękkie i super przyczepne gumy, są średnio twarde i wymagają nieco dłuższego rozgrzewania niż gumy sportowe.na prostej przy odkreceniu na 1 biegu czasem się slizgna, w zakręcie póki co mi nie uciekły nigdy. Zaletą jest wytrzymałość - po 6tys km zniknęło ok1/3 bieżnika, to dobry wynik porównując z Pirelli scorpion trail 2 które zniknęły po 10tys km. Nie są jednak najgorsze, da się je zamknąć i ostrzej powinklować, przy wyższych prędkościach również są stabilne. Na temat jazdy po mokrym się nie wypowiadam bo w czasie deszczu jadę przepisowo i mało dynamicznie, jakoś nie kusi mnie sprawdzanie kiedy się rozłożę na asfalcie.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dunlop Road smart sportmax 160/60 r 17
11.07.2019 21:26:51

Zakupiłem Kawasaki 650 w salonie, na tych oponkach. Rewelacja na suchym jak i na mokrym .W zakrętach przy prędkości 140/150 km/h trzymają jak Pitbull swoją ofiarę :))
Przebieg do 18000 km ,pomimo że wyglądają dobrze/bieżnik, to należy je wymienić -uślizg przy przyspieszaniu jak i na zakrętach .
Mam drugi już komplet i jestem zadowolony MEGA.
Road smart sportmax III już nie są takie dobre,według opinii użytkowników są bardziej twarde ,dobre na ciężkie moto


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Dunlop
09.27.2021 21:36:48

Ogólnie opona przy temperaturze +30 i dłuższym dogrzaniu okej
Ale poniżej tej temperatury lipa totoalna.... Kupiony motor który jest puszczamy ze salonu na takiej oponce totalnie nie porozumienie!!! Jedyne co to do palenia bardzo dobra bo robi konkretną zadymę!!!!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Gość
07.31.2023 20:38:10

Nie wiem skąd taka wysoka ocena, świadomie postanawiam zaniżyć. Guma na kupionym z salonu Suzuki gsxs1000gt, już kilka razy złapałem uślizg, a dziś w lekkim złożeniu przy 160 trakcja robiła dyskotekę przy 27 stopniach. Najbliższy wydatek to będzie metzeler z8 który nigdy mnie nie zawiódł, ewentualnie 01. Nigdy więcej takiego szeptu.

Adrian
Szrotu*


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Szału nie ma
09.12.2023 10:23:29

Założyłem do Bandita 1250. Przy temp poniżej 25 boję się mocno składać czuje uslizg na upale 30 st w Rumuni trzymała się ok dupa nie latała. W deszczu jadę jak kelner z taca na weselu bo raz zdarzyło się że dupa się rozbujała jak lambadzie i gleba. Następne będą inne.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA