8
OPINIA Junak RSL 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Zębatki Supersprox


5.82 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Zębatki Supersprox


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 45%
Neutralne: 0%
Negatywne: 55%



Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Marcin
12.02.2012 0:08:36

Zgadza się. Kupiłem niebieskiego supersproxa do mojej R1 i jest wypas- nie dość, że wygląda za***ście to po zrobieniu 8 tys. km nie widać po niej zużycia. Na tych zębatkach jeźdżą zawodnicy moto gp, więc o czymś to świadczy.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Dobre zębatki
12.04.2012 11:28:29

Założyłem do hornetki supersprox stealth. Środek jest aluminiowy, a zęby stalowe więc zębatka jest lekka i trwała. Wytrzymała bez trudu tyle co łańcuch - ok. 18 tys i wyglądała dobrze. Sądze że zębatka by jeszcze dużo zniosła, ale wolałem wymienić cały zestaw na nowy. Jedyny minus supersproxa jest taki że kolorek wewnątrz super wygląda tylko na początku. Potem się zasyfi od smaru i przywrócenie go do wyglądu z początku to syzyfowa robota.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Najlpsza zębatka
01.26.2014 18:02:28

Najlepsza zębatka i najwytrzymalsza do tego bardzo ładna wizualnie. Chyba lepszych zębatek nie ma.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
CBR 600 rr
08.23.2016 9:46:28

Super zębatki jak nazwa wskazuje. Mam złoty środek i na tym złotego D.I.D. i nie ma problemu z czystością. Smaruje łancuch i czyszcze każdorazowo.




Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Lekko przereklamowane, na plus super wygląd.
01.29.2018 16:33:30

Tył wygląda super, ale nie jest wcale znacznie cięższy od stalówki, a dwa razy droższy. Przody to porażka. Zastanawia się gdzie oni je produkują, bo aż się wierzyć nie chce jak szybko schodzą.

Gość
Ja mam made in Czech Republic, a i na Ukrainie mają fabrykę poza Polską więc idą po taniości.

frost
made in poland


Profil użytkownika


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam
02.01.2018 21:41:20

W mojej CBR 600RR tylna śmiga już na drugim łańcuchu czyli 3 sezony za nami około 35000 km. Ładnie wygląda i jest trwała polecam i kupię na pewno drugi raz :)


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Porażka
09.11.2018 15:08:08

Miałem zamontowane te zębatki w ER6. Początkowo mechanik miał problem z ustaleniem skąd pochodzi dziwny szum podczas jazdy. Okazało się że to napęd. Zębatki są bardzo dziwnie zużyte. Łańcuch did VX który pracował na nich nie był bardzo zużyty, ale cały zestaw nadawał się do śmietnika. Nie polecam, są z dziwnego materiału i napewno źle współpracują z łańcuchami DID. Wystarczy poszukać opinie w necie.


Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Za drogie i słabe
09.13.2019 16:16:46

Na sunstarze z zvmem przejechałem w mojej r1 24tyś. Na supersproxie po 15 tysiącach zestaw jest do śmietnika. Lipa.


Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Nie polecam
02.07.2020 19:05:36

W mojej vfrce na łańcuchu did vx z zębatkami JT przejechałem 22tyś km. Teraz mam ten sam łańcuch z zębatkami supersproxa kupionymi na allegro. Nie wiem, może to podróby, ale mam nalatane 15 tysięcy, nawet nie całe i przednia zębatka ma ostre zęby. Nadaje się do kosza. Muszę zmienić cały zestaw.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Szumią
02.13.2020 7:05:00

Mam zestaw dida zvmx z zębatkami supersprox w mojej tdm 900. Przejechane 4 tysiące. Wszystko ładnie, ale zębatki tak szumią że uszy bolą. Wyeliminowane wszystko do okoła. Winny jest napęd. Nie polecam, chyba że macie bardzo głośny wydech.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Dobry produkt, ale zupełnie bez sensu
08.24.2022 15:29:32

Miałem dwukomponentowe tylne zębatki Supersprox w dwóch endurakach- KTM EXC 400 i EXC 200. Jest to ciekawy przypadek produktu, który jest jednocześnie dobry i zupełnie bezsensowny. Rzecz w tym, że po około 3-4 tys. km w terenie, kiedy łańcuch i przednia zębatka są już do wymiany, tylny Supersprox jest zużyty dopiero w połowie. Niestety nikt rozsądny nie założy świeżego łańcucha na zużytą w połowie zębatkę, więc ląduje ona również w koszu. Dla porównania, ten sam układ z tylną zwykłą jednokomponentową aluminiową zębatką wytrzymuje taki sam przebieg 3-4 tkm, ale zużywa się równomiernie. Całość nadaje się do wymiany w tym samym czasie. Przy tym wszystkim aluminiowa zębatka jest lżejsza (mniejsze masy nieresorowane) i tańsza. Jedyne uzasadnienie dla Supersproxa to traktowanie go jako swoistej biżuterii dla motocykla.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA