NOWOŚĆ Revit Restless
9
OPINIA HONDA NC750X

NOWOŚĆ WOLF GALE TW37

NOWOŚĆ EJEAS V6 PRO+
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



SJCAM SJ4000


3.60 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 88%
Neutralne: 6%
Negatywne: 6%



Gość


Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
rewelacja
07.28.2014 13:26:04

Mam od zeszłego miesiąca - jakość obrazu jest wspaniała, akcesoria kompatybilne z gopro. Kamerka posiada tryb HDR i wymienialną baterie, która starcza na ponad godzine nagrywania. Ma też wbudowany wyświetlacz - widzimy to co nagrywamy. Jedyny minus to szumy powietrza przy nagrywaniu - nie słychać silnika tylko wiatr na pierwszym planie. W cenie poniżej 300 PLN kamerka jest wręcz bezkonkurencyjna. Na youtube jest mnóśtwo porównań z gorpo i często sj4000 wypada niemal identycznie lub czasem nawet lepiej. POLECAM!


Gość


Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
09.25.2014 9:21:18

Super sprawa. Jakość 10/10 cena 10/10. Rewelacja.




Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Modyfikacja
09.25.2014 21:47:43

Dla tych których denerwuje szum wiatru i chcą podłączyć zewnętrzny mikrofon
http://www.instructables.com/id/SJ4000-External-Microphone-HACK/

Gość
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0

Gość
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0 Poradnik wideo po polsku jak to zrobić.

krys
Właśnie przekonałem się na własnej skórze, masz jakiś sprawdzony mikrofon ?


Gość


Głosy: 70   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
rewelacja
12.31.2014 20:07:56

Polecam i to bardzo - ta kamera jakością filmów konkuruje z GoPro a ceną wygrywa z każdą kamerą na rynku. Dużo ustawień i świetna jakość filmów nocnych. Jedynym minusem jest duża ilość podróbek, ale na to też jest sposób - na rynek trafił ten model z logo firmy Tracer - jest to oryginalna SJ4000 i można ją nabyć w normalnych dużych sklepach z elektroniką z pewnością że nie jest to podróbka i dostępną gwarancją. POLECAM.

tomek celica bandzior
i jeszcze jedno porównanie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2958785.html

tomek celica bandzior
byłem zainteresowany sj4000 ale ostatecznie wybrałem model sj6000,ze względu na lepszy balans bieli 60fps i wifi.cena 400 z allegro https://www.youtube.com/watch?v=jHDt8RdgnxY


Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Rewelacja
07.02.2015 14:09:10

Kamera rewelacyjna. Cena trochę ponad 300 złotych a jakość wykonania, nagrań i akcesoriów taka jak w kilkukrotnie droższym GoPro. Gorąco polecam.


Profil użytkownika


Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
07.02.2015 16:11:28

Bardzo fajna kamerka posiadam wersję z wifi działa płynnie nie zacina się. Trzeba tylko odpowiednio szybką kartę żeby zapisywanie obrazu było płynne. wszystkie akcesoria pasują od gopro. Bardzo dobra jakość w stosunku do ceny zakupu polecam




Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
02.07.2016 10:59:36

Kamera w bardzo dobrej cenie, bardzo ładnie nagrywa, tanie akcesoria i dobra dostępność na rynku, dobrze wykonana. Uwaga na podróbki jest ich bardzo dużo. Kamera jest dobrą alternatywą dla GoPro. Polecam tą kamerę bo jest warta swojej ceny.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Świetna kamerka za te pieniądze - wystarczy dorobić gniazdo jack!
03.20.2016 17:53:00

Za te pieniądze świetna kamerka, zawsze może być lepiej ale nie w tych pieniądzach.

Dodatkowo warto dorobić sobie gniazdo jack pod zewnętrzny mikrofon!
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
04.14.2016 12:10:06

Również polecam. Za około 300 zł masz bardzo dobrą kamerę i całą masę przejściówek i przylepców. Na jednej baterii 2 godziny ciągłego nagrywania w HD. Dokupiłem drugą baterię za 30 zł. Wszystko kompatybilne z GoPro. Akcesoria są tanie jak barszcz. Dobry motyw z wykrywaniem ruchu. Możesz w dzień schować włączoną kamerę w pokoju a wieczorem zaprosić dziewczynę (if u know what i mean). Na Motocyklu też się dobrze sprawdza. Wada dla mnie to mała ilość klatek na sekundę i nie da się robić ładnego slow motion. Ale za takie pieniądze to nie ma sobie równych. Polecam


Profil użytkownika


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Zadowolony.
05.15.2016 18:46:57

Kupiłem ta kamerę słuchając, czytając oraz oglądając wiele opinii. Nie chciałem wydawać dużo. No i w sumie nie wydałem, bo 286 pln (model bez wifi).
Kamera jest naprawdę dobra. Świetnie filmuje w dzień, ale i po zmroku z samego oświetlenia pojazdu też wiele widać. Ma dość fajnie rozbudowane menu, które i tak wykorzystuje może w 30-40%, bo w ogóle nie znam się na filmowaniu. Mi zależało na jak najprostszym interfejsie z użytkownikiem i wydaje mi się, że tak jest.Sporo akcesoriów bardzo dobrze wykonanych wraz z kamerką tą się dostaje.
Moim zdaniem szkoda tylko, ze nie można kupić pojemniejszych baterii bo niestety te szybko się rozładowują. Starczają na jakieś 40 minut filmowania. Trzeba będzie dokupić drugą z ładowarką.
Generalnie serdecznie polecam ten produkt.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Fajna ale
06.07.2016 13:37:22

Kamerka fajna ale nie można bez przeróbek podłączyć zewnętrznego mikrofonu jak w GOPRO przez mini USB, a chciało by się dodać coś do filmu z mikrofonu pod kąskiem.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
dobra, ale ta bateria...
12.08.2016 11:09:03

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wystarcza na 35-40 minut nagrywania przy wyłączonym wifi. Przy takim czasie nie można spokojnie jeździć tylko zatrzymywać się i wymieniać baterie co jest kłopotliwe i denerwujące. Dla porównania gopro 4 silver nagrywa ok 1h 45m!

bom
Mi sj4000 nagrywa równo 100 min filmu bez ładowania przy full HD

Gość
Nie wiem w jakies jakosci ale mi gp4 b+ max 45 min rownize. i to normlane


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
nie polecam
02.01.2017 14:17:59

Moja pierwsza kamerka. SJCAM zdobył uznanie dobrą jakością nagrań i tego nie można jej odmówić, ale jeśli bawi was żąglerka bateriami i stawanie co pół godziny to gratuluje. Bateria w tej kamerze to porażka - kupiłem gopro 3 blaack i trzyma 3x dłużej i jeszcze można dokupić battery packa. Za jakośc nagrań jest plus - nie jest to gopro, ale oglądając film z daleka można nie rozróżnić, ale kamerka sportowa to nie tylko jakośc obrazu, ale użyteczność. Dla mnie SJCAM leży dlatego daje tylko 3.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
sj 4000
02.03.2017 14:00:42

Stosunek jakość cena super. Bateria wytrzymuje min 1,5 h nagrania w full hd i 30 fps, więc nie słuchajcie tych historii o 30min. Minusy- brak wejścia na zewnętrzny mikrofon, słabe wsparcie windows phon 10, 60 klatek do max 720, nie obsługuje systemu plików ntfs, po za tym naprawde rewelacja, a to za 300zł.

Gość
Ja dzisiaj testowałam kamerkę SJCam 4000 Air i niestety nie mogę podzielić opini do pracy mam 20 minut samochodem a kamera po 30 minut max. 35 minutach ma baterię wyładowaną do zera...😭zakupiona kamerka w Media Expert

Marek
Potwierdzam,moja bateria dziala 1,5h. 30min to pewnie dziala jakas podrobka.

Marcin
W pełni popieram, u mnie też baterie działają min. 1,5 godz. i dostałem przy zakupie 3 baterie. Chyba ktoś na forum urządza antyreklamę... bo inne tzw. markowe produkty się dobrze nie sprzedają. W końcu mnie interesuje dobry produkt i za to płacę a nie za reklamę i później trzeba napisać, że to super itd., a że się wywaliło sporo kasy i ma to samo, no o tym już się nie pisze.


Dołączone zdjęcia
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000

Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
ok
10.30.2017 19:38:55

Super kamerka. Pierwszy model z Chin, który za przyzwoite oferował dobrą jakość obrazu. Za to wielki plus, ale prawda jest taka że obecnie nawet w podobnej cenie są lepsze kamery - np. Xiaomi YI. Można też dorwać w coraz lepszych cenach gopro hero 3 black, dlatego atrakcyjność tej kamerki trochę spada.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Taśma 3M nie wytrzymała (sj4000)
09.14.2018 21:31:47

Coż, przykleiłem do boku motocykla uchwyt ten czarny z taśmą samoprzylepną, po miesiącu taśma puściła, choć ani raz nie była zmoczona deszczem. Co ciekawe nie odkleiła się od motocykla tylko od tego czarnego plastiku... dziwne. Na szczęście miałem ją także na tych paskach z materiału więc się nie rozbiła. Ogólnie super nagrywa.


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA