NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



HJC R-PHA 10


9.36 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum HJC R-PHA 10


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 93%
Neutralne: 0%
Negatywne: 7%



Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Łukasz ZX-6R
08.10.2012 11:44:04

Ten kask jest fenomenalny! Jeździłem wcześniej w XR-1000 i Shoei wypada blado przy RPHA 10. HJC po prostu przerósł sam siebie.

Zalety:
- Niesamowicie wygodny i świetnie dopasowany.
- Doskonała areodynamika - powyżej 250 nie rzuca głową.
- Bardzo lekki.
- Po otworzeniu wlotów wentylacyjnych w kasku jest przeciąg. Wiatr czuć dosłownie z każdej strony.
- Niezłe wyciszenie jak na sportowy garnek. Jest w nim zdecydowanie ciszej niż w Shoeiu.
- Dwie szybki i pinlock w komplecie.
- 5 lat gwarancji

Minusy:
- "Tylko" 3 gwiazdki SHARP.

Szczerze polecam i daje 10/10.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
08.26.2012 1:23:00

Wyciszenie tragedia, ale całą reszta to najwyższa półka. Wart każdej złotówki. POLECAM!!!

Gość
To jest kask sportowy więc wyciszenie ma być jak najmniejsze...


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
BaRRt
09.22.2012 18:57:45

Według mnie prawdziwy hicior. Lepszy nawet od Shoeia XR-1100(wydajniejsza górna wentylacja). POLECAM.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
HJC RPHA 10
10.19.2012 19:10:18

Polecam ten kask! Super lekki(1200g), skorupa z kompozytu, niesamowicie wygodny. Areodynamika dopracowana do perfekcji - nie ma takiej prędkości, przy której zaczyna rzucać głową. Nawet po kilkugodzinnej jeździe z prędkościami około 200 nie czuje bólu w karku! Wyciszenie moim zdaniem nie jest wcale takie złe jak na sportowy kask. Latałem troche w Araiu i było o wiele gorzej. Kolejny plus to szybka, która nie paruje - próbowałem na nią chuchać i nie ma mowy o żadnej parze. Jak dla mnie zasłużona dycha!


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
11.12.2012 10:23:34

Gdyby ten kask miał znaczek Shoei lub Arai napewno kosztowałby ponad 2 tysiaki, a tak mamy kask niemal idealny w bardzo atrakcyjnej cenie. W niemieckim teście zajął pierwsze miejsce i pokonał takie kaski jak X-Lite 802, Shoei XR-1100 i Schuberth S1 Pro! Lekki, cichy, znakomicie wykonany - dla mnie perfekt :D

http://www.hjc-germany.com/fileadmin/images/MRD_RPHA10.pdf




Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
RPHA 10! SZCZERZE POLECAM!
12.15.2012 1:05:55

Zrobiłem w nim już 16 tys. i nie zamierzam zmieniać na nic innego. RPHA 10 jest rewelacyjny - wygodny, świetnie wykonany, cichy i ma wspaniałą areodynamike. W tej cenie nie ma sobie równych, a wkrótce będzie go można dostać za jeszcze mniejszą kase, bo hjc od 2013 wprowadza następce - RPHA 10 Plus.


Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
rpha 10
01.09.2013 15:50:16

Znakomity garnek. Minusy jakie stwierdziłem to słabe wyciszenie i dość przeciętna wentylacja przy niższych prędkościach. Jak się jedzie szybko to jest super, ale przy lataniu po mieście nie jest już tak kolorowo. Duży plus dla HJC za gwarancje 5 lat i dodatki - w zestawie jest torba na kask, pinlock, dodatkowa szyba i zestaw do czyszczenia. Ogólnie wart swojej ceny :)


Gość








Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
05.28.2013 20:27:48

Dobrze wykonany, świetna aerodynamika- lepsza niż w XR1000. Wydajna wentylacja, wygodny, dobrze leży na głowie. Dosyć cichy- cichszy niż XR1000, zależnie od pozycji na bajku... lepiej spisuje się na motocyklach sportowych- bardziej pochylona pozycja. W tej cenie bezkonkurencyjny!!


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
r-pha 10 +
07.02.2013 8:30:20

Witam
jestem po pierwszych setkach kilometrów w rpha 10 plus i w zasadzie same plusy, w zasadzie bo widzę tylko dwa niewielkie minusy:
1 system domykania szyby, trzeba użyć siły aby zatrzask zaskoczył
2 kask nie jest najcichszym z kasków, choć czy przy 60 czy 160 świszczy tak samo.
Może moja opinia jest wypaczona bo jeździłem w Bellu m4R a tam cisza .....
Podsumowując i tak daję 10 na 10, cena nie do przecenienia, max dodatków ....


Gość



Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
12.12.2013 10:12:40

Posiadam go od kilku dni. Jako, że sezon zakończony to nie miałem możliwości testowania na drodze. Niemniej kilka kasków na głowie i w rękach miałem i muszę napisać, że robi duże wrażenie - bardzo fajny kształt skorupy i niesamowita lekkość. Ponadto bardzo przyjemnie leży na głowie. Bardzo fajny wydaje się ten deflektor na nos. No i oczywiście ekstra dodatki. Na e bayu znalazłem gościa który za 35 USD sprzedaje lustrzanki do niego z darmową przesyłką do PL z Korei Płd. Także na razie duży plus.


Gość








Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam! POLECAM!
12.21.2013 17:22:31

Miałem garnek na wakacjach jako zamiennik IS-17 [zrobiłem w nim ok. 2tys km]. Jest cichszy od 17, kolorystyka wręcz powala, jakość to nawet 11 na 10. Co tu dużo pisać stać Cie na niego to go KUP! POLECAM! To będzie mój kolejny kask!!


Gość








Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.18.2014 15:08:21

Kask rewelacyjny pod wieloma względami. Jedyny minus jest taki, że jest głośny no ale to kask sportowy :)
Wentylacja 10/10, aerodynami 10/10/ jakość wykonania również jest na bardzo wysokim poziomie. Osobiście polecam


Gość








Głosy: 85   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Przereklamowany
08.02.2014 8:32:09

Skusiłem się na zakup tego kasku po przeczytaniu samych pozytywnych opinii w internecie.
Niestety mi ten kask nie przypadł do gustu.
Właściwie oprócz rewelacyjnej aerodynamiki to dla mnie ma same wady.
1. Wypełnienie wnętrza kasku nie jest całkowite i głowa w niektórych miejscach dotyka styropianu, żaden z moich nawet tańszych kasków tak nie miał.
2. Rozmiar skorupy od S w dół to właściwie kask dziecięcy, a przecież 56cm to raczej popularny obwód głowy u dorosłych.
3. Część szczękowa już od wysokości uszu bardzo łatwo się ugina i kask w rankingu sharpa praktycznie nie zaliczył testu w tym miejscu.
4. Jeżeli ktoś myśli że Lorenzo jeździ w RPHA to jest w błędzie, to zupełnie inny kask.
Na plus:
1. Aerodynamika
2. Sporo dodatków w pudełku


Gość


Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
FENOMENALNY
02.21.2015 9:49:47

Kask zadziwia mnie za każdym razem gdy go zakładam. Po przesiadce z Nolana N86, który uważam za dobry kask, po zakupie HJC byłem pozytywnie zszokowany co oznacza "kask" a "kask". Bardzo lekki, wypełnienie w środku wygodne i elastyczne, nic nie uwiera i czuje się w nim jak w "skórze". Aerodynamika znakomita przy powyżej 200 km/h nie miota głową na boki. Wentylacja działa jak powinna. Górne wloty wpuszczają chłodne powietrze do każdego zakamarka w kasku, a wlot na szczęce dobrze usuwa parę z szybki (w moim przypadku w szybie czarnej nie mam pinlocka). Wyciszenie, przy większych prędkościach faktyczne jest głośno (zawsze można używać stopery). I wydanie w barwach Lorenzo Graffiti przyciąga uwagę innych, bo prezentuje się świetnie! POLECAM!!!

Gość
bez sensu takie pisanie ze jak glosny to mozna uzyc stoperow, kask ma spelniac odpowiednie potrzeby a nie ze jest glosny to uzyc stoperow, to tak jakby napisac ze jak przednia szyba w samochodzie robi sie matowa w czasie deszczu to nalezy ja wyjac wtedy nie bedzie matowa bo jej nie bedzie, albo ze jak kurtka przeciwdeszczowa przemaka w trakcie ulewy to nalezy nalozyc worek woliowy to wtedy kurtka nie bedzie przemakac albo jak rekawiczki przewiewaja to nalezy zalozyc na nie reklamowke.....



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA