8
OPINIA HJC RPHA 70

NOWOŚĆ IXON M-NJORD

NOWOŚĆ IXON T-REX
10
OPINIA BMW F800 GT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Pirelli Diablo Supercorsa SC


9.92 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Pirelli Diablo Supercorsa SC


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
jony
03.28.2012 22:43:04

Nie ma lepszych opon, jeździłem na wielu, od metzelerów po micheliny pilot powery, ale pirelki do samego końca zachowują się świetnie, na prostej i w zakrętach. polecam!


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.31.2012 11:20:52

Oponka trzyma się drogi jak diabli, ale schodzi tak szybko jak żadna inna. Przy ostrej jeździe tył może polecieć już po 3 tysiakach ;)


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Mateusz ZX10R
04.21.2012 8:41:05

Nie ma lepszej opony od supercorsy.

Gość
S20 Evo to nie konkurencja dla supercorsy. Pirelki mozna porównać z Bridgesotne RS10, Dunlop GP Racer D212 i tym podobnych. Są to popony na suchą nawierzchnie. S20 Evo to opona uniwersalna o zacięciu sportowym. Świetna zresztą, wiem bo na niej jeżdżę ;-)

Baki
s20evo świetna guma, podobno s21 też kozacka, mocno uniwersalna, a przy tym bije na łeb wsztstkie Michały itd... Jednak przy dobrej pogodzie w zx10r jak dla mnie supercorsa wygrywa zdecydowanie z s20evo, jednak bridgestone też jest dobry, za to na deszczu tańce rozpaczy XD

Gość
Jest - battlax s20evo . Co dosupercorsy na mokrym jest kiepsko bo to półtorówka - tu s20 bije na głowe po calości


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Ostry
05.26.2012 12:08:10

Niesamowita guma. Razem z D211 nie ma żadnej konkurencji. Trzyma się jak przyklejona do drogi. Rozgrzewa się bardzo szybko. Daje rade nawet na normalnej drodze, ale leci praktycznie w oczach.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.03.2012 19:34:34

Dokładnie. Najlepsza opona jaka istnieje i to nie tylko ja tak twierdze ale praktycznie każdy kto na niej jeździł. Bije na głowe całą konkurencje. Na drogje jednak nie polecam, bo znika od samego patrzenia się na bieżnik :)

Gacu
Chłop zażartował, a takie docinki ze wsi, to nie rozumiem. Chyba ktoś ma kompleksy tutaj

Gość
Na co nie polecasz? Na drogje? Chiba tako u ciebie na wsi żużlowo drogje...




Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Łukasz
07.16.2012 20:50:35

Oponki założyłem do R6. Jeździłem na nich na normalnych drogach i na torze w Radomiu. Wcześniej miałem założone zachwalane przez wszystkich D211 i wrażenia po przesiadce na Supercorse są masakryczne. Klei się fenomenalnie i to nawet jak jest niedogrzana. Na D211 trzeba było uważać i dobrze ją zagrzać - Supercorsa klei się praktycznie od razu. Czuć ogromny zapas przyczepności - na żadnej oponie nie czułem się tak pewnie. Dla mnie numer 1 wśród opon. Polecam.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsza opona
08.24.2012 11:38:02

Nie znam lepiej trzymających opon. Nawet po mocniejszym odwinięciu gazu przy wyjściu z zakrętu nie ma uślizgu, a przednie koło leci do góry! 10/10


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Supercorsa rulez!
09.24.2012 17:44:08

Jeśli istnieją opony zasłgujące na najwyższą ocene to tylko te. Testowane w Yamasze RN22 zarówno na drodze jak i torze. Motocykl jedzie jak po szynach - pełna kontrola na każdym winklu, stabilna przy 299, grzeje się błyskawicznie. Nie spotkałem się jeszcze z lepszymi gumami sportowymi.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
śledź k9
10.19.2012 11:38:40

Miałem już Dunlopy D209, D211 i teraz latam na supercorsach(gixxer k9). Powiem tylko jedno - pirelli przebiło wszystkich. Kleją się jak zaczarowane, grzeją się po kilku chwilach - ledwo ruszę i już są ciepłe i gotowe do jazdy. Pojęcie uślizgu praktycznie nie istnieje! Na drodze wytrzymują ok. 3 tys :) Nie za wiele, ale ta przyczepność jest tego warta. Gorąco polecam - nie znajdziecie lepszych gum od tych.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
01.20.2013 11:41:32

Najlepsza guma wyścigowa - nieważne w jakiej mieszance zawsze trzyma genialnie. W porównaniu do D211 znacznie łatwiej ją nagrzać i nie robi si plastikowa w niskich temperaturach. POLECAM!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 62   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Zaje*ista!
01.01.2015 12:51:44

Nie znam lepszej opony. Szybko leci.. Ale przyczepność i pewność prowadzenia wynagradzają to.


Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bardzo dobre ale...
08.11.2015 10:11:45

Oponki, jak wszyscy piszą świetnie się prowadzą, ale jak sa rozgrzane. Na torze bajka, natomiast na drodze są mało uniwersalne. Tylko w upalne dni dobrze się spisują, w chłodny wieczór są niedogrzane i non stop się ślizgają. Na deszczu trudno w ogóle mówić o trakcji. To są oponki do okazyjnego wyjechania na miasto w upalny wieczór i nic więcej. Ale za to można wtedy odwinąć. W innych warunkach lepiej się spisuję chociażby leciwe pilot powery.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA