10
OPINIA Honda CB 500 1993-2003
9
OPINIA Honda CB 500 1993-2003

NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
8
OPINIA LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone
Mamy już 18178 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


LS2 FF397 Vector



Zdjęcia przedmiotu

1  

LS2 FF397 Vector

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 56%
Neutralne: 11%
Negatywne: 33%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Idealny na pierwszy kask
04.06.2016 18:34:02

Mój pierwszy kask. Wybierałem miedzy tym modelem, a HJC is17 oraz Shark Skwal. Z tych 3 ten najlepiej pasował na moją głowę.

Plusy:
+cena (530 zł 04.2016)
+skorup z kompozytu włókna szklanego
+waga
+pinlock w zestawie
+blenda z wygodnym mechanizmem otwierania po dolnej lewej stronie kasku.
+dosyć dobra wentylacja dolna i górna
+wyjmowany środek do prania
+podbródek
+skorupa w kilku rozmiarach
+spory wybór malowań

Minusy
- podbródek przy każdym zdejmowaniu kasku wypina się z jednej strony
- blenda nie nachodzi na sam nos, dodatkowo lekko wystaje przy zamknięciu
- dosyć głośny

Za tą cenę nie ma lepszego kasku z takim wyposażeniem i z takich materiałów. Warto kupić na 1 kask.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
LS2 FF397 VECTOR
04.22.2016 14:26:38

Lekki, wygodny i tani, to fakt. Nawet nieźle wyposażony, ale część wyposażenia nie działa:
1. Tragiczna blenda - nie schodzi odpowiednio nisko (do noska zostaje ponad 1 cm) przez co patrzysz na drogę przez dolną zdeformowaną załamaniem krawędź - w sumie blenda jest ale nie da się z niej korzystać.
2. Wkładka typu pinlock przeciw parowaniu zwana "Fog Fighter System" nie działa - ściema i do tego nie ma do tego kasku pasującego prawdziwego pinlocka z uszczelką, dlatego odradzam ten kask, jeśli komuś zależy na nieparującej szybce.
Dodatkowo kask "burczy" w okolicach 80 km/h, potem burczenie ustaje ale kask jest normalnie głośny jak inne kaski konkurencyjne. Uchwytu CARDO nie da się zamocować na śruby - można jedynie przykleić. Tyle w temacie.


Gość
Sorki wkradł się wyżej błąd.Naklejki to ok 8cm DAKAR super wygląd

Gość
Witam!!!! Punkt 2 wszystko się zgadza otrzymałem reklamacje czekam na 3-4 tygodnie na poprawioną szybę aby nie parowało nie wiem co wymyślą a ok. wrzesień /pażdziernik mają przyjść prawdziwe pinlocki, muszę teraz się zdeklarować co chcę bo przysługuje mi to albo to.Porażka chciałbym prawdziwego ponlocka ale co mam czekać tyle czasu ?Wybrałem 1 obcję zobaczymy.Ale ogólnie kask jest super nie jest taki głośny jeżdzę do 100km/h .Posiadam biały nakleiłem czarne naklejki (małe)super wyglaKASK LS2 FF324 METRO RAPIDcam

Gość
faktycznie przymierzałem i blenda to porazka, to chyba wole juz bez.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Dobra jakość za rozsądną cenę.
05.18.2016 19:05:56

Posiadam ten kask od Ok 3 tygodni.
Stosunek ceny do jakości jest naprawdę dobry (ok530zl)

Blenda działa prawidłowo pod warunkiem ze użyjemy suwaka na bocznej krawędzi z odpowiednią siłą (ruch otwarcia / zamknięcia musi być szybki i stanowczy) wtedy blenda opuszcza sie w wystarczającym stopniu. Podobnie jest z zamknięciem - szybki, stanowczy ruch powoduje schowanie sie całej blendy. Przesuwanie suwaka powoli objawia sie wystającą blędą w pozycji zamkniętej lub nie do końca opuszczoną w pozycji otwartej.

Na mojej głowie leży b.dobrze, nic nie uciska, ciasno przylega - wygodny.

Pinlick to rzeczywiście bardziej gadżet niż działające akcesorium choć jest lepiej niż bez niego - da sie żyć.

Wentylacja niezła choć nie miałem jeszcze okazji testować w temperaturach powyżej 30 stopni.
Hałas akceptowalny - pamietajmy ze nie jest to kask za 2500zl.
Wykonanie jest niezłe z wyjątkiem jednej rzeczy - przy otwartych nawiewach dolnych (broda) widać "surową skorupę". Nie kuje to jakoś w oczy ale jak sie przyjrzysz to trochę bolą takie niedociągnięcia.

Przy większych prędkościach nie ma turbulencji.

Za tę cenę moim zdaniem WARTO.

Zresztą po sezonie lub dwóch i tak większość kierowców myśli o wymianie garnka na coś lepszego.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
LS2 FF397 VECTOR
05.22.2016 13:42:06

Pinlock to rzeczywiście bardziej gadżet niż działające akcesorium choć jest lepiej niż bez niego - da się żyć napisałoby się ale NIE NIE SPEŁNIA się to porażka .Stajesz moment masz wszystko zaparowane i myślisz tylko co zrobić a nie z koncentrować się na jeżdzie. Szyba(jeśli można ją tak nazwać) po kilku może 15 razy zamykania strasznie porysowana wraz z ponlockiem (prawdziwa nazwa to(FFF).System domykania super ALE gdy chcesz go otworzyć musisz użyć dwóch rąk (może nie wszyscy).Blenda nie schodzi odpowiednio nisko (do noska zostaje ponad 1 cm) przez co patrzysz na drogę przez dolną zdeformowaną załamaniem krawędź ciężko sie jeżdzi patrząc w licznik - w sumie blenda jest ale nie da się z niej korzystać jeśli chodzi o słońce słoneczne dni jest OK.Ogólnie jestem zadowolony ale no włśnie na razie NIE POLECAM na wyżej wymienione rzeczy chyba nie oto chodzi w jeżdzie Pozdr

Gość
Prawdziwa nazwa tzw pinlocka to FFS pozdr

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Gość
12.01.2016 20:20:33

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materiały wewnętrzne i wygodniejsze zapięcie. Kask sam w sobie jest ok, dość cichy, wygodny, ale drugi raz nie wydałbym na niego 550zł.
-Zdaje się że jest mało aerodynamiczny gdyż powyżej 150 przy oglądaniu się na boki wiatr mało nie urywa głowy i odczuwamy spore turbulencje (sprawdzałem kilka innych kasków różnych firm i taki zjawisko nie zachodzi w takim stopniu).
-Ls'owski "pinlock" to żenada - paruje aż miło.
-Po zamknięciu blendy zostaje spora szpara, i kiedy zerkamy w lusterka czy na licznik, patrzymy centralnie na końcowe załamanie blendy co mega irytuje i zaburza pole widzenia.
-Mój kask ma wadę fabryczną w postaci krzywo zamocowanego/wklejonego panelu wentylacji na szczęce, a dopatrzyłem się tego dopiero po dwóch miesiącach. Szybka przez to z jednej strony ma szparę bo opiera się o wystający kant panelu wentylacji .
-Kask raz upadł mi tylną częścią na trawę z piachem z niewielkiej wysokości i pojawiły się na nim odpryski w miejscu kontaktu z ziemią gdzie na tanim chińskim kasku od skutera dużo większe upadki nie robiły żadnego wrażenia jedynie ryski.

Krystian
Zapomniałem o szybce - bardzo podatna na rysy mimo delikatnego obchodzenia się z nią.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Średni kask
01.21.2017 14:40:40

Plusy:
1. Ładnie wygląda
2. Umiarkowana cena
3. Dobrze leży na głowie

Minusy:
1. Mam ten sam problem z blendą - nie opuszcza się i nie chowa prawidłowo.
2. System przeciwparujący działał tylko na początku, pewnie jakieś 2 miesiące
3. Nie ma miejsca na interkom, musiałem nacinać nożem środek kasku by zamontować
4. Wieje w kasku, mimo pozamykanej wentylacji, także w zimne dni mocno ochładza głowę i wieje po oczach
5. Po całym sezonie mam porysowaną szybkę od uszczelniaczy, haczą przy zamykaniu/otwieraniu

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Jakość wykonania
9
Vector Evo
04.16.2017 12:18:31

Kupiłem plecaczkowi wersję Evo, nie ma jej w katalogach ani w necie - lżejsza 1200g, inna konstrukcja więźby, prostsza i ładniejsza. Kolor biały perłowy - dla kobiety super.
Wykonanie jak to LS2 na mocną 4. Jeszcze nie jeżdżony- napiszę po objeździe.

kleofas
zapomniałem dopisać że dodają w zestawie już prawdziwego Pinlocka (max vision) a nie jakiś FFS

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ls2 vector
04.28.2018 13:05:21

Kask zakupilem niedawno długo myślałem jaki wybrać i padło na LS2 VECTOR teraz wiem że to był dobry wybór kask jest zajebiście wykonany nie ma do czego sie przyczepić bleda schidzi do samego końca pinlocka działa wyśmienicie kask dobrze leży na głowie no i skorupa kompozyt włókna szklanego.
Starsze modele z biegłych lat miały niedociągnięcia ale nowe modele to juz inna bajka jedyna wada to że jest glośny nawet bardzo jak wersie torowe arrow ale mi to nie przeszkadza stopery i jest ok za to ma bardzo dobra wentylację ja osobiscie polecam ten kask za ta cenie nie ma szans kupic tak dobrego kasku.
Myśle że długo nie bedzie trzeba czekać żebym ceny tych kasków poszły do góry bo jakos już przewyższa znane kaski a i w moto GP juz zaistniały.


Gość
A można wiedzieć gdzie kupiłeś ten kask i za ile.

Gość
A można wiedzieć gdzie kupiłeś ten kask i za ile

Marcin
Zgadzam się z kolegą, mam 2 kaski ls2 arrow, jakość i cena - konkurencja nie ma nawet jak "podskoczyć". Pozdrawiam użytkowników ww. kasków.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
LS2 VECTOR EVO
09.07.2019 9:44:17

Dobry kask za nieduże pieniądze. Polecam głównie do rekreacyjnej turystyki i do miasta gdzie prędkości nie będą przekraczać 100km/h powyżej tej prędkości robi się naprawdę głośno. Kask wygodny, dobrze dopasowany na pewno nie będzie sprawiał problemów. Bardzo dobra wentylacja. Pinlock daje radę.

Gość
Witam posiadam ten kask od wiosny 2020 i jestem bardzo zadowolony, Wszystko działa, sprawne, wygodny, nie przesadnie głośny z ładnym malowaniem, kupiony za 650zł. Polecam :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda CB 500 1993-2003

CeBulą przejeździłem dwa sezony, kiedy to wróciłem do motocykli po kilkuletniej przerwie. Jeździłem sam i z żoną. Osiągi na tamtą chwilę m...

Honda CB 500 1993-2003

Kupilem na spole z bratem 2 lata temu i w zasadzie nie mialem po kupnie okazji pojezdzic przez ponad rok bo mieszkam za granica poza tym COVID itd :/<...

HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...

Suzuki DR 650 (1996-2012)

Nie do zajechania, szybko się rozpędza jak na swoją pojemność oraz moc, siodełko jest bardzo miękkie, zawieszenie się sprawdza w każdych waru...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania