1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Pirelli Diablo Rosso 3


9.00 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Pirelli Diablo Rosso 3


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 81%
Neutralne: 19%
Negatywne: 0%



Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Cudowne :D
08.25.2016 9:22:43

Spodobał mi się bieżnik taki jak w supercorsach. Oponki kupiłem miesiąc temu do R6 RJ15 i jestem zachwycony - trzymają jak szalone i nie ślizgają nawet jak wychodze ostrzej z zakrętów na drugim i trzecim biegu. Na mokrym jechałem dwa razy po kilkanaście kilometrów i raczej polecam nie kozaczyć :) Na pewno kupie kolejny komplet! To chyba dobra rekomendacja. Co do przebiegu - nie mam pojęcia, bo po 1400 km nie widze żeby nawet troche się zużyła.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Bardzo dobre gumy
09.26.2016 21:13:21

Opony kupiłem do Z1000SX po tym jak zamontowane przez poprzedniego właściciela Pilot Roady 3 uślizgnęły mi się kilka razy bez mocnego odkręcania. Służyły mi do codziennej jazdy i cotygodniowych jazd na torze, załapały się również na 4-dniową wycieczkę w Bieszczady (nawinięte ok. 3tys. km). W każdym z tych zadań spisały się wyśmienicie, 0 uślizgów na torze, 0 na suchym i 1 na bardzo mokrej drodze. Skończyły się po 9 tys. km i do samego końca byłem z nich bardzo zadowolony. Polecam, bo poczucie bezpieczeństwa jakie daje jazda na tych gumach jest bezcenne :)


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam
10.20.2016 9:26:19

Polecam - opony kleją się wyśmienicie. Bieżnik identyczny jak w supercorsach - większośc osób pyta się czy to supercorsa i jest zaskoczenie jak mówie że rosso 3 :) Nie ma niespodzianek z jazdą nawet w deszczu. Jedyna uwaga, ale chyba dotyczy każdej opony - przy temperaturach 10 st i mniej lepiej nie testować ich granic przyczepności, bo można się niemiło zdziwić :/ W moim przypadku uślizg tylnej opony w mocnym winklu i trochę strachu :)


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Pierwsza opinia na chłodno :)
12.13.2016 16:02:25

Opony założone późną jesienią, dlatego opinia dotyczy zachowania w niskich temperaturach. Tutaj niestety leżą na całej lini - opona bardzo plastikowa, nie jest łatwo ją zagrzać i trzeba potrójnie uważąć. Michelin Pilot Road 4 na drugim moto to jak zimówki przy Rosso 3 :) Jak przyjdą cieplejsze dni uzupełnie opinie. PS. Fajnie prezentuje się bieżnik żywca wyciągnięty z supercorsy :)

Gość
Pilot road 4 to opony turystyczne wiec wiec bez sensu porównywać je z rosso3

Gość
A to dziwne, miaem je jednen sezon (co ciekawe na S1000RR), opony moze nie strikte sportowe, ale montowalem je w grudniu 2016 roku ok 3 miesiace po premierze i testowalem uwaga w temperaturze miedzy -6 a -8 stopni, na suchym asfalcie i w sloneczna pogode i bylo swietnie, nawet przy odkrecaniu (a bylo czym). Potem pojechalem tymze S1000RR z Warszawy do Moskwy, zaliczylem kilka wypadow na tor (na torze raz uslizgnal mi sie przod i save byl jak u Marqueza, niestety nie mam dowodow, a jakos nie chce tego powtarzac:) ) W deszczy byla rewelacja, w pelni kontrolowany uslizg i prezyzyjna informacja zwrotna z przodu, mialem komplet. Na tor za mocno sie grzeja, ale to okazjonalnych wypadow i do jazdy po miescie, szosie (no sportowym motocyklu), moim zdanie dobry kompromis miedzy opanoa czysto sportowa, a turystyczna. Co to nagrzewania sie, mam zupelnie inne zdanie, niz poprzednicy - u mnie tyl byl cieply juz po 1-2 km, po bokach tez. P.S. Nikt mi nie placil za te pochlebstwa:)

Gość
Zgodze sie z tym. Zalozona mam na dosyc ciezkim motocyklu (tyl) i dwa razy na zimnym uciekalo mi tylne kolo


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
06.02.2017 23:06:00

Opona naprawdę świetna, klei się znakomicie . Dunlopa księciunio zjadał po oko 3.500 km i tu się nic nie zmieniło, ale frajda lepsza !


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
06.17.2017 15:39:13

Oponę mam w Mt09 i powiem, że na zimnej oponie zdarzy się lekki uślizg tyłu ale nie ma się co dziwić 115koni, 85 niutonometrów i 188kg. Nie dzieje się to tak nagle że już nie da się wyratować tylko stopniowo i opona jakby ostrzega, że kończy się przyczepność. Jak oponka się rozgrzeje to boki robią się miękkie prawie jak plastelina normalnie czuć pod palcem że się poddaje pod palcem. Na ciepłej naprawdę bardzo dobrze trzyma. Nie miałem lepszej opony do tej pory. Na rosso 3 pierwszy raz po przycierałem slidery w butach i podnóżki po obu stronach także opona bardzo uniwersalna. Myślałem o supercorsach ale nie jeżdżę po torach a z tego co słyszałem supercorsa nie robi takich przebiegów co rosso3.
Daje 9/10 bo być może są lepsze oponki których nie testowałem.




Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
08.19.2017 11:02:46

Na opony Pirelli Diablo Rosso 3 przesiadłem się z Michelin Pilot Road 3. Różnica jest zauważalna już po pierwszych przejechanych kilometrach. Opona dosyć szybko się grzeje a gdy ma nastąpić uślizg jest on tak dobrze wyczuwalny że nawet początkujący biker sobie poradzi. Na suchym opona rewelacyjna, jeśli chodzi o mokrą nawierzchnię to jest dramat. Wystarczy wilgotna droga i już nie jest tak wspaniale jak było na Pilot roadach 3 lecz to jest opona o zacięciu sportowym więc uważam to za tylko za mały minus. Przejechałem na nik ok 1,500km i brak jakich kolwiek oznak zużycia.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Poręczność

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
07.24.2018 18:59:30

Opony sa poprostu swietne ... Powaznie kleja sie jak glupie na suchym a i na mokrym bardzo pewnie sie zachowuja. Nie wiem jak z wytrzymaloscia bo zrobilem dopiero ok 500/700 km ale jesli chodzi o sama jazde zdecydowanie godne polecenia


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Nie dla supersporta
08.09.2018 17:21:58

Opona co najwyżej średnia do sportowego litra (R1).
Nie jest to opona typowo sportowa a raczej sportowo-turystyczna. Jak każda pirelka lubi ciepełko więc trzeba poświęcić chwilę na rozgrzanie. Nie lubi się z miejskim wyślizganym asfaltem. Poeksperymentowałem z ciśnieniem więc polecam nie więcej niż 2,5 z tyłu. Jeżdżę tylko jak jest ciepło, jasno i sucho więc nie wiem jak się sprawdza w deszczu. Dużym plusem jest zużycie, a raczej jego brak.
Podsumowując - do bardzo mocnych motocykli (i dla tych co mają nerwicę prawego nadgarstka) lepiej założyć diablo rosso corsa 2 lub supercorsa.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Dobra opona do sporta na droge.
08.09.2018 19:19:17

Najwiekszy plus to przebieg jaki robia te gumy. Oceniam je dobrze bo nie sa to typowo sportowe gumy i tak mowi producent, na trase sa bardzo spoko, przy przy ostrej jezdzie moga nie domagac. Slaba strona opony to na pewno deszcz, ale jak sa warunki to latwo jej sie nauczyc i mozna na nich polegac:) Na tor troche slabo. Ja milo wspominalem, uzywalem w 1000k3.


Gość


Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam
08.20.2018 11:28:21

Leci 10/10 bo nie miałem lepszej gumy od tej :) po rozgrzaniu ciężko aby był uslizg chyba, ze jest nierówny asfalt to myszkuje, ale to jest oczywiste :) z początku użytkowa ja miała uślizgi gdy była zimna, ale teraz nie ma tego objawu. Ostatnio jechałem podczas burzy i mocnego deszczu, nawet na jedynce nie chciała puścić tylko podnosiło przód, a pacjent to 636 ;) mam komplet na moto i teraz pokonywanie zakrętów jest czytelne i dużo prostsze niż na Angel’sach :€ zrobił z 2 000 km i troszkę się zużyły. Śmiało polecam!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Daje rade
06.03.2019 21:51:57

Założona przez poprzedniego właściciela motocykla, który zrobił podobno 2,5tys km jeżdżąc trasy. U mnie prawie 4tys km. Byłem raz na Poznaniu przy temp 5*C i po 2-3 okrążeniach nie było problemu z zejściem na kolano. Poślizgi tyłu nagminne (niezależnie od nawierzchni lub stopnia rozgrzania), jednak w pełni kontrolowane. Jak już się zrobiło cieplej i zacząłem mocniej odwijać, to zniknęła w oczach. Przy granicy zużycia bieżnika nie da się już jeździć... Trafiłem 2 razy na deszcz i nie było tak źle;) Ogólnie na + ;)
Sprzęt GSXR 1000K7.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
nie tak dobre jak myślałem...
06.17.2019 22:59:25

Motocykl to Yamaha R1 RN22. Przesiadka z Metzeler M7RR i mały zawód. Sama opona może i nie jest zła, bo w dobrych warunkach trzyma piekielnie dobrze, niestety ustępuje uniwersalnością i to bardzo. Wystarczy żeby temperatura spadła do 15 st. i już zaczyna się uślizgiwać. Na deszczu również nie czuje się na niej pewnie. Takich rzeczy nie dzieją się na M7RR. Tylko 7 - opona dla osób jeżdżących tylko w dobrą pogode i w wysokich temperaturach.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Dobra guma
07.20.2019 0:03:02

Dobra guma, trzeba rozgrzac i uwazac jak jest zimno, jak sie rozgrzeje trzyma konkretnie. Na deszczu jak to deszczu. U mnie wytrzymala ok 10k


Gość


Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Ekstra oponki
01.18.2020 21:36:54

Ja z Rosso 3 byłem zadowolony (kupiłem w 2018 roku leżaki magazynowe z DOT 2016). Na torze mnie nie zawiodły. Zdarzały się uślizgi "ostrzegawcze", ale po chwili oponka szybko łapała przyczepność i grzaliśmy dalej. Te uślizgi zaczęły pojawiać się w tym roku (2019) bo zjadłem boki na torze w Radomiu i zwyczajnie boki są już na wykończeniu :P (kto był w Radomiu ten wie jaki tam jest asfalt.

Przebieg jakieś 7k kilometrów, myślę, że około 2k kilometrów na torach (Radom, Łódź, Bydgoszcz, Słomczyn).

Zaznaczę, tylko że nie mam doświadczeń z innymi oponami bo jestem początkującym riderem, nie zdążyłem jeszcze pojeździć na innych, ale większość opinii innych potwierdza również moje obserwacje z tymi gumami.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
04.15.2021 11:52:07

Bardzo dobre opony .Przednią wymieniłem przy 16000 km motocykl CBF 1000.Nawet w mrożnie poranki zachowują się poprawnie.Polecam



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA