NOWOŚĆ ACERBIS X-Strong

NOWOŚĆ Rejestrator motocyklowy Mio MiVue M760D

NOWOŚĆ Macna Combat
9
OPINIA Shark Skwal
9
OPINIA MT Blade 2
10
OPINIA LMX RFZ Elite S 150cc Pit Bike

NOWOŚĆ Honda CMX 1100 Rebel

NOWOŚĆ Yamaha R6 Race

NOWOŚĆ Plecak Shima AYRO

NOWOŚĆ Adrenaline Pyramid 2.0 PPE

NOWOŚĆ IXS Orca Evo
Mamy już 18307 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


MotoSafe ALPINE



Zdjęcia przedmiotu

1  

MotoSafe ALPINE

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.50 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
polecam
09.24.2016 19:41:47

Z całego serca polecam. Po którejś z rzędu wycieczce powiedziałem sobie dośc i zakupiłem te zatyczki. Troche drogo jak za pare gumek, ale są tego warte. Można użyć dwóch filtrów w zależności ile chcecie słyszeć :) Ja jeżdże na tych mocniejszych. Komfort podróżowania o 500% w górę i nie tłumią tak jak zwykłe pianki. Słyszymy wszystko jak normalnie, ale ciszej. Daje 10/10

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Spokój
06.11.2017 15:36:57

Czysta przyjemność z jazdy:
+ nie tłumią wszystkich dźwięków - jak zwykłe piankowe taniochy
+ nie przyprawiają o ból uszu - silikon z którego Moto Alpine są wykonane dopasowuje się do kanałów usznych i nawet po 300 - 400km przejechanych km nie ma się ochoty obciąć uszu
+ nie powodują dezorientacji błędnika tak jak piankowe - bardzo ważne przy jeździe na dwóch kołach
+ wygodna aplikacja do uszu z pomocą małego "popychacza"
+ wygodne, eleganckie etui

Jest kilka małych "ale" :
- co ciało obce to ciało obce - warto co 1 lub 2 postoje wyjąć stopery
- szum powietrza nie jest zupełnie blokowany. Przy 120 - 130 km/h jest nawet wyraźnie słyszalny. Ale to nic w porównaniu z jazdą BEZ stoperów, gdzie przy 70-80km/h szum urasta do HUKU!

Dla moto-turystów - moim zdaniem absolutne musisz-to-mieć.
Warte swojej ceny - ok 80 - 100zł / komplet z czterema stoperami (mam dwa stopery 'czerwone', mocniejsze i dwa 'czarne' trochę słabiej tłumiące). Również polecam :)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Warto
07.04.2017 12:38:26

Kupiłem wersję TOUR - tańszą, tylko z jednymi filtrami (mniej tłumiącymi). Jest jeszcze wersja RACE z mocniejszymi filtrami.

Komfort jazdy +300%. Wiatr słychać jak w samochodzie - brzmi jak szum w tle. Wszystko inne nie jest wyciszone, jestem w stanie rozmawiać z nimi z obsługą na stacji benzynowej.

Poprzednio po 7h jazdy bez zatyczek trochę bolała mnie głowa, byłem zmęczony i "zmięty".
Po zakupieniu zatyczek, ta sama trasa - nawet się nie zmęczyłem, czułem się jak po 2h bez zatyczek

Szczerze polecam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobrze wydana stówka
07.24.2017 17:10:39

Polecam, długo je kupowałem wkońcu trza było kliknąć "kup". czy są warte 55 zeta za kpl ? raczej tak rzadko ich teraz nie zakładam, komfort podróży znaczny czy to 50 czy 250km, zwłaszcza że nie mam szyby nad kask.
Spokojnie się z luźdzmi można dogadać w zainstalowanych zatyczkach.
Nie wiem jak z trwałością, ale jak dbasz tak masz, więc higiena to podstawa.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
MOTOSAFE PRO
08.08.2017 8:56:13

Kupiłem za 110 zł komplet ALPINE MOTOSAFE PRO , najnowsza wersja- mają miękkie filtry. Używam mocniejszych - czerwonych - do kasku typu jet. Długo się zastanawiałem na zakupem oczywiście z powodu ceny , ale są tego warte. Gdyby nie one to pewnie zmieniłbym kask na pełny. Na początku trochę przeszkadzają , ale jak rozgrzeją się od ucha to ładnie się dopasowują i po kilku kilometrach prawie ich nie czuć. Zdecydowanie polecam.


Dołączone zdjęcia
MotoSafe ALPINE
Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
NAJLEPSZE
12.11.2017 7:16:33

Nie wyobrażam sobie teraz jazdy bez nich. Jedyne czego żałuje, że nie kupiłem ich 3 lata temu. Polecam.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Stopery Alpine moto safe race
08.07.2018 19:29:58

Witam.
Odebrałem dziś stopery Alpine moto safe wersja race kolor filtra czerwony.Odrazu krótka przejażdżka około 30 km kask Ls2 Valliant ff399 (cholernie głośny) moto Honda SW-T 600 z ori szybą.Po kilku testach podczas jazdy że szczęką i bez mogę śmiało powiedzieć że ten zakup to co powinienem zrobić na początku sezonu Jest tak jak pisze producent niema całkowitej izolacji od otoczenia i ciśnienia wewnątrz ucha.Smialo można rozmawiać na cpn podczas tankowania.Brak ucisku pod kaskiem.
Śmiało polecam.Jedyna wadą to cena.
Oczywiście nie wygłaszają całkowicie szumu podczas jazdy bo nie o to chodzi.Trzeba słyszeć co się dzieje dokoła moto.Jesli jeździsz w zwykłych stoperach to te cię mile zaskoczą.
LwG

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Absolutny "must have"
04.10.2019 9:03:04

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Forzy 125. Git maszyna, ale powyżej 100km/h hałas nie do wytrzymania nawet z szybą czołową na max. Próbowałem różnych stoperów. Niestety piankowe całkowicie odcinają dźwięki otoczenia, wiec myślałem, że kierowcy w Wawie nagle nabrali kultury i się ładnie rozjeżdżają przed moto, a to... karetka za mną jechała (dobrze, że jeszcze daleko). Ochronniki Alpine kupiłem tego samego dnia. Jestem maga-zadowolony. Ucinają jazgot i huragan, ale zostawiają ruch uliczny i dźwięk silnika. Dla mnie to podwójnie ważne, po bo Iron Maiden w 1986 roku mam połowę słuchu. Polecam w 100%

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Wygoda i komfort w podróży
09.06.2019 20:00:12

Podpisuję się pod opiniami poprzedników. Kupiłem wersję Race i po przelocie 7h pokochałem z całego serca. Wcześniej używałem piankowych i silikonowych, t.zw. budowlanych, ale one nie miały wentylacji przez co ciśnienie w uchu środkowym po pewnym czasie dawki znać o sobie i regularnie łeb zaczynał boleć. Dodatkowo przy "ślepych" zatyczkach miałem dyskomfort na poziomie błędnika. Przy MotoSafe nie mam nic z tych rzeczy. Serdecznie polecam.
UWAGA! Albo sznurek albo aplikator. Kupiłem sznureczek i nie używam, bo wyklucza możliwość stosowania aplikatora (w komplecie), który powoduje że instalacja w uchu jest pewna i kompletna. Sznurka zatem nie warto kupować.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam używam od 5 sezonów
07.04.2020 16:14:13

Nadszedł czas podzielenia się opinią na temat zatyczek ALPINE MotoSafe. Używam tych zatyczek od 5 sezonów motocyklowych i stwierdzam, że są bardzo dobrze wykonane, trwałe i skuteczne w działaniu. Jako jeden z pierwszych sklepów w Polsce oferowałem te stopery do uszu dając argumenty o lepszej słyszalnosci interkomu o lepszej jakości rozmów przez telefon ( więcej słyszysz - wycięty szum opływający kask motocyklowy) oraz MNIEJSZYM ZMECZENIU po długiej jeździe motocyklem. Przed motosafe używałem piankowych stoperów do uszu które już max 3 użyciu w trasie nadawały się do śmieci więc czasami kilka kompletów było w kieszeni. Alpine Motosafe na każdym postoju lądują w wygodnym etui a potem znowu do uszu i w drogę ;) JEdna dobra rada, na zimę najlepiej zostawić w otwartym etui, żeby ich nie zgniatać bo przez jakiś czas są jajowate ale tez jest na to rada - ciepła woda ok. 39 stopni i po kłopocie. Sumując POLECAM ten produkt kazdemu motocykliście. Pozdrawiam, Piotr z MOTORUS.PL

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Absolute must have!
08.04.2020 21:36:14

Wszyscy będą radzić jakie kupić ciuchy, buty, rękawice i inne moto-szpeje a ja powiem ze te zatyczki sa wielkim (choć fizycznie małym) niedocenianym akcesorium. Kto robi przeloty długodystansowe, kilkusetkilometrowe a jeszcze nie używał zatyczek powinien je jak najszybciej nabyć. Są 3 wersje: Tour, Race i Pro - wybór zależy od stylu jazdy. Ja mam Tour i są mega wygodne. Jedyne co mogę napisać na zakończenie to to, że za poźno je odkryłem (za długo męczyłem się z piankowymi 3M). Ale teraz już z nich nie zrezygnuję.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelka
08.12.2020 15:05:08

Serdecznie polecam.
Mam najnowszą wersję RACE i sprawdzają się wyśmienicie.
Elegancko tłumią moje wydechy w Drag Starze - aż miło :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Alpine Motosafe PRO
09.24.2020 12:23:46

Zatyczki rewelacja - jeździłem w piankowych i takich plastycznych jak plastelina, ale tamte się szybko brudzą i nie ma gdzie ich trzymać. Motosafe Pro mam w fajnym etui i w zależności czy latam po mieście czy po trasie mogę dobrać odpowiedni filtr. Jeśli myślicie że zatyczki eliminują kompletnie hałas to jesteście w błędzie, ale to właśnie jest ich największa zaleta. Czujemy że nic nam nie umyka - wszystko słyszymy podobnie tylko zdecydowanie ciszej w przeciwieństwie do pianek, które odcinają nas od wszystkiego. Można w nich nawet rozmawiac tylko trzeba głośno krzyczeń :D POLECAM KAŻDEMU.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepsza rzecz
10.18.2020 17:50:33

Daje 10 - najlepsza rzecz jaką MUSICIE KUPIĆ NA MOTO. Nie wiem czy akurat Alpine to najlepsze zatyczki na rynku i czy tańsze spisują się równie dobrze, ale zdecydowanie warto dla zachowania zdrowego słuchu. Powiem tylko że raz wróciłem się 10 km po zatyczki, bo nie dało się jechać - różnica jest ogromna.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


XLmoto Slipstream

Nie polecam...
Kupiłem w tym sklepie tłumik który było napisane że pasuje do mojego motocykla a okazało się że pasuje ale do podobnego ...

Shark Skwal

Nie wiem co z tym kaskiem trzeba robić żeby urwać wizjer. W ciągu 3 lat użytkowania nic się nie dzieje. Dałem za niego około 700zł i myślę ...

MT Blade 2

Przejechalem w nim caly sezon. Poprzednio uzywalem szczekowa naxe i integrala ls2.
Fajny kask za fajna kase. Bije poprzednie na glowe jakoscia...

LMX RFZ Elite S 150cc Pit Bike

Świetny sprzęt, mocny silnik, mocna rama z aluminiowym wahaczem. Świetne zawieszenie firmy volt fajnie wybiera nierówności. Fajny wygląd mój je...

Shima SX-2

Przerobiłem dwie pary tych butów, czarno-szare i brązowe.

Zalety:
+ bardzo wygodne, zarówno na moto, jak i do chodzenia

Shima Inverno

Zaznaczam, że opisuję na razie pierwsze wrażenia. Do tej pory jeździłem w rękawicach sezonowych bez membrany i bez wentylacji. Dłonie mam takie...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA