NOWOŚĆ OXFORD XA14 - Blokada tarczy hamulcowej z alarmem

NOWOŚĆ Romet R125

NOWOŚĆ KSR Moto Code 125
8
OPINIA Benelli Leoncino Trail
10
OPINIA Yamaha XJ6 model 2009-2013
10
OPINIA Kawasaki GTR 1400 (Model 2007-2009)

NOWOŚĆ Course Surfer

NOWOŚĆ Aprilia SXR 50
2
OPINIA Pirelli Scorpion Trail 2

NOWOŚĆ Oxford Kickback

NOWOŚĆ MTR S-13
Mamy już 20670 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


MotoSafe ALPINE



Zdjęcia przedmiotu

1  

MotoSafe ALPINE

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.50 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
polecam
09.24.2016 19:41:47

Z całego serca polecam. Po którejś z rzędu wycieczce powiedziałem sobie dośc i zakupiłem te zatyczki. Troche drogo jak za pare gumek, ale są tego warte. Można użyć dwóch filtrów w zależności ile chcecie słyszeć :) Ja jeżdże na tych mocniejszych. Komfort podróżowania o 500% w górę i nie tłumią tak jak zwykłe pianki. Słyszymy wszystko jak normalnie, ale ciszej. Daje 10/10

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Spokój
06.11.2017 15:36:57

Czysta przyjemność z jazdy:
+ nie tłumią wszystkich dźwięków - jak zwykłe piankowe taniochy
+ nie przyprawiają o ból uszu - silikon z którego Moto Alpine są wykonane dopasowuje się do kanałów usznych i nawet po 300 - 400km przejechanych km nie ma się ochoty obciąć uszu
+ nie powodują dezorientacji błędnika tak jak piankowe - bardzo ważne przy jeździe na dwóch kołach
+ wygodna aplikacja do uszu z pomocą małego "popychacza"
+ wygodne, eleganckie etui

Jest kilka małych "ale" :
- co ciało obce to ciało obce - warto co 1 lub 2 postoje wyjąć stopery
- szum powietrza nie jest zupełnie blokowany. Przy 120 - 130 km/h jest nawet wyraźnie słyszalny. Ale to nic w porównaniu z jazdą BEZ stoperów, gdzie przy 70-80km/h szum urasta do HUKU!

Dla moto-turystów - moim zdaniem absolutne musisz-to-mieć.
Warte swojej ceny - ok 80 - 100zł / komplet z czterema stoperami (mam dwa stopery 'czerwone', mocniejsze i dwa 'czarne' trochę słabiej tłumiące). Również polecam :)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Warto
07.04.2017 12:38:26

Kupiłem wersję TOUR - tańszą, tylko z jednymi filtrami (mniej tłumiącymi). Jest jeszcze wersja RACE z mocniejszymi filtrami.

Komfort jazdy +300%. Wiatr słychać jak w samochodzie - brzmi jak szum w tle. Wszystko inne nie jest wyciszone, jestem w stanie rozmawiać z nimi z obsługą na stacji benzynowej.

Poprzednio po 7h jazdy bez zatyczek trochę bolała mnie głowa, byłem zmęczony i "zmięty".
Po zakupieniu zatyczek, ta sama trasa - nawet się nie zmęczyłem, czułem się jak po 2h bez zatyczek

Szczerze polecam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobrze wydana stówka
07.24.2017 17:10:39

Polecam, długo je kupowałem wkońcu trza było kliknąć "kup". czy są warte 55 zeta za kpl ? raczej tak rzadko ich teraz nie zakładam, komfort podróży znaczny czy to 50 czy 250km, zwłaszcza że nie mam szyby nad kask.
Spokojnie się z luźdzmi można dogadać w zainstalowanych zatyczkach.
Nie wiem jak z trwałością, ale jak dbasz tak masz, więc higiena to podstawa.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
MOTOSAFE PRO
08.08.2017 8:56:13

Kupiłem za 110 zł komplet ALPINE MOTOSAFE PRO , najnowsza wersja- mają miękkie filtry. Używam mocniejszych - czerwonych - do kasku typu jet. Długo się zastanawiałem na zakupem oczywiście z powodu ceny , ale są tego warte. Gdyby nie one to pewnie zmieniłbym kask na pełny. Na początku trochę przeszkadzają , ale jak rozgrzeją się od ucha to ładnie się dopasowują i po kilku kilometrach prawie ich nie czuć. Zdecydowanie polecam.


Dołączone zdjęcia
MotoSafe ALPINE
Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
NAJLEPSZE
12.11.2017 7:16:33

Nie wyobrażam sobie teraz jazdy bez nich. Jedyne czego żałuje, że nie kupiłem ich 3 lata temu. Polecam.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Stopery Alpine moto safe race
08.07.2018 19:29:58

Witam.
Odebrałem dziś stopery Alpine moto safe wersja race kolor filtra czerwony.Odrazu krótka przejażdżka około 30 km kask Ls2 Valliant ff399 (cholernie głośny) moto Honda SW-T 600 z ori szybą.Po kilku testach podczas jazdy że szczęką i bez mogę śmiało powiedzieć że ten zakup to co powinienem zrobić na początku sezonu Jest tak jak pisze producent niema całkowitej izolacji od otoczenia i ciśnienia wewnątrz ucha.Smialo można rozmawiać na cpn podczas tankowania.Brak ucisku pod kaskiem.
Śmiało polecam.Jedyna wadą to cena.
Oczywiście nie wygłaszają całkowicie szumu podczas jazdy bo nie o to chodzi.Trzeba słyszeć co się dzieje dokoła moto.Jesli jeździsz w zwykłych stoperach to te cię mile zaskoczą.
LwG

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Absolutny "must have"
04.10.2019 9:03:04

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Forzy 125. Git maszyna, ale powyżej 100km/h hałas nie do wytrzymania nawet z szybą czołową na max. Próbowałem różnych stoperów. Niestety piankowe całkowicie odcinają dźwięki otoczenia, wiec myślałem, że kierowcy w Wawie nagle nabrali kultury i się ładnie rozjeżdżają przed moto, a to... karetka za mną jechała (dobrze, że jeszcze daleko). Ochronniki Alpine kupiłem tego samego dnia. Jestem maga-zadowolony. Ucinają jazgot i huragan, ale zostawiają ruch uliczny i dźwięk silnika. Dla mnie to podwójnie ważne, po bo Iron Maiden w 1986 roku mam połowę słuchu. Polecam w 100%

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Wygoda i komfort w podróży
09.06.2019 20:00:12

Podpisuję się pod opiniami poprzedników. Kupiłem wersję Race i po przelocie 7h pokochałem z całego serca. Wcześniej używałem piankowych i silikonowych, t.zw. budowlanych, ale one nie miały wentylacji przez co ciśnienie w uchu środkowym po pewnym czasie dawki znać o sobie i regularnie łeb zaczynał boleć. Dodatkowo przy "ślepych" zatyczkach miałem dyskomfort na poziomie błędnika. Przy MotoSafe nie mam nic z tych rzeczy. Serdecznie polecam.
UWAGA! Albo sznurek albo aplikator. Kupiłem sznureczek i nie używam, bo wyklucza możliwość stosowania aplikatora (w komplecie), który powoduje że instalacja w uchu jest pewna i kompletna. Sznurka zatem nie warto kupować.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam używam od 5 sezonów
07.04.2020 16:14:13

Nadszedł czas podzielenia się opinią na temat zatyczek ALPINE MotoSafe. Używam tych zatyczek od 5 sezonów motocyklowych i stwierdzam, że są bardzo dobrze wykonane, trwałe i skuteczne w działaniu. Jako jeden z pierwszych sklepów w Polsce oferowałem te stopery do uszu dając argumenty o lepszej słyszalnosci interkomu o lepszej jakości rozmów przez telefon ( więcej słyszysz - wycięty szum opływający kask motocyklowy) oraz MNIEJSZYM ZMECZENIU po długiej jeździe motocyklem. Przed motosafe używałem piankowych stoperów do uszu które już max 3 użyciu w trasie nadawały się do śmieci więc czasami kilka kompletów było w kieszeni. Alpine Motosafe na każdym postoju lądują w wygodnym etui a potem znowu do uszu i w drogę ;) JEdna dobra rada, na zimę najlepiej zostawić w otwartym etui, żeby ich nie zgniatać bo przez jakiś czas są jajowate ale tez jest na to rada - ciepła woda ok. 39 stopni i po kłopocie. Sumując POLECAM ten produkt kazdemu motocykliście. Pozdrawiam, Piotr z MOTORUS.PL

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Absolute must have!
08.04.2020 21:36:14

Wszyscy będą radzić jakie kupić ciuchy, buty, rękawice i inne moto-szpeje a ja powiem ze te zatyczki sa wielkim (choć fizycznie małym) niedocenianym akcesorium. Kto robi przeloty długodystansowe, kilkusetkilometrowe a jeszcze nie używał zatyczek powinien je jak najszybciej nabyć. Są 3 wersje: Tour, Race i Pro - wybór zależy od stylu jazdy. Ja mam Tour i są mega wygodne. Jedyne co mogę napisać na zakończenie to to, że za poźno je odkryłem (za długo męczyłem się z piankowymi 3M). Ale teraz już z nich nie zrezygnuję.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelka
08.12.2020 15:05:08

Serdecznie polecam.
Mam najnowszą wersję RACE i sprawdzają się wyśmienicie.
Elegancko tłumią moje wydechy w Drag Starze - aż miło :)

Gość
To może kup wszystkim dookoła te zatyczki bo nikt nie chce słyszeć twoich wydechów w dragstarze

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Alpine Motosafe PRO
09.24.2020 12:23:46

Zatyczki rewelacja - jeździłem w piankowych i takich plastycznych jak plastelina, ale tamte się szybko brudzą i nie ma gdzie ich trzymać. Motosafe Pro mam w fajnym etui i w zależności czy latam po mieście czy po trasie mogę dobrać odpowiedni filtr. Jeśli myślicie że zatyczki eliminują kompletnie hałas to jesteście w błędzie, ale to właśnie jest ich największa zaleta. Czujemy że nic nam nie umyka - wszystko słyszymy podobnie tylko zdecydowanie ciszej w przeciwieństwie do pianek, które odcinają nas od wszystkiego. Można w nich nawet rozmawiac tylko trzeba głośno krzyczeń :D POLECAM KAŻDEMU.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepsza rzecz
10.18.2020 17:50:33

Daje 10 - najlepsza rzecz jaką MUSICIE KUPIĆ NA MOTO. Nie wiem czy akurat Alpine to najlepsze zatyczki na rynku i czy tańsze spisują się równie dobrze, ale zdecydowanie warto dla zachowania zdrowego słuchu. Powiem tylko że raz wróciłem się 10 km po zatyczki, bo nie dało się jechać - różnica jest ogromna.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Czemu tak pozno?
05.13.2021 22:40:41

Szał. Sa naprawde ekstra. Mam wersje Tour, jezdze turytycznie. Zdarza sie i kilkaset km dziennie. Dzieki radzie znajomego kupilam te dzyndzle i jest to najlepiej wydane 70 zl :) nie mam juz spuchnietego mozgu i nie jestem glucha po trasie (kask Shoei Neotec, szczekowy).
Jednoczesnie slysze wszystko wokol, ale w kasku juz nie dudni i nie swiszcze. Jedyne czego zaluje, to tego, ze mam za soba 27 000 km bez nich :D

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


9
Robią robotę
06.23.2021 19:50:20

Fenomenalne, można sobie muzyczki posłuchać z interkomu, brać nie zastanawiać się. Wymienię tylko dwie wady:
- po miesiącu zerwały się te cienkie dzyndzelki do wyjmowania, ale i bez nich daje radę wyciągnąć pazurami
- z jednej strony mam wąski kanał uszny i musiałem nieco przyciąć filtr, bo uwierał

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Genialne!!
09.16.2021 20:14:06

Jeżdżę FZ8N w bardzo głośnym Sharku Spartan. Po założeniu zatyczek w wersji Racing czułem się jakbym wsiadł do auta. Hałas który zabijał przyjemność z szybkiej jazdy przestał istniec. Słychać pracę silnika (nawet przy prędkościach kolo 180-200) i delikatny szum wiatru. Poza tym mozna normalnie w nich rozmawiać, słychać sygnalizację dla pieszych, syreny itp. Polecam z całego serca.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jest ok, z małym minusem...
10.05.2021 17:32:19

Cześć - nie będzie nic odkrywczego na temat Alpiny - jak większość polecam i są to świetne zatyczki, które pozwalają na o wiele przyjemniejszą jazdę na motocyklu. Poruszę tylko jeden temat - interkomu. Spotkałem się z takimi opiniami w necie, że poprawiają one dźwięk interkomu. Niestety w moim przypadku jest wręcz odwrotnie - wyciszają one wiatr, ale też interkom - jednym słowem słychać mniej i muszę zwolnić znacznie bardziej niż bym jechał bez zatyczek. Jeszcze będe kombinował z ustawieniem głośników, ale wydaje mi się że nic się na to nie poradzi i do jazdy z interkomem lepiej nie używać zatyczek. Pozdrawiam i LwG!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Held Desert 2

Komfort jazdy:
Jakby był szew zewnętrzny, jak bywa w Heldach, to byłoby zajebiście. A tak czasami gdzieś coś szew wejdzie między paznoki...

Dainese Laguna Seca D1 1PC

Komfort:
Nie mam porównania do innych kombiaków, tym bardziej że ten egzemplarz mam dosyć ściśle dopasowany do ciała. Ciężko tu mówi...

Givi B27

kupiłem do skutera za 159 zł z płytą montażową i o dziwo naprawdę wchodzi kask szczękowy. jakość na najwyższym poziomie...

Benelli Leoncino Trail

Witam. Motocykl użytkuję od nowości, przejechane ma obecnie około 2 tys km. Przez ten okres jak można się spodziewać po nowym motocyklu nic si...

Yamaha XJ6 model 2009-2013

To moje pierwsze moto, jeździłem takim w szkole jeździe ale dopiero teraz doceniam jego moc i wygodę. Posiadam wersję z owiewką. Kupiłem używk...

Kawasaki GTR 1400 (Model 2007-2009)

miałem kupić vfr 1200 kupiłem kawę, nie załuję decyzji, motocykl świetny ma więcej zalet od hondy przedewszystkim spalanie, osłona od wiatru ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA