NOWOŚĆ Honda CBX 550 F

NOWOŚĆ Alpinestars Supertech

NOWOŚĆ Held Sarai

OPINIA Honda CBR 1100 XX (1999-2007)

OPINIA Aprilia RSV 1000R (2004-2005)

OPINIA Triumph Tiger 1200 Explorer XC

OPINIA Icon Airflite

NOWOŚĆ Revit Tornado 3

NOWOŚĆ Motul E6 Chrome & Alu Polish

NOWOŚĆ Rebelhorn Freeze Camo

NOWOŚĆ Richa Airstream-X
Mamy już 17431 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

NAJNOWSZE
OPINIE

10

SUZUKI V-Strom 1000 XT 2017-
9

BMW R1150 GS (1998-2004)
9

Yamaha XJ600 S Diversion
10

Honda CBR 1100 XX (1999-2007)
10

Aprilia RSV 1000R (2004-2005)

news
room

NA
FORUM



15
Ostatni post przez: adas_KO, dnia: 2020-07-03

3
Ostatni post przez: rekka, dnia: 2020-06-27

1
Ostatni post przez: rekka, dnia: 2020-06-27

12
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2020-06-24

1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2020-06-18

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
5
6

Przesiadam sie z 125 na coś większego do a2 na jakie motory warto zwrócić uwagę...
6
3

Podobno zlot ma się odbyć nieoficjalnie :) Ktoś się wybiera?
6
1

Jakie luzy zaworowe yamaha majesty 250
12
3

Z radyjkiem, niekoniecznie dla plecaczka, do 5 użytkowników. Ktoś ma taki budżetowy sprzęt? Jak się...
14
0

Przypadkiem natknąłem się na bardzo ciekawą podstronę Wikipedii na temat najmocniejszych i najlepiej przyspieszających motocykli...
12
12

Cześć :) Szukam dla siebie bluzy termoaktywnej na jazdy w upały żeby nie pocić się...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

05


Lip

10


Lip
Rock&Son's Widawka 2020
Województwo Lódzkie

18


Lip

21


Lip

24


Lip

25


Lip

25


Lip

31


Lip




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› 05-11-2019   Sobotnie loty - Bielsko, Szczyrk, Wisła
› 05-03-2019   Mała rundka po okolicy
› Nowe zdjęcia miejsc

Most Kolejowy Brączewo - Stobnica.

Wiatraki w Osiecznej

Ośrodek Wypoczynkowy \"Nad Lipnem\" - Camp LIPNO.

Ośrodek Wypoczynkowy \"Nad Lipnem\" - Camp LIPNO.

Ośrodek Wypoczynkowy \"Nad Lipnem\" - Camp LIPNO.

Ośrodek Wypoczynkowy \"Nad Lipnem\" - Camp LIPNO.

Ośrodek Wypoczynkowy \"Nad Lipnem\" - Camp LIPNO.

Ośrodek Wypoczynkowy \"Nad Lipnem\" - Camp LIPNO.

Lawendowe Zdroje.



Najnowsze opinie
10
07.08.2020

Zdecydowałem się na ten motocykl po jazdach testowych na DL650 i ostatecznie wybór padł na DL1000 z 2019 roku. Jako że jestem wysoki to na tysiaku czułem się komfortowo (180cm wzrostu). Dla mnie to super maszyna. Wsiadam i jadę. pozycja świetna, w zakręty wchodzi jak w masło a hamulce zatrzymują tego kolosa natychmiast. Elektronika także robi swoje: ABS oraz w ABS w zakrętach wraz z kontrolą trakcji robi robotę. Czego chcieć więcej. Jak dodam że można było go kupić poniżej 50k to powiem tak, ten kto nie kupił to już nowego nie kupi. Nowy VStrom różni się niewiele a cena poszybowało znacząco do góry. Ja jestem zadowolony i to bardzo. Dodam też że świetnie sprawdza się w mieście. Między autami niczym motyl przemyka. Polecam bo naprawdę świetny moto w dobrej cenie. To chyba w 2019 był najtańszy litr, od 2020 roku raczej litra poniżej 50k nie znajdziecie jeśli poniżej 60k się uda to będzie już wyczyn. Niby było drogo, ale za kilka lata okaże się że była to niesamowita promocja. Jedynie co mnie boli to ceny kufrów. Masakra. Ale z drugiej ręki można kupić coś za rozsądną kasę.




9
07.08.2020

Mam tego sprzęta już 5 lat, kupiony od 1 właściciela, zakupiony w PL. Generalnie sprzęt ciężki w obejściu, chodzi jak sieczkarnia. Kultura pracy silnika to landrover lata 50, jazda do 140km/h potem już spore drgania, hamulce niesamowite, trzeba sprawdzać oliwę w silniku, nie dopuszczać do rozładowania aku. nie zamienię go na nic innego. pakowny i mocny.
resume: motocykl w lekki teren lub cięższy na kostkach lub twardą drogę, ciężki i wysoki do niezbyt szybkiej jazdy, duży moment obrotowy.




9
07.08.2020

Witam. Napiszę opinie kogoś kto zdał prawko i kupił na pierwsze moto XJ600. Wcześniej jeździłem Keewayem RKS 125 i jakbym miał porównywać kulturę pracy to chińczyk wygrywa. W ogóle na tle maszyn, na których jeździłem (mt07, xj6, Kawasaki z300) XJ wypada słabo. Jest kawałkiem grubo ciosanego metalu, który jest do bólu poprawny.... ale wiecie co? Im dłużej jeżdżę tym bardziej te maszynę kocham. Każdy kilometr to jest czysta przyjemność. Początkowy zawód mija, a zalet przebywa :)

Próbowałem nim gymkhany i jest mega skrętny, bez problemu można zrobić full locka bez gleby. Trochę szarpie ale to wynika z kultury pracy silnika.

Oponę prawię domknąłem i czułem nerwową prace zawieszenia... ale to nie jest moto do składania się.

Jeździłem z plecakiem i jechało się mega komfortowo, pod górkę i pod wiatr bez problemu i bez kręcenia pod czerwone pole... czego chcieć więcej.

Zawieszenie miękkie, a kanapa wygodna. Nierówności wybiera świetnie.

Ciężar sprawia, że tym motocyklem się płynie. Dla mnie super sprawa.

No i to co najważniejsze... ceny części - śmieszne. Za cenę wypadu z rodziną do maca przywracamy moto do stanu właściwego. Sama cena motocykla jest śmieszna.

Wady: ciężar - stawianie na nóżkę centralną jest trudne. Podnoszenie moto też ;P
dźwięk też nie urzeka.




10
07.07.2020

Miałem mnóstwo motocykli i ten jeden jest wyjątkowy , prowadzenie , porecznosc, osiągi, niezawodność:)




10
07.07.2020

Posiadam Aprilke od początku tego sezonu póki co sprawuje się super, silnik bardzo elastyczny i mocny oddaje moc bardzo równo a przy mocnym odkręceniu potrafi pokazać pazur jak tego chcemy. Moment obrotowy to wielki plus rsv-ki opony i napęd wciąga strasznie przy agresywnej jeździe. Spalanie jak na ten motocykl przynajmniej u mnie wychodzi dość znośnie delikatna jazda około 6,5litry a przy mocniejszym odkręcaniu około 9. Moto posiada bardzo grymaśną elektronikę.. Także akumulator musi być mocny i naładowany inaczej nie ma sensu odpalać. Lubią regulatory napięcia siadać. Dobrym wyjściem jest wsadzenie żarówek ledowych by zmniejszyć pobór prądu i dodatkowo wymienić włącznik świateł by mieć możliwość odpalania motocykla bez świateł. Ogólnie polecam moto bardzo, osobiście nie zamierzam motocykla sprzedawać użytkuje się wzorowo. Pozdrawiam

Gość
Chyba ktoś wprowadził Cię w błąd. Regulator przegrzewa się zarówno od przeciążenia, ale w takim samym stopniu gdy układ elektryczny jest nieobciążony - nadmiar energii elektrycznej produkowanej przez alternator musi znaleźć ujście i wpływa na przegrzewanie się regulatora. Być może żarówka LED pomoże, ale może równie dobrze zaszkodzić. Trezeba by pomierzyć temperatury po jeździe w obu przypadkach korzystając z pirometru i dobrać odpowiednie dla układu zasilania obciążenie.




6
07.07.2020

Przeczytałem opinie powyżej i zgadzam się z nimi, poza jedną rzeczą. Bezawaryjność? Przeczytałem fora i nie jestem odosobniony w swoich doświadczeniach. A więc zacznę od plusów: dopóki motocykl jeździ, nie ma się do czego przyczepić. Minusy: awaryjność - na gwarancji rozleciała się skrzynia biegów (bieg drugi pogięte zęby), przez dwa lata panowie w ASO nie byli w stanie zrobić porządku z softwarem i komputer co kilka tysięcy km się wieszał (a jeżdżę sporo, więc dla mnie wieszał się co chwila), cieknąca chłodnica - czujnik od poziomu płynu w chłodnicy jest zrąbany, więc jeśli nalejecie przepisowo płynu, to będzie lał pod siebie po jeździe. Musi go być poniżej minimum. Po niecałych 40tysiącach siadł siłownik od sprzęgła hydraulicznego. Nie jest to motocykl niezawodny. I po tych wszystkich doświadczeniach niestety, ale z Triumphem się pożegnam,




9
07.07.2020

Witam.
Uzytkuje go drugi sezon. Wentylacja jest rewelacyjna. Na nakedzie czuć powiew na brodzie podczas jazdy. W chłodniejsze dni jest opcja przymknięcia do połowy.Na plus szeroki kat widzenia i rewelacyjny wygląd.
Faktycznie kask trochę "urywa uszy" przy zakładaniu i nie ubija się jak inne kaski.Dla mnie to na plus, bo jak przypasowałem podczas zakupu, to po roku jest prawie tak samo spasowany. Co do głosności ciężko mi obiektywnie ocenić, bo przesiadłem się z kasku typu jet, więc wydaje mi się cichy w stosunku do porzedniego.

Jeżeli chodzi wsparcie pozakupowe, to mam mieszane uczucia.
Uszkodziłem sobie mocowanie od górnego wywietrznika ( nie mam pojęcia jak).
Kask jeszcze na gwarancji. Chciałem kupić samo mocowanie, bo jest przykręcane na dwie śrubki i samemu sobie wymienić.Po zgłoszeniu kask został wymieniony na nowy, ponieważ nie ma tej części w sprzedaży.
I tu refleksja dla potencjalnego nabywcy: co jak się skończy gwarancja ?
Pozdrawiam





9
07.06.2020

Witam.2 sezon jazdy rozpoczęty,6,5 tyś nawinąłem na zegar bezawaryjnie,jak będzie dalej ,zobaczymy..Polecam.




1
07.05.2020

Akumulator padł po 4 miesiącach kupiłem końcem sezonu do następnego całkowity zgon mimo podładowywania i trzymania w ciepłym garażu. Nie polecam




10
07.05.2020

Kupiony Bell Race Star w poprzednim sezonie, nie mam uwag, zakupiłbym ponownie. Z informacji, których ja szukałem przed zakupem:
-Sena 20S EVO pasuje idealnie, nie ma problemu z montażem
-Bell ma chyba trochę zaniżoną rozmiarówkę (HJC rozmiar L idealny, BELL to XL a i tak trochę uszy bolą. Zaletą jest świetna aerodynamika. Dobrze wyciszony, przy 120km/h można na luzie rozmiawiać przez telefon/interkom.
Trochę ciężko się podnosi i opuszcza wizjer (bardzo twardy zatrzask, ale jest to zaleta z perspektywy bezpieczeństwa - mniejsze ryzyko otwarcia szybki przy wypadku.
Zapięcie super, nie zmieniłbym na żadne inne. W przypadku braku w PL kolorów, które was interesują polecam sklep https://www.sportsbikeshop.co.uk/ . Mój kolor nie był dostępny w PL, zaryzykowałem - darmowa przesyłka, szybka dostawa (chyba 3dni od zamówienia), dobry kontakt ze sklepem. Polecam od razu zainteresować się opcjonalną szybką fotochromatyczną, bo jazda w pełnym słońcu może być troszkę bardziej komfortowa. Gdy zakupię taką szybkę na pewno podzielę się opinią.




10
07.04.2020

Nadszedł czas podzielenia się opinią na temat zatyczek ALPINE MotoSafe. Używam tych zatyczek od 5 sezonów motocyklowych i stwierdzam, że są bardzo dobrze wykonane, trwałe i skuteczne w działaniu. Jako jeden z pierwszych sklepów w Polsce oferowałem te stopery do uszu dając argumenty o lepszej słyszalnosci interkomu o lepszej jakości rozmów przez telefon ( więcej słyszysz - wycięty szum opływający kask motocyklowy) oraz MNIEJSZYM ZMECZENIU po długiej jeździe motocyklem. Przed motosafe używałem piankowych stoperów do uszu które już max 3 użyciu w trasie nadawały się do śmieci więc czasami kilka kompletów było w kieszeni. Alpine Motosafe na każdym postoju lądują w wygodnym etui a potem znowu do uszu i w drogę ;) JEdna dobra rada, na zimę najlepiej zostawić w otwartym etui, żeby ich nie zgniatać bo przez jakiś czas są jajowate ale tez jest na to rada - ciepła woda ok. 39 stopni i po kłopocie. Sumując POLECAM ten produkt kazdemu motocykliście. Pozdrawiam, Piotr z MOTORUS.PL




10
07.04.2020

Olej leje już drugi sezon do zx10r 05 wszystko działa poprawnie biegi ładnie wchodzą silnik pracuje poprawnie.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



ONeal Volt

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Macna Traction

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Alpinestars Sp X Air Carbon V2

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rukka RCT

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kenda Kruz K673

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Midland BT Mini

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Dainese Hyper Flux D-DRY

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0